15 of 2015

Geïnspireerd door Marlou toon ik jullie vandaag mijn ’15 of 2015′: mijn 15 favoriete momenten van afgelopen jaar. 2015 was een goed en leuk jaar voor mij. We hadden een heerlijk hete zomer, ik bracht weer een paar dagen door in mijn lievelingsstad (Kopenhagen!), begon een nieuwe studie, ging voor mijn blog een weekje naar Kreta en ik zat gewoon lekker in m’n vel!

Als ik dan een minpunt moet noemen is dat denk ik het feit dat mijn fiets werd gestolen. Maar liefst 2 keer! Of misschien toen ik uit het niets flauwviel en twee weken in bed lag. Maar eigenlijk was ik dat alweer vergeten. Verder was 2015 ontzettend leuk en ik laat jullie graag zien waarom.

1. Happy new hair

2015 was het jaar waarin ik van lang naar kort haar ging. Deze foto maakte ik vlak voordat ik in februari naar de kapper ging. Mega veel, dik en lang haar. Heel impulsief besloot ik dat ik het eraf wilde, met een ‘lob’ (een lange bob) als eindresultaat. Ik ben nog steeds ontzettend blij met mijn ‘korte’ kapsel. Inmiddels valt het alweer op m’n schouders, maar ik denk dat ik het tegen het voorjaar weer kort laat knippen!

Ik kreeg ontzettend veel complimentjes over mijn nieuwe kapsel, er zijn zelfs meisjes geweest die met mijn foto naar de kapper zijn geweest, haha. Zo leuk!


2. Mops Moby

Begin dit jaar adopteerde een vriend van me een lieve mopshond: Moby! Sinds dien heb ik al vaak mogen oppassen op dit leuke en ondeugende beest. Sinds mijn cavia Pip overleed heb ik geen huisdieren meer, des te fijner om zo nu en dan met andermans beesten te mogen knuffelen ;-).


3. Citytrip Hamburg

Fast forward naar April: samen met Anouk bezocht ik deze toffe Duitse stad. We verbleven er een lang weekend, waardoor we zoveel leuke dingen hebben kunnen zien en doen. Het plan was om er een uitgebreide cityguide bij te schrijven, maar mijn SD-kaartje ging kapot. Tja. Gelukkig schreef ik er wel een uitgebreide diarypost over ;-).

4. TREK foodtruckfestival

Ook dit jaar vond het TREK foodtruckfestival weer plaats, dit keer nog groter opgezet en wederom vlakbij mijn huis. Het was zo gezellig! Ik ben er elke dag wel even geweest; met vrienden, collega’s en zelfs m’n moeder kwam een dagje langs. 2015 stond vol met foodfestivals, maar dit was duidelijk de leukste. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!


5. Mijn filmbuddies

Afgelopen jaar zag ik een heleboel films samen met mijn oud-collega’s en tevens filmbuddies Den en Leo. Daarnaast deden we nog een heleboel andere leuke dingen, zoals dagjes pretpark en terrasjes pakken. Met deze twee wordt het altijd een (kinder)feestje ;-). Ik lig altijd in een deuk met ze, al plagen ze me ook vaak haha. Ik hoop het komende jaar nog heeeeel veel leuke dingen samen te gaan doen!


6. Nieuwe studie!

2015 was ook het jaar waarin ik weer de schoolbanken in dook. Eindelijk heb ik het gevoel de juiste keuze qua studie te hebben gemaakt. Ik doe nu een hbo-studie i.p.v. een studie aan de universiteit en dat bevalt me stukken beter. Mijn studie digitale media en communicatie sluit ook nog eens heel erg aan bij mijn grootste hobby: bloggen, en dat maakt het nog leuker!

7. Chille zomer parkavonden

Inmiddels brak er een prachtige zomer aan. Ik heb zoveel avonden doorgebracht met vrienden, pizza’s en wijntjes in het park. Gezellig samen eten en tot na zonsondergang blijven kletsen. Ik houd van zulke zomeravonden.

8. Mijn verjaardag

3 juni werd ik 23, wat ik met een ouderwets logeerpartijtje vierde op de boerderij. Ik had ontzettend veel geluk met het weer. Ik hou van mijn verjaardag, ik snap nooit dat er mensen zijn die het niet leuk vinden om hun verjaardag te vieren? Het liefst vier ik mijn verjaardag een week lang ;-). Voor meer foto’s van mijn verjaardag verwijs ik je door naar het weekoverzicht van die week.


9. Kopenhagen!

Half juni ging ik samen met Anja een weekje naar Kopenhagen. Wat houd ik van deze stad! Gelukkig heb ik voor het komende jaar ook weer een tripje naar m’n lievelingsstad gepland staan. Check de diary van die week voor nog veeeel meer Kopenhagen.
10. Hete zomer

En toen werd het zomer! En wat voor een.. wat een hitte. Al hoor je mij niet klagen hoor, I love zomer. Maura kwam terug van haar lange reis, elke week zwemmen, late avonden op het terras, chillen in het park.. Zomer is duidelijk mijn favoriete seizoen. En dit jaar leek er wederom geen einde aan te komen.

