Diary week 48: Nieuwe Macbook, curry & weekendje Nijmegen

Ook afgelopen week vloog weer voorbij. We zitten inmiddels alweer bijna in december.. Deze week was ik druk bezig met school, werd mijn nieuwe MacBook geleverd (yessssss) en ging ik in het weekend naar Nijmegen. En ohja, at ik drie keer curry, haha.Maandag viel een werkcollege uit waardoor ik (door al ingeroosterde tussenuren) 3,5 uur tussenuur op school voor twee keer een uurtje hoorcollege zou hebben. Het regende en het was koud, dus ik besloot thuis te blijven. Vaak zijn die hoorcolleges toch niet heel erg nuttig, en zo kon ik tenminste een flink stuk vooruit werken.

‘s Avonds ging ik naar de bioscoop, we zaten echt helemaal bovenaan in een megagrote zaal. We zagen de nieuwe film van Steven Spielberg, met o.a. Tom Hanks: Bridge of Spies. Ik vond ‘m erg goed, sowieso ben ik dol op geschiedenisfilms en al helemaal over de Koude Oorlog. Aanrader!

Dinsdag was weer een lange schooldag. Door het slechte weer had ik zin in curry, dus dat is ook precies wat ik maakte: zoete aardappel curry met rode linzen, feta en koriander.

Om de foodpics erin te houden: mijn ontbijtje van woensdagochtend, een croque madame! Dat is een tosti met een gebakken eitje erop, erg lekker!

Woensdagmiddag werkte ik aan mijn blog, ik schreef o.a. het artikel over de leuke Nijmeegse hotspot 512. Dit schattige Liekeland kaartje kocht ik tijdens mijn bezoek aan deze concept store.

Ik had nog een flinke pan curry over, dus vroeg ik of Marieke kwam eten. Samen eten is een stuk gezelliger, en anders is het ook zo zonde van de restjes. Dus at ik twee dagen achter elkaar curry! Normaal heb ik liever wat meer variatie in mijn weekmenu, maar voor deze curry maak ik graag een uitzondering ;-).

Inmiddels zat ik klaar met Ben & Jerry om aan seizoen 4 van Homeland te beginnen (ja, de rest heb ik er afgelopen week doorheen gejaagd), maar het lukte me niet om goede bestanden te vinden. Dan maar wachten tot het op Netflix staat.. al heb ik gehoord dat het er waarschijnlijk begin december op staat, dat is te overzien!

Donderdag is mijn vrije dag, en dat kwam goed uit want de levering van mijn MacBook stond voor die dag gepland! Met wat uurtjes vertraging werd er uiteindelijk een enorme doos geleverd..

Met daarin mijn MacBook! Yes! Haha, zo stom dat je zo blij kunt worden van nieuwe hardware.

De rest van de middag ben ik bezig geweest met het installeren van mijn MacBook en het kopiëren van bestanden. Ik heb deze MacBook aangeschaft omdat mijn oude laptop na 3 jaar toch wat kuren begon te vertonen. Hij is vorig jaar al eens volledig gecrasht, daarnaast werd hij steeds slomer.

Dat is vooral op school erg lastig, bijvoorbeeld tijdens klassikale photoshop- en indesign lessen. Als de docent vroeg of iedereen al klaar was om naar de volgende stap te gaan was mijn laptop nog bezig met opstarten.. ehh.

Maar, het leukste van dit alles: ik heb deze laptop mede door jullie kunnen aanschaffen! Door het plaatsen van advertorials zoals deze en deze heb ik mijn MacBook deels kunnen financieren. Waarvoor enorm dank aan jullie dus, want zonder mijn lezers zou ik niet af en toe een advertorial kunnen plaatsen. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik altijd mijn best doe om zo min mogelijk reclame op mijn blog te zetten en áls ik advertorial plaats moet deze altijd relevant zijn en leuke content bevatten. Weet ook dat ik de inkomsten vrijwel meteen weer terug in mijn blog investeer, zoals (indirect) in deze laptop maar bijvoorbeeld ook in mijn nieuwe layout.

Nouja, thanks dus! Ik ben er super blij mee! Mocht je meer willen lezen over de kosten en verdiensten van mijn blog, lees dan dit artikel.

Donderdag was er weer een prachtige zonsondergang (die echt met de dag vroeger wordt.. 16:30 nu!).

‘s Avonds at ik een ander heeeeerlijk comfort food gerecht: Mexicaanse bonensoep met nachos, kaas en crème fraîche en zelfgemaakte guacamole. Zo lekker dit! Soort nachos uit de oven maar dan in soepvorm.

