Diary week 41: food & friends

Time flies! Ondanks dat ik afgelopen week niet heel veel noemenswaardige dingen heb gedaan vloog de tijd voorbij. Langzaamaan komen deadlines en de tentamenweek dichterbij en raakt mijn agenda voller.

Ik heb zoals altijd bij een nieuw schooljaar dat ik in het begin het overzicht altijd even mis, waardoor ik nog niet zoveel structuur heb als dat ik zou willen hebben. De korte dagen maken het er niet veel beter op, al ben ik wel heel blij met het herfstzonnetje!


Maandag had ik een lange schooldag, waarna ik ‘s avonds samen at met een vriendinnetje. We maakten mijn zoete aardappelsoep met geitenkaas, en deden er nog wat uitgebakken spekjes bij. Zo lekker! Ook veel gezelliger om samen te eten.

Dinsdag had ik maar een kort lesdagje, toch viel ik halverwege bijna in slaap. Ik was zo moe! Na school heb ik serieus nog even een middagdutje gedaan. Ik heb het vermoeden dat dit toch nog door die hersenschudding komt, ik slaap nu een stuk meer dan voorheen en blijf moe. ‘s Avonds had ik geen zin om te koken en dus bestelde ik pizza. Quattro Formaggi, mijn favoriet!

Woensdag had ik weer een vrij lange schooldag. Hier maakte ik geen foto’s van, wel scande ik de analoge foto’s in van het rolletje van mijn Canon AE 1 die ik vorige week had laten ontwikkelen. Ik heb deze foto’s rond mei 2014 gemaakt en was alweer compleet vergeten wat er op het rolletje stond. Ik gebruikte een filmrolletje dat al 5 jaar over datum was, wat op sommige foto’s een grappig effect geeft in de vorm van een blauwe waas en lichtflares.

Donderdagmiddag begon voor mij het weekend al, dus ging ik met een vriendinnetje naar Stan en Co voor een portie nachos uit de oven. Ik kom niet meer zo heel vaak bij Stan (haha wie herinnert zich de veeeeeeeeele foto’s van witte rioja nog?? ;-)), maar dit zijn echt de lekkerste nachos van heel Utrecht. Voor deze schaal met twee homemade ice tea’s betaalden we nog geen €10, goede deal toch?

Vervolgens hadden we het ambitieuze plan om zelf stamppot te maken. Ik had zin in zuurkool, vriendinnetje in boerenkool. Toen liepen we langs de Hema en beseften we dat we die keus helemaal niet hoefden te maken. Voor €2,50 konden we namelijk allebei onze geliefde stamppot eten (en voor dat geld maak je ‘m niet zelf), en hadden we ook nog eens geen afwas. Ik vond ‘m serieus lekker!

Dit is wel een ouderwetse vreetdiary trouwens, haha. Zoals ik al zei heb ik afgelopen week niet veel boeiends gedaan. Na de stamppot eindigden we met een kop thee op de bank, met Expeditie Robinson op de achtergrond. Zonder Ronnie vind ik er niks meer aan!

Vrijdagochtend ruimde ik m’n kamer op (wat vooral bestaat uit de was opvouwen, m’n favoriete huishoudelijke klusje), waardoor ik eindelijk weer eens een spiegelselfie kon maken. Zie hier mijn #ootd. Het zonnetje scheen, dus ik had geen jas nodig. Ik houd van dit soort herfstoutfitjes! Ik twijfel trouwens wel altijd nog over m’n hoed haha, voelt zo overdreven. Maar ik vond ‘m leuk staan dus heb ‘m maar op gehouden.

Ik sprak af bij de Oosterkade, een leuk stukje Utrecht vlakbij het Ledig Erf.


‘s Avonds ging ik met een vriendin naar de Vrijmibo in de Stadstuin. Dit is een borrel, elke eerste vrijdag van de maand, met hapjes (foodtrucks!), drankjes en livemuziek. We dronken Gin & Tonic zoals dat tegenwoordig hoort (maarrrr wat ook wel heel lekker is ;-)) en zaten bij het vuur buiten.

