Hotspot: 512 Nijmegen

512

Het lijkt wel of er in Nijmegen elke maand een nieuwe hotspot of conceptstore haar deuren opent. Mijn nieuwste ontdekking: 512, een mini warenhuis waar je terecht kunt voor kleding, thee én plantjes!

5126    5123

Concept store

512 is een conceptstore; een winkel waar niet alleen het verkopen van een product centraal staat. Je kunt bij 512 in Nijmegen terecht voor nieuwe kleren en sieraden, maar ook voor aparte plantjes in huis. Tussen het winkelen door kun je even pauzeren met een bijzonder kopje thee en een huisgemaakte stroopwafel.

Tegenwoordig zie je zulke conceptstores steeds vaker en ik ben fan! Ik haal veel inspiratie uit dit soort winkels en heb er altijd een soort ‘thuisgevoel’: de druk ligt er niet zozeer op het doen van een aankoop, maar meer het ontdekken van mooie nieuwe spullen en merken.

5127

512 mode

Bij 512 vind je kleding van zowel bekende als opkomende modemerken. Een aantal kledingmerken die er worden verkocht zijn Cheap Monday, Won Hundred, Sandqvist en Basic Apparel. Hier kun je dus terecht voor wat bijzondere items dan een standard H&M-etje.

Daarnaast vind je er ook sieraden van o.a. June T en Riverstone. Vooral dat laatste merk vind ik heel erg mooi! In principe kun je bij 512 dus terecht voor je hele outfit inclusief accessoires.

5125

T’s – Thee sap stroop

In het mini warenhuisje vind je ook een cafeetje: T’s. Hier kun je terecht voor verschillende soorten thee (zowel koud als warm), huisgemaakte stroopwafels (wat dacht je van een stroopwafel met limoen?), sapjes en broodjes. Door de vide is er extra veel zitplek en heb je zo ook goed zicht over de rest van de winkel.

Bij T’s schenken ze thee van Yumchatea en Mevrouw Cha, alles wordt gezet met bronwater en op de juiste temperatuur. Eerder dit jaar woonde ik en theeproeverij bij en daar proefde ik al het verschil tussen ‘gewoon thee’ en thee die op de juiste manier (met bronwater, de juiste temperatuur en juiste ‘trektijd’) is gezet. Zo leer je hoe thee écht hoort te smaken, bij T’s kun je ook gelijk allerlei bijzondere soorten thee proeven.

5122 5124

Bleshyou

Vergeet bij je bezoek vooral niet om even de trap richting de kelder te nemen. Dit is namelijk het domein van Bleshyou! Bleshyou verkoopt en ruilt bijzondere plantjes met een verhaal. Je kunt hier terecht voor cactussen, leuke hangplantjes en bijzondere plantjes die zonder pot kunnen leven. Elke plant komt met een eigen verhaal, of dit nou een tweedehands plantje is of een nieuw plantje.

Je kunt bij Bleshyou ook een plantje ruilen. Uitgekeken op je cactus of wordt je Yuca iets te groot voor je studentenkamer? Ruil ‘m dan om voor een ander plantje en Bleshyou zorgt dat jouw plant ook weer een tweede huis krijgt. Hoe leuk is dat? Dubbel groen!

Naast planten vind je hier ook mooie vaasjes en potten en leuke ideetjes om je planten tentoon te stellen, zoals macramé plantenhouders, mini terrariums en geometrische hangplantconstructies (dit woord heb ik geloof ik nu zelf bedacht, hopelijk begrijp je wat ik bedoel haha). Een kijkje in de kelder is dus alleen al leuk om inspiratie op te doen!

Je vindt 512 in de Van Broeckhuysenstraat 20 in Nijmegen. Hoewel ik je van harte aanraad om een dagje Nijmegen te doen (er zijn nog zoveel andere leuke hotspots in deze stad!) kun je gelukkig ook een beetje online shoppen via de website van 512.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Wat een mooie plek! En leuk gedaan met die planten, ik word er helemaal hebberig van! Misschien binnenkort toch maar een weekendje Nijmegen plannen ;)!

 2. sammie

  Moet toch eens wat vaker de stad in lopen denk ik.. :) Het concept van de plantjes vind ik erg leuk, daar ga ik zeker eens kijken :)

 3. Marloes

  Waanzinnig mooi! Ik kan ook altijd zo genieten van dit soort winkeltjes. Voor je het weet ben je 2 uur verder ;)
  – X Marloes

 4. Fleur

  Ziet er uit als een uniek en fijn plekje! Ik hou echt van dit soort winkeltjes, maar helaas kom ik er nog veel te weinig van tegen overal..

 5. Hoe cool! Dit is echt zo’n plekje waar er meer van zouden moeten bestaan! Alles is zo mooi, ik word er blij van!

 6. Renske

  Wat een gave plek. Die stroopwafel met lemon wil ik wel eens proberen, hihi.

 7. Ilse

  Ja, leuk hè! Ik ben daar laatst nog geweest. =)

Geef een reactie