Recept: zoete aardappelcurry met linzen en feta

zoete aardappelcurry

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier is ‘ie dan eindelijk: het recept voor de zoete aardappelcurry met linzen en feta. Een van mijn lievelingsmaaltjes en een helemaal niet zo ingewikkeld te maken! Ik heb een kleine verslaving voor zoete aardappelen ontwikkeld. Zoete aardappelfrietjes, -stamppot, -soep.. En nu dus ook curry.

Voor dit gerecht heb je een klein beetje geduld nodig: de curry moet ongeveer 25 minuutjes stoven. Daar krijg je dan wel een volle pan voor terug. Ik vind het heerlijk om dit gerecht als echte ‘mama’ voor mijn huisgenootjes te koken, maar je kunt het ook gemakkelijk invriezen en opwarmen op een later moment. Let dan wel op dat je de curry niet te heet verwarmt, anders kan de kokosmelk gaan schiften.

Ingrediënten
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gesnipperd
– 400 ml groente bouillon
– 1 blik tomatenblokjes
– 2/3 zoete aardappelen, in blokjes (aantal aardappelen is een beetje afhankelijk van het formaat, zorg er voor dat je 2 handen vol hebt)
– 200 gr rode linzen
– 200ml kokosmelk
– 4 tot 5 el garam masala kruidenmix
– 200 gr feta
– bosje koriander, gesnipperd
– peper en zout naar smaak

Ik ben een luie (en vooral niet erg talentvolle) kok, en gebruik daarom een kruidenmix in plaats van zelf aan de slag te gaan met het mengen van kruiden. Kan jij dit wel goed ga dan vooral je gang, de curry zal er ongetwijfeld beter van worden. Zelf ben ik fan van de garam masala mix van Jonnie Boer, makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt. Bonustip: deze kruidenmix is ook heel lekker voor over de zoete aardappelfrietjes! Als je dan toch een zak zoete aardappelen gekocht hebt.. ;-)

zoete aardappelcurry 2

Bereiding
Snipper de knoflook en de ui, en fruit deze in de pan op laag vuur. Gooi er alvast wat kruiden bij, als het goed is begint het al lekker te ruiken in huis nu. Snijd ondertussen je zoete aardappelen in blokjes van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter groot. Gooi deze in de pan erbij, samen met de tomatenblokjes en de linzen.

Voeg vervolgens de bouillon toe. Nu kun je de bouillon van tevoren klaarmaken in een apart pannetje, maar 400ml warm water aan het currymengsel toevoegen en daar een bouillonblokje in gooien werkt even goed (en scheelt afwas!).

Zet de deksel op de pan en laat de curry een beetje pruttelen. De linzen en de zoete aardappel hebben ongeveer 25 minuten nodig om gaar te worden. Ik vind de curry het lekkerst wanneer de zoete aardappelen nog een beetje een bite hebben, heb jij liever zachte zoete aardappel, laat de curry dan wat langer stoven.

Roer ondertussen wat lepels garam massala door het mengsel. Doe dit naar smaak: zelf gooi ik er ruim 4 lepels doorheen, wil jij meer of minder: be my guest! Gewoon even proeven. Het mag best een beetje pittig zijn, want de kokosmelk zal de pittigheid later nog wat afzwakken.

Over kokosmelk gesproken: dan bedoel ik zo’n blikje. Roer als de linzen en de zoete aardappelen gaar zijn ongeveer de helft van zo’n blikje er doorheen. Check nog even de smaak: voeg eventueel nog wat kruidenmix en peper en zout toe naar smaak.

Serveer met rijst (bijvoorbeeld jasmijnrijst) of met naanbrood, een heleboel fetakaas en verse koriander. Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties, dus mocht je het recept gaan maken: laat dan na afloop even weten hoe het smaakte.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Marlotte

  Haha, hier ook eentje met een lichtelijke zoete aardappel-verslaving. Deze curry lijkt me ontzettend lekker, heb nog niet zoiets vergelijkbaars gemaakt. Ben heel benieuwd!

 2. Anna

  Jaaa, zoete aardappel liefde <3. Zó lekker. Aan curry heb ik nog nooit gedacht, wat lijkt het me heerlijk! Fijn recept, thanks for sharing :)! Deze gaat op mijn dit-moet-ik-snel-gaan-maken lijst.

 3. Hedwig

  Jaa ik was al aan het wachten op dit recept! Ik ben gek op curry én op zoete aardappel, dus dit ga ik volgende week maken :)

 4. Moniek

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op dit soort gerechten! Deze sla ik lekker op en staat deze week op het menu! Nom!

 5. Selina

  Oeh dit lijkt me echt heerlijk en vega! Ga ik zeker een keer maken.

 6. Karlijn

  Klinkt als een heel lekker recept! Zoete aardappelen is zo lekker in soep en stamppot, dus dit moet ik ook maar snel eens gaan proberen.

 7. Evelien

  Oh yes, was al aan het wachten op dit recept! Klinkt heerlijk en gelukkig niet ingewikkeld om te maken. Ga het zeker eens proberen :-)

 8. Paulien

  Ziet er heerlijk uit, dit wil ik misschien wel maken voor ons volgende familie-etentje! Kan ik indruk mee maken, denk ik ;-) Vraagje, voor hoeveel personen is dit recept?

  1. Voor vier personen! Je zou het misschien kunnen rekken naar vijf als je er wat extra zoete aardappel bij gooit, of er extra rijst bij serveert. Al past het op gegeven moment niet meer in de pan, haha!

 9. Ik heb je recept vanavond gemaakt, en het was een groot succes! Toevallig had ik alles in huis, behalve koriander. In plaats daarvan heb ik er een lente-uitje over gestrooid!

  1. Ha, goede voorraadkast heb jij! Lente-uitje is een prima vervanger (al ben ik dollll op koriander, maar er zijn genoeg mensen die daar weer niet van houden.. ). Goed om te horen dat het smaakte!

 10. Astrid

  Vandaag dan eindelijk gemaakt (zonder koriander maar met wat spinazie)! Het is echt ontzettend lekker, weet zeker dat ik deze curry vaker ga maken :)

 11. Rianca

  Hier gemaakt zonder kokosmelk (met demi creme-fraiche). We (vriendlief en ik) vonden het heerlijk! Oh en ik heb de garam masala inderdaad zelf gemaakt. met als toevoeging chilipoeder. Super lekker!

 12. Darina

  Ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker maken! Nu al trek in :)

 13. Ann Geenen

  Weinig werk en heel lekker en gezond – nog makkelijker met blik linzen die je er op het laatste bij doet (noodgeval vermits ik geen gedroogde rode vond)

Geef een reactie