Review: Zoet & Shoot door Linda Lomelino

Door het bloggen heb ik niet alleen beter leren koken en bakken (thanks to de vele foodblogs), maar ook de manier waarop ik mijn eten presenteer is veranderd. Ik vind het stylen van een gerecht voor een foto misschien nog wel leuker dan het bereiden van het gerecht.

Inmiddels hebben vele foodbloggers een eigen kookboek uitgebracht, maar nog niet eerder zag ik een echt ‘blogkookboek’: een boek met zowel recepten als tips voor die perfecte food foto’s. Gelukkig bracht de Zweedse Linda Lomelino daar verandering in met haar nieuwste boek Zoet & Shoot.

zoetenshoot10 zoetenshoot1
zoetenshoot5

Recepten en technieken

Wat gelijk opvalt aan het boek zijn de verschillende paginabreedtes in het boek. Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken met recepten, die worden onderbroken door drie hoofdstukken over technieken. De pagina’s van deze hoofdstukken zijn wat minder breed, waardoor ze als een soort miniboekje in het boek lijken te zitten.

In de drie ‘intermezzo’ hoofdstukken, genaamd Bakken, Decoreren en Stylen en Fotograferen komen vooral de technieken aan bod. Met duidelijke stap voor stap instructiefoto’s leer je hoe je het best een beslagvorm kunt bekleden of de perfecte botercrème toefjes maakt.

Mijn favoriete hoofdstuk is natuurlijk het hoofdstuk over Stylen en Fotograferen. Linda is ontzettend goed in foodfotografie, dat blijkt ook uit de prachtige foto’s in de boek. Van haar tips kun je dus een hoop leren. Zo kom je erachter dat een juiste styling minstens zo belangrijk is voor een goede foto als een goede camera met de juiste instellingen. Kleine aanpassingen in styling maken vaak het verschil.
zoetenshoot2
zoetenshoot3
zoetenshoot4

Taarten en zoetigheden

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet echt een taartenbakker ben. Ik ben niet zo’n zoetekauw. Maar met dit boek krijg je gewoon zin om aan de slag te gaan! Het boek staat vol uiteenlopende recepten: van kleine zoetigheden als cupcakes en macarons tot hele taarten met verschillende lagen.

Doordat in het boek niet alleen recepten worden gedeeld maar technieken kan zelfs de ‘baknoob’ aan de slag met Linda’s recepten. Zelfs Linda had 5 jaar terug nog nooit een taart gebakken, dus als zij in 5 jaar tijd tot dit resultaat kan komen lukt een taartje mij vast ook wel ;-).

zoetenshoot6
zoetenshoot8
zoetenshoot9

Een compleet naslagwerk

Zoet & Shoot is een compleet boek. Het staat vol lekkere recepten en handige tips en technieken zodat je zeker weet dat je baksels zullen slagen. Het speciale en voor mij het leukste onderdeel van dit boek is het hoofdstuk met de styling- en fotografietips, iets wat een steeds belangrijker onderdeel is geworden van het bakken en het koken. Dit boek is daarom niet alleen leuk voor bloggers, maar ook voor elke andere ‘bakker’ die het leuk vindt om zo nu en dan zijn creatie te delen met anderen. Inmiddels zit iedereen op social media, toch?

Door alle informatie wordt dit kookboek een echt naslagwerk en daarom ook een leuk cadeau (voor jezelf ;-)). Misschien een leuk last-minute ideetje voor onder de kerstboom? Het boek kost €24,99 en is o.a. hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Jazzy

    Jaaa, dit boek stond al op mijn verlanglijstje, maar nu wil ik ‘m helemaal! Haar foodfoto’s zijn echt fantastisch :) Leuke review!

  2. Inge

    Oooh wat ziet dit boek er prachtig uit! Ik ben wel van de zoetigheden en taarten, dus deze schrijf ik even op! :)

  3. Charelle

    Oh wow wat een mooi boek. Ik heb wel een ander food photography book maar deze ziet er wel wat overzichtelijker en uitgebreider uit. Ga ik onthouden! ^^

Geef een reactie