Diary week 42: De Groene Meisjes & deadlines

Afgelopen week voelde ik me eindelijk weer helemaal fit. Geen middagdutjes meer na college en ik kon ook wat langer dan 21:30 opblijven.. hoera, haha! Dat was maar goed ook, want ik had een relatief drukke week.


Maandag werkte ik thuis aan school. Ik zet nu af en toe m’n bril op als ik lang naar mijn scherm moet kijken en dat werkt een stuk prettiger. Voel me gelijk ook een stuk serieuzer ;-)

Toen ik naar buiten ging om boodschappen te doen was het koud! Dus deed ik maar alvast m’n nieuwe winterjas aan.

‘s Avonds at ik een van mijn favoriete studentikoze maaltjes: pasta pesto met kip, tomaatjes en feta. Meestal doe ik er rucola bij, maar die was ik vergeten dus werd het verse basilicum. Ook lekker!


Dinsdag was ik onderweg naar Amsterdam, naar de boeklanceringlunch van de Groene Meisjes. Tijdens een heerlijke lunch van recepten uit hun boek presenteerden ze hun boek. Het was een erg gezellige middag! Ze hadden een leuke en relaxte groep bloggers bij elkaar gehaald, waardoor het nog lang gezellig nakletsen was.

Vooral deze zuurkoolwraps waren zoooo lekker! Recept staat natuurlijk in het boek van de Groene Meisjes ;-). Dat is ook echt het leuke aan het boek: vrijwel alle content is nieuw, slechts enkele succesrecepten (zoals de rode linzensoep) kwamen ook al voorbij op de blog. Verder is alles nieuw, en daarom is het boek ook echt de moeite waard om aan te schaffen. Later deze week zal ik jullie een kijkje geven in het boek :-).


Na de lunch sprak ik nog af met oud-huisgenoot Arthur die nu in Amsterdam woont. Vervolgens pakte ik rond 5 uur de trein naar huis, maar ik had pech: we kwamen vast te zitten. De trein voor ons was defect, en achter ons zat een goederentrein waardoor wij niet weg konden. Gelukkig vond ik deze Milkyway nog onderin mijn tas, hehe.

Uiteindelijk lukte het om via een omweg en met 1,5 uur vertraging thuis te komen. Tijdens het uitzoeken van een alternatieve route raakte ik aan de praat met een medereiziger. Zo grappig hoe je het zo gezellig kunt hebben met een compleet vreemde. Dus Rianne, was gezellig! ;-)

Outfitje van woensdag. Ik vergeet meestal foto’s te maken omdat m’n outfit niet boeiend is, of omdat het een troep op mijn kamer is waardoor ik niet voor de spiegel kan staan. Hehe.

Ik had een vrij lange dag op school, ‘s avonds at ik boerenkool en keek een van m’n favoriete series: The Bridge (Broen). Ik ben helaas alweer door seizoen twee heen. Het is zo’n goede en tegelijkertijd leuke serie! Ik ben fan van Saga, een van de hoofdpersonen uit de serie.

Ook donderdag was een lange dag op school. Dit was eigenlijk de enige foto die ik nam, haha.

Vrijdag at ik bij Maura, samen met haar huisgenootjes. We maakten deze heerlijke zoete aardappelcurry met linzen en met feta en koriander. Hij was echt super lekker, we schepten allemaal twee keer op.


Daarna gingen we de stad in! Het was erg gezellig, en we hebben goed gedanst haha. Ik moet altijd lachen als ik de volgende dag de stappenteller op mijn telefoon bekijk. Geen idee of deze accuraat is hoor, hij meet automatisch. Maar zo te zien hebben we een goede work-out gehad ;-)

Zondag werkte ik samen met mijn groepje aan ons marketingplan. Maar wel in pyjama vanuit bed, om het toch iets dragelijker te maken.

‘s Avonds gingen we naar de film: Black Mass met o.a. Johnny Depp over de Amerikaanse crimineel James Whitey Bulger. Goed geacteerd en een interessant verhaal, maar af en toe was de film wat langdradig. Tegenwoordig duren al die films zo lang! Toen ik eenmaal thuis was dook ik daarom meteen m’n bed in.

Gelukkig werd ik vanochtend al om 7 uur uit mezelf wakker, en kan ik dus lekker vroeg aan de slag. Ook vandaag ben ik weer de hele dag met school bezig. Niet echt iets waar ik naar uitkijk, maar ik hoop dat het me een voldaan gevoel geeft als we (hopelijk) vanavond ons verslag af hebben.

Komende week staat nog steeds in het teken van deadlines en tentamens leren.. Hopelijk heb ik snel weer wat leukere diary’s voor jullie ;-). Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. danielle

  Succes vandaag! En nu iedereen het heeft over die zuurkool wraps moet ik toch echt het boek gaan aanschaffen haha

 2. Anneleen

  Oh die Milkyway ziet er leuk uit! Grappig om Serena en Larissa op je foto’s te zien terug gekomen! :) Veel succes vandaag met al je schoolwerk, you can do it!

 3. Dionne

  Leuke update! Ik vind je winterjas en de tweede outfit erg leuk!

 4. Sara

  Mij lijkt het toch best een leuk weekje geweest te zijn hoor ;)

  Ik vond het eerste seizoen van ‘The Bridge’ ook geweldig, maar durf niet aan seizoen twee te beginnen omdat ik schrik heb dat ik dan teleurgesteld ga zijn (ja, echt :) ). Vond jij het even goed??

  Alvast fijne week toegewenst!

  1. Ja seizoen 2 is ook echt goed! Ook hier is er weer een ‘overkoepelend probleem’, en ook hier worden de persoonlijke relaties (o.a. Martin en Saga) uitgediept. Sowieso is Saga geweldig haha. Dus zeker kijken!

 5. Andrea

  Succes met alle deadlines en het leren van je tentamens!

 6. Fleur

  Wat leuk om te lezen en zien weer. Heerlijk eten kwam er voorbij!

 7. Moniek

  Ik vind het boek van de groene meisjes zo leuk! Succes komende tijd met tentamens!

 8. Fleur

  Ja, The Bridge! Ik heb seizoen 2 er ook doorheen gejaagd en wat een prachtige serie is het toch. Ik heb een aantal momenten echt hardop zitten lachen om Saga. Fijne week verder! Mijn eerste deadline is vrijdag, hard aan de bak dus deze week.

 9. Sabrina

  Ah leuk allemaal! Die pasta met tomaat en feta klinkt goed, ga ik ook eens maken!

 10. Suuz

  Fijn weekje weer!!! Heel veel succes komende tijd met de studie!

 11. Eline

  De pasta ziet er echt super lekker uit! Succes met je tentamens en alle boeken die je moet leren.

 12. Yara

  Fijn dat je je weer veel beter voelt! :)

  Je hebt trouwens een supertof vest aan op je ootd foto, mag ik vragen waar die van is?

 13. Sharity

  Die bril is hardstikke leuk! Ik heb ook een bril. Ook ik voel mij inderdaad altijd iets te serieus als ik hem draag haha..

 14. Merel

  Ik kan echt niet geloven dat er alweer een week voorbij is! De tijd gaat zo ongelooflijk snel! Haha, je gevoel over het opzetten van een bril: je voelt je meteen een stuk serieuzer. Ik had dat in het begin ook, maar helaas, het went ;)

Geef een reactie