Diary week 46: programmeren, nieuw haar & Parijs

Afgelopen week was de eerste week van een nieuwe periode op school. Mijn agenda stond weer gelijk volgepland met allerlei (leuke!) afspraken en uiteindelijk had ik ook een fijne week. Al hebben de aanslagen in Parijs natuurlijk een flinke stempel gedrukt op deze week. Het voelt een beetje gek om heel vrolijk terug te blikken op de week aangezien mijn gedachten het afgelopen weekend vooral bij Parijs zijn geweest.

Maandag stond ik op tijd op, en maakte ik de welbekende linzensalade als lunch. Op maandag en dinsdag zit ik tot laat op school, en van colleges krijg ik altijd enorme honger!

Deze periode heb ik onder andere het vak webprogrammeren, en het is zo leuk! Het klinkt behoorlijk nerdy en dat is het ook wel, maar het is zo handig om te kunnen programmeren!

Maandag at ik na een lang schooldag weer bij de Hema, net zoals een heleboel andere studenten haha.

Dinsdag was het grauw weer. Ik stond op tijd op want ik moest langs het gemeentekantoor om mijn paspoort aan te vragen voor de grote reis (later meer daarover!).

Dinsdag ging ik na school nog even langs Starbucks, om wat bij te kletsen met oud-collega’s. Ondertussen oefende ik nog wat met webprogrammeren (in dit geval javascript).


Ik had geen zin om te koken en wel heeeeeel erg zin in springrolls, dus ging ik samen met Anouk (die jullie misschien nog kennen van ons Hamburg tripje?) naar Kimmade. Dit is een klein (ik overdrijf niet) Vietnamees restaurantje in de Mariastraat. Binnen waan je je even in het buitenland: het personeel spreekt alleen Engels (en vast Vietnamees) en om ons heen zitten eigenlijk ook vrijwel alleen maar Aziaten. Het eten is ook buitengewoon goed! We deelden verse springrolls met kip en citroengras en hadden daarna allebei nog een eigen rijstschotel. Voor nog geen €9 p.p. inclusief een drankje zaten we bom-vol. Aanrader dit!

Woensdag had ik best een drukke dag: ik volgde colleges van 8:30 tot 15:30 en schreef wat blogjes. Ironisch genoeg is dit de enige foto die ik die dag nam, haha. Heerlijke biofrietjes van Frietwinkel Dapp. Die had ik al heeeel lang niet meer gehad, en ze zijn zo lekker!

Donderdag is mijn vrije dag, en ging ik sinds lange tijd weer eens naar de kapper. Dit keer niet bij mijn geliefde José – die werkt nu bij Salon B en moet ik nog steeds opzoeken – maar bij Esther. Salon B zit niet in Utrecht en logistiek gezien kwam het even praktischer uit om in Utrecht naar de kapper te gaan.

Gelukkig knipt Esther ook goed! ;-) Overigens is er niet veel bijzonders gedaan, ik wil het weer wat laten groeien dus ik heb het vooral laten uitdunnen.

Vrijdagochtend kwam het nieuwe album van Justin Bieber uit! Hier keek ik stiekem wel naar uit, want de eerste drie singles die hij had gereleased vond ik stiekem wel heel erg leuk. Inmiddels heb ik z’n album al grijs gedraaid, er staan écht toffe nummers op haha. Ik schaam me er niet eens meer voor :p

‘s Middags pakte ik de trein richting Nijmegen, naar mijn moeder. Terwijl we ‘s avonds een beetje bankhangen en TV kijken komen de meldingen binnen op twitter: aanslagen in Parijs. Op zulke momenten bewijst twitter weer hoe nuttig en actueel het kan zijn. Zelf voeg ik met mijn eigen tweets waarschijnlijk niet heel veel toe, maar wanneer mensen vragen naar het nut van twitter wijs ik ze graag op dit soort momenten.

Via verschillende lokale verslaggevers volg ik het nieuws, tot diep in de nacht. Ik val in slaap, maar word rond 2 uur en later om 5 uur wakker. Elke keer loopt het dodental op. Zo ontzettend afschuwelijk! Ik vind het altijd lastig om me hier over uit te laten op mijn blog: natuurlijk vind ik het vreselijk wat er is gebeurd maar tegelijkertijd wil ik er niet míjn drama van maken. Met mij is tenslotte niks aan de hand.

Ik kwam deze afbeelding met erg treffende quote tegen, en hoop ook dat deze aanslagen niet leiden tot nog meer haat(zaaierij), want dat is precies wat zulke terroristen willen. Ik vind het lastig om een standpunt aan te nemen in deze hele kwestie. Ondanks dat ik veel heb gelezen heb ik niet alle kennis in pacht. Wel is het duidelijk dat we ook kritisch naar onszelf moeten kijken. Dit artikel op Knack.be met terrorisme-expert Knoope vond ik erg interessant om te lezen en wilde ik graag delen.

Nu maar hopen dat de overgebleven daders snel gepakt kunnen worden en de rust weer kan terugkeren in Parijs.

Zaterdagmiddag ga ik even met mijn moeder de stad in. We bezoeken een leuke hotspot (later meer daarover!) en komen ondertussen Sinterklaas en een heleboel pieten tegen.

‘s Avonds regent het nog steeds, maar moeten we toch echt de deur uit. Door de 7 heuvelen loop is de halve stad afgezet en moeten we dus wel op de fiets..


