Diary week 50: Sinterkerst, blaasontsteking & instameet

Week 50 alweer.. Nog slechts 2 weekjes tot kerst, maar met weersvoorspellingen van 14 graden voor komende week voelt het nog als oktober. Ik ben nog helemaal niet klaar voor het einde van 2015! Gelukkig krijgen we er dit jaar een extra weekje bij; 2015 heeft 53 weken.
Voordat we het over het einde van het jaar gaan hebben blik ik eerst nog even terug op afgelopen week..

Maandagochtend stond de bestrijdingsdienst die mijn huisgenoot had gebeld op de stoep en moest ik direct het huis verlaten i.v.m. giftige stoffen. Ik kwam net uit de douche rollen dus pakte m’n belangrijkste dingen: telefoon en laptop, haha. Ik besloot maar naar mijn oude baantje te gaan omdat ik daar ongestoord kon werken.

Terwijl ik bezig was met schoolopdrachten realiseerde ik me opeens iets. De server van het wifi-netwerk van deze Starbucks staat in de UK. Waarom dat is weet ik eigenlijk niet, maar hierdoor denkt je laptop altijd dat je je in de UK bevindt. Toevallig kon ik me nog herinneren dat een van jullie een tijdje terug tijdens mijn Homeland-bingewatching had gezegd dat op Netflix UK wel al seizoen 4 van Homeland stond..

Zodoende keek ik 2 afleveringen van Homeland seizoen 4 achter elkaar haha. Om nou elke dag in Starbucks te gaan zitten om Homeland te kunnen kijken gaat me een beetje ver, maar ik heb begrepen dat trucjes als Hola niet veilig zijn.. Hebben jullie een idee hoe ik toch Homeland via de Engelse versie van Netflix kan kijken?

Maandag avond ging ik naar Fashion Chicks, typisch zo’n film waar ik normaal niet naartoe zou gaan maar omdat ik toch een Pathé-pas heb.. Stiekem was ‘ie best vermakelijk. Het blijft een typische Nederlandse film inclusief ex-soapies (en dit keer zelfs met bloggers) en het verhaal is een soort slechte mix van Mean Girl en The Devil Wears Prada. Toch vond ik ‘m leuk!

Dinsdag paste ik de quote op mijn letterbord aan. Eigenlijk zit de kerststemming er nog niet echt in bij mij! Ik denk dat het door het weer komt, zoals ik al zei zitten we voor m’n gevoel nog ergens in oktober..

Verder had ik een beetje een rotdag. Ik besloot m’n verfspullen in te pakken en naar een vriendinnetje te gaan. Beetje schilderen en je hoofd leegmaken is samen nog gezelliger :-).

‘s Avonds aten we samen met nog een andere vriend pitabroodjes met shoarma, met lekker veel fetakaas en knoflooksaus haha. Perfecte comfort food voor op dit soort dagen.

Woensdag was ik nog steeds niet helemaal fit, gelukkig mocht ik bij Maura op de bank hangen. Zij was ondertussen druk bezig met een food fotoshoot. Stiekem heel leuk om zo achter de schermen mee te kijken (en er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt!).

As usual zorgde Maura ook weer voor een lekker maaltje. Dit keer vers brood met geitenkaas en avocado en een gepocheerd eitje. Yum!

De rest van de dag voelde ik me eigenlijk steeds slechter, daarom besloot ik donderdagochtend langs de huisarts te gaan. Daar bleek dat ik een blaasontsteking had. Ik had geen extreme pijn, maar wel last van een opgeblazen buik en vermoeid gevoel. Gelukkig kreeg ik een kuurtje mee en voelde ik me ‘s middags gelijk al een stukje beter!

Dat was maar goed ook, want ‘s avonds ging ik naar de opening van de tweede Ace & Tate flagship store, op de Lijnmarkt tegenover het onlangs geopende Stach. Ace & Tate is mijn favoriete brillenmerk, dus extra fijn dat ik nu gewoon in eigen stad brillen kan passen.

Ik was samen met Anja en een vriend naar de opening, en na afloop besloten Anja en ik nog wat bij te kletsen onder het genot van een wijntje..

..wat misschien achteraf toch niet zo’n goed idee was, want ik werd vrijdag nog slapper en lustelozer wakker. En wat doe je als je ziek bent? Juist, dan laat je je in de watten leggen door je moeder!

Vrijdag hing ik lekker op de bank bij mamsie, aten we kaasfondue en keken we The Voice.

Mijn reddingsmiddelen: cranberrysap en een antibioticakuurtje. Ondanks dat ik eigenlijk niet mag klagen (ik hoorde horrorverhalen van vriendinnen die dubbelgevouwen van de pijn in bed lagen) is zo’n blaasontsteking wel echt vervelend. Met name het opgeblazen gevoel, de rugpijn en continu die aandrang om naar de wc te gaan. Dus kinders: drink goed en ga vaak naar de wc, en voorkom die blaasontsteking! ;-)

Foto op 12-12-15 om 16.02 #3

Gelukkig was er genoeg afleiding, want samen met mijn broers + aanhang vierde ik ‘Sinterkerst’ bij m’n moeder. Gezellig borrelen en bijkletsen (en photobooth-selfies maken).

