Diary week 52: Merry Christmas!

Afgelopen week stond in het teken van kerst! Last minute kerstinkopen, heerlijke kerstmaaltjes en een kerstverkoudheid. Tja. Ik weet ook niet waar die slechte weerstand de laatste tijd vandaan komt, die hoop ik vooral achter te laten in 2015. Maar voordat we naar 2016 gaan kijken nog even een terugblik op afgelopen week.

Maandagmiddag lunchte ik met Maura bij Daens met een lekkere dikke tomatensoep. Ik hou van dikke soepjes.

Daarna pakte ik m’n koffer en ging ik richting het thuisfront!

Voordeel van thuisthuis: een bad! Dus ‘s avonds ging ik in bad, met een boek en een rood wijntje. Vakantiegevoel aan!

Dinsdag ging ik met mijn schoonzusje de stad in voor de laatste kerstinkopen. Er stond een flink windje!

We lunchten eerst bij Sid en Liv, een van mijn favoriete plekken in Nijmegen (al ben ik niet geheel objectief, het is namelijk ook mijn oude werkgever). Ik had een heerlijk zoete aardappelsoep en mijn schoonzusje een boterham met zalm.

Na een lange dag (volgens de stappenteller op mijn telefoon legden we 10km af) liep ik ‘s avonds langs dit schattige tafereeltje. Dit jaar zat de kerststemming er niet echt in, maar stiekem vond ik dat zachte weer voor de verandering ook wel eens lekker!


Woensdag werd ik flink verkouden wakker. Deze halve ui sleepte ik dus de hele dag met me mee. Waarom is het toch dat verkoudheidjes en griepjes altijd in vakanties naar boven komen?


Donderdag ging het een stuk beter (met een beetje hulp van neusspray en pijnstillers). ‘s Avonds vierde ik namelijk kerst bij mijn vader, met cadeautjes! Ik kreeg o.a. een abonnement op Linda Magazine, waar ik erg blij mee ben.

Het diner was simpel maar lekker: een goede steak met frietjes en salade. Geen overdreven culinair hoogstandje, maar wel heel gezellig.

Mijn vader (horlogefan en -verzamelaar) kreeg een bijzonder cadeautje van me: een Daniel Wellington horloge! Nu zijn we matchy-matchy.

Eerste kerstdag vieren wij traditiegetrouw met mijn oma, de moeder van mijn moeder. Zij is namelijk jarig op deze speciale dag! Dit was mijn kerstoutfit.

Daarvoor togen we helemaal naar Limburg (en namen we photobooth-selfies om de tijd te doden).


Ter ere van kerst en mijn oma’s verjaardag gaan we altijd uitgebreid en erg chic brunchen. Ik vind dit zo’n leuke traditie, heerlijk als iedereen zich een beetje opdoft. En heerlijk ook, al die gangen met eten ;-).

Tussen de gangen door is er altijd genoeg tijd om van stoelen te wisselen en bij te praten met de rest van de familie (of selfies te maken).

Met m’n lieve oma, die alweer 86 werd! Sinds ik weer studenten-OV heb kan ik haar weer wat vaker opzoeken, het is zo fijn en bijzonder om nog een grootouder te hebben.

‘s Avonds heb ik vooral geluierd, en maakte ik een nieuwe aquarel (die ik nog steeds moet afmaken!).

Tweede kerstdag was vreselijk, en heb ik vooral zo op de bank of in bed doorgebracht. Ik had namelijk een stevige migraine aanval. Hier heb ik eigenlijk niet heel vaak last van en ik kon niet direct een aanleiding vinden (ik krijg er vaak last van bij veel stress of te weinig water drinken bijvoorbeeld). Waarschijnlijk hoorde het bij de verkoudheid waar ik nog steeds last van had.

Enorm balen, want eigenlijk had ik een leuk feestje op de planning staan voor zaterdag. Het enige voordeel was dat ik zondag niet brak was en dus op tijd weer naar Utrecht kon!

Waar ik mijn kamer heb opgeruimd (ik had een soort ravage van inpakpapier en vuile afwas achtergelaten) en ‘s avonds op de bank plofte met een wijntje. Ik keek 2015 met ZML (aanrader om terug te kijken, mocht je het gemist hebben) ennn dat was het eigenlijk wel? Een rustige derde kerstdag ;-)

Gelukkig is mijn verkoudheid zo goed als over, dat mag ook wel met oud en nieuw voor de boeg!

De afgelopen jaren was ik telkens aan het werk (of ziek, ugh), dus dit jaar heb ik er extra veel zin in! Verder buig ik me deze week weer over m’n schoolwerk en ga ik morgen nog naar het Mauritshuis. Het voornemen om wat meer culturele activiteiten te ondernemen wordt al gelijk goed uitgevoerd ;-).

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week met een goede jaarwisseling! Tot volgend jaar! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Frauke

  Wat een leuke diary! Wel jammer dat je je zo verkouden voelde én dat je migraine had op tweede kerstdag. Het zag er wel heel gezellig uit tijdens de feesten, en wat fijn dat jullie zo lekker en uitgebreid vieren met je oma omdat ze dan jarig is! Die aquarel ziet er mooi uit! X

 2. Josianne

  Zo jammer dat de kerst alweer voorbij is, het is echt voorbij gevlogen! Hopelijk voel je je inmiddels weer helemaal op en top en kun je lekker oud & nieuw gaan vieren :)

 3. Marloes

  Wat een leuke foto’s! Mijn vader heeft van mij ook een DW horloge gekregen. Jammer dat de kerst voorbij is!

 4. Leuke foto’s! Jammer dat je verkouden was! Stom hé, bij mij is het ook altijd zo! Ik ben nu vurig aan het hopen dat ik dit keer niet ziek word, want mijn moeder is ook al ziek :/

 5. Merel

  Wat sneu dat je ziek werd!! Vervelend man :( Vooral met dit soort gezellige dagen. Hopelijk knap je snel weer op. Wat ziet het brunchen met je familie er gezellig uit en wat is iedereen knap en mooi aangekleed! Het is inderdaad echt een zegen (rotwoord, maar je snapt me,) of een voorrecht om nog een grootouder te hebben. Ik moet ze al missen sinds mijn 12e, en dat is heel jammer. Gelukkig mag ik Jamie’s oma lenen, haha! Op naar een paar goede laatste dagen van het jaar en een gezellige jaarwisseling!

 6. Caro

  Sid en Liv moet ik gaan onthouden, je soep ziet er heerlijk uit! En balen van je migraine zeg… Wat een mooi aquarel heb je gemaakt, ook onaf al hele mooi:)

Geef een reactie