Bulgursalade met kip, avocado, mango en geroosterde kikkererwten

gelesalade

Maandag is meestal een productieve dag voor mij. Het begin van een nieuwe week, en dus nieuwe kansen. ‘s Avonds ga ik samen met mijn huisgenootjes naar pilates, dus meestal proberen we dan samen een voedzaam en gezond maaltje te maken. Vaak resulteert dat in een salade, al proberen we daar mee te experimenteren want de eeuwige pastasalades komen onze neus al uit. Ook deze salade was een beetje een experiment: een combinatie van restjes die ik nog in huis had, geroosterde kikkererwten die ik nog nooit gemaakt had en een zoete mango. Gelukkig werd het een geslaagd experiment!

kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Ik zag deze al op allerlei foodblogs voorbij komen en ik was zo nieuwsgierig! Het zag er uit als een soort mini borrelnootjes, maar dan dus ~healthy~. Ik ben dol op kikkererwten, maar soms missen ze een beetje een crunch. Door ze te roosteren worden ze vanzelf een beetje knapperig!

De bereidingswijze is simpel: laat het vocht uit het blik kikkererwten lekken. Meng vervolgens de kikkerwten met wat olijfolie en je favoriete kruiden. In mijn geval was dat paprikapoeder en garam masala met wat peper en zout. 30 minuutjes op 200 graden in de oven et voilá; klaar zijn je geroosterde kikkererwten.

Terwijl je de kikkererwten roostert kun je de rest van de salade maken, die is al net zo eenvoudig:

Bulgursalade met kip, avocado, mango en geroosterde kikkererwten

Ingrediënten
Voor 2 personen
– Twee flinke handen verse spinazie, als basis
– 125 gr bulgur, ik geef voorkeur aan de grove variant
– 100 gr kipfilet, in stukjes
– 1 mango, in blokjes
– 1 avocado, in blokjes
– cashewnoten, verkruimeld
En dus de geroosterde kikkererwten. Ik gebruikte een heel blik.

Zo maak je het
Doe de bulgur in een kommetje, en voeg daar kokend water aan toe. Zorg dat de bulgur onder water staat. Bak ondertussen de kip aan. Snijd vervolgens de mango, avocado en cashewnoten in stukjes. Als het goed is, is de bulgur na een kwartiertje klaar. Giet eventueel het overtollige water weg. Meng de bulgur eventueel met wat olie en kruiden (ik gebruikte mijn all time favorite: garam masala) om het wat smaak te geven mocht je dat nodig vinden.

Verdeel wat spinazie over een bord, schep daarop de bulgur. Verdeel vervolgens de kip, kikkererwten en avocado over het bord en strooi als laatste wat cashewnoten over het gerecht. Ziezo, een kind kan de was doen.

Ondanks de simpelheid van dit gerecht, vult het enorm goed. Daarnaast kun je het gerecht ook prima koud eten, ideaal dus als leftover-lunch voor de volgende dag.

Zorg in dat geval dat je de avocado en de mango apart houdt, en besprenkel deze met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan. Voor het eten even alles door elkaar husselen, en je lunch is net zo lekker als het avondeten van de dag ervoor ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Marlotte

  Ah wauw, wat een heerlijke salade lijkt me dit! Mooi gefotografeerd ook! Ik sla dit recept eventjes op.

 2. Ziet er goed uit, kikkererwten roosteren staat al een tijdje op mijn bucketlist. Ik eet zelf echter geen vlees meer, maar ik kan de kip natuurlijk ook vervangen voor halloumi :)

 3. Anne

  Oh jum, dit ziet er goed uit! Ik probeerde ooit al eens geroosterde kikkererwten te maken maar dat mislukte dus vreselijk. Nog steeds geen idee wat er mis ging, ze waren superklef en vettig geworden :/

  1. Oh wat stom! Heb je ze wel goed laten uitlekken? Ik was ze vaak nog even af. Vervolgens ook niet té veel olijfolie toevoegen.. Die van mij waren wel lekker knapperig, sommigen popten zelfs zoals popcorn!

 4. Melle

  Deze staat dus NU op mijn lijstje (misschien wel to-do lijstje haha).

 5. Lotte

  Oké, dit maak ik deze week ook eens klaar :) Hopelijk lukt het met de kikkererwten, want ik lees hierboven dat het van Anne verkeerd liep… Ik zal er wel een vleesvrije variant van maken, maar dat vervang ik dan wel door blokjes kaas of zo. Daar kan je mij bij ook nooit mee missen ;-)

  1. Ah ja, die kikkererwten komt wel goed hoor! Gewoon goed het vocht laten uitlekken. Oh en zoals Stephanie al voorstelde: met halloumi i.p.v. kip is ie vast ook heel lekker!

 6. Rianca

  Oh ziet er goed uit! Ik ga hier even een vegavariant op maken. Lekker ook tijdens de lunch op school.

 7. Sanne

  Het klinkt echt super fijn! En ook zo makkelijk te veganizen voor mij, gewoon de kip vervangen door vegan kip! Want verder zijn vrijwel alles favoriete ingrediënten, heerlijk zeg, avocado, cashews, spinazie, mango… Alleen bulgur eet ik nooit, dus leuk om dat eens te eten weer. Wat leuk dat je samen met je huisgenootje naar pilates gaat en dan samen eten maakt :). Gezellig.
  Liefs

 8. Karlijn

  Geroosterde kikkererwten klinken erg lekker! Ik heb laatst een hele pot gedroogde kikkererwten gekocht, zonder te beseffen dat je die eerst een nacht moet laten weken en superlang koken. Tja, dat valt dan een beetje tegen als je daar een half uur voor je avondeten achterkomt :P

 9. Lotte

  Ik heb het vanavond uitgeprobeerd, maar met jonge kaas ipv kip en het was echt heel lekker :-)

 10. Linda

  Klinkt goed! Geroosterde kikkererwten moet ik nog steeds een keer maken. Even onthouden voor als in weer in NL ben :-)

Geef een reactie