Diary week 44: tentamens, herfst & feestjes

Afgelopen week begon nog even saai met deadlines en een tentamen dat op me wachtte, maar gelukkig had ik iets moois om naar uit te kijken: vakantie! Dat moeder natuur ook nog haar steentje bijdroeg met prachtige zonnige dagen maakte me helemaal gelukkig.


In het begin van de week zat ik vooral met m’n neus in de boeken. Woensdagochtend had ik tentamen, daarna zou ik verlost zijn van al het saaie studeren.

Omdat afleiding soms ook goed is en Maura maandag vrij was, gingen we even wat drinken en bijkletsen. Ook al zien we elkaar elk weekend en appen we ongeveer elke dag, we hebben elkaar altijd wel wat te vertellen.

Ennnn weer door. Op dit soort dagen rol ik zo vanuit m’n bed in een warm vest en doe ik de hele dag vrijwel niks anders dan studeren.

Het tentamen ging gelukkig wel ok. Ik vind het lastig in te schatten omdat het m’n eerste tentamen is sinds zeer lange tijd, en het er op het hbo toch weer anders aan toe gaat dan op de uni. We zullen het zien. Ik was gelukkig vroeg klaar, mijn vakantie kon beginnen!

Ik ging meteen door naar Starbucks, daar hielp ik vriendinnetje/oud-collega met haar stuk voor de ‘Linda’. Het resultaat is heel erg mooi geworden en zal ik komende week hier delen!

Daarna ging ik samen met Maura lunchen bij Rabarber om mijn vakantie in te luiden. Dit is een nieuw zaakje (of eigenlijk hebben de eigenaren van Tastoe het roer omgegooid en hun zaak een nieuwe naam en menukaart gegeven. Het resultaat is top!). Ik had gezien dat ze Shakshuka op de kaart hadden staan, dit is een typisch ontbijtje uit het midden-oosten van groenten en ei in tomatensaus. Zo lekker! Op de kaart hadden ze nog veel meer originele gerechten staan, echt een aanwinst voor Utrecht.

Daarna liepen we langs de Sacha, waar op dit moment een kortingsactie was. 20% korting op 1 paar schoenen en 50% korting op 1 paar schoenen wanneer je 2 paar kocht. Ik was al een tijdje op zoek naar mooie herenschoentjes en vond bij Sacha het perfecte paar. Door de glans zijn ze niet te saai, maar ze zijn ook weer niet te gek (ik zag herenschoentjes met plateauzolen en gouden glitters, ook heel tof maar iets too much voor mij).

Maura kocht soortgelijke schoenen en nam ook nog een ander mooi paar mee naar huis. Die heeft dan ook een volwassen baan met een volwassen salaris, haha ;-).

‘s Avonds at ik samen met een vriend, we maakten lekkere Oosterse noodles met groentes en kip.

Ennnn zo leuk: daarna gingen we LEGO-en! Die vriend is stiekem een LEGO-nerd, en afgelopen week had hij bij LEGOworld een Minicooper bouwset gekocht. Dit is va LEGO Creator, een wat moeilijkere ‘variant’ van LEGO speciaal voor volwassenen. Zo tof! Het was inderdaad nog best ingewikkeld, maar wel mega leuk. Voelde me gelijk weer kind, nu wil ik ook thuis met LEGO spelen haha!Donderdag ging ik met Marieke wandelen in het bos. Het is de laatste tijd zulk prachtig weer dus dit stond hoog op ons to do-lijstje. Natuurlijk maakten we cliché herfstfoto’s met vallende blaadjes uit de lucht.

Daarna had ik afgesproken met mijn favoriete mopshond: Moby! En Rick natuurlijk. Nu we geen collega’s meer zijn zien we elkaar veel te weinig!

Samen dronken we een wijntje. Nouja, Rick en ik dan. Al wilde Moby ook wel.

Toen ik naar huis liep kwam ik langs Marieke’s werk en besloot ik een pizza bij haar te eten.

Want ja, mijn diary is eigenlijk niet compleet zonder pizza. Yummm

Vrijdag was een relaxte dag. ‘s Ochtends had ik een afspraak voor m’n blog, daarna ging ik op spijkerbroekenjacht. Ik wilde eigenlijk even snel een broek halen bij H&M, maar ik zag nergens iets moois en het zat allemaal voor geen meter.

Dus ik eindigde toch weer in de Rode Winkel, ik geloof dat ik er meer dan een uur ben geweest en wel 20 broeken heb gepast. Ik heb er zelfs koffie gedronken, haha! Ik werd wel extreem goed geholpen en het was oprecht gezellig (geen vervelende verkooppraatjes), ik liep uiteindelijk zelfs met 2 nieuwe broeken naar buiten.

Daarna had ik afgesproken met een oud-collega, die graag een reisblog wil starten. Ik vind het zo grappig wanneer mensen naar mij toe komen om vragen te stellen over bloggen, ik doe alles namelijk gewoon op gevoel. Al vind ik het altijd ontzettend leuk om mensen een beetje op weg te helpen, word er zelf ook altijd enthousiast van.

