Diary week 47: Vloai, openingsfeestjes & Homeland

Afgelopen week was LEUK en vloog daardoor ook voorbij – ok, dat komt misschien ook door het bingewatchen van Homeland. Dat is ook gelijk de reden dat deze diary wat later online kwam, ik heb gisteren met hartkloppingen seizoen 2 van Homeland afgerond en het duurde daarna lang voordat ik in slaap viel.. haha.

Mijn week begon met een treinrit van Nijmegen naar Utrecht. Er wachtte weer een lange dag vol hoorcolleges op me, hoera!

‘s Avonds werkte ik aan mijn blog, met Justin Bieber op de achtergrond. Yup, ik ben een belieber! Ik keek natuurlijk wel uit naar het nieuwe album van Adèle, maar aangezien het niet op Spotify staat.. tja. Laat maar zitten dan hè?

Mijn “outfit” van dinsdag. ‘s Winters woon ik altijd in dit vest. Ik kocht het in 2011 in Antwerpen bij Urban Outfitters, voor ik geloof bijna €90. Bizar bedrag eigenlijk voor een vest, maar het is het enige kledingstuk uit 2011 dat ik nog steeds draag haha!

Ik ging naar het gemeentekantoor om mijn paspoort op te halen. Gelijk €67 armer, maar hij gaat wel 10 jaar mee. Ben benieuwd of ik tegen die tijd nog een beetje op mijn pasfoto lijk.. ;-)

Daarna ging ik door naar school. Ik had samen met een klasgenootje voor college afgesproken om aan een opdracht te werken. We trokken 1,5 uur uit voor de opdracht maar waren binnen een halfuurtje klaar.. haha. Ik besloot maar gelijk de rest van het huiswerk van die week te maken, heerlijk om zo de nerd uit te hangen. Uiteindelijk kwam het ook goed uit, zo had ik meer tijd over voor Homeland later die week! ;-)

Naast Homeland volg ik op dit moment ook Fargo op Netflix. Seizoen 2 is nu bezig en het is zo’n goede serie!

‘s Avonds kwam Marieke (met wie ik samen naar Kreta was) langs. Terwijl het buiten heel erg stormde updateten (ja dit is blijkbaar de correcte vervoeging van dit werkwoord, haha) we elkaar over onze liefdeslevens, bijbaantjes/school en andere belangrijke zaken. Eerst met thee en pepernoten, later met wijn en toastjes :D.

Woensdag ging ik na school naar mijn oude werk. Daar wachtte ik tot een oud-collega klaar was met z’n shift (en oefende ik ondertussen nog met coderen).


Samen maakten we tortizza’s: pizza’s met een wrap als bodem. Schijnt gezonder te zijn maar het voordeel is vooral dat ze minder machtig zijn en je er dus meer van kan eten! We maakten tortizza met mozzarella, tomaat en avocado en tortizza met mozarella, parmaham en rucola. Heel erg lekker!

Dit was het toetje! Yum! Samen keken we nog Kill Bill 1, deze film heb ik denk ik 8 jaar geleden voor het laatst gezien dus het mocht wel weer. Blijft een toffe film, kan ook niet wachten tot de nieuwe Tarantino in de bioscoop draait!

De volgende ochtend zat ik weer in de trein (zo fijn dat ik mijn studenten-OV weer heb!), helemaal richting Limburg. Duurt bijna twee uur, maar omdat je niet hoeft over te stappen is het best een relaxte rit. Ik nam mijn iPad mee en maakte m’n huiswerk af.

Ik ging richting het zuiden van het land om mijn oma te bezoeken. Dan mag een stukje vloai natuurlijk niet ontbreken he ;-).

Mijn oma zorgt altijd dat ik qua eten niets tekort kom, want na de vloai en wafels gingen we ook nog lunchen. Ik had heerlijk zoervleisj en zat voor de rest van de dag vol. Oh en ik legde mijn oma uit dat liften perfect zijn voor selfies, dus maakten we een liftselfie!

Met kerst zie ik haar weer, dan wordt ze alweer 86 en gaan we lekker uitgebreid brunchen met de familie.

‘s Avonds was ik weer in Utrecht en ging ik naar de opening van Hutspot, het winkel/bar concept uit Amsterdam dat nu ook een vestiging in Utrecht heeft. Ik verwachtte een soort borrel, maar er was een heus feestje inclusief open bar met cocktails!

Zelfs Valerio was er, haha! Het was echt een leuk feestje, de sfeer was goed, er waren leuke mensen en iedereen danste. Zoiets mis ik normaal eigenlijk wel in het uitgaansleven in Utrecht. Helaas was het feestje al om 22:00 afgelopen, terwijl de avond pas net begon!

Ik was samen met oud-collega’s en vriendinnen van een baantje van drie jaar terug, en we besloten nog even door te feesten..

..en dat heb ik geweten de volgende ochtend.. haha! Gelukkig ging ik met Marieke langs haar werk en haalden we een pizza als ontbijt: toen kwam alles weer goed.

‘s Avonds ging ik met mijn broer en schoonzusje eten. We hadden allemaal geen zin om te koken, dus gingen we de stad in. We eindigden uiteindelijk bij Taj Mahal, een Indiaas restaurant in de Zadelstraat. Het eten was lekker! Doordat je alle gerechtjes in kleine pannetjes geserveerd krijgt met een aparte grote kom rijst kun je het eten goed met elkaar delen. Een soort Indiase tapas!  Was erg leuk en lekker.

‘s Avonds besloot ik Homeland weer op te pakken. Seizoen 1 heb ik destijds ‘live’ meegekeken op tv, maar omdat ik nog amper tv kijk ben ik daar toen mee gestopt. De laatste tijd hoorde ik weer goede verhalen over Homeland dus het werd tijd om een inhaalslag te maken!

