Hotspot: Lot en de Walvis Leiden

lotendewalvis4

Vorige maand zat ik samen met Maura op zondagmorgen al vroeg in de trein richting Leiden. We waren namelijk uitgenodigd voor een ontbijtje bij de relatief nieuwe hotspot Lot en de Walvis.

Tot nu toe was ik slechts een keer eerder in Leiden geweest, jaren geleden. Om de een of andere reden sla ik deze stad altijd een beetje over. Ik heb er geen vrienden of familie wonen, meestal wijk ik eerder uit naar Rotterdam of Den Haag. Toch is Leiden heel erg de moeite waard, o.a. om deze leuke hotspot!

lotendewalvis3 lotendewalvis7

Voor ieder wat wils

Lot en de Walvis is een relaxte plek, perfect dus voor een uitgebreid zondags ontbijtje. Bij binnenkomst klinkt er ruime muziek, en worden we vriendelijk onthaald door het personeel. Enigszins verbaasd kijken we om ons heen: van buiten hadden we niet door dat het zo’n grote zaak was!

Toch is Lot en de Walvis erg knus, door de verschillende hoekjes die er zijn gecreëerd. Zo is er een lange leestafel, een lekkere plofbank, tafels met stopcontacten en goed licht voor de ZZP’ers onder ons en verschillende tafeltjes om lekker aan te borrelen. Genoeg keus dus en voor ieder soort gast is er wel een plekje te vinden. Wij komen om lekker te ontbijten, dus ploffen we neer op een lekker bankje bij een groot raam, met uitzicht over het water.

lotendewalvis2
lotendewalvis

Heerlijke gerechten

Uit de grote open keuken ruiken we allerlei lekkere dingen, een keuze maken blijkt uiteindelijk nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk kiest Maura voor heerlijke fluffy American pancakes en ga ik voor een uitgebreide groentenomelet. Allebei ontzettend lekker, daarom besluiten we onze gerechtjes ook maar te delen.

Terwijl wij onderuitgezakt relaxt van ons ontbijtje genieten, druppelen steeds meer mensen het café binnen. Borden met grote clubsandwiches en heerlijke salades komen voorbij, met een schuin oog bekijken we de menukaart nog eens. Al dat eten ziet er heerlijk uit, maar we zitten eigenlijk al een beetje vol. Toch weet de serveerster ons over te halen om samen het chocoladetaartje te delen, en inderdaad: die is goddelijk.

lotendewalvis5 lotendewalvis6

Lot en de Walvis is echt zo’n plek waar je op elk moment van de dag terecht kunt, en vervolgens ook uren kunt blijven zitten. Ze serveren van ontbijt tot aan de borrel ‘s avonds laat. Buiten is een mooie terras aan het water, met gezellige lampjes in de lucht. Het is jammer dat het toch nog even een stukje met de trein is vanuit Utrecht, anders kwam ik hier veel vaker!

Je vindt Lot en de Walvis aan de Haven 1 in Leiden.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Frauke

    Wauw! Wat ziet dat er inderdaad een hele mooie en gezellige hotspot uit. Super stijlvol ingericht en het eten lijkt me ook erg geslaagd! Ik ben nog nooit in Leiden geweest, maar mocht ik er ooit heengaan bezoek ik deze hotspot absoluut :D. X

  2. Anna

    Leuk om eens iets over Leiden te lezen! Ik ben er nog nooit geweest, maar het is echt een van die steden in Nederland die hoog op mijn bezoekerslijst staan. Ik ga er toevallig over drie weken heen voor mijn stage; mocht ik die dag nog tijd over hebben ga ik zeker dit plekje bezoeken (al ben ik bang dat het die dag niet gaat lukken, dus dan maar een ander keertje). Wat ziet het er prachtig en sfeervol uit. Mooi, al die houten elementen!

  3. Marlies

    Ik studeer sinds dit jaar in Leiden voor m’n premaster en was er ook nog nooit eerder geweest. Dit plekje ziet er leuk uit dus ga er wellicht wel eens naar toe!

Geef een reactie