Diary week 45: vakantie, persdagen & blogmeetings

Afgelopen week had ik vakantie! Van school, maar hier bleef het ook vrij rustig. Dat was niet zo gepland, maar wel even fijn. De laatste tijd ben ik wat drukker (en nog steeds even chaotisch als altijd) waardoor het bloggen er een beetje bij inschiet.
Stiekem kijk ik ook heel erg uit naar mijn nieuwe design en leuke events/tripjes die ik in de planning heb voor mijn blog. Alsof ik wacht op een moment om weer wat actiever te worden?
I’ll be back, I promise! Eerst nog even terugkijken op afgelopen week..

Dinsdag was het prachtig weer! Ik had afgesproken om bij te kletsen met een oud-klasgenoot van het VAVO.

We lunchten bij FIKA, een heel leuk tentje dat afgelopen zomer opende bij het Faberplein (in Nijmegen dus). Ik heb zelfs al eerder foto’s gemaakt, maar die staan allemaal op de kapotte SD-kaart boehoe.

We kletsten bij over van alles en nog wat, daarna liet hij me een nieuwe concept store aan de overkant van de straat zien: Vijf Twaalf. Hier kun je terecht voor mooie kleding, sieraden en planten! In de kelder vind je allerlei bijzondere planten van Bleshyou. Dat vind ik zo leuk aan Nijmegen: er zijn zoveel leuke en creatieve concepten in de stad te vinden!

Ik at ‘s avonds heerlijke zuurkoolstamppot bij mijn broer en pakte daarna de trein terug naar Utrecht. Daar ging ik meteen door naar de bioscoop en zag ik Spectre, de nieuwe James Bond. Ik ben geen grote Bond-fan (of ja, ik heb alleen Skyfall gezien), maar vond ‘m toch erg leuk! Beetje klassiek of zo, ik vond het wel een aanrader al vond ik Skyfall toffer.

Deze herfst is zo mooi! We hebben erg veel geluk gehad met het weer, en het lijk wel alsof de bomen dit jaar kleurrijker dan anders zijn. ‘s Middags sprak ik af voor koffie met een vriend en hadden we het over bloggen en social media. Waarom ik blog en wat het eigenlijk allemaal inhoudt. Iets wat me de laatste tijd wat meer bezighoudt, en waarom het hier soms wat stiller is.

Al werd ik er gelijk weer aan herinnerd wat er zo leuk is aan het bloggen toen ik langs het postkantoor ging: er lagen twee Daniel Wellington horloges op me te wachten! Een nieuwe voor mij, de andere is een cadeautje voor iemand anders. Ik ben dol op dit merk, zo’n pakketje voelt dan ook echt als een cadeautje! Ik kreeg ze als onderdeel van een samenwerking, als je zelf ook een Daniel Wellington horloge wilt kun je met de code 25daysofChristmas 15% korting krijgen op je bestelling.

Donderdag was ik in onze prachtige hoofdstad, om wat persbureaus af te gaan.

Ik was gezellig met de dudes van Dudes & Don’ts op stap. De dag begon wat regenachtig maar gelukkig trokken die buien snel weg.

We begonnen bij Simply PR, een van mijn favoriete PR-bureaus waar ik ook goed contact mee heb. Ik spotte allemaal leuke merken en kreeg leuke dingetjes mee om te testen. Die zul je binnenkort voorbij zien komen op de blog. En nog toffer: begin 2016 ga ik een hele toffe trip maken via Simply! Ook daarover uiteraard later meer.. ;-)

De bijbehorende goodiebags (die vooral vol zitten met flyers en persmappen vol productinformatie).

We eindigden bij Fuse PR, waar ik meteen weg was van deze ronde RayBan bril. Dit model komt oorspronkelijk uit de jaren ’60 van de vorige eeuw, alle modellen van RayBan (zoals ook de aviator en de wayfarer) komen om de zoveel tijd weer terug in de mode. Er werd ons verteld dat ze in 2016 met een geheel nieuw model komen dus ik ben erg benieuwd! Het is me helaas niet gelukt om een tipje van de sluier op te lichten, haha.

Ook hier kregen we een goodiebag met – jawel – een RayBan zonnebril. Say whut?! Helaas was hij iets te groot voor mijn hoofd maar inmiddels heeft mijn vader de bril al geconfisqueerd.

Doei Amsterdam!