Dus eh ja, zo zagen mijn vrijdagavond en zaterdag er grotendeels uit, haha!

‘s Avonds paste ik op Moby, die inmiddels alweer zoveel gegroeid is! Daarna dronk ik nog een wijntje met Maura in de stad maar lagen we op tijd in bed.

Gisteren ontbeet ik samen met Anja bij Yoghurt Barn, yum! We kletsen bij en maakten nieuwe reisplannen voor komend jaar.

Daarna hadden we een late (en zeer uitgebreide haha) lunch bij Hutspot. Ze verkopen er niet alleen mooie spulletjes, het eten is ook erg lekker!

De ‘buit’ van die dag: een nieuwe lippenstift! Ik was al heel lang op zoek naar een mooie matte, donker/kersen-rode lippenstift. Op de foto is de kleur niet zo duidelijk, maar het is D for Danger.

De rest van de dag vulde ik met Homeland.. Met hartkloppingen rondde ik het seizoen af, haha! Ik hoorde dat seizoen 4 extreem goed is en deze in december op Netflix staat. Dan heb ik dus nog precies een week om seizoen 3 uit te kijken.. ;-)

Excuses dus voor de vertraging haha, geef Brody schuld! Komende week staan er weer leuke dingetjes op de planning, o.a. een feestje en een concert. Hopelijk gaan jullie ook een leuke week tegemoet!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Shifra

  Het vest van Urban Outfitters ziet er zo lekker comfy uit! Ik zou hem zo kopen. Ik kan er heel erg van genieten als ik dingen nog steeds draag die al jaren oud zijn. Plus, ze worden steeds unieker! Zo kan een oud H&m’tje plotseling bijzonder worden en naar gevraagd worden waar die gekocht is. Ik zie heel veel lekker eten, vooral die Indiase tapas lijken mij heel lekker! Fijne week!

 2. Tea

  Het was de investering waard dus je vest :D! Pizza als ontbijt is zooo fijn als je brak bent :)

 3. Sonja

  Wat een mega gezellige week! En het valt me echt op dat je altijd zó veel lekkere dingen eet, haha! Daar krijg ik honger van! En zo leuk dat jij ook een Limburgse oma hebt, ik herken het helemaal. Al-tijd is er vloai aanwezig, en ze klaagt altijd dat ik te weinig eet;) Wat leuk dat je gewoon zelf even bij haar langs ging ook:)
  Fijne week! X

 4. Marloes

  Wat een gezelligheid met je oma, en die selfie..leuk! En ja.vlaai is altijd lekker. Zeker als het uit het zuiden komt :)
  – X Marloes

 5. Hedwig

  Ooh ja Homeland, daar heb ik ook slapeloze nachten door gekregen. En het wordt alleen maar spannender haha. En wat heb je lekker gegeten deze week zeg, ik krijg er honger van!

 6. Yolande

  Seizoen 4 van Homeland is inderdaad enorm goed! Ik heb toevallig gisteravond de laatste aflevering gezien en het blijft enorm spannend, ik kan nu al niet wachten op seizoen 5. Ik vond dit eigenlijk het beste seizoen van allemaal dus je hebt nog wat om naar uit te kijken. Seizoen 3 was trouwens ook heel goed!

 7. Liliane

  Ik maak wel vaker tortizza’s, maar nooit geweten dat ze zo genoemd worden :D
  En psst, ik ben ook een belieber..

 8. Anneleen

  Schattige foto van jou en je oma! Het gebak en al het lekkerst op tafel is erg bekend, mijn moeke doet dit ook altijd wanneer wij op bezoek komen ;)

 9. Tiffany

  De wrap pizza’s zijn denk ik gezonder omdat ze minder deeg en dus calorien bevatten, maar als je er dan meer van gaat eten gaat dat effect een beetje weg hahah. Je hebt groot gelijk hoor, ik zou ook lekker extra pakken.

 10. Charelle

  Ah wat een leuke week heb je achter de rug! Mijn huisgenootje is ook helemaal fan van het nieuwe album van Justin Bieber. We vinden het allebei heel erg, maar ja. :’]

 11. Suuz

  wat een heerlijk weekje met veel leuks en lekkers!!! love it!

 12. Oooh al dat lekkere eten <3! Ik ben nu bezig met het laatste seizoen van Homeland, en die is ijzingwekkend actueel… Je hebt nog wat voor de boeg haha!

 13. Nicetobeout

  Is die bodem van die tortpizza’s dan ook heel erg knapperig, of laat je ze juist wat zachter? Lijkt mij lekker eens te maken.. En ja super serie is Homeland he, wij zijn inmiddels bij het nieuwste seizoen wat nu uitgezonden wordt. Anders maar ook gaaf.

  1. De eerste keer konden we niet wachten en was de bodem dus nog een beetje zacht. Was op zich wel handig, want dan kun je ‘m gewoon oprollen. De tweede keer was de bodem wel knapperig en ik vond het eigenlijk allebei wel lekker!

 14. Selina

  Leuke week weer. En wat een lekker eten allemaal! mmmm!

 15. Lonneke

  Wat een heerlijk vest, inderdaad wat een prijs, maar soms is een kledingstuk het helemaal waard.
  Ik ben wel erg benieuwd naar de pizza van tortilla’s. Heb je hier wel eens een recept gedeeld of mik je er zomaar wat op?

  1. In principe mik je er idd gewoon wat op (bij de ene had ik tomato frito, mozzarella, parmaham en rucola), maar ik zag het laatst ook voorbij komen op de blog van Leonie (gewoonwateenstudentjeblabla), en die had er een met crème fraîche, tomaten, mozzarella en avocado. Die heb ik dus nagemaakt en was ook erg lekker!

Geef een reactie