3 x doen in Kopenhagen (+ gratis overnachten!)

Kopenhagen is mijn allerlievelingsstad. De prachtige gebouwen, de leuke inwoners, het heerlijke eten en bovenal de geweldige stijl die je overal in terugziet. In de keuken en op je bord, in interieurs en in de mode: ik ken geen stijlvoller volk dan de Denen (althans zij die in Kopenhagen wonen).
Vorig jaar zomer bezocht ik de stad voor het eerst en schreef ik al een uitgebreide cityguide over de stad met al mijn favoriete plekken. Dit jaar ging ik terug, verbleef ik in het toffe Urban House en ontdekte ik nog meer leuke plekken. Vandaag een klein vervolg op de cityguide + uitleg hoe jij deze NYE gratis in Urban House in Kopenhagen kan verblijven!Superkilen Park

Dit vond ik de leukste ontdekking van mijn laatste tripje: het Superkilen park in de wijk Nørrebro. Dit is een groot geasfalteerd ‘park’, met allerlei toffe grafische en artistieke elementen. Zo is er een heel groot rood plein, waarbij zowel de grond als de muren rood zijn. Perfect voor selfies ;-).

Iets verderop loopt het park over tot een grappig lijnenspel, met een heuveltje. Hier vind je een prachtige Marokkaanse fontein en Chinese palmbomen. Verdeeld over het park vind je nog veel meer elementen (geïmporteerd of nagemaakt) vanuit de hele wereld. Zo zijn er ook schommels uit Irak, bankjes uit Brazilië en traditionele prullenbakken uit Engeland.

Achter het heuveltje ligt het groene gedeelte van het park wat door de picknicktafels en barbecues ideaal is om samen te komen met vrienden.

Dit is eigenlijk een grote speeltuin, voor jong en oud! Het park is gratis toegankelijk en makkelijk te bereiken met de fiets, het ligt aan de Nørrebrogade wat het makkelijk te vinden maakt.

Rundetaarn

Echte Bassie en Adriaan fans herkennen ‘m meteen, in deze toren bekogelen ze B100 met ballonnen en ballen in de serie van De Geheimzinnige Opdracht. Oorspronkelijk is deze ronde toren een sterrenwacht, de oudste van Europa en deze is nog steeds in gebruik.

De toren heeft vanbinnen geen treden, de vloer loopt schuin omhoog. Boven op het dek heb je prachtig uitzicht over heel Kopenhagen. Daarnaast is het verbonden aan de universiteitsbibliotheek. In de grote bibliotheekzaal zijn het hele jaar door wisselende tentoonstellingen te zien. Afgelopen zomer zagen wij een erg toffe fototentoonstelling over de tatoeagecultuur in Kopenhagen (inclusief een foto van iemand die zijn eikel liet tatoeëren.. juist).

Het is even een klim, maar het uitzicht (en de eveneens toegankelijke tentoonstelling) zijn de moeite waard. Entree is ongeveer €3,50, daarvoor mag je zo lang van het uitzicht van Kopenhagen genieten als je wil.

Fietsen in Kopenhagen

Waar wij Nederlanders bekend staan om onze fietsen is Kopenhagen misschien nog wel meer een fietsstad dan Amsterdam. Speciale fietspaden, niet te veel toeristen en hele fijne huurfietsen: je vindt het allemaal in Kopenhagen.

Onze fietsen komen van de fietsenwinkel die bij Urban House hoort. Deze knapt oude fietsen op en maakt er hele hippe vintage bikes van. Het fijne van deze fietsen is dat ze automatische versnellingen hebben. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar zodra je sneller fietst springt hij automatisch in een zwaardere versnelling. Wanneer je stopt of remt springt hij direct terug naar de eerste versnelling. Ideaal, en dat maakt ook dat deze fietsen heeeerlijk rijden.

Kopenhagen is perfect om te verkennen per fiets. De afstanden zijn goed te doen en zo zie je nog eens wat. Leuk feitje: naast je hand uitsteken om aan te geven dat je naar links of naar rechts gaat steken de Denen ook hun hand uit om aan te geven dat ze gaan stoppen. Ze steken hun vlakke hand dan rechtop naast hun zij, zo weet je dat iemand gaat stoppen (om bijvoorbeeld de straat over te steken). Super handig! Zouden wij ook moeten doen ;-).

