Diary week 49: comfortfood, perspakketjes & kerst

Afgelopen week was een rustig en relaxed weekje. Stilte voor de storm waarschijnlijk, want de komende weken zijn m’n weekenden al volgepland. Deze week at ik weer heel lekker (bereid je voor op een lading foodfoto’s), kwam ik in de kerststemming en had ik door de rust en weinig afspraken wat meer tijd voor creatieve dingen zoals verven en koekjes bakken. Prima weekje zo!

Maandag was het echt schijtweer, ik had geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen (ik was al natgeregend toen ik heen en weer naar mijn colleges ging).

Dus bestelde ik een heerlijke pastaschotel bij de Italiaan (die overigens om de hoek zit, maar als ze toch gratis bezorgen… hehe). Tijdens het eten keek ik de vlogs van Sanny. Zij is een van de weinige youtubers die ik écht leuk vind om te volgen. Haar vlogs zijn heel oprecht, vrolijk en vaak ook leerzaam!

‘s Avonds dronk ik een theetje met huisgenootjes. Fijne van chillen met huisgenoten is dat je toch sociaal bent zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft, haha.

Dinsdag had ik op school al zin in risotto. Het is dan ook een van mijn lievelingsmaaltjes. De laatste tijd heb ik weer meer zin om in de keuken te staan, dus besloot ik om een grote pan rode wijnrisotto te maken. Naar recept van Maura. Ik deed er lekker veel Parmezaanse kaas doorheen want I love kaas.

Het eindresultaat! Door de rode wijn krijgt ‘ie een beetje een vies kleurtje maar het is echt een heerlijk herfstig gerecht. Omdat samen eten natuurlijk veel gezelliger is nodigde ik Maura en een huisgenootje uit.

Woensdag zat ik weer met m’n neus in de codes op school, en kwam tegelijkertijd mijn artikel over programmeren online. Super leuk al die enthousiaste reacties van jullie!

Daarna ging ik even langs mijn oude baantje, om twee oud-collega’s op te halen. We wilden nog skypen met een andere oud-collega (die inmiddels in Londen bij Google werkt) maar hij nam niet op. Leverde wel een goeie groepsfoto op, haha.

‘s Avonds ging ik met die twee oud-collega’s naar de film, we zagen Regression. Best oke thriller, maar wel met een hoog drama-gehalte. Een collega had deze donuts meegenomen, zo lekker! Al kreeg ik niet meer dan een halve op :p


Donderdag is mijn vrije dag, die ik deze week vooral besteedde aan huiswerk. Maarrrr gelukkig mocht ik ‘s avonds bij Maura aanschuiven waar ik super lekkere gevulde zoete aardappelen at. Echt mega lekker dit, recept vind je natuurlijk ook op haar blog.

Daarna gingen we nog even naar Hutspot om daar gintonics te drinken. Op donderdag is daar gintonic avond en kun je er allerlei gintonics voor €6 krijgen. Wij hadden een hele lekkere met o.a. sinaasappel en kruidnagel.

Omdat we toch in de buurt waren liepen we ook even onze ‘stamkroeg’ wijncafé Lefebvre binnen. Eigenlijk vooral om ze te feliciteren met de titel ‘Wijnbar van 2016‘ maar voor we het wisten stonden we met bubbels in onze hand eindigde het met een kaasplankje hehe.

We zijn trouwens bezig met een leuk projectje in samenwerking met Lefebvre. Als je net zo’n wijnliefhebber bent als wij moet je onze blogs de komende tijd in de gaten houden ;-).

Vrijdag kwamen er een heleboel perspakketjes binnen! Eerder die week kwam al de enorm grote foodybox binnen (die ik al op snapchat en in de TGIF had laten zien).

In de pakketjes zat o.a. dit boek: De Sparkle van Sietse Bakker. Een soort zelfhulp boek om de beste versie van jezelf te worden. Ik houd wel van dit soort laagdrempelige zelfhulpboeken waardoor je jezelf wat beter leert kennen, dus ben benieuwd of ik hier iets aan heb.

Het andere pakketje was een uitnodiging voor een Alpro event, in de vorm van een leuke jar-drinkbeker. Met amandelmelk, dat ik altijd graag door mijn smoothies gooi dus dat komt goed van pas.

