Life in a Day

Even een kort bericht van mij. Al eerder schreef ik over mijn opleiding. Afgelopen zomer over mijn studiekeuze en switch van de universiteit naar de hogeschool en laatst nog over programmeren (met een hoop tips en tricks!).

Nu weer een klein ‘kijkje in de keuken’. Voor het vak Digital Storytelling heb ik een animatiefilmpje moeten maken, rondom een actueel thema. Samen met een klasgenoot koos ik voor het thema ‘Eenzame Ouderen’. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat meer liefst 50% van de bejaarden in Nederland zich eenzaam voelt. Hoe vreselijk is dat? En hoe leuk zou het zijn als deze ouderen uit hun sociaal isolement kunnen worden gehaald door een ‘bejaardenbuddy’?

Rondom dit verhaal maakten wij bovenstaande animatie. Na een heleboel koppen koffie en met inmiddels vierkante ogen presenteer ik jullie vol trots ons filmpje. Vergis je namelijk niet: voor zo’n 30 seconde film ben je dagen bezig. Ontwerpen, animeren, geluid toevoegen..

Begin april is er een heuse awardshow, met een publieksprijs. Degene met de meeste views, comments en duimpjes omhoog maakt kans op deze prijs. Omdat jullie me altijd door dik en dun supporten wil ik jullie ook nu weer om hulp vragen. Neem alsjeblieft even de tijd om het filmpje te bekijken (en een duimpje omhoog en comment zou nog leuker zijn!). Schroom ook niet om ‘m door te sturen aan je moeder/huisgenoot/lover/oma/teckel. Thanks! :D

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Senna

    Super leuk filmpje! Ik weet dat het veel meer werk is dan het lijkt, ik moest zelf ook een animatiefilmpje maken. Knap gedaan!

  2. Mirthe

    Superleuk filmpje! Het ziet er echt heeeeeeel professioneel uit, succes met de competitie!
    Wist je ook dat zoiets bestaat, of hebben jullie dat er juist op gebaseerd? Ik ben namelijk net begonnen als vrijwilliger bij het Jong + Oud = Goud project van Stichting SeniorenStudent in Amsterdam, en dat is eigenlijk precies dit idee (maar dan meer Rummikub dan parachutespringen haha)

Geef een reactie