Totdat ‘s avonds Arthur (van de linzensalade!) moest optreden met zijn band De Koorts. Ik heb ze wel eens eerder hier genoemd, maar doe het graag nog een keer:

Ik vind de muziek die ze maken erg mooi (vooral het nummer Het Gouden Uur), dus zeker de moeite waard om ze weer live te zien. Het was een leuke avond, al was ik stiekem wel blij dat ik rond middernacht in m’n bed lag want inmiddels was ik alweer bekaf, haha.

Dit weekend werkte ik vooral aan school en aan de blog. Zaterdag maakte ik lekkere risotto met Maura en deden we een drankje in de stad.

Om de volgende ochtend weer samen uit te brakken met een kopje koffie :-)

‘s Middags blogde ik nog wat, maakte ik huiswerk en keek ik de eerste aflevering van The Bridge (Broen/Bron). Deze zomer keek ik seizoen 1 en afgelopen week kwam seizoen 2 online op netflix. Het is een ontzettend goede Scandinavische crimi, aanrader dus!

Komende week hoop ik iets meer structuur terug te krijgen! Ik heb al een blogje vooruit geschreven zodat de blog deze week even op een laag pitje kan en ik me kan focussen op andere dingen. Al ga ik dinsdag wel naar de boeklancering van de Groene Meisjes, waar ik enorm veel zin in heb!

Hopelijk ben ik volgende week weer helemaal up-to-date en volledige gestructureerd ;-) Tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Frauke

  Leuke diary! Die outfit staat je superleuk, ik vind de hoed helemaal niet over the top. Juist heel chique! En die foto met je analoge camera is echt leuk, ik vind dat (over datum) effect wel echt geslaagd! ;) Zag er een fijne week uit, veel plezier op de boekvoorstelling dinsdag! X

 2. Anne

  Ik vind je herfstoutfit heel tof en ben het helemaal eens met Frauke hierboven mij dat dr hoed juist heel tof is :-).

 3. Danielle

  Leuke diary! Ik denk dat je vermoeidheid wel echt kan komen door die hersenschudding.. dit kan best lang doorwerken namelijk. Neem zeker even je rust! Je outfit is prachtig en net als de twee andere dames vind ik juist je hoed super tof!

 4. Kim

  Oeh, ik had tot ik dit blogje las nog nooit van zoete aardappelsoep gehoord. Ik hou heel erg van soep, misschien maar eens proberen!

 5. lonneke

  Oeh wat een leuke foto’s weer!
  Ik krijg (ja om half 10 ‘s ochtends haha) helemaal zin in pizza!
  En die hoed staat juist super tof.
  Liefs Lonneke

 6. Mieke

  Hee, wat grappig! Ik zie bekenden op de foto van de Stadstuin. Leuk!
  Hoop dat je vermoeidheid snel afneemt :)

 7. Ah yay! Ik ben morgen ook bij de Groene Meisjes! Lijkt me erg leuk om een keertje real life te kletsen. :D
  En het is dat we nog eten van gisteren in de koelkast hebben staan, anders was ik denk ik een bord boerenkool gaan eten bij HEMA, zooooo lekker met dit weer. :)

 8. Lonneke

  Ik vind de hoed leuk staan bij je! Leuk dat je naar de boeklancering gaat. Ik weet zeker dat het een tof boek gaat zijn.

 9. Ik ben laatst toevallig ook bij Stan & Co geweest voor de eerste keer! Hele leuke zaak. Ik heb toevallig vandaag Pompoensoep gemaakt, maar die zoete aardappel soep is ook een top idee!

 10. ik ken het, als ik het gevoel heb geen structuur te hebben, kan ik daar onwijs onrustig van worden! maar ondanks ziet het er toch uit als een hele leuke week. :) xo

 11. Anna

  Ah, leuk om te fotograferen met een rolletje dat eigenlijk al over datum is. Dat wil ik ook altijd nog eens proberen! Best lekker hè, de HEMA stamppot. Succes alvast met de tentamens, spannend :)!

 12. Selina

  Die vrijmibo klinkt superleuk! Woon sinds kort ook in Utrecht en kom graag een keertje kijken. En die zoete aardappelsoep lijkt me heel lekker.

 13. Gina

  Wat een leuke foto’s! Ik vind je outfit heel erg mooi!

Geef een reactie