Onderweg naar huis liep ik langs mijn oude werk. Het was rustig dus ik besloot m’n oud-collega’s even te vergezellen (en stiekem had ik ook geen zin om te koken ;-)).

Zaterdag was een heerlijke luierdag. ‘s Ochtends ging ik naar de bloemenmarkt op Janskerkhof om een lelijk plantje te scoren voor het housewarmingfeestje dat ik ‘s avonds had. ‘s Middags haalde ik met Marieke een broodje bij Bigoli en aten we deze in het zonnetje op. En daar hebben we eigenlijk de hele middag gezeten!

We wilden wel een terrasje pakken, maar die waren allemaal vol en eigenlijk hadden we een prima plekje gevonden op een bankje.

Voor de housewarming wilde ik samen met een vriend even snel een hapje eten bij een eetcafé bij mij om de hoek. Blijkbaar hebben zij onlangs een hele restyling ondergaan, want in plaats van kipsaté en ceasarsalade stonden er opeens hele fancy gerechtjes op de kaart. Gelukkig nog steeds wel voor lage prijzen haha, zo zag het er opeens wel heel ‘officieel’ uit.

Daarna gingen we door naar de housewarming. Het was een heel gezellig feestje met gemixt publiek. Zo waren er ook een aantal internationale studenten, en zat ik opeens aan de Venezolaanse rum. En ha: hier hebben we nog een hele discussie over gehad: hoe noem je iets dat uit Venezuela komt? Venezueleens? Venezuelaans? Ehh ja ik zat er behoorlijk naast, haha.

Zondag sliep ik uit en pakte ik de trein richting thuisthuis. Ik had m’n vader alweer 2 maanden niet gezien, dus het werd tijd dat ik het thuisfront weer eens bezocht ;-). Het weer was prachtig!

Bor kijkt altijd expres weg als ik selfies met ‘m probeer te maken.

Al die appels van de vorige foto komen van onze eigen appelbomen, en daar maakte ik samen met mijn vader een appeltaart van. Let ook op Sazou, die op de afzuigkap ligt. Dat is haar favoriete plek, het is een wonder dat die afzuigkap nog niet naar beneden is gekomen door al dat gewicht van Sazou.

‘s Avonds gingen we op visite bij een tante, en namen we de taart mee. Nu ik niet meer thuis woon zie ik familie slechts alleen bij feesten of jaarlijkse reünies, niet zo vaak dus. Daarom was het extra leuk om weer even langs te gaan. En bonus bij Brabantse familie: altijd kaas en toastjes op tafel, haha!

Maandag begon erg mistig.


Ik zat samen met de doggies in de studeerkamer, te werken aan mijn blog. Ik wilde gisteren al de diary online zetten maar de wifi-verbinding was erg slecht. Inmiddels was het al bijna 10:00 wat betekende dat de pre-sale van het concert van Mumford and Sons begon.

Want jaaa, 23 mei komen ze weer naar de Ziggo dome! Daar heb ik ze bijna 3 jaar geleden ook al gezien en dat was toen zo leuk! Mega toffe show en goed geluid, en na afgelopen zomer in de Goffert wil ik ze z.s.m. weer zien!

Met veel moeite is het me gelukt om een kaartje te fixen, dus ik ben er bij! Vandaag ga ik nog even proberen om een extra kaartje te scoren, mocht je ook geïnteresseerd zijn: de kaartverkoop start weer om 10:00.

De rest van de dag heb ik lekker geluierd, wat ik het liefst doe als ik bij mijn vader ben. Lekker tot rust komen.

Komende week ben ik dus vrij, al staan er alweer leuke dingen in de planning. Morgen spreek ik af met een oude vriend van de middelbare school, daarna ga ik eten bij mijn broer en z’n vriendin. Als het goed is ga ik ‘s avonds naar Spectre, de nieuwe Bond-film. Heeft een van jullie ‘m al gezien? Aanrader?

Donderdag ga ik samen met de dudes van Dudes & Don’ts naar Amsterdam, wat PR-bureaus af en hopelijk komt vrijdag m’n moeder een dagje naar Utreg. In het weekend ga ik stappen met een goede vriend en helaas moet ik me daarna maar weer eens over schoolzaken gaan buigen.. ;-)

Fijne week allemaal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Josianne

  Leuk dagboekje Marlous! De herfstblaadjes zijn zo mooi hè?! Als het weer nou zo blijft, dan mag de herfst van mij nog wel even blijven!

 2. Charelle

  Leuke foto’s allemaal! Ik vind jouw bril echt zo tof! En cool dat die vriend stiekem een LEGOnerd is, dat soort vrienden zijn de beste, als je het mij vraagt! ;)

 3. Anne

  Wat heerlijk, zo’n vakantieweekje! Zeker als het zulk fijn weer is ;)

 4. Anna

  Yay, heerlijk zo’n vakantieweek! I’m jealous :). Fijn ook dat de schooldrukte nu allemaal voorbij is. En wat leuk dat je zo’n hechte vriendschap met Maura hebt. Haha ahhh, die hondjes op de stoel <3.

