TGIF! Welcome to the weekend #43

tgif43

Weekend! Al bestaat dit weekend vooral uit studeren (saai), regen (saai) en nog meer studeren (saaaaai). Ik ben vast niet de enige met tentamens of andere deadlines op dit moment, dus veel succes! Mocht je af en toe een pauze nodig hebben, dan heb ik wat leuke blogjes voor je verzameld in deze TGIF.

Behind the scenes
Achter de schermen ben ik stiekem bezig met een nieuwe layout. Het werd er eens tijd voor.. Het mag wel wat mooier en professioneler, niet? Ook twijfel ik heel erg over de naam van mijn blog. Last Days of Spring heb ik ruim 5 jaar vrij willekeurig gekozen. Ik had destijds net het nieuwe album First Days of Spring van Noah and the Whale (nog meer liefhebbers hier?) binnen, en baseerde daar mijn blogtitel op. Al was ‘First days’ al bezet, dus ja.

Inmiddels past deze blognaam bij me en zijn jullie er (hopelijk) aan gewend, maar in principe slaat de naam nog steeds nergens op. Hij vertelt niks over de inhoud, hij is vaak lastig te onthouden, hij is te lang voor bijvoorbeeld een twitteraccount..

Maar goed, stel dat ik mijn blognaam verander: in wat dan? Twijfel twijfel.. Ik ben vooral benieuwd naar jullie visie hierop. Wat vinden jullie van mijn blognaam? Moet ik ‘m veranderen of maakt het niet zoveel uit? En zo ja: heb je goede suggesties? Voornaamachternaam.nl of iets dergelijks zie ik niet zo zitten.. *twijfelt nog even door*

Freebie

De achtergrond van mijn telefoon bestaat nog steeds uit vrolijke watermeloentjes, een wallpaper die ik deze zomer in deze rubriek deelde. Tijd voor iets nieuws! Op de blog van Victioria Bilsborough vond ik een leuke wallpaper, speciaal in herfst/oktober-thema. Er zijn verschillende varianten, ik vond bovenstaande variant het leukst. Je kunt ze hier gratis downloaden.

Quote + Font
quote_jenniferlynne

Een fijne quote, ik ga zelf ook altijd op mijn gevoel af. Het font heet Jennifer Lynne en kun je hier gratis downloaden.

Favorite blogposts
– Hoe tof is deze hotspot? Ik ben dol op planten!
– Wauw, door deze prachtige foto’s wil je direct in het vliegtuig naar Tokyo stappen.
– Olga showt de nieuwe wintercollectie van Ikea, zo gezellig!
– Paulien geeft inspiratie voor een ‘home office‘.
– Ohh deze lightbox van Jennie is al net zo’n hebbeding al de marquee letters van Hema. Hebben!!
– Yum, deze pompoen-spinazie lasagne lijkt me echt heel erg lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Sharity

  Je blog naam is juist leuk doordat hij apart is. Dan vergeet je dat minder snel dan anders! Uniek is leuk!

 2. Kirsten

  Ik heb nu vakantie en die bestaat inderdaad ook helemaal uit leren leren leren, poe poe.

  En wat gaaf dat je je layout om gaat gooien! Raak daar altijd heel enthousiast van (en stiekem kriebelt het bij mij ook…). Ik houd van je blognaam, maar ik snap de behoefte om het te veranderen. Dat heb ik pas nog gedaan, omdat ik niet meer m’n eigen naam in m’n blognaam wilde.

  Succes met leren en brainstormen over je blog!

 3. Eline

  Ik ben echt super benieuwd naar je nieuwe layout. Je blognaam veranderen is zo´n lastige beslissing. Ik heb het een poos geleden wel gedaan en ik ben er heel blij mee.

 4. Jaaaaaa! Noah and the Whale! Ik dacht dat dat toeval was. Lóve them! Ben een keer naar een concert geweest, was geweldig, maar de zanger was wel een beetje een drama queen, oeps (insert aapje met handjes voor zijn ogen).

  1. Haha ja van die echte Britten he. Ik heb ze 2 keer live gezien en zelfs een gesigneerde setlist! Die hangt nog ergens op m’n tiener-kamer bij m’n ouders haha.

 5. Frauke

  Ooh een nieuwe lay-out, spannend! Wij zijn deze week ook geswitcht en dat geeft echt even nieuwe blogenergie en inspiratie, dus superleuk dat je het eens gaat omgooien! Al vind ik je blognaam echt héél leuk en ‘jou’, dus als het aan mij lag zou ik ‘m niet veranderen ;)! Leuke freebie trouwens! X

 6. Anna

  Wat leuk dat je bezig bent met een nieuwe lay-out! Ik vind deze ook mooi, maar ben ook heel benieuwd naar de nieuwe :)! Soms ben je daar gewoon even aan toe; ik heb die van mij een tijdje terug ook veranderd. Geeft weer wat nieuwe energie! Met je blognaam vind ik trouwens niks mis, al kan ik me wel voorstellen dat het wat lang is voor Twitternamen bv (heb ik zelf ook wel last van met mijn titel, haha). Titels bedenken is nu eenmaal iets lastigs…

 7. Karlijn

  Ben benieuwd naar de nieuwe layout! Ik vind trouwens je blognaam heel leuk, juist omdat hij wat langer en ‘anders’ is. Maar ik snap ook wel als je hem na een lange tijd wilt veranderen als het niet meer echt goed voelt bij je blog :)

 8. Fleur

  Ik vind zowel jouw layout als blognaam erg leuk, maar ik snap wel dat je na een tijdje de layout wilt veranderen. Áls je jouw blognaam wilt veranderen zou ik hem gewoon in je naam veranderen. Eerste en tweede naam of gewoon je voor -en achternaam. Succes!

