Diary week 53: Mauritshuis, NYE & goede voornemens

De allerlaatste diary uit 2015, en daarmee gelijk de laatste terugblik op dit jaar. Afgelopen week vierde ik vooral vakantie. Maandag was ik een dagje in Den Haag, dinsdag kletste ik bij met vrienden, woensdag meette ik met een blogger uit Nieuw-Zeeland en donderdag was het alweer oudjaarsdag.

Het nieuwe jaar ben ik vrij rustig begonnen. Mijn ritme is nogal verpest, pas rond een uur of 16-17 kom ik op gang.. ehh oeps. Daar ga ik komende week verandering in brengen want de tentamens komen er weer aan!

Ik begon maandag met koffie bij Lola Bikes & Coffee, een leuk koffiezaakje en fietsenwinkel in een. Samen met mijn vader wandelden we wat door de stad, deden wat aankopen (ik moest natuurlijk even langs Søstrene Grene). Totdat het tijd voor lunch was en mijn vader zin had in Chinese tomatensoep. Eh tja. Met Chinatown om de hoek besloten we dan maar gewoon een Chinees restaurant in te stappen..


En dus zaten we rond lunchtijd in een verder leeg Chinees restaurant. Lekker cliché met ingelijste foto’s van gerechten aan de muur. Lekker was het wel, haha.

Daarna gingen we door naar waarvoor we in Den Haag waren: het Mauritshuis. Er was een toffe tentoonstelling met ‘selfies’ uit de Gouden Eeuw. Er hingen allerlei bijzondere zelfportretten van een aantal grootmeesters. Helaas was gisteren de laatste dag van de tentoonstelling, want hij was erg de moeite waard! Gelukkig is de rest van de collectie van het Mauritshuis ook prachtig.

Mijn voornemen om wat meer kunst en cultuur te ‘doen’ gaat gelijk goed!Hongerig ploften we daarna neer bij Little V, een Vietnamees restaurant dat een vriendin me had getipt. I loooove Vietnamees eten, het is een stuk minder pittig dan andere Aziatische keukens en er worden veel verse groentes gebruikt. Little V beviel ons enorm goed!

De bediening was vriendelijk, het eten heerlijk (ik had o.a. springrolls en pho soep) en we hadden keuze uit vijf verschillende soorten homemade iceteas. Ik ging voor de watermeloen-gember variant. Dikke aanrader voor als je een keer in Den Haag bent!

Met kerst was ik vrijwel de hele week in Nijmegen gebleven, eenmaal terug in Utrecht trof ik m’n fiets zo aan.. Hoe dan?? Hij stond er in ieder geval nog. Ik besloot het maar eens goed aan te pakken en m’n fiets naar de fietsenmaker te brengen. Nieuwe achterband, verlichting en een werkend standaard.. paar tientjes armer maar mijn stalen ros rijdt weer!

Ik haalde een lekker broodje bij Stach, dat zijn derde filiaal bij mij om de hoek opende, en schreef mijn jaaroverzicht.

Eind van de middag deed ik nog even koffie met een vriend in de stad. Wat ligt de Dom er mooi bij he? ;-)


‘s Avonds kwam mijn Zara bestelling binnen. Ik had wat dingetjes uit de sale besteld en deze prachtige jurk kon ik niet laten liggen! Ik heb nog geen idee wanneer ik ‘m aan zal doen, ik heb niet vaak gala’s o.i.d. haha. Maar in de zomer is ie vast ook leuk. Ik vind ‘m zo moooooi.

Woensdag was ik overdag druk bezig met school want ugh – de tentamenweek (en alle bijbehorende verslagen en opdrachten) komt er weer aan. ‘s Middags stond er echter iets leuks op de planning: een mini meeting met Amanda en haar man. Ik had op facebook al een stukje geplaatst maar nog even kort: ik volgde Amanda al zo’n 5-6 jaar. Ze blogde vanuit Nieuw-Zeeland, waar ze ook woonde.

Samen met haar man emigreert ze nu naar Edinburgh, en daarom besloten ze er een ‘eurotrip’ aan vast te plakken. Zo stonden er ook een aantal dagen Amsterdam op de planning maar ik haalde ze over om een middag Utrecht te doen. En zo zaten we ‘s middags aan de wijn in mijn favoriete wijnbar in mijn hometown. Dat had ik een paar jaar geleden nooooit verwacht ;-).

‘s Avonds maakte ik kipwraps – niet super healthy maar oh zo lekker.

En keek ik ‘Making a Murderer’ op Netflix. Deze serie heeft me de hele kerstvakantie beziggehouden, gisterenavond zag ik eindelijk het laatste deel. Het gaat over Steven Avery, die 18 jaar lang onterecht vastzit voor verkrachting. Een jaar nadat hij vrij wordt gesproken wordt hij echter weer gearresteerd, dit keer op verdenking van moord. Er kloppen alleen een heleboel dingen niet in de rechtzaak, het lijkt erop alsof Steven Avery weer onschuldig de bak in draait.

De serie is over de afgelopen 10 jaar gefilmd, en volgt alle rechtszaken maar ook alles eromheen. Als rechtenstudent zul je hier van smullen, maar ook voor de ‘leek’ is het interessant. Hoewel je soms je scherm wel uit het raam wil gooien omdat het er af en toe zo oneerlijk aan toegaat..

Op oudjaarsdag ging ik nog even met Marieke de stad in. Zij scoorde last-minute nog een outfit voor die nacht bij Zara en we aten burgers – we sloten het jaar af in stijl ;-).

