Diary week 7: school, interview met Art & Paris!

Ik was weer one lucky bastard, want afgelopen weekend mocht ik op perstrip naar Parijs. De stad van de liefde (dat heb ik geweten, kleffe stelletjes op elke hoek haha), het uren tafelen en chique dames. Chic werd het zeker met ons verblijf in een vijf sterren hotel, maar daarover later meer. Deze week begon namelijk gewoon met een schooldag: maandag!


Gelukkig is maandag ook altijd de dag dat ik gezellig samen met mijn huisgenootjes eet en vervolgens met hen naar pilates ga. Dit doe ik nu sinds het nieuwe jaar (jaja, goede voornemens) en ik vind dit echt heel erg leuk en fijn. Voelt goed om wat sportiever bezig te zijn.

Dinsdag is altijd een lange dag op school voor mij, gelukkig scheen het zonnetje en dus kon ik een hoedje op. Hoera!

Na een lange schooldag kon ik zo aanschuiven bij Marieke, voor een broodje falafel. Yummmm

Daarna hebben we ons nog goed vermaakt met de app faceswap hehe. Ik kan echt helemaal in een deuk liggen om die rare faceswaps.

Daarna ging ik door naar de stad om samen met Maura en een ander vriendinnetje te proosten op de liefde. Als dat geen goede reden is.. ;-)

Woensdag is mijn vrije dag, die ik nu vaak aan huiswerk en mijn blog besteed. Nog steeds vrij druk dus, al had ik wel even tijd om te lunchen met m’n BFF Arthur. Banh mi en spring rolls, yummmmmmm. Ik hou van Vietnamees eten!

Donderdag had ik maar een college, maar daarna was er iets leuks: de studievereniging van de opleiding Journalistiek had Art Rooijakkers weten te strikken voor een interview. Er was veel belangstelling voor, want de zaal zat bomvol. Art heeft helaas niet verteld wie de mol was (al weten we allemaal dat het Klaas is, toch?), maar hij gaf wel hele leuke andere behind-the-scenes info. Leuke vent!

Donderdagavond ging ik door naar Anouk in Amsterdam, zodat we de volgende ochtend op tijd op Amsterdam Centraal konden zijn. Vrijdag gingen we namelijk met de Thalys naar Parijs. Ik heb geloof ik wel 10 van dit soort snapchats gestuurd haha, ik had er zo veel zin in!! Ik was nog nooit in Parijs geweest, dus ik keek er enorm naar uit.

Ik had ook nog nooit eerder met de Thalys gereisd, maar dat was eigenlijk best prima. Natuurlijk stonden we een uur stil ergens in België (;-)), maar door de WiFi en stopcontacten aan boord werd die vertraging een stuk dragelijker.

We verbleven in het Sofitel Arc de Triomphe, een super chic 5 sterren hotel – inclusief meneer met hoge hoed die je koffers aanneemt en de deur voor je open doet. Ik heb nog nooit in zo’n chic hotel gezeten, maar het was heeeeerlijk. Past natuurlijk ook heel goed bij zo’n chique stad ;-).


We hadden een prachtig en typisch Parijs’ uitzicht, zo mooi!

Door de vertraging was er niet veel meer van onze dag over, maar om het mooie zonnige weer optimaal te benutten vertrokken we meteen naar Arc de Triomphe om foto’s te maken van het prachtige uitzicht.

Omdat Anouk en ik het allebei leuk vinden om te fotograferen hadden we wat extra spullen meegenomen: extra camera’s en lenzen en outfits voor een mini shoot. Zo’n prachtige achtergrond moet je natuurlijk benutten he ;-). Ik scoorde afgelopen kerst deze prachtige jurk van Zara in de sale, hij paste perfect bij de chique setting van de stad en het hotel. Het enige wat nog miste was een knappe rijke vent die me mee uiteten nam ;-p.

balkonlachend

Het leverde uiteindelijk (o.a.) dit plaatje op, waarover ik al heel veel lieve complimentjes van jullie heb gekregen op Facebook – thanks daarvoor ^-^

We hadden honger en omdat een goede burger er altijd wel in gaat gingen we naar PNY (ParisNewYork), een super leuk burgerzaakje in de hippe wijk Le Marais. Het echte Franse eten zou later wel komen, dit smaakte in ieder geval heeeel goed!

‘s Avonds chillden we op de kamer, douchten we in de heerlijke regendouche en hingen we op het bed in de badjas en slofjes van het hotel. Zo chill en decadent, haha.

Zaterdagochtend was een moment waarnaar ik had uitgekeken: hotelontbijt! Ik ben helemaal niet zo’n goede ontbijter, maar in hotels ga ik het liefst 3 keer langs het buffet haha. Mijn verwachtingen waren natuurlijk hoog, en deze werden ook waargemaakt: er was koffie, vers geperst sap en zelfs een detox juice als drinken. Daarnaast was er yoghurt met allerlei soorten vers fruit (en zelfs superfoods!), brood met hartig beleg, English breakfast en zoetigheden met zelfs crêpes! Kan ik niet elke dag zo beginnen?!

