Cityguide: Parijs in 60 uur

DSC_0295

Parijs.. de stad van de liefde, rode wijn en de prachtige huizen. Met de Thalys ben je binnen 4 uur in deze prachtige stad, perfect voor een korte weekendcitytrip! Voor mij was dit de eerste keer in Parijs, ik laat je graag zien wat wij in 2,5 dag allemaal hebben gedaan.

Sofitel balkonochtend

Hotel

We verbleven in het prachtige Sofitel Parijs Arc de Triomphe – zoals de naam al zegt: nabij Arc de Triomphe. Een statig vijf sterren hotel, waarbij de deur voor je wordt opengehouden en op je kamer een lekkere badjas en een paar sloffen wacht. Wat een luxe! Dan heb ik het nog niet eens over het ontbijt gehad..

Het hotel past perfect bij de chique sfeer die Parijs uitstraalt, daarnaast is hij centraal gelegen (op loopafstand van Arc de Triomphe, en ook vlakbij de Eiffeltoren). Het prachtige cliché uitzicht van schattige Parijse daken krijg je er gratis bij.

eiffeltoren_arctriomphe

Toeristische trekpleisters & cliché hotspots

Omdat dit mijn eerste keer in Parijs was, moesten we natuurlijk langs alle toeristische trekpleisters. Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Sacre Coeur.. Meestal probeer ik alle toeristische plekken over te slaan tijdens een citytrip, maar hier viel de drukte eigenlijk best mee. Daarnaast zijn deze trekpleisters allemaal zo mooi en iconisch, die moet je gewoon gezien hebben! Hier mijn favorieten:

DSC_0196
eiffeltoren_arctriomphe2

1. Arc de Triomphe

Op loopafstand van ons hotel, was Arc de Triomphe gelijk ons eerste punt op de to do-lijst. Arc de Triomphe is een triomfboog, gebouwd ter ere van een van Napoleons overwinningen bij Austerlitz. Het bouwwerk is zo’n 50 meter hoog, vanaf de top heb je dus prachtig uitzicht over Parijs. Extra voordeel: de toegang voor iedereen onder de 26 is gratis, net zoals de meeste musea in de stad.

sacrecoeur montmartre2

2. Sacre Coeur & Montmartre

Sacre Coeur is een basiliek, gebouwd op de heuvel Montmartre. Het kost even wat moeite om bij de basiliek te komen (zo’n 134 traptreden – al is er ook een kabelbaantje), maar dan heb je ook prachtig uitzicht. Ik ben zelf niet in de basiliek geweest, al schijnt deze prachtig te zijn. In plaats daarvan hebben wij rondgelopen door Montmartre, de wijk (en de heuvel) waar de basiliek zich bevindt.

Het stikt hier natuurlijk van de toeristen, maar door de vele zijstraatjes is er altijd wel een rustig plekje te vinden. Ook hier heb je weer prachtig uitzicht, daarnaast creëren de schattige straatjes een op en top Franse sfeer.

eiffeltoren_tocadero
eiffeltoren_wijk

3. De Eiffeltoren

Een weekend Parijs is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de Eiffeltoren. Het is mogelijk om naar de top (ruim 300 meter hoog!) van de Eiffeltoren te gaan, maar vanaf de grond is ‘ie net zo mooi. Tip: bekijk ‘m vanaf de rechteroever van de Seine, bij Trocadéro. Vanaf daar heb je veel mooier uitzicht op de toren!

DSC01184

Musea

Parijs zit vol met musea. Van kleine collecties tot het wereldberoemde Louvre. Entree is gratis voor iedereen jonger dan 26, als alternatief is er de Museum Pass waarmee je gratis toegang krijgt tot meer dan 50 musea en monumenten. Houd er rekening mee dat de meeste musea op maandag gesloten zijn.

louvre plafondlouvre

Louvre

Het Louvre is bijna net zo iconisch als de Eiffeltoren: ook hier kun je niet omheen. Het immense museum bevindt zich midden in de stad, en naast de Mona Lisa (die vrij klein is en achter een glazen plaat hangt) is er nog veel meer moois te bezichtigen. Kies van tevoren een vleugel of stroming die je graag wilt bekijken, want wanneer je elk schilderij slechts enkele seconden zou bekijken heb je aan 2 dagen nog steeds niet genoeg.

monet monetwaterlelies

Musee de L’Orangerie

Dit museum staat vooral bekend om de prachtige waterlelies van Claude Monet; enorm grote schilderijen die in speciale ronde zalen hangen. Monet is een van mijn favoriete schilders, een bezoekje aan L’Orangerie stond dus hoog op mijn lijstje. Naast deze prachtige kunstwerken vind je hier ook nog andere schilderijen uit eind 19e – begin 20e eeuw.

shakespear
abbeybookshop

Shakespeare & Company en Abbey Bookshop

Geen echte musea, maar met oude stoffige boeken tot aan het plafond doet het er ergens wel aan denken: de prachtige boekenwinkels Shakespeare & Company en Abbey Bookshop. Beide boekenwinkels liggen op een steenworp afstand van elkaar, in het vijfde arrondissement.

ontbijt

Eten & Drinken

Nou is het opzoek gaan naar hippe hotspots en buiten de deur eten een van mijn favoriete hobby’s, maar in Parijs schoot dat er een beetje bij in. Ten eerste vanwege alle bezienswaardigheden die we wilden zien, tijd om uitgebreid te lunchen hadden we niet echt. En ten tweede vanwege het heerlijke hotelontbijt.. zie foto hierboven. Vers fruit met superfoods, brood met hartig beleg en pannenkoeken: het was er allemaal. Je begrijpt dat ik elke ochtend aan een drie gangen ontbijt zat. Toch heb ik nog wel een paar leuke adresjes voor jullie gevonden:

chezjanou chezjanou2

1. Chez Janou

Chez Janou is een echte Franse bistro, gelegen in het 3e arrondissement. De bediening is net zoals de gerechten echt Frans, graaf dus even in je geheugen naar die lessen Frans op de middelbare school. Al draagt dat wel bij voor een op en top Parijse sfeer. Wij bestelden een heerlijke groenteragout met een gepocheerd eitje als lunch, aanrader!

