TGIF! Welcome to the weekend #44

tgif_crop

Woehoe, weekend! En voor mij vakantie! Bedankt nog voor alle succeswensen, ik hoop dat het zijn vruchten afgeworpen heeft ;-). Ik hoop dit weekend veel van het mooie weer te kunnen genieten. Mocht het onverhoopt toch nog gaan stortregenen (het is immers herfst), dan heb ik deze week éxtra veel leuke linkjes voor je. Het was een goed blogweekje, zo blijkt.

Fijn weekend, en voor degenen die nog wat deadlines en tentamens hebben staan: succes!

Behind the scenes
Jullie waren er vrij duidelijk en unaniem: ik moet mijn blognaam niet veranderen. Tenzij ik een beter idee had, maar dat heb ik niet. Dus ik denk dat ik het lekker bij Last Days of Spring laat, en dat iedereen voortaan mag blijven gissen waar mijn blog nou over gaat ;-).

De rest van het nieuwe design blijft nog even een verrassing, het wordt in ieder geval beter, mooier en gebruiksvriendelijker. Zo’n nieuw design is een hele investering, vandaar dat je de laatste tijd iets meer advertorials voorbij ziet komen. Zoals jullie weten ben ik altijd erg kieskeurig in het aannemen van advertorials en probeer ik er ook altijd wat leuks van te maken. Ik moet dan ook altijd lachen (als in, daar word ik oprecht blij van) als mijn advertorials op andere blogs staan in lijstjes met ‘favoriete blogposts’. Doet me goed!

Oh en goed nieuws: of je nou wel of geen adblocker hebt, op mijn blog ben je ‘veilig’: je kunt hier rustig rondsurfen zonder flikkerende reclames en pop ups. Ik heb zelf namelijk ook een hekel aan banners, ha! ;-)

Freebie

Ik vind het wel bij de herfst passen: op zaterdagochtend met een grote kop thee, terwijl de regen tegen de ruiten tikt, het nieuws uit de krant doornemen. Zelf heb ik niet veel tijd meer voor de krant, ik check meestal nu.nl. Toch mis ik daar goede nieuwsartikelen en opiniestukken. De oplossing daarvoor is natuurlijk Blendle (en daar ben ik ook groot fan van), maar zo’n echte papieren krant.. dat is toch ook best fijn.

Via de Nationale Krantentest kun je twee weken lang gratis De Volkskrant, Trouw of het AD ontvangen. Helemaal gratis, geen addertjes onder het gras. Wel word je vaak na afloop van het abonnement nog eenmalig gebeld met een voorstel voor een nieuw abonnement, maar dat kun je gewoon afwijzen.

Quote + Font
quote_chasingembers

Prachtige quote van E.E. Cummings, en een even prachtig font. Deze waterverf/kalligrafie lettertypen zijn de laatste tijd erg populair maar vaak niet gratis. Dit font wel, al is het een demoversie. Dat houdt in dat er (op het aanhalingsteken na) geen leestekens bij zitten, al heb je voor $12 de volledige versie. Het font heet Chasing Embers en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Aline schreef een uitgebreide post vol tips voor een ‘goed’ creatief proces. Heel bruikbaar!
– Renee schreef een verslag over haar tripje naar Edinburgh en Dublin, met prachtige foto’s!
– Een verzameling van DIY Halloween-outfits. Het Matisse kunstwerk is mijn favoriet.
– Hoe tof is deze DIY voor een mega grote grofgebreide plaid, dat je met je armen(!!!) breidt?
– Mooi foto-overzicht van IJsland. Dit land staat ook hoog op mijn lijstje!
– Speciaal voor mij gaf Iris tips voor het last-minute halen van een voldoende voor je tentamen.
– Eva schreef een mooi stukje over een stapje terug doen, iets wat ik ook wel kan gebruiken.
– Nog zo’n fijne: ‘How to destress your day, hour by hour‘.
– Anouck laat ons binnenkijken bij het toffe huisje van wereldreizigster Laura.
– Olga bezocht The Big Draw in ‘t Rijks en nu wil ik oooook!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Frauke

  Wat een leuk lettertype, ik ga het gelijk downloaden! Prachtig. Supergoed dat je Last Days Of Spring gewoon behoudt, onwijs leuke naam ;) Ik ben al benieuwd naar het nieuwe design! En jouw blog is wat ads betreft inderdaad heel aangenaam. Fijne linkjes, ik neem een kijkje! X

 2. Sylvia

  Advertorials vind ik doorgaans prima om te lezen, zeker als de blogger er een leuke eigen draai aan geeft. Flikkerende banners en pop-ups daarentegen, ugh.. Ben blij dat je daar niet aan meedoet ;) En die Edinburgh en Dublin foto’s zijn inderdaad prachtig!

 3. Veerlez

  Het siert je blog enorm dat je geen flikkerende banners of pop-ups hebt! :)

 4. Femke

  Wat een leuke en inspirerende blogposts heb je weer verzameld. En goed dat je je naam niet verandert, ik vind deze juist super leuk! Fijne vakantie!

 5. Moniek

  Oh ik ben heel benieuwd naar je nieuwe layout! Gelukkig dat je zelf ook tegen flikkerende banners bent. Ik schrik me soms hoedje als ik op een site kom en daar ineens een filmpje gaat afspelen! Wat een fijne linkjes deel je weer, ik ga even een kijkje nemen!

 6. Fleur

  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe design en een goede keus dat je je blognaam zo houdt! Mooie lettertype ook!

Geef een reactie