Diary week 1: meest productieve week ever

De start van het jaar verliep een beetje sloom: het eerste weekend hing ik vooral in bed. Maar vanaf maandag was ik super productief en elke dag bezig met de steeds dichterbij komende deadlines. Zo fijn om een keer geen uitstelgedrag te vertonen, haha.

Daarnaast schreef ik me in bij de sportschool, at ik een stuk gezonder en stond ik wat vroeger op. Het nieuwe jaar is duidelijk begonnen ;-).

Maandag zat ik van 10 tot 17 vrijwillig op school. Ik had namelijk een paper, een onderzoeksverslag en twee presentaties als deadline. Enigszins gestresst begon ik samen met mijn partner aan de opdrachten, maar eind van de middag hadden we al zoveel werk verzet! Geeft zo’n goed gevoel :-)

‘s Avonds kwam een goede vriend spontaan langs en aten we pizza. Niet per se gezond, but I will always make room for pizza <3

Dinsdag zag er weer grotendeels hetzelfde uit. Laptop, boeken, zak worteltjes.. Eind van de dag hadden we ons eerste paper zo goed als af!

Dus besloot ik mezelf die avond te belonen met kip, appelmoes en zoete aardappelfrietjes. En Homeland! Deze week werd het vierde seizoen op Netflix gezet en dat moest ik natuurlijk meteen zien.

Woensdag werkten we vanuit huis. We deden de eindredactie en de vormgeving van ons eerste paper, daarnaast schreef ik een blogje. Al merkte ik dat ik thuis toch wat minder productief was dan op school..

‘s Avonds at ik zoete aardappelstamppot met spinazie, feta en chippolata worstjes met m’n huisgenootjes.

Daarna gingen we door naar de sportschool voor een lesje Zumba. Dat was zo leuk! En nog best vermoeiend haha. Het was alweer een tijdje geleden sinds ik fanatiek aan het sporten was. Nu beide huisgenootjes zich inschreven bij de sportschool om de hoek besloot ik dat ik niet kon achterblijven.

Donderdag zat ik weer op school, druk bezig met het onderzoeksverslag. De rest van de avond heb ik Homeland gekeken. Telkens als je denkt dat het niet spannender kan wordt het toch nog spannender. Inmiddels heb ik seizoen 4 alweer uitgekeken, het schijnt dat seizoen 5 nóg spannender is!

Ook vrijdag was ik weer vroeg aanwezig op school voor een productief dagje.

Het schoot weer goed op, in de middag was ook de kladversie van het onderzoeksverslag af. Dus was het tijd voor weekend!

Omdat we redelijk op tijd klaar waren kon ik nog even van het zonnetje genieten. Ondanks dat het druilerige weer altijd wel goed van pas komt wanneer je aan de bak voor school moet word ik daar na een tijdje wel moe van. Doe mij maar de zon!

Eind van de middag sprak ik af met een vriendinnetje voor een mini-nieuwjaarsborrel. We hadden elkaar voor het laatst voor de kerstdagen gezien en hadden dus wat bij te kletsen. Maar wellicht was het slimmer geweest als we de volgorde van eerst wijn drinken en daarna avondeten hadden omgedraaid.. haha. Al sliep ik die avond wel als een blok ;-)

Zaterdag stond ik weer vroeg op, tijd voor een nieuwe productieve dag! Al gaat dat thuis (en zeker in het weekend) toch wat minder..

Samen met mijn huisgenootje maakte ik een heerlijk laat ontbijtje.. pancakes met vers fruit, yum!

‘s Middags liepen we even een rondje door de stad en nam ik dit schattige kettinkje mee. Leek me wel een goede beloning voor mijn harde werk ;-).

‘s Avonds haalde ik Indisch eten, zo lekker! Semoer daging is heerlijke stoofvlees en sajoer boontjes zijn lekkere pittige boontjes. Ik houd van Indisch eten, kan het helaas niet zo lekker zelf maken haha.

‘s Avonds keek ik de laatste aflevering van het vierde seizoen van Homeland. Dat is ook voorbij gevlogen haha.

Zondagochtend (hallo slaaphoofd!) sprak ik af met Anja voor koffie bij The Village op Wolvenplein. Die had ik namelijk ook al sinds de kerst niet meer gezien. Anja was aan het oppassen op Moby, dus die kwam gezellig mee. Het is zo’n lief dikkerdje geworden haha.

Het pannenkoekontbijt van de dag ervoor beviel me wel, dus ik ging weer voor pannenkoeken! Deze waren ook errrrg lekker.