Maar met een goed doel: we gaan namelijk eten bij De Meisjes van de Hapjes. Dit is het huiskamerrestaurant van o.a. de moeder van Maura. Ik krijg regelmatig foto’s doorgestuurd van Maura’s avondeten wanneer ze bij haar moeder eet waarbij ik spontaan ga watertanden, dus dat beloofde al veel goeds.

En het was ook heerlijk! We begonnen met kaas en worst en een heerlijke citroen-ricotta brooddip. Het voorgerechtje was een salade van quinoa met bieten, garnalen en zalm. Tussendoor kregen we een koud soepje van ehh.. ik geloof mango, komkommer en basilicum? Het hoofdgerecht bestond uit twee opties: porchetta of een pompoen gevuld met risotto, met daarbij heerlijke bijgerechtjes. Toen ik dacht dat ik al helemaal vol zat kwam er nog een heerlijke crumble met herfstfruit aan als dessert.

Het was ontzettend lekker en vooral heel erg gezellig! De Meisjes organiseren verschillende keren per jaar zo’n driegangendiner, de eerste data voor 2016 zijn al bekend gemaakt. Voor zo’n heerlijk uitgebreid diner betaal je slechts €20, aanrader dus!

Gisteren was een typische zondag. Het stormde buiten, dus ik besloot er een ‘huiswerk-maken-in-je-pyjama-dag’ van te maken. Met uitzicht op de 7 heuvelen loop (zo blij dat ik zelf niet hoefde mee te rennen in dit weer haha!) werkte ik stug door aan mijn opdrachten.

Kijk, zelfs mijn huiswerk is fan van Justin Bieber! Haha. De rest van de dag heb ik al mijn opdrachten afgemaakt (en al een beginnetje gemaakt aan volgende week, zo ijverig!) en chillde ik lekker bij m’n moeder. Ouderwets gezellig en fijn zo’n moeder die je af en toe van je laptop vandaan trekt met thee en iets lekkers. En voor je kookt. En de was doet. Ehh haha!

Vandaag ben ik weer in Utrecht, nieuwe week vol nieuwe colleges en ongetwijfeld leuke afspraken. Morgen kan ik mijn paspoort ophalen en vrijdag ga ik bij mijn broer en z’n vriendin eten. Voor de rest ligt de week nog redelijk open maar dat is ook wel eens fijn.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week! En heel veel liefde! :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Sharity

  Het lijkt me ook lastig iets erover te melden op een blog. Maar dat we er bij stil staan is een mooi gebaar.

 2. Josianne

  Ik was er dus zo een die meeliep met de Zevenheuvelenloop haha. Enorm veel wind en de laatste paar kilometer ook nog regen. Ik was heel blij toen ik thuis onder een warme douche stapte.

 3. Frauke

  Gezellige foto’s! Al is het inderdaad een beetje krom om vrolijk terug te blikken op een week die zo vreselijk is geëindigd. Ik vind je haren erg mooi geworden, die lengte staat je onwijs goed. Ga je het véél langer laten groeien? Wat leuk, dat huiskamerrestaurant. Vet concept! Dat Vietnamees restaurant klinkt ook lekker. En die frietzak, haha, nog nooit zoiets gezien (met die mayo houder), hoe geniaal. X

 4. Lauriette

  Ik vind het model van je haar echt prachtig! Wil binnenkort weer een stukje van mijn haar af laten knippen en denk dat ik jouw lengte als voorbeeld ga gebruiken. Heel erg mooi! :) Fijne week!

 5. Charelle

  Haha ja ik vond programmeren ook altijd leuk op school en het is inderdaad heel erg handig om te kunnen! Je voelt je ook meteen slim als iets lukt! :’D En dat Vietnamese restaurantje lijkt me echt super, die ga ik onthouden voor als ik eens in Utrecht ben!

 6. Zo leuk om af en toe een kijkje in je studie te krijgen. Stiekem wel een beetje jaloers, haha. Studeren is zwaar maar ook wel héél erg leuk. :)

 7. Anna

  Zo leuk altijd, de diary. Mooie quote op het letterbord :). En wat spannend, het nieuws over je grote reis! Spring rollssssss, yum <3.

 8. Selina

  Leuk overzicht weer! Lijkt me zo leuk om te leren programmeren.

  Ik ben heel benieuwd naar de kapper en of je een tel nr voor me hebt? Ik woon sinds kort in Utrecht en wil héél graag naar de kapper, maar zou niet weten waar ik heen moet, dus als jij tevreden bent over de jouwe, ga ik ook graag daarheen!

  1. Ik ga altijd naar The Graduates, en ben er heel erg tevreden over! Zit in de Voorstraat. Ben zelf geknipt door Esther en was daar erg tevreden over, dus je kunt specifiek naar haar vragen. Doe ‘r de groetjes dan ;-)

 9. Leuk dat je leert programmeren, dat lijkt mij echt een coole uitdaging, alsof je een nieuwe taal leert. En je haar zit mooi! Ik moet ook nodig weer naar de kapper ;)!

 10. Leuk overzicht zeg! En oh ja dat programmeren (al zou een programmeur ‘web’ niet als programmeren zien haha) kan ook zo leuk en handig zijn.
  Je haar zit echt super, heel erg leuk!

 11. Inge

  Ha, ik heb precies dezelfde programmeeropdrachten gedaan met ‘Justin Bieber’.

 12. Tea

  Dat programmeren als vak lijkt me heel handig, ik probeer het mezelf wel aan te leren maar ik vind het lastig om mezelf er echt toe te zetten haha. Leuk overzichtje en wat zit je haar leuk nu!

Geef een reactie