TGIF: Welcome to the weekend #49

tgif_crop

Joe weekend! Ik keek er wel naar uit, want ik had een beetje een rotweek. Het weekend maakt altijd alles goed, vooral als er een etentje met de familie (Sinterkerst!) en een instameeting op de planning staat. Wat zijn jullie weekendplannen?

Behind the scenes

Ik had afgelopen week een beetje een rotweek. Omdat blogs en instagram altijd vol staan met leuke en vrolijke dingen, resulteert dat in een stilte. Niet zozeer omdat ik een ‘fake’ blij beeld van mezelf wil creëren, als ik niet vrolijk ben heb ik simpelweg geen zin om te bloggen.
Gelukkig voel ik me inmiddels stukken beter en kwam er gistermiddag op de valreep weer een artikeltje online ;-).

Ik ging gisterenavond naar de opening van de flagship store in Utrecht van Ace & Tate, mijn favoriete brillenmerk. Check snapchat (@Mlouzzzz) voor een kijkje bij de opening. Ik heb zowel een gewone bril (welke ik voornamelijk gebruik voor lezen en computeren) als een zonnebril van Ace & Tate. Het fijne aan Ace & Tate is dat alle brillen €98 kosten, inclusief glazen. En daarvoor krijg je dan hele hippe monturen in moderne kleurtjes. Geen gesponsorde post dit, ik ben echt fan en raad dit merk aan al mijn vrienden aan (die inmiddels ook bijna allemaal een Ace & Tate montuur op hun neus hebben, haha!).

Freebie

Ik hoef geloof ik niet meer uit te leggen dat ik wel van een wijntje houd. Inmiddels weet ik een beetje wat ik lekker vind, als het gaat om witte wijn (viognier!) maar in de supermarkt sta ik toch altijd te twijfelen voor het schap. Welke wijn is nou écht lekker? Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de gratis Superwijnen app.

Deze app is ontwikkeld door Harold Hamersma, een van de bekendste wijnjournalisten van Nederland. Met de app kun je heel makkelijk en snel de juiste wijn in de supermarkt vinden. Zo kun je filteren op soort wijn (rood/wit/rosé), soort druif en supermarkt. Vervolgens krijg je een overzichtje van alle wijnen met cijfer en beschrijving. Daarnaast toont hij elke week ook nog alle topwijnen die in de aanbieding zijn.

Ik vind het een uitkomst, zo kwam ik er achter dat een wijn van €4,50 een veel hoger cijfer had dan een wijn van €6,50 (terwijl je er misschien van uitgaat dat een duurdere wijn automatisch beter is). De app heet Superwijnen en is gratis te downloaden voor zowel Android als iOs.

Font + Quote
quote_petitfour

Ik vond deze quote voor deze week wel toepasselijk. En heel erg waar ;-). Het font heet Petit Four en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Anouck is samen met Janine een webshopje begonnen in mooie en originele sieraden. Leuk!
– Lonneke schreef een uitgebreide review van het boek ‘Shoot!’, dat ook nog op mijn lijstje staat.
– Shifra deed weer een interieur make over, dit keer van een slaapkamer.
– Femke deelt leuke ‘kerstige’ achtergronden voor je telefoon.
– Als je aan mijn filmtips van gisteren nog niet genoeg had kun je altijd nog even de filmtips van Iris checken.
– Nina deelt hele fijne ‘energy saving‘ tips. Geen eco-tips, maar tips waarmee je een beetje liever voor jezelf bent.
– De kerstvakantie leent zich perfect om lekker op de bank te kruipen met een goed boek. Maartje tipt 10 leuke boeken.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Frauke

  Wat jammer dat je niet zo’n fijne rug achter de week hebt. Maar goed dat je je inmiddels weer beter voelt :). Ik snap best dat je dan geen zin hebt om te bloggen! Wat leuk, die brilmonturen met glas voor 98€! Dat is wel héél cheap. Ga ik ook eens naar kijken, want ik zou stiekem wel een nieuw exemplaar willen! X

 2. Ruurdje

  Vandaar het feestje bij de brillenwinkel!

  Verder: de app is helaas niet te vinden in de play store voor Android :( klinkt handig namelijk!

 3. Marlies

  Ace & Tate heeft leuke brillen! Mijn moeder is opticien dus krijg m’n brillen gratis. Ook fijn haha

Geef een reactie