Terug in Utrecht hadden we honger en doken we meteen Pickles in voor een goede burger. Ik was hier al ontzettend lang niet meer geweest (misschien wel een jaar?). Ze hadden altijd heerlijke knapperige broodjes, maar sinds ze die hebben ingewisseld voor kleffe bolletjes vind ik het eigenlijk niet meer zo’n succes..

Eenmaal thuis dook ik meteen m’n bed in, nog voor 21:00. Ondanks dat mijn hersenschudding alweer ruim 1,5 maand geleden was merk ik nog steeds dat mijn energieniveau vrij laag is. Beetje jammer want ik weet ook niet zo goed wat ik er aan kan doen!

Vrijdag sliep ik daarom lekker lang uit en was mijn lunch eigenlijk tegelijkertijd ook mijn ontbijt.

Daarna nam ik een kijkje bij Hutspot, die afgelopen week opende in het voormalige DE Café aan de Neude. En wauw, wat een heerlijke winkel! Alsof ze Kopenhagen hebben samengevat en in een winkel hebben gestopt. Ik wilde alles hebben (en herkende ook al een heleboel items.. hehe).

Ik liep weer naar huis (want ja: nog steeds geen fiets) en nam deze takken mee. Iemand enige idee hoe deze heten? Ik zie ze de laatste tijd overal en vond ze wel bij mijn urban jungle passen.

‘s Avonds dronk ik wijntjes met Maura en Ianna bij ons geliefde Lefebvre en lagen we (soort van) op tijd in bed.

Zaterdag voelde als een zondag. Ik dronk koffie met een vriendinnetje.


Vervolgens had ik afgesproken met Lizzy en Fleur, beiden ook blogger. Lizzy is een oud-studiegenootje van me en van Fleur kocht ik haar fiets over (die dus nu helaas alweer gejat is :/ – ja inclusief dubbelslot!). Het is fijn om af en toe met andere bloggers bij te kletsen (zonder het hele netwerkgebeuren er omheen). En ook handig: Fleur hielp Lizzy met outfitfoto’s maken!

De rest van de avond chillde ik bij Maura. We aten weer de heerlijke zoete aardappel curry met linzen, feta en koriander. Deze is zo lekker!

Ik eindigde voor elven in bed met de nieuwe Glamour. Zoals ik al zei, deze zaterdag voelde als een zondag.

Des te fijner dat ik nog een hele zondag voor de boeg had! Het voelde een beetje als een ‘bonusdag’ en dus besloot ik er een relaxed dagje van te maken. Ik maakte de heerlijke blueberry yoghurt cake van Donna Hay. Het recept vind je hier en geloof me: dit is een groot succes!

Tussendoor deed ik administratie, ruimde ik mijn kamer op en las ik andere blogs. Door de drukte schoot niet alleen het bloggen erbij in, maar ook het lezen van andere blogs. Dat vind ik super jammer want ik blog natuurlijk niet alleen maar om zelf artikelen de wereld in te gooien. Juist van het lezen van andere blogjes krijg ik altijd veel inspiratie! Daarbij vind ik het altijd erg leuk als anderen op mijn blog reageren (al hoef je je als lurker nu niet aangesproken te voelen hoor ;-)), dus doe ik dat graag terug.

Mjam, toen was de cake klaar!

‘s Avonds at ik leftovers van de curry van de avond ervoor. Nog steeds even lekker! Daarnaast schreef ik wat blogjes. Door deze relaxte zondag raakte ik weer geïnspireerd, komende weken zal er wat meer online komen dan dagboekjes en TGIF’s ;-).

Morgen begint er weer een nieuwe periode op school met nieuwe vakken. Ik heb er zin in, al is mijn ritme er niet beter op geworden door dit weekje vakantie. Iets om op te focussen komende week..

Ohh en dan vergeet ik bijna het nummer dat ik grijs draaide afgelopen week in te sluiten! Dat was afgelopen week MANON – of eigenlijk het gehele nieuwe album van de Jeugd. Deze clip is zo hilarisch haha, en hoewel sommige teksten nergens op slaan klinkt het allemaal super goed. Zakmuitdeheup, Broertje Ik Heb Je en Ik was een Klootzak zijn ook favorieten. Aanrader! haha.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. M

  Volgens mij zijn het eucalyptus takken! Ziet er inderdaad mooi uit, ga zelf ook maar eens op zoek!
  Zo mooi trouwens die herfstkleuren!