NYE in Kopenhagen

Zijn jullie inmiddels ook verliefd geworden op deze stad door mijn vele blogposts en instagramupdates over Kopenhagen? En heb je nog geen plannen voor oud & nieuw? Dan heb ik goed nieuws voor je: je kunt dit jaar namelijk gratis bij Urban House (lees mijn review over dit super toffe ho(s)tel hier) verblijven. Urban House geeft namelijk 50 gratis slaapplekken weg! Er zijn geen addertjes onder het gras, je moet alleen snel zijn (en wellicht een beetje geluk hebben).

Hoe je zo’n gratis slaapplek boekt? Simpel:
Meld je aan voor de nieuwsbrief (dat kan hier). Vervolgens krijg je een email met een speciale boekingscode. Op vrijdag 4 December, precies om 15:00 komen de 50 gratis slaapplekken vrij. De eerste vijftig mensen die met hun speciale boekingscode boeken krijgen de gratis overnachting tijdens NYE!

Hoe tof is dat? Je moet dus een beetje snel zijn, maar we hebben het hier niet over een Justin Bieber concert. Als je om 15:00 bij je laptop klaar zit moet dit vast lukken. Ik zal tegen die tijd nog even een herinnering geven, maar zet het alvast in je agenda!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Anna

  Wow, wat een toffe actie van het gratis overnachten! Bedankt voor het delen :). En jaaa, Kopenhagen lijkt me zó tof en mooi. Wil daar echt heel graag een keer naartoe – zeker als ik zulke mooie foto’s zie. Lijkt me ook echt leuk om daar rond te fietsen! :)

 2. Frauke

  Hé wat een leuke tip! Dat Urban House klinkt ook echt ontzettend fijn om in te verblijven. Helaas begint mijn examenperiode net op het moment van de overnachting! Maar ik wil sowieso naar Kopenhagen, want het klinkt als zo’n fijne en mooi en stijlvolle stad! Zeker dat parkje klinkt echt heel tof! X

 3. Marlotte

  Aah, wat een gave actie. Heb me meteen aangemeld, duimen maar! Oh, ik wil nog zo graag een keertje naar Kopenhagen. Het klinkt echt onwijs leuk!

 4. Marloes

  Klinkt echt super leuk! De stad staat al best lang op mijn lijstje en hoe meer ok lees, hoe meer ik wil gaan! Die komt op de wishlist voor volgend jaar dus. Met NYE al andere plannen dus des te meer kans voor de rest ;-)
  – X Marloes

 5. Ellis

  Wauw, de foto’s maken dat ik meteen mijn koffer wil pakken!

 6. Anne

  Oh wat wil ik graag nog een keer terug naar Kopenhagen! De plekjes die je hier noemt, heb ik de vorige keer niet gezien, dus nu heb ik geen keuze dan volgend jaar maar een tripje te boeken.. ;)

 7. Renske

  Wat een toffe actie zeg! Mijn vriend en ik willen dit jaar juist rond Oud & Nieuw een aantal dagen naar een Europese stad. Op dit moment staan Berlijn, Trondheim, Malmö en Kopenhagen nog op ons lijstje. Nog even brainstormen waar we het állerliefste naartoe willen dus!

 8. Sonja

  Ik wil ook zo graag een keertje naar Kopenhagen! Het klinkt zo leuk en ziet er op foto’s ook altijd zo mooi uit. Die actie voor een gratis overnachting is ook super tof, maar ik denk dat ik met Oud&Nieuw er toch voor kies om lekker veel vrienden om me heen te verzamelen :)

 9. Maartje

  Ik word gelijk helemaal blij van al deze foto’s. Ik ga waarschijnlijk volgend jaar in de zomer naar Kopenhagen, dus deze post sla ik even op!

 10. Aukje

  Kopenhagen is een erg leuke stad, ik ben er een aantal jaar geleden met een vriendin geweest. En ik wil zeker nog een keer terug!

 11. Melle

  Ooo ik droom weer even helemaal weg! Mijn mini tripje was echt geweldig en verblijven in Kopenhagen tijdens NYE klinkt echt als.. WAUW! :D

 12. Sanne

  Wauw Kopenhagen lijkt mij zo’n prachtige stad! <3 nu krijg ik echt zin om een tripje te boeken, haha :)

 13. Janne

  Thanks voor de tips. Ik ga 14 tot 17 december voor de eerste naar Kopenhagen dus ben heel benieuwd hoe het is daar :)

 14. Fleur

  Ik ben zelf nog nooit in Kopenhagen geweest, maar dit staat zeker op mijn to-go lijstje. Lijkt me zo leuk daar! Tof ook dat ze 50 kamers verloten tijdens NYE!

 15. Evelien

  Kopenhagen staat hoog op mijn lijstje, ga deze tips onthouden! :-)

Geef een reactie