Het leukste pakketje kwam van CJP: een CJP-pas met een paar hondensokken! Wie kent de CJP-pas nog van CKV op de middelbare school? Je mag de pas tot je 30e nog steeds bestellen, met zo’n pas krijg je bij heel veel cultuurinstellingen korting (denk aan bioscoop, theater, concertkaartjes), daarnaast krijg je ook korting op enkele kledingmerken en een heleboel andere dingen.

Hier lees je er meer over. Het leuke is dat je nu een paar sokken van Many Mornings bij de CJP-abonnement krijgt. Die zijn niet alleen heel leuk, daarmee steun je ook Vluchtelingenwerk Nederland.

‘s Middags lunchte ik met Maura bij mijn favoriete lunchplekje op dit moment: Rabarber (in de Zadelstraat). Maura had de heerlijke shakshuka die ik de vorige keer had (en van harte kan aanraden), ik ging nu voor hartige wentelteefjes. Ook mega lekker!

Daarna werkte ik nog wat aan mijn blog en school en maakte ik een grote pan groentesoep, naar moeders recept. Ik had eigenlijk zin om er een lui avondje op de bank van te maken, maar een vriendinnetje stelde voor om drankjes te doen en zo eindigde deze avond ook weer met een wijntje. En dat was heel leuk!


Zaterdag was echt een luie lamlendige dag. Ik had nergens zin in dus besloot ik vooral te relaxen. En eeeeindelijk m’n aquarelverf eens uit te proberen. Als kind heb ik altijd veel getekend en geschilderd, en vorig jaar begon het weer te kriebelen. Toen vond ik eindelijk goede verf voor een mooi prijsje maar nam ik er telkens de rust niet voor.

Deze luie zaterdag was perfect om een beetje aan te kloten. Bij gebrek aan inspiratie tekende ik een blad van mijn monstera na.

Dit was het eindresultaat! Ik ben er wel blij mee, al wil ik me wel weer wat meer verdiepen in de verschillende verftechnieken. Misschien dat ik weer eens een cursus ga doen, want ik merk dat ik wel heel blij word van creatief bezig zijn!

Mijn huisgenootje had ook een luie zaterdag en besloot om taai taai poppetjes te bakken.

Hoewel ze er nogal lachwekkend uitzien waren ze echt goed gelukt en heel erg lekker!

We maakten samen zoete aardappel stamppot met feta, zongedroogde tomaatjes, chippolata worstjes en rucola. Ook mega lekker!

En ‘s avonds aten we de taai taai op terwijl we naar Alles is Liefde op tv keken. Zo’n fijne feelgood film. En zo werd de avond toch nog een beetje Sinterklazerig ;-).

Al heb ik liever kerst! Zondagochtend zette ik de kerstboom op (wat eigenlijk gewoon een kwestie van kerstboom uit een kastje halen was, want ik had ‘m vorig jaar opgetuigd en al in een kastje gepropt haha). De Starbuckshangers heb ik vorig jaar van een klant gekregen toen ik nog bij starbucks werkte, de supergrote en heerlijk kitcherige hamburger kerstbal kreeg ik ooit van een jongen waar ik destijds mee aan het daten was. Past perfect bij mij als burgerfan haha.

Ik had afgesproken om samen met mijn huisgenootjes te eten dus de kerstmuziekplaylist ging aan en we bakten wentelteefjes.

Heeeerlijk zondags ontbijtje met wentelteefjes, verse jus en vers fruit.

Langzamerhand wordt mijn kamer weer wat kerstiger.. Weet iemand nog een leuke kerstquote voor op mijn letterbord?

‘s Middags kwam een vriendinnetje langs die al een paar maanden in Stockholm zit. Gelukkig was ze even een weekendje terug in Utrecht, want we hadden een hoop bij te praten.

Daarna pakte ik de trein naar Rotterdam, want ik ging samen met wat andere ‘foodies’ tapas eten bij Destino!

Destino is een echt Spaans tapasrestaurant (en dus niet zo’n all you can vreet tapasrestaurant), maar dan in Rotterdam. De eigenaren zijn dezelfde eigenaren als het daarnaast gelegen Bertmans (waar ik eerder al over schreef), dus dat beloofde veel goeds. En het was ook heerlijk! Ongeveer de hele kaart kwam voorbij op tafel: van echte pintxos aan een stokje tot kokkels en zelfs het toetje was goddelijk lekker. Een aanrader voor als je in Rotterdam bent en op zoek bent naar authentieke tapas.

Moe maar voldaan rolde ik (met mijn buik vol eten) m’n bed in. Wat een chille zondag was dit! Al voelt de maandag nu wel extra stom, kan het weekend niet een dagje langer duren?