Ik merk dat nu de avonden langer zijn (of ja, volgens mij zeg je dat juist in de zomer, maar voor mijn gevoel begint mijn avond nu direct na zonsondergang en duurt ie dus veeel langer!) ik meer zin heb om te koken. In de zomer eet ik vaak buiten de deur of een simpele salade, maar met dit weer is het weer tijd voor stevige maaltijden.

Zodra de nieuwe layout online staat zal ik weer wat nieuwe recepten delen, dan is ook de receptenindex weer helemaal up to date!

Vrijdag had ik weer een lesje programmeren op school (wat ook een stuk sneller gaat nu op mijn MacBook, haha). We programeerden een script voor een boodschappenlijstje.

Daarna was het weekend, woehoe! Maura kwam bij me langs en we luidden het weekend in met gintonics. We maakten eentje met rozemarijn en komkommer en een met rozemarijn en grapefruit. Allebei erg lekker!

We aten mijn restjes van de bonensoep (ja, alweer hetzelfde maar ook dit gerecht is een uitzondering waard!) en hielden een karaoke-avondje.

We gingen nog de stad in maar lagen uiteindelijk lekker beschaafd rond 01:00 in bed, ook wel eens fijn.


Zaterdag ging ik naar mijn moeder in Nijmegen. ‘s Avonds gingen we kaasfonduen, zo lekker! M’n broer en z’n vriendin aten ook mee, dus kleine Karel was er ook. Hij verstopte zich achter het gordijn.

Een selfie met mijn broer.

Daarna ging ik met mijn moeder naar het concert van The Common Linnets. Je weet wel, van Ilse de Lange en het songfestival. Nou is dit niet echt mijn muzieksmaak, en het publiek was wat ehh saai? Vooral veel grijze hoofden en geklaag over felle lichten en harde muziek haha, maar de locatie was prachtig en het concert was eigenlijk prima. Het was een gezellig avondje!

Zondagochtend ging ik naar mijn vader. Ik sloot me op in de studeerkamer en maakte mijn opdrachten voor school af. Heerlijk werken zo met dit uitzicht!

Ok, op gegeven moment had ik wel gehad, dus bakte ik samen met mijn vader een appeltaart.

We lunchten lekker oer-Hollands met erwtensoep en roggebrood met katenspek, yum! Paste perfect bij het stormachtige weer (al hoefde ik gelukkig niet naar buiten).

‘s Avonds stelde ik voor om te koken en maakte ik alweeeeer de curry. Ja echt. Maar hij is zo lekker! Ik beloof dat ik het recept snel zal delen.

Het toetje was natuurlijk de appeltaart die we eerder die middag bakten.

‘s Avonds pakte ik weer de trein terug naar Utrecht en dook ik meteen m’n bed in. Ook deze week was weer heel erg gezellig! Komende week heb ik weinig op de planning staan. Ik vier geen sinterklaas, wel ga ik zondag met wat andere bloggers/vriendinnetjes tapas eten en daar kijk ik nu al naar uit!

Ik wens jullie een fijne week! Bedankt voor jullie bezoekjes en leuke comments altijd :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Anna

  Super leuk, het kaartje van Liekeland! En yummie, curry <3. Heerlijk met dit druilerige weer. Ik vind het ook maar gek dat het gewoon alweer bijna december is. De tijd gaat zó snel!

 2. Josianne

  Fijn hè, een nieuwe computer. Dat werkt dan zoveel sneller en fijner! Je Mexicaanse bonensoep ziet er heerlijk uit trouwens, echt lekker wintervoer haha.

 3. Marlotte

  Oh wat gaaf je nieuwe Macbook. Geniet ervan, maar dat zal vast en zeker geen enkel probleem worden. Die programmeeropdrachten komen me zo bekend voor, gelukkig ben ik daar nu eventjes vanaf! Fijne week!

 4. Benthe

  Wat fijn, een nieuwe Macbook! Ik heb mijn Macbook nu zo’n 1,5 jaar in bezit en kan niet meer zonder :)

  Het fijne vind ik trouwens bij jouw advertorials dat ik vaak pas later door heb dat het een advertorial is. Het komt gewoon over als een blogje wat je ook zou kunnen schrijven zonder dat je er geld aan verdient (wat natuurlijk ook de intentie is!). Wat een contrast met sommige blogs die compleet uit advertorials bestaan, zonder dat deze leuk of relevant zijn. Topper!

