Diary week 51: Van Gogh & Christmas shopping

Afgelopen week was een drukke, maar leuke week. De laatste loodjes voor de kerstvakantie, verschillende events en afspraken.. Vandaar dat dit weekoverzicht ook iets later online komt ;-).

Maandag was een lange schooldag, en hing ik ‘s avonds op de bank. Ik had nog steeds last van m’n blaasontsteking dus even niets doen leek me een goed plan.

Ook dinsdag had ik een lange schooldag, maar ‘s avonds stond er iets leuks op de planning: pizza eten met Arthur. Arthur was mijn huisgenoot, maar verhuisde helaasssss naar Amsterdam. Gelukkig was ie wel over te halen voor pizza ;-).


We aten pizza bij Sugo, op de Ferdinand Bolstraat. Bij Sugo kun je uit ontzettend veel soorten pizza kiezen. Het leukste is dan ook om allerlei slices te combineren, zodat je van alles wat hebt. Deze speciale ‘Pizza Al Taglio’ (wat ‘geknipte pizza’ betekent, de stukken pizza worden letterlijk geknipt!) wordt van authentieke Italiaanse ingrediënten gemaakt. Het deeg van de bodem wordt gemaakt van tarwe en spelt, waardoor de bodem een stuk luchtiger wordt en minder koolhydraten bevat. Zo kun je meer pizza eten dus!

Een greep uit de verschillende pizza’s die wij proefden: pizza met truffelroomsaus, aardappel en champignons, pizza met gekarameliseerde uien, olijven, mozzarella en mascarpone, pizza met zalm en natuurlijk een pizza caprese. Je kunt hier zelfs terecht voor vegan pizza!


Na de pizza kletsen we nog na met wat gintonics bij filmcafé Rialto, leuke plek!

Woensdag begon ik de dag goed: om 8:00 zat ik al aan de yoga. Het had wel iets, zo voor zonsopkomst met de kaarsjes aan. Ik deed deze relaxte ochtendroutine van Adrienne en kan ‘m zeker aanraden!

Woensdag was een productieve dag. Voor 11:00 ‘s ochtends had ik mijn zorg- en reisverzekering voor komend jaar geregeld, m’n kamer opgeruimd en andere klussen van m’n to do lijstje afgestreept.

‘s Middags werkte ik nog aan mijn blog, ik beantwoorde mails en bewerkte een hoop foto’s.

Daarna ging ik taartjes eten met een vriend. Zomaar. Because it’s somebody’s birthday somewhere ;-).

Donderdagochtend begon ik mijn dag met de allerlaatste aflevering van seizoen 2 van Fargo. Dit was weer een goed seizoen, al vond ik de laatste aflevering wat vlak voor een finale. Toch raad ik je deze serie van harte aan, al is ie soms wat heftig..

Ik werkte deed wat huiswerk in Starbucks, omdat ik wachtte totdat een oud-collega klaar was met werken. Maar stiekem keek ik ook een stukje Homeland, omdat ik hier dus wél seizoen 4 op Netflix kan bekijken..

Daarna gingen we shoppen!

Of nouja, ik ging vooral window-shoppen.. Hoe leuk is dit model van Ace & Tate? Hij heet Morris. Hij lijkt alleen net te veel op de bril die ik al heb (Nina), maar stiekem vind ik deze nog iets mooier.. haha.

Het leek wel voorjaar met deze temperaturen!

‘s Avonds gingen we naar Mannenharten 2, maar hij was vrij slecht. Nu zijn Nederlandse romkom’s sowieso niet van het hoogste niveau, maar vaak kunnen ze me nog wel vermaken. Mannenharten had echter te veel verhaallijnen die door elkaar liepen, waardoor geen enkele verhaallijn echt uitgediept kon worden en het geheel een beetje simpel was.

‘s Avonds ging ik door naar een huisfeestje, om de verjaardag van een oud-collega van de Yoghurt Barn te vieren. Hier heb ik alweer 2 jaar geleden een tijdje gewerkt, en het is altijd gezellig met oud-barnies!

We eindigden zelfs nog in Tivoli, al voelde ik me wel een beetje oud op de studenten-avond. Om 3:00 viel ik ook bijna om haha, dus besloot ik dat het bedtijd was voor deze oma.

Vrijdag had ik afgesproken met Anja. We lunchten bij Rabarber, inmiddels een van m’n favoriete plekjes in Utrecht.

‘s Middags blogden we samen (jaa, Anja is eindelijk ook bezig met het opzetten van haar eigen blog!), en deed ik wat voorbereidend werk voor Johannesburg. Het bleek nog lastig om een reisgidsje te vinden voor deze stad, de meeste toeristen gaan toch naar Kaapstad of de natuurparken. Gelukkig vond ik een heel tof Wallpapergidsje, wat bekend staat om hippe en designhotspots.

