Diary week 43: stamppot, studeren en opening Stach Utrecht

Afgelopen week had ik geen colleges, maar boog ik mij over verslagen en andere deadlines. Ik werd er weer aan herinnerd hoe vermoeiend het kan zijn om in groepjes te moeten werken, al was het af en toe ook best gezellig ;-).
Afgelopen week vergat ik af en toe foto’s te maken dus deze week is ‘ie weer wat korter dan normaal!

Goed, het nummer dat ik afgelopen week grijs draaide was natuurlijk Hello van Adèle. Zo gek dat haar laatste album alweer 4 jaar geleden uitkwam! Ik kan nu niet wachten tot het nieuwe album, dit nummer belooft in ieder geval heel veel goeds. Wat ziet ze er zelf ook goed uit! *drukt nog een keer op play*

Maandag werkte ik de hele dag aan een marketingplan met studiegenootjes. ‘s Avonds aten we samen bij de Hema. Lekker makkelijk en studentikoos, haha. Voor €2,50 kan je die stamppot écht niet zelf maken (en het is ook wel zo fijn dat je de afwas niet hoeft te doen ;-)).

Ook dinsdag werkten we de hele dag aan het verslag en de bijbehorende presentatie. ‘s Avonds had ik er helemaal genoeg van en ging ik naar de Sneak Preview. We zagen Sleeping with other people, een hele leuke feelgood romkom die ook écht grappig was! Aanrader dus.

Woensdag moest het verslag worden ingeleverd en de presentatie worden gehouden. Dat ging allemaal goed, maar daarna was ik best moe. Ik sprak met een vriendinnetje af en we aten een heerlijke pasta arrabiata bij de Spaghetteria. Daarna dook ik op tijd m’n bed in, want ik was moe!


Donderdag was een drukke, maar leuke dag. ‘s Ochtends werkte ik door aan de volgende deadline, ‘s middags ging ik koffie drinken met een vriend. Hij fotografeert ook analoog en wilde z’n rolletje volschieten, of ik model wilde staan. Draai ik m’n hand niet voor om ;-). Zo leer ik tussendoor ook weer wat bij over analoge fotografie.

Hij schoot voornamelijk met een ‘gewone’ analoge spiegelreflex, maar we maakten ook wat foto’s met deze camera. Dit is een middenformaat, deze houd je tegen je buik, je kijkt dan van bovenaf de camera in. Hier gaat ook andere film in (120mm i.p.v. 35mm) en komen dus grotere, vierkante foto’s uit. Heel erg tof! Hier hadden we ook gelijk aanspreek mee op straat, haha.Daarna ging ik samen met Maura door naar de opening van Stach, in de Choorstraat. Stach is een soort delicatessenwinkeltje. Je kunt hier terecht voor bijzondere limonades, homemade koeken en gebakjes en verder heel veel takeaway maaltijden. Denk aan salades, lasagnes, pasta’s, curry’s.. Eigenlijk ‘opwarmmaaltijden’, maar wel allemaal van hoogstaande kwaliteit. In het schattige pand zit een tweede verdieping, waar je kunt zitten. Zo kun je direct een van de maaltijden daar nuttigen, maar je kunt er ook terecht voor een kop koffie.

Ik sprak Stach himself vorig jaar al op een event in Amsterdam, en vroeg toen wanneer hij nou eens naar Utrecht kwam. Na 5 locaties in Amsterdam is het dus eindelijk zo ver. En goed nieuws: naast dit pand opent hij zeer snel ook in de Twijnstraat en (hoera voor mij want lekker dichtbij:) de Biltstraat.

Daarna ging ik weer gauw door naar een vriendinnetje, daar stond een pan met homemade andijviestamppot (inclusief zelfgemaakte gehaktballen!!) op me te wachten. Wat een luxe! Was echt heel erg lekker.

Vervolgens gingen we door naar de bioscoop en zagen we de film ‘Ja, ik wil’. Zo’n lekkere Hollandse romkom. Het was een leuke film en we werden allebei opslag verliefd op Martijn Lakemeier, een van de hoofdrolspelers.

De avond was nog steeds niet afgelopen, want we eindigden in onze favoriete wijnbar. Maura schoof nog aan en opeens was het drie uur ‘s nachts. Oeps.

Vrijdag was dus behoorlijk tranquillo, haha! Ik werkte aan mijn schoolopdrachten en ‘s middags kwam een vriend langs en bakten we pannenkoeken. Die best wel mislukten. Serieus, pannenkoeken bakken is een vakmanschap en ik kan het niet.

Zaterdag vergat ik de hele dag foto’s te maken met mijn telefoon, want we waren druk bezig met het maken van ‘echte’ foto’s. Een vriendinnetje van me studeert journalistiek en moest een eigen tijdschrift maken. Ze maakt nu met een groepje de Linda na, en vroeg of ik model wilde staan voor de moderubriek. Dus zo geschiedde.

Ik viste wat setjes uit mijn kast (tja, ik ben nou eenmaal geen echt stijlicoon) en we liepen door de hele stad en schoten foto’s op verschillende locaties. Ik voelde me een ekte fesjunblogger ;-). Het resultaat zal ik nog met jullie delen, hier alvast een beeld waar ik stiekem best trots op ben.

Oh, niet leuk: zaterdagochtend kwam ik er ook achter dat mijn fiets weg was. ALWEER. Ja. Dit is dus de derde fiets in 2 maanden? Met dubbelslot en al gejat. Pff. Gelukkig heb ik OV en woon ik op loopafstand van het centrum, maar KOM OP.

Zondag stond weer in het teken van studeren. Woensdag heb ik een tentamen en hoewel ik er alle vertrouwen in heb moet ik toch nog even aan de bak.