DSC01169
DSC01148 copy

2. PNY Burgers

PNY staat voor Paris New York, en hier kun je terecht voor goddelijke burgers. Eh ja, niet per se typisch Frans, maar als burgerfan maakt me dat eigenlijk niet uit. De burgers worden geserveerd in schattige emaille bordjes, en je limonade drink je uit een jar. Hipper kan niet. Er zijn drie vestigingen in Parijs, maar de locatie in Le Marais met z’n pastelroze interieur is zeker weten de leukste!

lapaulette lapaulette2

3. La Paulette

We belandden eigenlijk per toeval bij La Paulette, een schattig Frans restaurantje en wijnbar in een. Gelegen aan de drukke Rue de Bretagne, en toch zaten we tussen de locals en vielen de prijzen enorm mee. We namen allebei een ‘plat du jour’ à €13; ik een heerlijke pasta met truffelcrème, Anouk een lasagne. Daarbij werden we vriendelijk geholpen door de ober, die ook nog eens een perfecte wijn bij het eten wist te serveren. Yum!

balkonlachend

Paris, ma chérie

Parijs was heerlijk, maar 60 uur is eigenlijk veel te kort. Er is nog zoveel moois en leuks te beleven. Voor nog veel meer tips en leuke adresjes verwijs ik je door naar Maartje. Ik ga snel kijken of ik nog een tweede weekendje Parijs kan boeken, zo ergens in mei wanneer het al lekker zonnig is..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Yara Miora

  Oh vet! Ik ga voor mijn verjaardag ook twee dagen naar Parijs, ik ben onlangs ook geweest (en veel over geblogd natuurlijk) maar er zijn nog wat dingen die hoog op mijn Parijs-bucketlist staan zoals musée d’orangerie! Ik kan niet wachten :)

  Liefs,
  Yara

 2. Melle

  Wat leuk, ik word spontaan verliefd op Parijs door je blogpost. Wat is het toch een heerlijke stad!

 3. Darina

  Heerlijk om over Parijs te lezen, je hebt leuke dagen gehad! Parijs is één van mijn favoriete steden!

 4. Wat is Parijs een mooie stad he!! En je hebt echt prachtige foto’s gemaakt! Krijg meteen zin in een weekendje Parijs!

 5. Weet je, als ik ooit ook ens van die citytripjes ga doen, later, dan ga ik ook zo’n typetje zijn dat de super bekende toeristische attraktie’s worden overgeslagen en dat ik net op zoek ga naar de onbekende dingen. Ik weet niet, lijkt me altijd net wat bijzonderder! Zoals die Abbey bookshop, klinkt ZO tof!

  1. Haha, helaas is de Abbey Bookshop niet meer zo onontdekt. Maar dat geeft niks, een wereldstad bezoeken en alle klassieke hotspots overslaan is ook een beetje gek ;-)

 6. Hedwig

  Ooh als ik die foto’s zie wil ik meteen dit weekend gaan! Het is al even geleden dat ik in Parijs ben geweest, dus het wordt eigenlijk weer eens hoog tijd. Wat zijn je foto’s prachtig!

 7. Anne

  Ah wat een heerlijke post! Ik krijg meteen zin om ook een weekendje te gaan :) In oktober was ik een dagje in Parijs en dat was eigenlijk veel te kort..

 8. Dionne

  Wauw! Wat een prachtige foto’s! Ik wil graag nog een keertje naar Parijs!

 9. Verona

  Ik ga zeker weten ook eens naar Parijs dit jaar! Vooral de boekhandels trekken mij.

 10. Marjan

  Heerlijk, vezoek volgende keer de Marais. Een bijzondere wijk met hele toffe winkels en mooie stille plekjes

 11. Veerlez

  Ik krijg zo ontzettend veel zin om naar Parijs te gaan na het lezen van deze post! L’Orangerie was geweldig <3 En ik vind het fiets systeem een fijne manier van je door de stad manoeuvreren, dat zou ik iedereen willen aanraden!

 12. Lizzy

  Ahh leuk! Ik wil ook zo graag nog naar Parijs, ben er nog nooit geweest.

 13. Lotte

  Wauw, je foto’s zijn prachtig! Zeker die ene vanuit je hotelkamer met zicht op de Eiffeltoren!

 14. Anneleen

  Ik ga begin april 2 daagjes naar Parijs en deze blogpost krijg ik er noooooog meer zin in! :)

 15. Marloes

  Leuk artikel! En prachtige foto’s, hoe heb je ze bewerkt?

 16. Froukje

  De meeste musea in Parijs zijn op dinsdag gesloten, i.p.v. maandag. Mardi = dinsdag ;-)

  1. Haha oh! I know my French :p, maar ik las op een site over musea in Parijs dat deze op maandag gesloten zijn. Heb er verder niet meer naar gekeken omdat ik zelf alleen in het weekend in Parijs ben geweest. Bedankt voor je aanvulling!

 17. Arjanne

  Ah… Parijs… Nu wil ik echt op de eerste de beste Thalys stappen die me naar de stad van de lichtjes/liefde voert… Heerlijke foto’s!

Geef een reactie