We hadden eigenlijk plannen om naar een huisfeestje in Amsterdam te gaan, maar door gedoe met het openbaar vervoer leek in Utrecht blijven ons toch iets aantrekkelijker..

Nog om 21:00 ‘s avonds kochten we tickets voor Stekker in de Tunnel (lang leve Ticketswap!) en gingen we alsnog in de partymood.

Het vuurwerk (met uitzicht op de Dom) was echt prachtig, het ging maar door! Zo’n bijzonder moment. Daarna pakten we onze spullen en gingen we naar het feestje wat ook mega leuk was! Super toffe locatie: een tunnel onder Hoog-Catherijne. De muziek was vet, de sfeer goed en alleen maar leuke mensen. Ik kwam zelfs nog wat bekenden tegen. Uiteindelijk lag ik pas rond half zes in bed..

Van nieuwjaarsdag heb ik dan ook helemaal geen foto’s :’). Ik geloof dat ik rond 13:00 wakker werd en om 15:00 besloot om onder de douche te stappen. Samen met m’n huisgenootjes aten we een wokmaaltijd en keken we een typische highschoolfilm: the Duff. Best vermakelijk.

Zaterdag begon ik de dag weer goed: samen met mijn huisgenootjes maakte ik een heerlijk wentelteefjesontbijt.

Daarna moest ik echt toegeven aan school, maar ik was nog steeds niet echt vooruit te branden.

Dus besloot ik iets leukers te doen: de aquarel die ik als kerstcadeautje voor Maura had getekend afmaken. Dat ging een stuk beter dan verslagen maken ;-).

Zo rond een uur of 16-17 werd ik eindelijk weer een beetje écht wakker. Lekker verpest ritme dus haha. Samen met mijn huisgenootjes at ik kaasfondue, zo lekker dit!

Daarna keken we natuuuuuurlijk Wie is de Mol! Ik verdenk op dit moment Klaas en Marjolein. En Tim ook een beetje. Of ja, ik hoop dat die er lang in blijft, want die vind ik leuk!

‘s Avonds ging ik nog met Maura naar de wijnbar, als een soort nieuwjaarsborrel. Tegelijkertijd ook een ‘afscheidsborrel’ voor Maura, want vandaag start ze weer met een detox. Voorlopig geen alcohol meer voor haar dus, en daarom namen we er ook maar een kaasplankje bij. Yummmm.

Vandaag poging 2 om een begin aan het verslag te maken. Dat ging al iets beter, maar nog steeds was ik niet echt vooruit te branden. Ik kwam pas weer rond een uur of 16 echt op gang. Grrr. Ben ik dan zo’n oma dat 1 nachtje mijn hele ritme verpest is?

Of misschien is het verslag gewoon saai. Verder was ik namelijk redelijk productief: ik deed een afwas, draaide een wasje en maakte een goede planning voor komende week. Ik moet namelijk echt aan de bak voor school, maar dat gaat een stuk beter in de studieruimte op school samen met mijn ‘verslag-partner’.

Vanaf deze week hoop ik mijn ritme weer terug te krijgen, op tijd naar bed dus – en vroeg op staan! Ook schrijf ik me deze week in bij een nieuwe sportschool (heel cliché) en hoop ik gelijk wat lesjes te volgen. Hij zit om de hoek (dus dan is er echt geen excuus meer) en mijn huisgenootjes en wat vrienden zitten er ook. Mijn voornemen voor dit jaar is vooral wat georganiseerder door het leven gaan, meer regelmaat en structuur dus. Daar heb ik namelijk nogal wat moeite mee.. haha.

Ik wens jullie allemaal nog een heel fijn en gelukkig nieuwjaar, met veel liefde en leuke verrassingen. De komende maand zal het wellicht even iets rustiger zijn op mijn blog vanwege mijn studie, maar voor SOG-selfies kun je me altijd op snapchat volgen: mijn username daar is Mlouzzzz.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Josianne

  Happy new year! Die jurk is zo mooi; ik ben heel benieuwd wanneer je hem aan gaat doen, hij is niet heel alledaags inderdaad haha. Succes met je studie en je tentamens; gaat je lukken!

 2. Marlotte

  Oh wat is die jurk van de Zara prachtig, staat je ook echt heel mooi. Hopen op een jaar met extra veel gala’s!

 3. Ellis

  Hoeraatjes voor het Mauritshuis. Panorama Mesdag is ook een aanrader in DH!

 4. Melle

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een leuk tentje is Lola Bikes & Coffee, die jurk ziet er echt onwijs mooi uit en het eten bij Little V ook! :)

 5. debbie

  Happy new year! Haha heeeeel herkenbaar dat je niet vooruit te branden bent. Ik heb precies hetzelfde en merk dat ik andere dingen veel leuker vind; zoals spontaan shoppen :’)

 6. Rianne

  Groot gelijk, dat je niet echt in de mood komt om te studeren, er zijn teveel leuke dingen om te doen :)! Het meisje met de parel is echt mijn all time fav, ik hoop hem nog eens in het echt te zien. Gaaf dat je er naartoe bent geweest! Succes met studeren!

 7. Gelukkig nieuwjaar! En wat een lekker eten! Paar maanden geleden ook bij Little V gegeten, vond het erg lekker! En het Mauritshuis ga ik onthouden voor als ik de volgende keer in Den Haag ben. Heb een museumjaarkaart, die ik dit keer niet een heel jaar in mijn portemonnee wil laten zitten zonder te gebruiken.

 8. Melene

  Hey! Ik was benieuwd waar je agenda van was :)?

Geef een reactie