Zaterdag begonnen we onze dag met een bezoekje aan Musée de L’Orangerie, waar de waterlelies van Monet hangen. Dat zijn enorme kunstwerken van vijvers met waterlelies. Ze zijn levensgroot en hangen in mooie open, witte ruimtes. Dit was zo indrukwekkend! Ik ben dol op Monet zijn kunstwerken, het was heel gaaf om dit in het echt te zien.

Haha, kijk hoe tevreden ik kijk. Dit is echt een aanrader!

Daarna gingen we door naar Montmartre, voor prachtig uitzicht over de stad en om de Sacre Coeur van dichtbij te zien.


De tweede dag was het helaas minder zonnig, maar het was met 14 graden heerlijk zacht weer. En droog, ook niet onbelangrijk.

We lunchten bij een typisch Frans restaurantje: Chez Janou. Heel knus en erg lekker! De rest van de middag deden we nog wat sight-seeing (er was zoveel te zien dat ik niet eens aan shoppen ben toegekomen!), en ‘s avonds at ik een heerlijke pasta met truffelcrème in een leuk wijnbarretje. Volgende week zal ik een uitgebreidere gids over Parijs delen, met daarin al mijn tips en adresjes.

Zondag was helaas alweer onze laatste dag.. Na weer een stevig ontbijt (;-)) liepen we richting de Eiffeltoren.

En wat is die mooooi. Zo bijzonder om zulke iconische en historische bouwwerken in het echt te zien.

Daarna gingen we door naar het Louvre. Natuurlijk om even een blik op de Mona Lisa te werpen, maar ik vond de andere kunstwerken die er hingen veel indrukwekkender. Zoals dit prachtige (en ietwat kitscherige, haha) plafond. Ik kan hier echt uuuuren naar kijken, heerlijk.

‘s Middags wilden we graag brunchen, maar we waren even vergeten dat zo’n hippe aangelegenheid natuurlijk een reservering nodig heeft. Aangezien wij die niet hadden was er nergens plek voor ons, helaas. Alvast een tip, haha. Maar met een drie-gangen-ontbijt was dit gelukkig niet zo erg.

De rest van de dag liepen we door de stad, langs de Notre Dame, de botanische tuinen en La Place de Republique. Daar stonden nog veel kaarsjes en bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in november. Ik moet zeggen dat ik er bij mijn trip ook af en toe bij stil heb gestaan, hoe heftig dat geweest moet zijn voor de Parijzenaars. Overigens merk je er op wat extra beveiliging in de stad nauwelijks iets van, ik heb me geen moment onveilig gevoeld.

Gisterenavond lag ik helaas weer in m’n eigen bed. Wat een heerlijk weekendje weg was dit! Vandaag moest ik weer aan de bak: huiswerk, administratie en het huishouden moesten allemaal gedaan worden. Ik hoop deze zomer nog eens terug te kunnen, want ik heb nog laaang niet alles gezien en Parijs smaakt naar meer ;-).

Ik wens jullie een hele fijne week! Deze week draait weer om presentaties en deadlines, gelukkig heb ik samen met Maura en de Dudes een feestje in de planning staan dit weekend. Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Roos

  Ooh Parijs, wat héérlijk! En wat een prachtige foto van jou op het balkon zeg :) X

 2. Fleur

  Ohhh Parijs, oui oui! Ik ben in november naar Parijs geweest en ik kon er ook geen genoeg van krijgen. Ik ga graag nog eens terug! En Monet is zonder twijfel mijn favoriete kunstenaar. :)

 3. Anne

  Ahh, Parijs! Ik was er in oktober een dagje en vond het zo heerlijk :)

 4. Veerlez

  Ik heb genoten van al je snaps vanuit Parijs, ik wil echt meteen weer terug als ik dat zie! Die Monet’s <3 Te mooi!

 5. Merel

  Dit verslag is precies wat ik vanmorgen even nodig had. WOW , wat is Parijs toch prachtig. En wat een mooie foto’s!!

 6. Josianne

  Ik baal nu een beetje dat ik maar 1 dag in Parijs ben geweest ipv meerdere haha. Ach, goede reden om weer terug te gaan!

 7. Linda

  Ahh zo leuk Parijs! Ik ben er ooit 1 dag geweest dus wil sowieso nog eens terug. Wat enorm veel mooie foto’s heb je ook gemaakt daar, zo leuk! Succes met je planning deze week :-)

 8. Moniek

  Ah die foto’s van Parijs zijn zo mooi! Wat een heerlijke stad!

 9. Hannah

  Wauw, wat een ontzettend heerlijke week. Parijs is zalig

 10. Sonja

  Aaaah, Parijs <3 <3 Zooo prachtig, en ik ben ook helemaal verliefd op je foto's! En je jurk, wauw!!! Zo heerlijk ook dat jullie in zo'n lekker luxe hotel zaten, ik kan dan ook altijd genieten van het hotelontbijt hihi. Super om te lezen dat je zo hebt genoten!!

 11. Chez Julie

  Een uur lang stilstaan in België? Neeh, dat gebeurt nooit! ;-) Maar gelukkig heeft dat de pret allerminst kunnen drukken, want je foto’s zijn echt prachtig!

Geef een reactie