‘s Avonds gingen we uiteten in Nijmegen. Ik vind het altijd heel gezellig om zo met z’n allen te tafelen. Ben blij dat ik uit zo’n ‘groot’ (want ja, inclusief aanhang!) gezin kom!

Zondag ging de wekker vroeg, want ik werd om 10:00 in Rotterdam verwacht. Gelukkig stond er een overheerlijk ontbijtje bij Picknick op me te wachten. Sophia had een toffe instameet georganiseerd! Samen met enkele andere instagrammers bezochten we gisteren wat leuke hotspots in Rotterdam.

Tweede stop was Lux, een authentiek Italiaans restaurant op de ‘s-Gravendijkwal 133. Man, wat was dit lekker! Hier moet ik komend jaar een keer gaan dineren.

We begonnen met een heerlijk charcuterieplankje inclusief flinterdun gesneden plakjes peer.

Vervolgens kwam dit eigenaardige bolletje ‘brood’ op tafel..

Wat bleek? Er zat een knolselderij in verstopt! Ik had hier nog nooit eerder van gehoord, maar blijkbaar is dit een klassiek Italiaans gerecht. De knolselderij wordt gebakken in een laag zoutbrooddeeg. Dit bolletje gaat maar liefst 2 uur de oven in, hierdoor wordt de knolselderij extra smaakvol.

Vervolgens snijd je er plakjes van, botersausje en wat salie erbij..

Yum! Dit was echt mega lekker en bijzonder.

En toen kwam er ook nog een dessert! Dit was een heerlijke broodpudding met peer en karamelsaus. Om je vingers bij af te likken!

Daarna gingen we door naar Alohabar, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana. Blijkbaar voor Rotterdammers en omgeving een begrip, in de jaren ’80-90 was dit dé plek voor je kinderfeestje haha. Helaas ging het zwembad in 2009 failliet, maar werd er tot een creatieve en toffe bestemming gekomen: Alohabar!

Dit is een koffiebar en restaurant in een. Wat een gave hotspot is dit! Je eet rondom de oude wildwaterbaan heen, ook oude zwembaden en dompelbadjes zijn nog helemaal intact. Hierover komt nog een uitgebreide post omdat het zo’n bijzondere plek is!

Ook hier werden we weer enorm verwend met lekker eten. Gintonics met lavendelwater, bitterballen van oesterzwammen en de allerlekkerste en bijzondere combinatie die ik ooit heb gegeten: kaas met honing en koffie.

Dat ziet er dus zo uit. Men neme een stukje kaas (in dit geval Taleggio, toevallig een van mijn lievelingskazen), dipt deze in de honing en vervolgens in een zeer fijngemalen en niet al te donker gebrande koffie. Wat is dit goddelijk lekker! Haha, ik raak hier niet over uitgepraat, dit is zo simpel doch overheerlijk. Dat ik dit zelf niet bedacht heb! Voortaan serveer ik mijn kaas met honing en koffie.

Ik at ook nog een hapje van dit gerechtje met kabeljauw (hier zie je gelijk hoe prachtig de gerechtjes opgediend worden!). Ik ben stiekem geen echte viseter, maar de laatste tijd kan ik het steeds beter waarderen.

Daarna mochten we ook nog even een kijkje nemen in de koepel, het oude overdekte gedeelte van het zwembad. Dit was zo bizar! Het voelde echt als urban exploring, het was zelfs een beetje creepy. Ik ben heel erg benieuwd wat voor toffe dingen ze met deze locatie gaan doen. Ik hoop dat ze er iets gaafs van kunnen maken en toch het zwemdbad zoveel mogelijk intact kunnen laten.

De laatste stop was een echte rooftop garden! Vlakbij het station vind je ‘Op het dak‘, een grote daktuin waar je ook een hapje kunt eten. Voorlopig alleen nog op de woensdagmiddag, maar wanneer het weer wat mooier weer wordt kun je hier vaker terecht.

Na een lange en ontzettend leuke (lekkere?) dag zaten we moe en voldaan weer in de trein terug naar huis. Wat is Rotterdam een leuke en toffe stad, hier moet ik komend jaar zeker vaker naartoe!

Thuis plofte ik op de bank met een soepje en keek ik het interview van Paul de Leeuw met Adele terug.

En zo eindigde een rotweek eigenlijk toch wel heel fijn en leuk. Ondanks dat mijn buik nog als een opgezette luchtballon aanvoelt kan ik weer lachen ;-). Bovenstaande foto maakte Danique van mij op het dakterras in Rotterdam.

