Diary week 2: deadlines, voorbereidingen Johannesburg & nieuw haar!

Zoals ik vorige week al voorspelde had ik een drukke week, waarbij mijn blog er een beetje bij inschoot. Ik ben niet van plan hier een persoonlijk dagboek-blog van te gaan maken, maar afgelopen week was het even niet anders. Deze week heb ik tentamens, komende week ben ik in Johannesburg en daarna hoop ik weer wat meer rust en tijd te hebben voor blogjes!

Ik probeerde m’n productiviteit van vorige week vast te houden en stond weer vroeg op.

Ik moest lachen om het kaartje van de Flow-kalender (overigens uit een oudere editie), omdat hij nogal toepasselijk is bij mij.

Ik ben namelijk al blij als allebei mijn sokken enigszins op elkaar lijken, haha.

Ik maakte zoete aardappelfrietjes en ging daarna met mijn huisgenootje naar een lesje spinning. Heftig, maar wel heel leuk! ‘s Avonds ging ik langs mijn schoonzusje om nog wat spullen op te halen voor Johannesburg. Zo hadden zij nog handige medicijnen en een moneybelt.

Dinsdag stond ik weer vroeg op en maakte ik samen met mijn huisgenootje een volle smoothie als ontbijt.

Ennnn vervolgens deed ik wat oefeningen thuis. Met behulp van elastiek, gewichtjes en wat creativiteit kun je thuis best veel doen! Mijn streven is om 2-3 keer per week te sporten en af en toe is zo thuis net wat haalbaarder dan in de sportschool.

‘s Middags moest ik een paper presenteren wat heel erg goed ging (en weer een deadline minder betekent!), daarna ging ik door naar m’n moeder in Nijmegen. Ook weer ter voorbereiding van Johannesburg; van mijn moeder kon ik namelijk een goede reistas, een wereldstekker en andere handigheidjes lenen.

Woensdag kwam mijn nieuwe dekbed binnen, wat kreeg ik hier veel reacties op! Hij is van H&M Home, ik ben er heel erg blij mee!

 

 

Woensdag en donderdag heb ik voornamelijk met m’n neus in de boeken gezeten. Tentamenstof samengevat, een laatste eindredactie van mijn onderzoeksverslag gedaan.. Saaaai en daarom ook geen foto’s van.

Wel keek ik woensdagavond de film 6 Years en ontwikkelde ik een instant crush op hoofdrolspeler Ben Rosenfield. De film zelf is ook erg goed, vrij dramatisch maar vooral heel herkenbaar. Hij duurt nog geen anderhalf uur, dus prima film voor een doordeweekse dag.


Donderdagavond at ik bij Maura, en dat is altijd een feestje :D. We maakten verse spring rolls, met een vulling van o.a. sla, komkommer, avocado, mango en kip (garnalen voor Maura, want die is bezig met een detox). Dit is zoooo lekker (en healthy dus goed voor m’n newyearnewme-voornemen ;-)).

Vrijdag ging ik naar de kapper, dit keer bij Salon B in Amersfoort. Voorheen liet ik me altijd knippen door José bij The Graduates in Utrecht, maar zij is inmiddels doorgeschoven naar Salon B. Ik ben zo blij met José als kapper – zij weet precies wat mooi is bij mij en knipt mijn haar precies zoals ik het wil – dat ik besloot haar achterna te reizen.

Salon B is wel een stukje duurder dan The Graduates, maar je krijgt hier weer wat extra luxe voor terug. Zo worden je haren heel realxed op een ligbed gewassen en wordt er uitgebreid de tijd voor je genomen.

En tadaaa: dit is het eindresultaat. Ik wilde er nu nog even niet te veel af qua lengte, dat komt wel weer in de zomer. Wel hebben we aan de voorkant wat lengte-verschil erin gedaan (maar dat zie je niet op deze foto :p).

Ik ben er heeeel blij mee! Ik moet nog wel even op zoek gaan naar een mooie dikke krultang om er zo’n perfecte slag in te creëeren. Ik heb wel slag van mezelf, maar dit is wel wat mooier. Mocht iemand nog een tip hebben waar je zulke dikke tangen (1,5 inch?) vindt dan hoor ik het graag!

Op de terugweg had ik enorme vertraging doordat er op last van de politie geen treinverkeer van en naar Utrecht reed. Uiteindelijk kwam ik wel thuis maar had ik er al een halve dag op zitten. Ik plofte op bed (maar ging daarna wel meteen weer aan de studie haha).

Zaterdag was een lui dagje. Ik had het vrijdag iets later gemaakt dan ik eigenlijk van plan was, oeps.

De hele middag zat ik in pyjama m’n tentamens voor te bereiden. So. Much. Fun.

‘s Avonds maakte ik de befaamde zoete aardappel curry voor mijn huisgenootjes.