  1. Thanks voor je complimentje! Ik zet inderdaad expres niet bovenaan het artikel ‘advertorial’ (natuurlijk vermeld ik dit wel altijd onderaan het artikel!). Dit is wat risky, want sommige mensen voelen zich dan ‘genept’ als blijkt dat het een gesponsorde post is. Zelf vind ik het juist zonde als mensen bij voorbaat al de post overslaan omdat er ‘advertorial’ bijstaat, ik doe namelijk juist extra m’n best op deze posts. Dat hij gesponsord is betekent niet dat hij minder leuk/relevant is :-). Fijn dat jij dat in ieder geval in ziet!

 5. Frauke

  Wat een heerlijk eten allemaal, wauw! Nu ben ik wel heel benieuwd naar het recept van die magische curry, haha. Superleuk dat je een MacBook hebt gekocht, zou ik ook wel willen met mijn oude laptop van 7+ jaar haha. Maar wel heel open en fijn dat je zo eerlijk bent over dat je het deels door je website hebt kunnen financieren, je verdient die advertorials dubbel en dik! X

 6. Linda

  Leuke foto’s weer! Gaaf je macbook! Ik ben wel benieuwd naar dat curryrecept nu, die moet heel lekker zijn ;-).

 7. Evelien

  Oh ik was al nieuwsgierig naar het recept van de curry dus super fijn dat je hem binnenkort gaat delen! :-)

 8. Charelle

  Oh wat een leuke week weer! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op je MacBook, ondanks dat ik echt een Microsoft geek ben (A). Ben ook heel benieuwd naar die film nu, binnenkort ook eens heen dan maar. En wat cool, een echte studeerkamer bij je papa!

 9. Eske

  Oeeh curry met zoete aardappel is inderdaad heel lekker!

 10. Veerlez

  Heerlijke week weer! En wat ontzettend leuk dat je je macbook gedeeltelijk hebt kunnen betalen door het bloggen! :)

 11. Anneleen

  Wow wat leuk dat je nu een MacBook hebt, zo’n chique ding! :) Heel veel plezier ermee!

 12. Tea

  Leuke weeek, ik ben jaloers op je macbook! Ik wil er ook zo graag eentje, puur door het design, batterij en gewicht maar ‘helaas’ werkt mijn laptop nog naar behoren. Ik ben trouwens wel erg benieuwd naar je curry, wij eten het echt nooit met zoete aardappel hier.

 13. Suzanne

  Een mede-Homeland-verslaafde! Homeland seizoen 4 is wel te kijken via Netflix United Kingdom. Met Hola (een add on), unlimited free VPN, kan je je IP-adres veranderen naar bijv. UK. Daarmee krijg je toegang tot het aanbod op Netflix Engeland.

 14. Nu wil ik ook een croque madamme! Maar ik heb nog een rijstje rest, eh, restje rijst van gisteravond in de koelkast staan. Maybe tomorrow… ;)

 15. Alyssa

  Oehh, die curry lijkt me heel erg lekker, I love curry!

 16. Margriet

  Ik word altijd zo gelukkig van je weekoverzichten! Ik ben zelf allang geen student meer, maar door jou blog word ik vaak herinnerd aan die fijne tijd! Ik heb het nu ook fijn hoor, als moeder van bijna twee kindjes, maar a bite of both is altijd goed! ;-) En die recepten, kom maar door hoor! Fijne avond. Liefs, Margriet

  En als je geld kunt verdienen met je blog, zolang het goed voelt, gewoon lekker doen. Zou ik ook doen! Fijn toch, een samenwerking waar alle partijen wat aan hebben.

  1. Haha wat leuk om te horen! Elke leeftijdsfase heeft zo z’n charmes he. Lijkt mij ook gezellig met twee kleine kindjes, maar die tijd komt hopelijk nog ;-)

 17. Tiffany

  Wat gaaf dat je een nieuwe macbook hebt! Ik ben nog steeds iedere dag ontzettend gelukkig met en dankbaar voor mijn macbook. Heerlijk nieuwe technologie!

 18. Ilse

  Die nieuwe Macbook is vet! Of je nou materialistisch bent ingesteld of niet: iedereen zou daar toch blij mee zijn? ;)

 19. Annemieke

  Ik bezoek je blog niet dagelijks, maar als ik er zo nu en dan op kom blijf ik altijd hangen. Je eerlijke, oprechte enthousiasme in bloggen straalt er altijd vanaf. Heel veel plezier met je (welverdiende!) Macbook en keep up the good work. De wijze waarop je je advertorials schrijft/maakt is een voorbeeld voor vele en daarom ook heel terecht dat deze wordt beloond. Door anderen, maar ook door jezelf in de vorm van iets nieuws. Goed dat je dit deelt!

Geef een reactie