 2. Anna

  Wow, wat veel planten bij Vijf Twaalf. Heerlijk groen <3. En jaaa, Manon! Zo tof! Lekker hoor, een weekje vakantie. Jaloers!

 3. Tiffany

  Je weekend klinkt echt fantastisch fijn. Ik heb helaas altijd weinig energie (chronische vermoeidheid) en het enige wat je kan doen is je activiteiten doseren. Helaas verder geen geweldige tip voor je.

 4. Frauke

  Wat een heerlijke foto’s zeg! Vijf twaalf ziet er zo’n leuk concept uit. Ah en eucalyptus takken, die wil ik ook graag haha. Jammer dat Spectre een klein beetje minder was dan Skyfall, ik ben er benieuwd naar. En wat cool die persdagen, al helemaal dat je een Rayban kreeg! Jammer dat ‘ie niet paste! X

 5. Mona

  Wauw wat een heerlijke foto’s! En oh men wat een lekker eten ook, wat bof jij met zo’n heerlijke week :D

 6. Danielle

  Wat een boel foto’s weer! Ik herken trouwens dat het soms gewoon leuk is om met bloggers te meeten zonder dat daar gelijk een netwerk gedachte achter zit.. gewoon gezellig samenkomen en kletsen over je hobby (en voor sommige hun fulltime baan) kan gewoon echt fijn zijn.

 7. Wat een hoeveelheid foto’s! Jammer van die Rayban, haha, ik zou gebaald hebben :’)

  1. Haha nou ik heb gelukkig al een hele mooie RayBan, en ik ben blij dat ik iemand anders er blij mee kan maken. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken he ;-)

 8. Rick

  Persdag was heel gezellig Marlous! Vooral dat treinreisje, met die gozert tegenover ons, was bijzonder.

 9. Anne

  Wat ziet je kamer er mooi uit! Ik probeer stiekem ook steeds wat meer planten in huis te krijgen, maar de vrouw houdt het nogal tegen ;).

 10. Sonja

  Wauw dit zijn weer veeel te veel leuke en mooie dingen om op alles te reageren waar ik iets op wilde zeggen.. Maar heerlijk om naar te kijken :) En Hutspot wil ik ook snel een bezoekje brengen, al veel goede verhalen over gehoord.

 11. Anneleen

  Mooie herfstfoto’s! En wat een leuke zonnebril, jammer dat hij te groot voor je was, maar hopelijk heeft je vader er veel plezier mee ;) fijne, nieuwe week! X

 12. Annelies

  Wat gaaf dat je gewoon een f*cking RayBan zonnebril kreeg. Jammer dat hij iets te groot was. Heb je je vader in ieder geval blij kunnen maken. Dat is ook iets waard!

 13. Astrid

  Woon zo ontzettend dicht bij Nijmegen en toch mis is al die leuke cafeetjes en concept stores elke keer weer. Volgende keer mijn ogen toch maar beter open houden :)

 14. Charelle

  Wow wat een mooie herfstfoto’s heb je gemaakt zeg! En Daniel Wellington is inderdaad écht een heel tof merk, maar ben voorlopig nog helemaal blij met mijn Aerowatch. (: En Fika lijkt me ook een heel leuk tentje! Dat is trouwens een Zweeds fenomeen toch? Fika? Een soort high tea? (:

  1. Yes, in Zweden houdt ‘Fika’ eigenlijk in koffie (of thee) met iets lekkers (een kanelbullar natuurlijk!), meestal zo rond 16:00. Al vind je hier voornaamlijke Deense Smörrebrod op de kaart, haha.

 15. Rianne

  Wat mooi, die eucalyptustakken. Ik vind die vergrijsde kleuren altijd zo mooi! Die curry heb ik laatst ook gemaakt, was inderdaad heerlijk!

 16. Evelien

  Wauw, wat een mooi hoekje in je kamer met al dat groen en leuke accessoires!

 17. Ooooh dat liedje van de jeugd van tegenwoordig, met die katten. Veeg me op, heerlijk! Wat een leuke week overview heb je weer. Ik moet echt snel langs Hutspot, zit zo dicht bij maar ben er nog niet geweest. Ook nog niet bij pickles geweest, wel groot fan van de markt (ziet ernaast geloof ik?).

  Liefs,
  Shalane

 18. Isabella

  Ik wil ook zo graag naar Spectre! En wauw, je Daniel Wellington horloge, jaloers!

 19. Siroon

  Waar staat het recept voor die zoete aardappelcurry? MMM

Geef een reactie