Smoothie recepten en tips

alpro_smoothie_kokos

Als je me volgt op snapchat was het je vast al opgevallen: ik maak vaak smoothies! Nou had ik voor mijn verjaardag (in juni, ahum) een supersonische blender gevraagd zodat ik voortaan healthy smoothies kon mixen voor mezelf, maar het duurde even voordat daar routine in kwam. Want veel verder dan smoothies met banaan, spinazie en sinaasappelsap kwam ik niet. En wat doe je dan met de rest van die zak spinazie??

Inmiddels ben ik een stuk beter met smoothies, en dit zijn mijn beste tips: gebruik bevroren fruit (zorg dan wel dat je blender dit aankan) en maak ze samen met anderen. Bijvoorbeeld met je lief, of je huisgenoten. Samen smoothies maken is niet alleen gezelliger, het is ook makkelijker qua inkoop van ingrediënten. Zo zit je minder snel met bedorven groentes en/of fruit omdat je deze niet opkreeg.

Om het allemaal nog wat makkelijker te maken deel ik vandaag twee simpele, maar heerlijke smoothie recepten.

alpro_smoothie_kokos2

Mango Banaan Kokos ontbijtsmoothie

Deze smoothie drink ik graag als ontbijt. Door de havermout vult hij goed, en zit je ook een tijdje vol. Ideaal voor iedereen die net als ik ‘s ochtends liever in bed blijft liggen in plaats van ontbijt te maken. De ingrediënten doe ik altijd een beetje op gevoel: wil ik een iets vollere smoothie dan gooi ik er wat meer havermout in. En in plaats van kwark kan je ook gewone yoghurt gebruiken. Probeer een beetje uit wat lekker is!

Ingrediënten
Voor een volle beker
– 50 gr mango, in blokjes
– 1 banaan
– 4 eetlepels kwark
– 3 eetlepels havermout
– 50ml kokosnootdrink
Kokosschaafsel ter garnering

Door de kokosnootdrink te gebruiken in plaats van gewone melk wordt het een heel zomers drankje. Sowieso ben ik fan van die kokosnootdrink, je maakt er ook mijn favoriete ijskoffie mee.

alpro_smoothie_groen

Groene smoothie met spinazie en avocado

Groene smoothies lijken enger dan ze zijn. Ja, ze zijn behoorlijk groen, maar ze smaken vaak zoeter dan je denkt. Dat komt omdat er stiekem fruit doorheen zit geblend. Door avocado aan je smoothie toe te voegen wordt ‘ie lekker romig, dat vult goed (en is ook nog eens heel gezond!).

Ingrediënten
Voor een volle beker
– 50 gr mango
– 1 banaan
– flinke hand spinazie
– 75ml amandelmelk
– halve avocado
framboosjes ter garnering

Je zult versteld staan hoe vullend zo’n smoothie kan zijn! Ik heb nu standaard wat doosjes bevroren fruit in huis, wat plantaardige melk en vaak wat yoghurt en havermout. Ik gooi gewoon van alles door elkaar en blijf proeven totdat ik het lekker vind. ‘s Ochtends leg ik de nadruk wat meer op de havermout, ‘s avonds na het sporten zorg ik dat er wat meer kwark in zit voor de eiwitten.

Eigenlijk is smoothies maken super makkelijk en snel! Mocht je toch nog wat inspiratie kunnen gebruiken, check dan de site van Alpro. Daar vind je niet alleen een heleboel recepten, maar ook een handige tool waarbij je zelf (weliswaar digitaal, haha) je smoothie kan mixen.

Blender

Een goede smoothie valt of staat met een goede blender. Ik heb zelf een mini blender van de Action gehad, en hoewel dat best prima ging raad ik je aan te investeren in een goede blender. Er zijn een heleboel goede blenders op de markt, let er vooral op dat hij krachtig genoeg is (liefst een wattage van 600 of meer). De meeste blenders hebben ook een speciale functie om ijs te crushen, dat kan ook goed van pas komen bij bevroren fruit. Kies daarnaast altijd voor een blender met een glazen mengkom, deze zijn veel steviger!

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien; ik heb deze blender gekregen voor mijn verjaardag en ben er erg tevreden over!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Darina

  Wat een heerlijke receptjes! Vooral de kokos banaan mango smoothie lijkt me heerlijk!

 2. Marlotte

  Aah, heerlijke smoothies! Zelf drink ik eens in de zoveel dagen de groene smoothie en die is ook nog altijd favoriet, maar ik denk dat de eerste ook een goede kandidaat zal zijn. Die ga ik snel eens proberen, ben benieuwd!

 3. Deisy

  Voorheen dronk ik echt iedere dag een smoothie (groen) en vond het echt geweldig. Tegenwoordig ben ik overgestapt op de juices en merk dat mijn huid en mijn lichaam hier heel blij van worden. Smoothies drink ik ook nog echt heel graag en ben stiekem ook wel beetje verslaafd aan sapjes maken haha (merk je het?) ;-) Vooral met spinazie en banaan en avocado kun je mij heel blij maken. Ik heb bovenstaande recepten nog niet geprobeerd, dus die ga ik zeker weten weer een keer maken als ik weer een smoothie ga maken.

 4. Moniek

  Oeh lekkere receptjes! Ik ben gek op smoothies, vroeger dronk ik ze elke dag en nu begint het weer een beetje terug te komen! Ik gooi meestal gewoon wat in de blender

 5. Anne

  Jaaaa! Ik ben de laatste tijd weer helemaal into de smoothies, al blijf ik wel hangen op altijd dezelfde variant ;) Klinkt heel erg goed, deze twee, dus die ga ik zéker proberen!

 6. Wat een heerlijke recepten, ziet en klinkt heerlijk! Die groene smoothie, staat nog steeds op mijn lijstje om een keer te proberen, want heb nog steeds geen groene smoothie gehad, haha erg he?! Dus binnenkort misschien maar is dit recept proberen..

 7. Irma

  Die eerste klinkt echt heel erg lekker! Sinds kort drink ik elke morgen een smoothie. Daar gooi ik een hele berg havermout en fruit in. Maar op de één of andere manier heb ik dan om 10.30 alweer trek en kan ik me niet inhouden om toch twee boterhammen te eten. Toch maar eens wat op verzinnen!

  1. Hm, gooi je er dan ook nog yoghurt bij? Dat maakt ‘m wel vullender. Ik zit altijd lang vol van havermout, maar te veel havermout in je smoothie maakt ‘m zo droog!

 8. Verona

  oh ga ik zeker eens proberen! ik maak altijd standaard dezelfde smoothie, lekker zoet en vullend, maar ga zeker eens afwisselen

Geef een reactie