Ik maakte een grote pan groentesoep (die er hier niet zo aantrekkelijk uit ziet, haha) waar ik de hele dag van heb gegeten. Lekker luie zondag dus.

En oeh, mooie zonsondergang! Die wel erg vroeg kwam, zo met die wintertijd. Ik moet altijd zo wennen aan die lange donkere avonden. Enerzijds vind ik het wel gezellig, maar ik heb al gauw de neiging om op de bank te ploffen zodra het donker is. Terwijl je in principe tussen 18:00 en 21:00 nog een redelijk productieve avond kunt hebben.

Komende week heb ik dus een tentamen, en daarna gelukkig 1,5 week even vrij! Ik merk nog steeds dat ik wat sneller moe ben dan normaal, ik heb ook een wat opgejaagder gevoel of zo. Ik heb niet het idee dat ik nou zo’n druk leven heb, maar ik heb nog zoveel plannen en to-d0 lijstjes in mijn hoofd waar ik niet aan toe kom! Zo heb ik mijn ouders bijvoorbeeld ook al bijna 2 maanden niet meer gezien.. Daar ga ik volgende week maar eens verandering in brengen.

Ik wens jullie allemaal een fijne week en ik druk nog een keer op play op Adèles nummer, haha ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Josianne

  Leuk om te lezen weer :) Die stampotten zien er echt lekker uit! Ik krijg helemaal zin in stamppot hierdoor haha. Ik vind het wel lekker dat het ‘s avonds alweer wat vroeger donker is, al motiveert mij dat tegelijkertijd ook niet echt om nog naar buiten te gaan om te sporten haha.

 2. Lauriette

  Wat een mooie analoge camera! Ik heb er ook eentje die je tegen je buik moet houden, maar het is er nog niet van gekomen om hem te testen. Begint gelijk te kriebelen! ;) Super balen dat je fiets alweer gejat is.. Hoop dat je snel weer een nieuwe hebt gevonden! Fijne week!

 3. Frauke

  Wat een super gezellige week, je hebt hartstikke veel gedaan! Analoge camera’s hebben zoveel charme, echt leuk. En wauw, al dat eten geeft me echt wel honger haha. Wat superstom dat je fiets alwéér gestolen is, zeg! Bah. En die foto van jou is echt práchtig! Ik ben al benieuwd naar de rest, model ;)! X

 4. Ik krijg honger van je verslag, en dat terwijl ik net mn ontbijt op heb ;). Ik ga morgen in ieder geval een stampotje maken, je hebt me helemaal overtuigd!

 5. Liliane

  Gek he, ik kan ook niet geloven dat Adele zo lang weggeweest is! Maar dat zal er vast ook door komen dat haar nummers constant voorbij komen :D

  Oh en die foto van jou op de bank, prachtig!

  Ben heel benieuwd naar Stach trouwens, bedankt voor de tip. Ook erg benieuwd naar de analoge foto’s! Fijne week!

 6. Eline

  Het nieuwe nummer van Adelle is zo mooi! Ik blijf hem maar luisteren op repeat, fijne week.

 7. Elianne

  Weer leuk! Succes meisje!

 8. Charelle

  Oké misschien een béétje een rare vraag, maar is dat online marketing boek een beetje goed? Alweer een tijd geleden dat ik het op school had en wil graag weer wat bijlezen, maar mijn ervaring met dat soort boeken is dat er alleen maar dingen instaat die je eigenlijk wel weet. :’] Is dat met dit boek ook zo?

  1. Hm, ik heb nog nooit echt marketingvakken gehad, dus voor mij is het wel echt helemaal nieuw! Ik vind het een fijn boek, hij is erg compleet en zeer actueel (ik heb de nieuwste druk).

 9. Sylvia

  Wauw, die foto voor ‘Linda’ is echt heel mooi! Ben benieuwd naar de rest :) Ik ben niet zo van de stamppotten, maar die groentesoep ziet er heerlijk uit.

 10. Veerlez

  Ik krijg nu heel erg de behoefte om iemand mee te krijgen vanavond om bij de HEMA te gaan eten ;)

 11. Claire

  Ooh, ik heb dat nummer van Adele ook echt al helemaal plat gedraaid, zó mooi! Dat Stach ziet er echt leuk uit, moet ik ook maar een keertje langsgaan.

 12. Roos

  Die foto van jou in je kamer is echt prachtig! Je hebt het zo leuk ingericht ook :) X

 13. Merel

  Wat een fijne plaatjes. Ik krijg gewoon zin in stamppot man, terwijl dat eigenlijk niks voor mij is hahaha! Adele’s nieuwe nummer is waanzinnig mooi. Ik ga het ook weer even luisteren <3

 14. Karlijn

  Zo leuk dat Stach nu open is, ik kwam al een tijd telkens langs de winkel toen die verbouwd werd. Nu kan ik ook een kijkje binnen nemen als ik weer in Utrecht ben :)

 15. Suuz

  Wat een fijn weekje weer! en zoooooo ontzettend leuk dat er nu ook een Stach in Utrecht is! ik ga er morgen weer heen!!! :-) zin in!!!! Succes met je tentamens en het studeren!

 16. Sabrina

  Ah leuk om te lezen! Ik herken dat van het pannenkoekenpakken haha, daar ben ik zó slecht in. Vooral als ik ergens moet oppassen en ze zeggen ‘jaa we dachten jullie eten pannenkoeken vanavond, dat is wel zo makkelijk’ en dan verwachten ze maar dat je die ook echt kan bakken, haha

 17. Eva

  Die foto van jou is inderdaad heel erg mooi! En pannenkoeken bakken is inderdaad een kunst, de eerste lukt meestal nog wel.. daarna brandt alles aan óf zijn ze niet gaar genoeg.

Geef een reactie