11. Mumford and Sons concert

Midden in dé hittegolf stond het concert van Mumford and Sons gepland. 37 graden werd het die dag in Nijmegen, maar uiteindelijk viel het hartstikke mee. Samen met mijn moeder heb ik ontzettend genoten van dit heerlijke concert. Goed nieuws: tickets voor het eerstvolgende concert zijn alweer in the pocket!


12. Vakantie naar Kreta

Precies het weekje dat het hier regende ging ik samen met Marieke naar Kreta. Op uitnodiging van Eliza was here mochten we deze heerlijke vakantiebestemming ontdekken. Ik heb echt een geweldige week gehad met een op en top vakantiegevoel. Check de diary van die week voor nog veeeel meer vakantiefoto’s.


13. Meelopen met boer Rudi

Als onderdeel van een samenwerking mocht ik samen met Maura begin oktober een weekend meelopen met boer Rudi. Dit was zoooo leuk! Kalfjes voeren, rondcrossen op een trekker en Ben & Jerry’s ijs eten bij het ontbijt. Ik denk nog steeds met een grote glimlach terug aan dit leuke en bijzondere weekend. Check het bijbehorende weekoverzicht voor nog meer hilarische foto’s, haha!14. Prachtige herfst

En toen werd het herfst. De prachtige (en niet onbelangrijk: droge!) herfst van dit jaar met al z’n mooie kleuren heeft me een beetje doen vallen voor dit seizoen. Zomer zal altijd favoriet blijven, maar dit jaar hebben we echt een heerlijke herfst gehad. Voor mijn gevoel is het nu zelfs nog steeds een beetje herfst met die warme temperaturen..

15. Nieuwe laptop

Eh tja, het meest materialistische punt uit dit lijstje maar ik ben er toch heel blij mee: mijn nieuwe Macbook! Mijn oude laptop werd ontzettend sloom en zowel voor mijn nieuwe studie als bij mijn blog kwam een Macbook goed van pas. Extra bijzonder is dat ik hem deels heb kunnen financieren door advertorials, die weer mede mogelijk zijn gemaakt door jullie!

 

En dat waren mijn ’15 of 2015′. Terugbladerend door alle weekoverzichten van afgelopen jaar realiseerde ik me maar weer eens hoe bevoorrecht ik eigenlijk ben. Ik ben gezond, heb lieve vrienden en familie, ga naar school en kan door mijn blog ontzettend toffe dingen doen. Natuurlijk is er bij mij ook wel eens sprake van kommer en kwel maar 2015 was een overwegend positief jaar.

Voor 2016 staan er alweer wat leuke dingen op de planning. Natuurlijk mijn reis naar Zuid-Afrika, ik wil wat creatieve cursussen gaan doen en daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat ik dit jaar overga naar het tweede studiejaar.

Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijn 2015 hebben gehad. Deel vooral je favoriete momenten in de comments (of neem het artikel over!), ik ben erg benieuwd naar jullie hoogtepunten. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling (niet met vuurwerk spelen!) en tot volgend jaar (sorry, ik ben een klein kind en hou van deze grap :p)!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Rosanne

  Jaaa, wat leuk! Dat boerderijtje op je verjaardag <3 En oh, 32 graden klinkt echt als de hemel voor een niet-wintermens. Oh, oh, oh. Op naar een net zo mooi 2016!

 2. Merel

  Wat een ontzettend leuke manier om je jaar op deze manier op een rijtje te zetten! Love it. Ga ook meteen naar Marlou’s versie kijken!!
  En wat een mooi jaar heb je gehad. Die zomer inderdaad, bloedjeheet, maar zo gezellig. Zoveel mooie avonden. En die prachtige herfst, met die duizenden foto’s van verkleurde blaadjes, waar ik geen genoeg van kon krijgen. Het was een Pinterestwaardig jaar, vind ik zo. Ik bedenk me nu dat wij elkaar dit jaar 4 x hebben gezien! Bij Crop, bij cafe Brecht, bij onze boekpresentatie en bij Sugo! Grappig. Komend jaar weer een gezellige date inplannen. Wil nu wel eens naar die beroemde wijnbar in Utrecht, waar je het altijd over hebt ;) Weet je nog dat mijn goede voornemen was om in 2015 meer op andere blogs te reageren? Dat werd een gewoonte en ik doe het nog steeds. Vond het toen zo leuk dat jij en andere bloggers dit voornemen ook oppikten! Het is gewoon heel leuk om je collega-bloggers te volgen en te supporten, dus daar ga ik in ieder geval in 2016 mee door. Ik kijk uit naar je Zuid Afrika verhalen en foto’s. En ik ga je blog nog eens heel goed doorspitten voor Kopenhagentips! Over 2 weken is het al zover, waaaah! Fijne jaarwisseling en gelukkig nieuw jaar! X

  1. Wat een lieve en leuke comment Merel! We hebben elkaar inderdaad nog best vaak gezien, voor drukbezette bloggers ;-). Laten we dat vooral zo voortzetten in 2016. Heeeel veel plezier in Kopenhagen en jullie ook een goed nieuw jaar! xxx

 3. Frauke

  Wat een heerlijk overzicht zeg! Hele mooie dingen in 2015. Je haar is echt prachtig zo kort, ik was er ook door geïnspireerd haha. Ik vind het trouwens grappig hoe jij altijd op de meest sfeervolle en Instagrammable plekken terechtkomt, altijd geweldige foto’s! X

 4. Willemieke

  Aaahh, die foto van je verjaardag is leuk! En je studie lijkt me ook super interessant. Leuk jaaroverzicht zo, mooie hoogtepunten! :) Fijne jaarwisseling vast!

