TGIF! Welcome to the weekend #47

Yes, weekend! Het ziet er naar uit dat het weer een grauw en regenachtig weekend gaat worden, perfect om binnen te zitten en blogs te lezen ;-). Zelf heb ik een feestje en een concert op de planning staan, maar doe ik het verder rustig aan. Oh, en ik kan eindelijk laten weten waar mijn verre reis in januari naartoe gaat!

Behind the scenes

Zoals beloofd het verlossende antwoord op de vraag wat de bestemming van mijn verre reis is: Zuid-Afrika! Johannesburg (a.k.a Jo’burg of Jozi) om precies te zijn. In samenwerking met South African Tourism ga ik deze bijzondere stad verkennen en kom ik hopelijk terug met een heleboel leuke adresjes, tips en must do’s!

Johannesburg kent een crimineel imago, maar is de laatste tijd een stuk veiliger geworden. Het wordt zelfs de ‘hipsterstad’ van Zuid-Afrika genoemd, met foodmarkets, hippe barretjes en creatieve winkeltjes. Zie bijvoorbeeld dit artikel. Tijd om de stad te gaan verkennen dus!

Ik ga ook al die leuke hippe adresjes af, daarnaast staat natuurlijk ook een bezoek aan het apartheidmuseum op de planning, net zoals een bezoek aan een natuurreservaat en een middagje bungeejumpen (eeek! Wie herinnert zich nog het seizoen van Kees Tol? Van diezelfde torens ga ik een sprong wagen!).

Mega spannend maar ook super gaaf, ik heb er enorm veel zin in!

Freebie

Ja leuk hoor, Sinterklaas. Maar december draait natuurlijk vooral om kerstmis! Vanaf dinsdag kunnen we weer gaan aftellen, en dat gaat een stuk gemakkelijker met deze leuke adventskalender. Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Quote + font
quote_bakery

De laatste tijd zijn dit soort ‘brush fonts’ erg populair, gelukkig komen er ook steeds meer gratis varianten. Dit font heet Bakery en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Yeahh Jolien is terug, mét een mooie nieuwe layout.
– Hoe leuk is deze DIY van Arne en Frauke voor een kist-boekenkast?
– Chantal’s stukje over waterverf deed mijn verfliefde weer aanwakkeren.
– In navolging van de tortizza’s lijken me deze filodeegpizza’s ook erg lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Josianne

  Zuid-Afrika! Wat ontzettend cool!! Ik ben nu al mega benieuwd naar alle foto’s en hotspots. Wanneer ga je?

 2. Marlotte

  Oh wat ontzettend gaaf dat je naar Zuid-Afrika gaat! Ben heel benieuwd wat de hipsterstad in petto heeft. Aah, ik vind dat lettertype echt heel mooi!

 3. Eline

  Zuid-Afrika lijkt me echt heel bijzonder ome en keertje naar toe te gaan, zelf zou ik het niet zo snel kiezen. Misschien dat jij daar verandering in gaat brengen. Fijn weekeind!

  1. Ja, het blijft natuurlijk nog een verre (en daardoor dure) bestemming. Ik hoor wel steeds vaker om me heen dat mensen een reis naar Zuid-Afrika boeken, maar vaak slaan ze Johannesburg dan over. Wie weet kan ik dáár dan in ieder geval verandering in brengen ;-)

 4. Ohh wat tof, Zuid Afrika staat ook nog hoog op mijn bucket list! Ik zie vast nog wel wat van je langskomen voor die tijd maar ik wil je alvast heel veel plezier toewensen!

 5. Frauke

  Wauw, Zuid-Afrika! Wat ontzettend leuk. Ik ben heel benieuwd hoe je Johannesburg gaat ervaren. Bedankt voor de tip van het lettertype, dit kende ik nog niet. En ook bedankt voor het linkje! Ik ga nu de andere checken :-) X

 6. Veerlez

  Wat ontzettend leuk dat je daar heen mag, wat lijkt me dat een mooi land! Geniet ervan!

 7. Zoë

  Woow Zuid-Afrika, geweldig! Ik mag toevallig niet mee? ^^ Geniet er van!

 8. Fleur

  Oh wauw, Johannesburg lijkt me een ontzettend gave stad om nog eens naartoe te gaan. En wat leuk dat jij daar nu heen gaat! Ben heel benieuwd naar je artikelen hierover!

 9. Suuz

  Wat gaaf naar Zuid Afrika! Nu al benieuwd naar je foto’s!!!

 10. Lotte

  Zuid-Afrika, daar heb ik in 2013 een half jaar gewoond. Ik ben alvast weer heel hard aan het sparen om terug te keren. En Jo’burg, tsja… Mijn vriendin woonde daar op hetzelfde moment (ik woonde in Kaapstad) als wanneer ik er was en helaas heeft zij minder leuke dingen meegemaakt. Ik heb gelukkig alleen maar goeie herinneringen aan mijn tijd in het mooiste land ter wereld :-)

 11. Linda

  Gaaaf, Zuid-Afrika! Ik ben heel benieuwd hoe je het daar gaat vinden, ga je alleen de stad bekijken of ook de natuur in zeg maar?

 12. Lizet

  Oooh Zuid-Afrika, wat gaaf! Je gaat hopeloos verliefd worden, dat beloof ik je. Ik heb zelf een groot deel van het land gezien, maar in Jozi ben ik niet zo lang gebleven. Ben benieuwd wat je er tegen zal komen! Het Apartheidsmuseum is in ieder geval een aanrader. En in een bar een rugbywedstrijd kijken!

Geef een reactie