 5. Roos

  Ooh Online Marketing, daar heb ik vorig jaar ook een tentamen van gehad, hopen dat hij goed is gegaan bij jou! X

 6. Inge

  Jaaa! mumford and sons! Gister is het me niet gelukt kaartjes te bemachtigen door een gebrek aan een credit card, ik hoop dat het vandaag wel meezit.

  1. Ja stom he! Ik doe het normaal altijd via paypal, maar daar heb je nu blijkbaar ook een creditcard voor nodig? Gelukkig kon ik die nog snel fixen via een vriendinnetje, vandaag kun je gewoon via iDeal betalen :-)

 7. Tiffany

  Door jouw studiefoto’s krijg ik bijna zin om zelf te gaan studeren, bijna dan hé! :p haha

 8. Frauke

  Mobyyy! En Bor, ook al zo’n schattig beest (en dat andere hondje zonder naam ook!). Haha, ik heb een obsessie met hondjes. Wat veel lekker eten in deze diary zeg, wauw! Krijg er helemaal honger van, en zin om nog eens naar Utrecht te gaan. Topstad! Leuke veterschoentjes heb je gekocht, en die bril staat je supergoed! Fijn dat je naar Mumford & Sons gaat, ik wou ook maar geen tickets helaas pindakaas! X

  1. Haha het andere hondje heet Brus ;-). En gisteren was pas de pre-sale he, op dit moment is de gewone verkoop aan de gang! Heb net nog een kaartje gescoord.

 9. Ilse

  Die buitenfoto’s zijn echt heerlijk! Die ene van jou in de bladeren is tof, haha! Perfecte timing gewoon! =)

 10. Lotte

  Wat een leuke diary. Je week zag er in elk geval goed gevuld uit :-)

 11. Dionne

  Wat een fijne diary! Ik vind die chocomel er ontzettend lekker uit zien!

 12. Evelien

  Klinkt als een fijne week! (op het studeren na, maar sinds ik ben afgestudeerd mis ik het eigenlijk best, dus… geniet er nog maar van ;-) ) En wauw, mooie herfstfoto’s, vooral die eerste!

 13. Sonja

  Fijn al die mooie foto’s en al dat lekkere eten, hihi! En tofff dat je Mumford and Sons weer live gaat zien :) Hopelijk lukt het ook om een tweede kaartje erbij te krijgen!

 14. Sylvia

  Hmm, die shakshuka ziet er heerlijk uit! Sowieso veel fijne food foto’s ;)

 15. Sabrina

  Ah al dat eten ziet er vet lekker uit! Ben zo jaloers op de leuke eettentjes in Utrecht, haha. Leuke foto’s! (:

 16. Selina

  Ah superleuke diary weer! En mooie foto’s! Mag ik vragen welke filters of apps je gebruikt? ze hebben allemaal zo’n vintage-feel :)

 17. Ik was maandag in de mist gaan hardlopen, maar ik dacht dat het enkel iets was in België, maar blijkbaar ook in NL, haha. (: Die schoenen zijn echt zo mooi! Ik wil soortgelijke schoenen ook kopen, maar ik twijfel nog zo hard…

 18. Shifra

  Wat ziet Rabarber er als een leuk zaakje uit! Toen ik jouw instagram foto van het lekkere eten zag (en ook de manier waarop het gepresenteerd was), was ik al meteen fan. Ik hoop er keertje heen te gaan!

 19. Janine

  Altijd leuk om een paar blogjes van jou achter elkaar te kunnen lezen wanneer ik al een tijdje niet op je site ben geweest :). In welk bos was je op de foto? Ik zoek nog een goed bos in Utrecht, haha. Merk dat ik echt een tekort heb aan de natuur, als ik even wil wandelen, ga ik naar een park, maar een goeie boswandeling op z’n tijd lijkt me heel chill! p.s. ik ben het meisje dat jou en je moeder aansprak bij Mumford & Sons ;)

  1. Haha ja dat dacht ik al. Ga je in mei weer naar Mumford and Sons? Ik mist in Utrecht ook altijd een bos (in Nijmegen word je zo omringd door natuur!), maar eigenlijk waren we hier ook vrij snel. We pakten de bus richting de bilt (geloof lijn 74) en stapten uit bij ‘Tunneltje de Bilt’. Dan kom je bij Landgoed Beerschoten en dat was erg mooi! Ik geloof dat we hooguit 10 minuten in de bus hebben gezeten, dus dit ga ik vaker doen!

 20. Janine

  Oh, dankje voor de tip :) ! En nope, ik sla dit keer even over, heb ze al 2 keer live gezien. Misschien bij een volgend album weer!

  1. Ja ik heb ze ook al twee keer gezien en twijfelde ook wel even (zeker gezien de prijs), maar ik vond het geluid in Ziggo zoveel beter dan in de Goffert (hoewel dat open lucht ook iets had hoor) dus wil het nog een keertje horen haha.

Geef een reactie