 5. Elianne

  Wat een super jaar! Leuk! je trotse mama vanuit zonnig Spanje. Wens je al vast een leuke jaarwisseling en voor volgend jaar nog zo’n jaar! Liefs mama

 6. Anne

  Ha, zó leuk om overal foto’s van jou en een lach op je gezicht te zien! :) Ik hoop dat 2016 net zo’n goed jaar gaat worden. Fijne jaarwisseling alvast :)

 7. Inez

  Wat een leuke reizen heb jij gemaakt!
  Alvast een heel gelukkig nieuwjaar! :)

 8. Fleur

  Wat heb je veel leuke momenten meegemaakt in 2015! En nog leuker om daar nu een verslag van te zien! Ik vond het dit jaar weer erg leuk om je te volgen op je blog en Instagram en wens je het allerbeste toe voor 2016!

 9. wat een leuk jaaroverzicht! ik herken wat van mijn jaar ook ;) in 2015 ook van heel lang haar naar schouderlengte, mijn fiets ook gestolen (snik), en eventjes in ziekenhuis gelegen met een stomme muggebeet, you know! maar voor de rest een heel mooi jaar! ik wens je het allerbeste voor 2016 en ik hoop net als in 2015 dat we elkaar nog eens kunnen ontmoeten, lieve groet!

 10. Anouck Plume

  Wat een super leuke dingen staan op je lijstje zeg! Ik word er helemaal vrolijk van ook al zijn het niet eens mijn eigen dingen haha. Van die zomer foto’s krijg ik nu wel echt mega erg de kriebels. De beste wensen voor het nieuwe jaar!

 11. Demi

  Wat een leuk jaar hrb je gehad! En ojaa wat hadden we een hete zomer. Je artikel doet me terugdenken aan mijn leuke momenten van dit jaar (:

 12. Kirsten

  Ah ik vind dit zo leuk om te lezen! En ik smelt elke keer bij een foto van je hondje, wat een lieverd. Zo te zien heb je een fijn jaar gehad; dat 2016 ook zoveel mooie momenten mag geven!

  Mijn hoogtepunt? Sowieso van bedlegerig het jaar in naar huppelend het jaar uit. Het is een bizar, zwaar, maar o zo mooi jaar geweest voor me en ben helemaal klaar voor 2016!

 13. Lisa

  Dit is echt een leuke manier: gewoon 15 momenten delen. 15 is ook net een mooi getal, over 25 jaar moet je opeens 40 dingen verzinnen haha. Ik vind het echt een leuk lijstje: kleine dingen maar ook hoogtepunten. En ach, een Macbook kopen is ook nog steeds een van mijn hoogtepunten van 2013 haha.

  De zomer was inderdaad zo heerlijk! Ik heb er echt van genoten, ben toch wel echt een zomerpersoon. En Mumford & Sons <3. Mijn hoogtepunt was denk ik dat ik op 2 januari op kamers ging wonen. Ook was dat op zichzelf geen groot hoogtepunt, alle dingen die ik daardoor kon doen waren wél hoogtepunten!

  In deze reactie stond iets te vaak het woord hoogtepunt, oeps. Ik wens je een hele fijne jaarwisseling toe!

 14. Jolien

  Wat een heerlijk, mooi, fijn overzicht. Echt een feestje om te bekijken en om te lezen. Ik blijf die Kreta foto van jullie in de zee ZO leuk vinden. Instant happy gevoel! Een heel fijn en mooi 2016 gewenst! Liefs!!

 15. Lotte

  Wat een leuke foto’s zeg! Ik word er helemaal blij van. Je hebt er echt een leuk jaar opzitten! :-)

 16. Veerlez

  Heerlijk! Als ik jou afgelopen jaar zo zie, dan moet ik veel meer naar buiten in het komende jaar, die heerlijke zomer en mooie herfst, daar wil ik ook meer van! :)
  Dat 2016 maar weer zo een top jaar mag worden!

 17. Marlou

  aaah, LEUK! En veel fijns ook op je lijstje.
  Ik ben zo benieuwd naar je Zuid-Afrika-avonturen! En die koffiedate moet er ook snel komen, vind ik. :) Gelukkig nieuwjaar!

 18. Rianne

  Wat een fijne blogpost dit! Ik weet inderdaad nog dat je naar Kreta ging, je maakte zo’n mooie foto’s haha!

 19. Sabrina

  Wat een leuk idee, zo’n overzicht! Kopenhagen ben ik net een paar dagen van terug, wat leuk dat jij dat ook zo’n leuke stad vond!

Geef een reactie