Diary week 6: Koffie, tentamencijfers & Taste of Holland

En daar zijn ook de wekelijkse diary’s weer, terug van weggeweest! Hoewel het best fijn was om even niet mijn dagelijkse bezigheden vast te leggen (alhoewel.. snapchat? ;-)) vind ik het ook weer leuk om een wekelijks overzichtje te plaatsen.

Zoals ik al zei was het de afgelopen maand druk! De eerste drie weken was ik druk met onderzoeksverslagen, marketingplannen en tentamens leren.. Ik zat alleen maar met m’n neus in de boeken en daar had mijn blog wel een beetje onder te lijden. Maar, hard work pays off want ik kreeg alleen maar mooie cijfers terug! Die 7,8 was zelfs het hoogste cijfer van de hele laag. Lang geleden dat ik zo’n nerd was ;-)

Ik zit nu dus nogal in een schoolmodus, ik wil eindelijk eens succesvol een studie afronden ;-). Ondertussen ben ik op de achtergrond samen met Naomi nog steeds bezig met een nieuwe layout. Hij is bijna af! We zijn alleen beiden erg druk (en heel perfectionistisch ;-)), dus het laat even op zich wachten.

P1050317

Ennn ik ben natuurlijk ook nog een beetje aan het bijkomen van mijn trip naar Johannesburg! Het was zo ontzettend gaaf! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik voor mijn blog helemaal naar de andere kant van de wereld mocht vliegen. Hier sta ik voor het apartheid museum wat een diepe indruk op me gemaakt heeft (maar dat wist ik toen dus nog niet ;-)).

Binnenkort komt een verslag online van mijn reis, daarnaast ga ik natuurlijk alle leuke adresjes tippen en ik wil ook graag wat vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere land. Ik snap dat Johannesburg niet om de hoek ligt, en je er dus niet eventjes naartoe vliegt. Maar ik ken wel veel mensen die door heel Zuid-Afrika reizen en Johannesburg vaak overslaan, of slechts als stop-over gebruiken. Zonde!

Overigens dus ook nog een bedankje aan jullie: zonder jullie trouwe bezoekjes en lieve comments had ik dit nooit bereikt. Dat was ook wel even een wauw-momentje, toen ik me dit realiseerde daar in Joburg :-). Thanks!

Waar ik ook geen tijd voor had in januari: films! Ik heb een pathépas, dus ga redelijk vaak naar de film. Ik had nog wat in te halen, dus keek ik The Revenant (intens, maar wel mooi!) en zag dinsdagavond de nieuwste Tarantino; Hateful Eight. Nou hou ik wel van Tarantino films: lekker lang, goeie dialogen, en heftige (vooral bloederige) scènes. Nou waren deze elementen op zich allemaal wel aanwezig in Hateful Eight, maar hij duurde wel errrrrrrg lang. Dus ja, ik weet nou niet of ik het een aanrader vind. See for yourself ;-)

Woensdag is mijn vrije dag in dit blok, en dat is best wel chill zo midden in de week! Ik ontbeet met left-over pannenkoekjes van de avond ervoor en maakte een to-do lijstje. Sinds ik het artikel schreef met 5 tips voor een georganiseerd leven, probeer ik me daar ook echt serieus aan te houden! Je wil niet weten hoe vaak ik lijstjes met tips geef maar me er zelf amper aan kan houden, haha. Maar ik ga meerdere keren per week naar de sportschool, weet m’n kamer redelijk opgeruimd te houden, eet gezonder (en kook sowieso vaker), en ben dus beter voor school bezig.

Misschien moet ik er binnenkort een vervolgartikel over schrijven, want ik zit lekker in m’n vel & life’s good enzo, en dat gun ik iedereen!

Goed, ik weid een beetje uit in deze diary.. Na mijn ontbijtje ging ik naar The Village, en dronk ik de prachtige flat white die je bovenaan dit artikel ziet ;-). Ik had eerst een koffiedate met Maura, we hebben altijd zoveel bij te praten dat we zo’n vrije ochtend graag benutten als koffiedate. Daarna schoof een ander vriendinnetje aan en was ik weer helemaal op de hoogte ;-).

Daarna snel naar huis om de inmiddels befaamde zoete aardappelcurry te koken. Eeeeeindelijk heb ik de tijd gevonden om ‘m te fotograferen terwijl er nog daglicht is. Dus stay tuned, deze komt binnenkort online. En hij is zo lekker!!

Verder werkte ik aan mijn blog. Ik heb het bloggen en jullie comments best wel gemist hoor! Zoals jullie misschien al was opgevallen plaats ik niet meer wekelijks een TGIF artikel. Ik vond het zelf altijd een leuk verzamel artikel, leuk om een freebie, en een quote en een lettertype bij elkaar te zoeken, maar ik miste een beetje diepgang in het artikel of zo. Misschien kan ik zulke overzichtjes beter tweewekelijks terug laten komen? Of wanneer ik er behoefte aan heb? Wat vinden jullie?

Donderdag had ik een college, en ging ik daarna door naar Nijmegen. In de trein luisterde ik naar P!nk en dat heb ik eigenlijk al de hele week in m’n hoofd, zo leuk :D.

Ik was in Nijmegen omdat mijn vader 62 was geworden. We gingen gezellig uiteten bij een leuk eetcafeetje!

Vrijdagochtend moest ik al vroeg de deur uit voor college, dus het was nog schemerig toen ik mijn valentijnskaartjes op de post deed. Ook dit jaar had PostNL weer een hele gave valentijnsactie waarbij je een gratis kaartje kon versturen als je een kusje op de plek van de postzegel gaf. Ik schreef een brief naar mijn BFF, en twee kaartjes naar m’n favoriete bloggers ;-).