Ik heb ‘m al even doorgebladerd en er staan zoveel leuke adresjes in! Ergens vind ik het ook wel leuk dat er nog niet veel over deze stad geschreven is, zo valt er extra veel te ontdekken! Ik vertrek 22 januari, over een maandje dus.

Daarna sjeesde ik door naar Amsterdam, ik had namelijk iets leuks op de planning staan: de expositie Munch: Van Gogh in het Van Gogh Museum. Deze avond was georganiseerd door CJP. Zij organiseren vaker dit soort avonden, onder de noemer ‘CJP Serveert‘. Op deze avond is er een speciaal programma, waar je overigens ook als niet-lid naartoe mag. Ik nam m’n vader mee!


De avond werd ingeleid door curator Edwin Becker, daarna kregen we nog een rondleiding door de expositie. We sloten af met een biertje en bitterballen, het was echt een leuke avond! Sowieso is Van Gogh een van m’n favoriete kunstenaars, het is zo bijzonder om zijn werk in het echt te zien. De vergelijking met Munch was ook erg leuk, al vind ik zijn werk toch duidelijk minder mooi.

Het leuke aan zo’n avond is dat je veel meer informatie krijgt en zo veel meer leert. Zo dacht ik altijd dat het beroemde schilderij ‘De Schreeuw’ van Munch een schreeuw van angst was. In werkelijkheid was het een ‘schreeuw’ van de natuur, een hard geluid, waarop het personage schrikt en zijn mond open doet (van schrik) en zijn handen over zijn oren legt. Hij schreeuwt dus niet zelf, dat doet de natuur. Interessant he? Meer over dit bijzondere schilderij lees je hier, maar eigenlijk moet je ‘m gewoon in het echt zien. Overigens is de versie die in het Van Gogh museum te zien valt de eerste van vier versies in totaal. Een eerste schets dus, maar niet minder indrukwekkend!

Zaterdagmiddag had ik afgesproken met Maura. We lunchten bij The Village op Wolvenplein, de voormalige gevangenis. Deze locatie is een stuk ruimer dan die op de Voorstraat, en hier kun je dus ook terecht voor lunch. Ik had een heerlijk zoete aardappelsoep.

Daarna gingen we door naar Wijncafé Lefebvre, om wat dingetjes door te spreken. Zoals ik al eerder door liet schemeren leek het ons leuk om een wijnproeverij te organiseren. Een proeverij met een mini college, waarbij je wat meer achtergrondinformatie over wijn krijgt en bijvoorbeeld ook leert hóe je moet proeven.

We zijn er nog druk mee bezig, maar ik ben stiekem wel benieuwd of er vanuit jullie interesse voor zoiets zou zijn? Dan weten we of we het voor onze vrienden moeten organiseren of misschien toch ook voor lezers van onze blogs!

En uh, toen we er toch zaten konden we net zo goed een wijntje drinken. En een hapje eten ;-).

Voordeel van ‘s middags al in de wijnbar zitten: voor middernacht op een oor liggen, haha.

Zondag ging ik met Maura de stad in om kerstinkopen te doen. Daarna ging ik lunchen met een vriend, we hadden allebei zin in comfort food dus besloot ik naar Eetwinkel Geniet te gaan, in de Zadelstraat. Hier is eigenlijk alles op de kaart heel erg lekker. Zo ook deze pasta met serranoham.

En uhh, je leeft maar 1 keer toch? De cheesecake hier kan ik ook van harte aanraden ;-).

‘s Middags deed ik nog iets leuks: ik sloot een abonnement af bij de bieb! Als student krijg je 50% korting, en betaal je slechts €24 voor een onbeperkt abonnement. Ik haalde gelijk wat boeken: o.a. over aquarelverf en ook dit interessante boekje over enneagramtype 7, mijn type. Meer daarover later in een blogje ;-).

‘s Avonds ging ik weer naar de film, dit keer naar Er ist wieder da, een komedie over de terugkomst van Hitler. Klinkt wat bizar en dat was het eigenlijk ook wel. Ik heb een paar keer gelachen, maar verder vond ik de film vrij saai en de boodschap die ze wilden uitdragen slecht uitgewerkt.

Inmiddels was het al laat en besloot ik m’n bed in te duiken.

En vanochtend begon ik mijn dag (en de week) weer goed met yoga, hetzelfde filmpje als eerder deze week. Ik kan het echt aanraden, je bent gelijk heel relaxed maar wel echt wakker. Maakt mij een stuk productiever in ieder geval.