  1. Mijn achternaam is nóg langer haha, dus dat is geen optie. Voornaam-tweedenaam is wel leuker, maar dat zegt net als deze titel helemaal niks over de inhoud van de blog. Daarom twijfel ik zo!

 9. Spannend van die nieuwe layout! Maar ik vind wel dat je blognaam ‘past’ dus misschien voor een kortere versie gaan voor twitter enzo?

 10. Lisa

  Ik lees altijd al je posts, al zo’n 3/4 jaar lang, maar ik reageer bijna nooit. Maar nu moet ik echt even reageren: niet je blognaam veranderen, haha! Ik vind deze naam bij je passen, hij is uniek en niet zo standaard. En daarbij ben ik er ontzettend aan gewend en ik zou het zo raar vinden als er opeens een andere naam is…

  Liefs!

  1. Haha bedankt dat je toch de moeite hebt genomen om te reageren! Ik moet zeggen dat ik in mijn twijfels wel meer neig naar het behouden van de naam. Een verandering zou wel gek zijn ja, maar ik denk wel dat je daar op zich snel aan went!

 11. Jacqueline

  Blognaam niets aan doen. Ik vind h’m leuk en naar de lay-out ben ik nieuwsgierig. Veranderen omdat je andere ideeën hebt, is altijd goed. En terug kan altijd.

 12. Sabrina

  Ah nee ik vind je naam juist heel leuk! En dat het niks betekent maakt voor mij niet uit, het geeft een beetje de sfeer van je blog aan en dat is het belangrijkste!

 13. Lonneke

  Ik vind je blognaam leuk en zou hem niet aanpassen, maar ik herken het getwijfel. Ik heb mijn naam natuurlijk een jaar geleden aangepast en daar twijfel ik ook nog steeds over.. Vooral omdat ik mijn naam langer heb gemaakt haha. Soms denk ik, ik switch gewoon terug.
  Sowieso is het denk ik lastig om een naam te vinden die weergeeft waar je over blogt, omdat je vrij breed blogt.
  Ik vind je naam origineel en mooi. Net als je blog! Lekker zo doorgaan Marlous. Je bent een van mijn favoriete bloggers.

 14. Isa

  Hi Marlous,
  Ik vind je blognaam juist super leuk! Origineel! Ik zit te denken om ook een blog te beginnen (dat wil ik super graag), maar de enige reden dat ik hem nog niet heb, is dat ik een leuke naam wil! En dat is moeilijk! Ik houd steeds in m’n achterhoofd: “Niet te cliché (niet iets met m’n naam of lifestyle erin), het moet wel bij me passen, iets wat ik echt geweldig vind, makkelijk te onthouden zijn en leuk klinken..” En dan denk ik steeds: “Iets zoals Lastdaysofspring, die Marlous bedacht, want die naam is fantastisch!” Dus ja, ik twijfel ook, maar ik zou jouw naam zeker niet veranderen!
  Liefs,
  Isa

  1. Haha ah, wat een lieve comment! Inmiddels ben ik er denk ik van overtuigd dat ik mijn naam gewoon zo moet houden. Ik herken je struggles trouwens, ik kan ook altijd pas beginnen met bloggen als je een naam hebt bedacht. Al ben ik dus uiteindelijk voor een titel van een liedje gegaan.. Niet heel origineel ;-). Gewoon blijven brainstormen!

 15. Karin

  Om de zoveel tijd steken de twijfels bij je op over je blognaam. Je blijft er over twijfelen, dus daarom denk ik dat het moment daar is voor een ‘big change’, en dus je naam, lay-out etc. te veranderen. Tijd om een oude deur te sluiten, zodat een nieuwe open kan gaan. Niet langer twijfelen, maar gewoon doen.

 16. Anouk

  Wat een leuk artikel weer..nu wil ik ook naar Tokyo, een lightbox kopen, ‘trust ik m’n vibes en heb ik zin pompoenlasagne te maken. Dit blijft toch mijn favoriet onderdeel van je blog. Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe layout! Welke naam je blog ook zal krijgen, ik blijf em trouw lezen!

 17. Sanne

  Ik vind je blogpraat ook mooi en origineel, beetje dromerig. Maar als je twijfelt, zou ik gewoon eens heel serieus nadenken over een andere naam. Wat wil je uitstralen, hoe lang mag de naam zijn, welke namen vind jij inspirerend en waarom, etc. En wie weet, kom je op De Ultieme Blognaam die past als een perfect passende, hippe warme jas…of kom je dankzij dit gedachte-experiment tot de conclusie dat je eigenlijk al De Geweldigste Blognaam hebt :-)

 18. Linda

  Ik vind je blognaam juist zo leuk! Ik word er altijd vrolijk van en dat word ik ook van de inhoud van je blog, dus ik die zin vind ik hem wel goed passen. Maar uiteindelijk moet je er natuurlijk zelf over beslissen!

Geef een reactie