Na een lange dag school ging ik snel door naar huis, ‘s avonds stond namelijk een bezoekje aan de Taste of Holland in de jaarbeurs gepland. Ik was uitgenodigd voor een VIP-borrel (bloggerlaif, gotta luv it ;-)) en nam mijn huisgenootjes mee.

Een huisgenootje proefde voor het eerst een oester.. Je kon op snapchat zien hoe dat afliep, niet zo best haha ;-).

Ik had een vet lekkere burger met pulled pork bereid op een big green egg, yum!

En als toetje namen we zo’n homemade chocolate bar. Lekkerrrrr!

Ik vond de Taste echt heel erg leuk! Ik had eerlijk gezegd een saaie beurs verwacht, waar vooral veel merken je dingen zouden proberen aan te smeren, maar niets was minder waar! Er hing een leuk sfeertje, de combinatie van foodtrucks met bekende merken én lokale restaurants was super. We hebben veel kunnen proeven, en er waren ook veel doe-dingen. Zo was de stamkroeg van Maura en mij ook aanwezig (wijncafé Lefebvre ;-)) met gratis wijnproeverijen, je kon een biercollege volgen en er waren allerlei live kooksessies. Ik hoop dat degenen die kaartjes hebben gewonnen voor de Taste via mijn facebookpagina (gemist? Like ‘m dan voor meer van dit soort acties ;-)) het net zo leuk vonden als ik!

Zaterdag was ik druk bezig met mijn huisgenootje, ik heb haar namelijk zover gekregen om ook een blog te beginnen. Ik heb haar afgelopen week al geholpen met het opzetten van haar eigen wordpress site (zo leuk, dat had ik net de week ervoor op school geleerd!), en nu moesten er foto’s gemaakt worden. Want een blog is niks zonder foto’s. Dus hielden we een heuse fotoshoot, erg leuk om te doen!

Hier vast een kleine preview, gemaakt met mijn telefoon. Binnenkort zal ik haar blog delen als ‘ie af is!

‘s Avonds was ik weer even op de Taste, dit keer o.a. met Maura en wat vriendinnetjes, voor een proeverij van Lefebvre. Ik vond het weer heel erg gezellig, al was het natuurlijk nog beter geweest als het gewoon buiten in het zonnetje had gekund ;-).

Gisteren was een saaie dag. Ik heb de hele dag in m’n pyjama op de bank gezeten met mijn laptop op schoot, ik moest namelijk nog even een essay van 1800 woorden uit m’n mouw schudden.. Ai. De deadline was om 18:00, en dat was ook precies het moment dat ‘ie af was. Just in time ;-).

Gelukkig was het een saaie, koude dag met veel natte sneeuw. Als ik dan toch de hele dag aan school moet werken dan heb ik het liefst zulk weer. Dan mis je tenminste niks ;-).

‘s Avonds maakte ik samen met mijn huisgenootje weer de bulgursalade. We pasten ‘m een klein beetje aan: dit keer maakten we ‘m wel volgens recept met granaatappel pitjes. Daarnaast voegden we nog wat feta en rucola toe. Het was weer heel lekker, al vind ik de grovere bulgur wel lekkerder dan deze ‘gewone’ variant. En zoals de foto al zegt, recept vind je dus in het vorige artikel ;-).

Zo, pfoe, dit was een lange diary! Ik ben geloof ik inmiddels weer 2 uur verder ;-). Maar het was wel even nodig om jullie een beetje bij te praten. Vanaf nu ben ik weer wat actiever, al blijft school nog wel een prioriteit hebben en dit blok is erg druk met wekelijkse deadlines. Maar deze week hebben jullie sowieso het recept voor de zoete aardappelcurry tegoed! Wil je tussendoor op de hoogte blijven, volg me dan op Instagram en Snapchat. Mijn gebruikersnamen zijn daar @lastdaysofspringblog en @mlouzzzz.

Fijne week, tot de volgende! X

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Zo gaaf dat je naar Joburg bent geweest! Ik zou mezelf helemaal blauw knijpen als ik daar voor mijn blog naartoe zou worden gestuurd ;). En Taste klinkt leuker dan gedacht! Ik ben er zelf niet geweest omdat ik dacht dat het een soort huishoudbeurs zou zijn.

 2. Wat gezellig dat je weer terug bent. En wat heeft je huisgenootje leuke schoenen! Ik ben benieuwd naar d’r nieuwe blog. :)

 3. Stephanie

  Wat een leuke week! Ik ben benieuwd naar je recept met zoete aardappel curry.

 4. Hedwig

  Jaa ik vond Taste ook heel leuk! Heel gezellig, maar helaas wel weinig voor de vegetariërbezoeker (qua maaltijden, er was wel veel zoet), wel leuk dat er zoveel verschillende dingen waren :) ik ben heel benieuwd naar de zoete aardappelcurry!

  1. Ja, die foodfestivals staan wel bekend om hun burgers en pulled pork.. Al had ik een super lekkere Harira (Marokkaanse soep) bij The Color Kitchen, die was vegetarisch!

 5. Chez Julie

  Leuke diary! En ik deel je mening over The Hateful Eight helemaal: een knappe Tarantino, maar hij kon me niet zo hard van m’n sokken blazen als de vorige films.

 6. Roos

  Wat een super leuke diary weer! Ik ben heel benieuwd naar dat recept van de curry, lijkt me mega lekker :)

Geef een reactie