‘s Middags deed ik de eindredactie van ons onderzoeksverslag, dronk ik thee bij Maura en stond ik weer in de sportschool. Een huisgenootje had een heel schema gemaakt om 1,5 lang billen-benen-buik te trainen.


Thuis kookten we gezellig met z’n drietjes en maakten we een gezond maaltje: linzensalade, wortel-pompoensoep en een focaccia.

‘s Avonds was ik vrij moe dus dook ik op tijd m’n bed in. Maar goed ook, want de volgende ochtend had ik afgesproken om op tijd met mijn huisgenootje mee op te staan.

En zo geschiedde. Voor 8:00 ‘s morgens stonden we al een groene smoothie weg te werken ;-).

Deze week kan ik me op de tentamens van volgende week gaan richten. Daarnaast moet ik ook de laatste dingen gaan regelen voor mijn reis naar Johannesburg. Daar heb ik zo veel zin in! Alleen al omdat ik daar in hartje zomer kom ;-)

Deze week ga ik dus nog even goed productief aan de slag. Zoals je misschien al was opgevallen ben ik wat minder actief op mijn blog. Ik moet me nu echt even op mijn tentamens en reis storten, daarom beperk ik het aantal blogs even tot 2-3 per week. In februari ben ik weer back on track, I promise!

Hopelijk hebben jullie ook allemaal een goede start van het nieuwe jaar gehad, tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Marlot

  Ziet eruit als een goede productieve week! Hopelijk ziet deze week er voor mij ook zo uit, met mijn tentamens in zicht. Vraagje trouwens, waar is die weekly planner van? :)

 2. Fleur

  Oh wauw, wat heb je goed en veel aan je schoolwerk gezeten! Wilde dat ik dat zo gedisciplineerd kon, haha! En die pancakes ontbijtjes zagen er ook overheerlijk uit! Succes met je tentamens en het voorbereiden van je reis!

 3. Anouk

  Wat een ontzettend leuke diary alweer!

 4. Ah, weleens lekker, zo’n weekje in bed hangen. Maar daarna doet productiviteit weer goed! Fijn :)! OMG, die pannenkoeken. Ziet er echt héél goed uit (mag ik nog een keer ontbijten?! Haha!) Fijne week!

 5. Josianne

  Heerlijk productieve werk; lekker bezig zeg! Succes met je tentamens en je andere schoolwerk, dit kun jij! :) En je moet maar denken: Johannesburg is een geweldige beloning.

 6. Roos

  Oeh die pannenkoeken zien er zo fluffy uit, heerlijk. Succes met je tentamens! :)

 7. Willemieke

  Zo leuk een kijkje in iemand anders leven! Ik ontbijt iedere dag met groene smoothies, lekker!

 8. Linda

  Leuk om te zien! Fijn dat je zo’n productieve week achter de rug hebt, geeft altijd zo’n goed gevoel als je veel deadlines hebt vind ik!

 9. Femke

  Wauw, ik hoop dat ik ook zo’n productieve week tegemoet ga! Vraagje: waar heb je die weekly planner gekocht? Ik ben al een tijdje op zoek naar zoiets :)

 10. Marloes

  Lekker weekje heb je achter de rug, en zeker weten productief!

 11. Tea

  Wat een productieve week, lekker bezig geweest! Veel succes met je tentamens en daarna veel plezier op je reis :)

 12. Marloes

  Lekker bezig hoor! En tussen al dat werken ook nog braaf worteltjes eten en naar de sportschool. Chapeau!
  – X Marloes

 13. Hoe fotogeniek is dat pannenkoekenontbijtje, haha! Oh en worteltjes, véél te lekker, zeker na een mislukte poging om wortelcake te maken begin ik er steeds meer zin in te krijgen. Ik heb trouwens precies hetzelfde cactusje, haha, ook van de Swan Market gehaald?

 14. Mies

  Wauw, goed bezig joh! Ik merk ook dat ik buiten de deur beter werk. Dan leidt mijn bed, series kijken en het surfen op internet wat minder af, haha. Die pannenkoekjes zien er trouwens echt heeerlijk uit. Komt daar toevallig nog een recept van? Mijn fluffy pancakes willen nooit zo goed lukken helaas.

 15. Lotte

  Tju, nu heb ik ook superveel zin in Tony’s Chocolonely ;-)

 16. Sonja

  Woew, super goed bezig geweest! En je gaat naar Zuid-Afrika?! Heeel veel plezier!! :D

 17. Angelina

  Goed bezig!! En wat tof dat je naar Johannesburg gaat, dat is een mooi vooruitzicht!

Geef een reactie