Komende week heb ik nog een paar colleges en dan heb ik vrijdag alweer kerstvakantie! Ik heb nog niet veel plannen, ik denk dat ik nog even rustig aan doe. Hopelijk hebben jullie ook een fijne week gehad. Tot volgende week!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Kim

  Waarom download je homeland niet gewoon? Dan ben je lekker up to date, eventueel via popcorntime of showbox kan ook. Homeland staat 5min na uitzenden in Amerika al online compleet met subs!

 2. Josianne

  Heb je in Rotterdam niet heel veel hardlopers voorbij zien komen? Haha. We liepen nog langs het Tropicana, heel leuk! :) Ik hoop dat je je snel weer helemaal fit voelt!

 3. Marlotte

  Voor mijn gevoel zitten we ook nog in oktober qua weer. Toen ik vorig jaar in Finland studeerde, had ik vanaf eind september al een kerstgevoel door de ladingen sneeuw haha. Jeetje, al dat lekkere eten. Krijg er spontaan weer honger van!

 4. Linda

  Ah zo vervelend een blaasontsteking… Echt een rotgevoel vind ik. Hoop dat het nu weer wat beter gaat! Leuke foto’s verder, heerlijk al dat eten en die mooie plekjes!

 5. Frauke

  Ah wat jammer dat je je ziek voelde de afgelopen week, en een blaasontsteking is zooo pijnlijk! Gelukkig gaat het nu alweer een beetje beter. Wat veel lekker eten, en die knolselder in zoutkorst had ik ook nog nooit van gehoord! Bijzonder trouwens, dat zwembad dat leeg staat. Echt een beetje eng bijna! X

 6. Blaasontsteking.. Helaas ervaringsdeskundige, dus ik weet hoe je je voelt! Ook wat betreft kerst en oktober haha! Ik ben er helemaal nog niet klaar voor, maar nu de kerstboom staat heb ik er wel zin in!

 7. Melle

  Is het gek als ik ontzetten geniet van al je mooie foto’s van eten? :)

 8. Juliette

  Ah wat leuk! Tropicana is echt jeugdsentiment voor mij <3 lijkt me echt bijzonder om daar een kijkje te nemen, want t heeft de afgelopen jaren echt een soort beruchte status ontwikkeld door de leegstand en het verval!

  Ik vroeg me trouwens ook af of je misschien weet welk model de bril van Ace & Tace is die je op hebt :) Ik ben echt al heel lang naar zoiets op zoek dus was gelijk enthousiast toen ik de foto op je snapchat voorbij zag komen!

  1. Haha ja dat nostalgiegevoel hoorde ik van veel mensen. Ik ben er zelf helaas nooit geweest.

   Ik geloof trouwens dat ik het model Morris op had, die vind ik zelf ook errrrrg leuk haha!

 9. Jennifer

  Ah, ik heb wel een hoop lekkers en gezelligs gemist, zeg! Hopelijk heeft het je blaasontsteking doen verdwijnen. En zo leuk dat Rotterdam je verder is bevallen :). Happy new week!

 10. Charelle

  Die foto van dat ontbijtje is echt súper mooi! Ö Sorry, dat moest ik even delen. Maar fijn dat je je weer een stukje beter voelt, nu op naar een betere week!

 11. Benthe

  Ah wat een heerlijke foto’s allemaal, ondanks de blaasontsteking. Wat een hel kan dat zijn.. Het ergste is wanneer je dan je antibioticakuur moet afmaken, en je je beter voelt, maar nog geen alcohol mag drinken dadelijk ;)

 12. Tea

  Wat balen van je blaasontsteking, hopelijk is die snel weer weg! En wow wat tof ziet tropicana eruit eigenlijk, zo verlaten maar toch indrukwekkend. Dit roept zo veel herinneringen aan vroeger op bij mij, kinderfeestjes enzo <3

 13. Roos

  Oh my, al dat eten ziet er zó ontzettend goed uit!

 14. Suzanne

  Tropicana! Dat hoort ook bij mijn jeugd. Apart om het zo vervallen te zien, maar wel een ontzettend toffe locatie om iets leuks mee te doen.

  Wat leuk dat je je nog kon herinneren van Homeland UK, haha. Ik wist niet zeker of je m’n comment gelezen had. Ik gebruik zelf wel Hola om m’n laptop te laten denken dat ik in een ander land zit. Ik heb het in Chrome als extension en kan deze ook op ‘slaapstand’ zetten als ik ‘m niet gebruik. Tot dusver geen klachten of onveilige dingen mee gehad, maar ik weet niet hoe het geregeld in bij Mac. Ik gebruik zelf Windows.

 15. Selina

  Ah superleuk weer! Tropicana ken ik inderdaad nog als perfecte bestemming voor kinderfeestjes en in de herfst/voorjaarsvakantie haha. Cool dat het er nu zo uitziet, ik wil er graag heen!

Geef een reactie