Deze week staat natuurlijk vooral kerst vieren op de planning. Ik moet nog wat cadeautjes halen, bepalen welk jurkje ik aan ga doen en tussendoor ook nog huiswerk maken. Verder wordt het een redelijk stressvrije kerst ;-).

Kerstavond vier ik bij mijn vader met cadeautjes, eerste kerstdag is mijn oma jarig en gaan we altijd uitgebreid brunchen (nu al zin in!) en tweede kerstdag ga ik met Maura naar een feestje. Wat zijn jullie kerstplannen? Vergeet niet om tweede kerstdag mijn blog te checken voor de traditionele ‘stel-je-blog-voor’ post ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Anna

  Jaaa, Rabarber <3! Ook écht een van mijn favoriete plekjes. En wat goed dat je bezig bent met yoga, lijkt me heerlijk. Zit er ook al een tijdje aan te denken om het eens te proberen (hoor er zoveel verhalen over de laatste tijd!), maar het is er nog niet echt van gekomen. Yesss, tof dat je bij CJP Serveert was :)!

 2. Kirsten

  Sugo klinkt echt als het beste pizzatentje ooit <3 Nu ben ik op pizzagebied niet een 'ekte' kenner, want ik eet altijd domino's, dus het wordt wel eens tijd dat ik zo'n leuk tentje ga bezoeken. Bedankt voor de tip!

  Het Van Gogh museum is ook wel echt één van mijn favoriete musea. Leuk dat je met je vader naar de expositie ging!

  Veel kerstplezier! Ik ben op vakantie in het warme Florida en ga hier kerst vieren met mijn ouders en broertjes :-)

 3. Julia

  Fijne kerst alvast! Als jullie een wijnproeverij/college voor bloglezers zouden organiseren, ben ik in ieder geval wel geïnteresseerd :)

 4. Willemieke

  Wat heb jij voor 2016 journal? Het ziet er heel leuk uit! En ik ben benieuwd naar Mannenharten, ik ga er vanavond naartoe met mijn vriend..

 5. Tea

  Ik heb een gratis kaartje vanuit la cubanita voor mannenharten 2, ben benieuwd, kammer om te horen dat die voor jou tegenviel. Yoga ‘s ochtends lijkt me heerlijk trouwens :)

 6. Veerlez

  Ik ben ook verliefd op Rabarber! :) & ik geniet altijd zo van mijn bibliotheek abonnement, het ideale is dat je ook ebooks kan lenen, gewoon vanuit huis, ideaal!

 7. Karlijn

  Sugo klinkt als een fijne plek om te eten! Ik heb zoiets ook wel eens gedaan in Italië maar daar deden ze alle soorten toppings wel op één enorme lange pizza. Kon je gewoon een meter aan pizza bestellen haha. Maar Sugo lijkt me ook wel leuk om eens heen te gaan :)

 8. Charelle

  Wow klinkt als een leuke en productieve week! Ik vind de outfit op de eerste foto je ook heel leuk staan. Sugo ken ik nog niet, maar die ga ik eens onthouden, klinkt goed! ;)

 9. Eline

  Leuk overzicht weer!
  En ik moest lachen toen ik zag op wat voor bord je eten geserveerd werd bij Rabarber. Mijn ouders hadden precies zo’n bruinkleurig (?) servies. Inmiddels zijn er nog twee borden van over. Ik vond het nooit zo mooi maar blijkbaar is het nu weer hip ;-)

 10. Merel

  Dat CJP event in het Van Gogh leek mij ook zo leuk! Kreeg de uitnodiging, maar helaas zat ik die avond in Rotterdam en moest ik het missen. Zo tof dat CJP dit soort dingen organiseert! Lekker weekje weer hoor. Letterlijk en figuurlijk ;)

 11. Fleur

  Ah, supertof dat CJP-evenement! Ik ben laatst voor het eerst naar het Rijksmuseum geweest, vond dat ook erg indrukwekkend. Ik zou zeker nog eens naar het Van Gogh Museum willen. Alvast hele fijne feestdagen gewenst!

 12. Eva

  Hoi! Ik kom voor het eerst een kijkje nemen op jouw blog! Wat een leuke site. Leuk om je week zo te zien en te volgen. De bril van Ace is leuk. Dat zou ik ook wel willen. En de dag met yoga beginnen is fijn!!
  Liefs, Eva

 13. Lore

  Mag ik eerst en vooral even melden dat ik jaloers ben op de buitenkant van je agenda?!
  Oh ik heb ook een CJP-kaart, misschien moet ik eens kijken wat ze in België aanbieden van evenementen, want zo’n tripje naar het Van Gogh museum lijkt me wel leuk!

 14. Selina

  Wat een goede tip van CJP! Dat ga ik in de gaten houden.

Geef een reactie