Hij was ontzettend goed gelukt! Ik heb nog een restje over dat ik even op de foto moet zetten (ja, bloggerstruggles: geen daglicht meer hebben voor foodfoto’s als het eten eindelijk klaar is..) zodat ik het recept eeeeeindelijk kan delen. Al komt het er eigenlijk op neer dat je bovenstaande ingrediënten in een pan moet gooien ;-).

‘s Avonds keken we Wie Is De Mol en kaaaaaak de helft van m’n punten in de app zijn weg want die had ik op Remy ingezet. Uh ja oeps. Ik blijf wel gewoon bij m’n eerste mol: Klaas.

Daarna besloten we even 1 (of 2) drankjes in de stad te doen, wat uiteindelijk resulteerde in ietttttsjes meer. Al lag ik nog heel beschaafd om 3:00 in bed.

Gisteren werd ik wakker met sneeeeeeeuw! Mooi, maar gelukkig niet zo veel. Behalve dat ik sneeuw er mooi uit vind zien vind ik het eigenlijk maar irritant.

Ik had gelukkig niet echt last van een kater maar ontbijten met burgers van Meneer Smakers is sowieso wel een goed idee. Dus deed ik dat, samen met Anja en Desmond (wiens instagram je echt even moet uitchecken, instant watertanden!).

Om nom nom.. haha. Zo leuk deze snapchat filter! Daar was ik trouwens deze week wel actief. Mocht je dus wat meer op de hoogte willen blijven dan kan je altijd snapchat checken. Je vindt me daar onder de naam Mlouzzzz.

Om aan m’n ‘3 keer per week naar de sportschool’-voornemen te voldoen sleepte ik mezelf ‘s avonds nog richting de sportschool, gelukkig samen met m’n huisgenootje (gedeelde smart enzo). Nog beter was dat m’n andere huisgenootje een bord pasta met zelfgemaakte saus had klaarstaan toen we terugkwamen uit de sportschool <3.

De rest van de avond hingen we op de bank, kletsten we bij en keken we Divorce.

En vandaag is het D-day! Vanmiddag heb ik een tentamen maar ik heb er wel een goed gevoel over. Ik ben goed voorbereid, marketing is sowieso een vak dat me goed ligt. Ik maak me meer zorgen om alle andere opdrachten en deadlines arghhhh maarrrrrr vrijdag is dat allemaal over en stap ik hoe dan ook in het vliegtuig naar het zonnige Johannesburg. ZIN IN!

Komende week hoop ik eindelijk weer iets online te kunnen gooien (los van deze dagboekjes). Excuses voor de afwezigheid, maar na een dag met je neus in de boeken is een drankje in de stad doen aantrekkelijker dan een avondje bloggen haha. Tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Hester

  Ah ik voel je, heb ook last van tentamenstress haha! Maar je hebt een zeeer mooi vooruitzicht! En wel doorgaan hiermee, want ik houd van je dagboekjes!

 2. Desiree

  Ook ik zat vorige week in de tentamenstress! Meh! Maar al dat lekkere en gezonde eten op de foto’s van jou doen me goed! Nom! Geniet van je nieuwe week! Liefs

 3. Eline

  Wat een ontzettend gaaf dekbed! Die staat echt zo tof op je kamer. Tentamenstress is hier ook aardig aanwezig. Ik ben blij als ze om zijn

 4. Tea

  Wauw je dekbed! Succes nog even met je tentamen en deadlines!

 5. Laura

  Ik had het al gezegd op insta, maar je haar is zo mooi! Ik krijg er ook echt nooit zo’n slag erin.

 6. Roos

  Wat ben je een prachtig meisje! Ik wilde het even kwijt. :) Héél veel plezier in Johannesburg alvast! X

 7. Lotte

  Die spring rolls zien er echt overheerlijk uit. Bij mij hoort de kip er niet bij (ik ben vegetariër), maar toen ik advocado zag staan, was ik meteen enthousiast ;-) De film 6 years wil ik ook graag zien. Nu nog de tijd en de fut vinden om te kijken…

 8. Aaaaah, je haar is zooooo mooi! Ik zit alweer maanden te twijfelen wat ik met mijn haar zal doen en door welke kapper. Mijn vaste kapper is alweer een tijdje geleden verhuisd (naar de andere kant van het land) en de twee kappers die ik daarna bezocht waren een beetje meh. Maar ik denk dat ik kapper nr. 2 aanstaande zaterdag een tweede kans ga geven. En dan heel fout een foto meenemen van hoe ik het wil. Dat lijkt me zo suf om te doen, maar er is dan waarschijnlijk wel meer kans op slagen. Want ik ben niet zo goed in uitleggen wat ik wil, haha…

 9. Selina

  Wat een superleuk dekbed, en die curry ga ik snel een keertje maken! En bedankt voor de filmtip. Staat die op Netflix toevallig?

Geef een reactie