Tot volgende week weer, mocht je tussendoor op de hoogte willen blijven dan kan dat via instagram (@lastdaysofspringblog) of snapchat (@mlouzzzz). Bij die laatste deel ik wat meer achter de schermen filmpjes en foto’s, mocht je dat leuk vinden. Fijne maandag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Sylvia

  Veel te veel lekker eten (vooral die shakshuka, wauw!), zit ik hier met een simpel ontbijtje ;P Die hamburger kerstbal is briljant!

 2. Marlotte

  Mmm, al dat lekkers dat voorbij komt. Krijg er spontaan honger van! Ik heb echt al veel te lang geen wentelteefjes op, bedenk ik me nu. Hoogste tijd om dat weer eens te gaan eten. Vooral als kind was ik er echt dol op. Ik vind je letterbord nog steeds zo tof. Ben hard opzoek naar iets soortgelijks, maar dat gaat nog niet heel soepel. Maar we blijven gewoon optimistisch doorzoeken!

 3. Ellis

  Hm, al dat eten ziet er heerlijk uit zo op de vroege ochtend <3

 4. Veerlez

  Oeehw misschien moet ik ook eens Gin Tonics gaan drinken bij Hutspot! ziet er goed uit! :) & al die pakketjes afgelopen week, best een score, en allemaal leuke dingen! :)
  & ik genoot ervan om je tekening te zien ontstaan op snapchat!

 5. Tea

  Jouw eten telkens, krijg altijd honger! Die risotto lijkt me erg lekker, heb het recept maar meteen opgeslage haha. Je kerstboompje is geniaal trouwens haha :)

 6. Anne

  Haha, die hamburger-kerstbal, wat een ding :’)! En jemig, wat een heerlijk eten komt er voorbij.. Heb in ieder geval inspiratie voor vanavond: iets met zoete aardappel. Hihi!

 7. Marloes

  Wat heb jij een fantastische kerstboom zeg, heerlijk! En ooh al dat lekkere eten…ik krijg trek!
  – X Marloes

 8. Anna

  Yesss, heerlijk al die foodfoto’s. Krijg daar nooit genoeg van bij jouw diaries! En wat leuk, je kerstboom. Super gezellig dat die nu ook staat :). (Kunnen de buren ook bij jou naar binnen gluren om ‘m te bekijken?! Haha!) Oei, ik weet zo eigenlijk geen leuke kerstquote, maar wel een goed idee om die nog op je letterbord te schrijven! Fijne week :)!

 9. Fleur

  Ohh wat een superleuke diary weer! Heerlijke foodfoto’s ook, ik denk dat ik deze week maar eens risotto ga maken. En wat leuk die kerstsokken bij een CJP-pas! Het is dat ik het komende half jaar weg ben, maar daarna ga ik er sowieso eentje bestellen. :)

 10. Mmmm, heerlijk al die food foto’s! En ik doe ook niks anders dan heel hard naar de voordeur rennen (het duurt even voordat ik er ben) omdat de postbode er weer is met een pakketje. Die jongen moet echt denken dat ik het halve internet leegkoop, maar het is zelden iets dat ik zelf besteld heb, haha. So lucky to be a blogger en zo vaak leuke cadeautjes te krijgen. <3

 11. Roos

  Wat een onwijs leuke foto’s allemaal! En zooooo veel lekker eten, love it, haha. X

 12. Yara Miora

  Ik ben ook helemaal fan van Bertmans dus ik ga ZEKER Destino eens een keer proberen, goed om te horen dat het lekker is :) <3 Liefs,

 13. Myrthe

  Wat een leuke dingen heb je gedaan allemaal vorige week! Leuk om te lezen :)

 14. Rianne

  Wat een leuke foto’s van lekkere dingen. :) Al met al ziet het er uit alsof je nog best wel wat gedaan hebt! Wat een mooi tekentalent heb je, die kleur groen past mooi bij het geheel. Fijne avond!

 15. Tiffany

  Wauw! Wat heb je dat blad ontzettend mooi na gemaakt met aquarelverf. Ik krijg meteen zin om ook mijn creatieve spullen te pakken hihi

 16. Ysanne

  Oeh wat een leuk overzichtje! Haha, de pastaschotel laten bezorgen terwijl hij om de hoek ligt is iets wat ik oook zou doen. Je bent lui of je bent het niet haha.

Geef een reactie