Storytel review (+ mijn favoriete audioboeken)

storytel3

Sinds een tijdje heb ik weer een abonnement bij de bieb, en probeer ik wat vaker boeken te lezen. Met name non-fictie boeken, met schrijftips of over bloemschikken (uh ja, nieuwe hobby haha!). Voor een goed verhaal heb ik namelijk niet zoveel rust. Zelfs wanneer ik m’n bed in duik met een boek eindig ik uiteindelijk alsnog op m’n telefoon, scrollend door m’n instagramfeed.

Daarom is de app Storytel de perfecte uitkomst: via deze app heb je toegang tot duizenden luisterboeken en kun je gemakkelijk een boek luisteren én door je instagramfeed scrollen. Praktisch ook, want geen gesleep meer met stapels boeken: je hebt altijd je bibliotheek op zak. Vandaag review ik deze app, en kan je via de link onderaan deze blogpost Storytel zelf ook 30 dagen gratis uitproberen!

Audioboeken

De laatste keer dat ik naar een luisterboek luisterde was waarschijnlijk ergens in de jaren ’90, naar een verhaal van Jip en Janneke op een casettebandje. Toen Storytel vroeg of ik de app wilde uitproberen was ik direct nieuwsgierig maar ook benieuwd of het wat voor me zou zijn. Het voordeel is natuurlijk dat je het ‘lezen’ nu kunt combineren met andere activiteiten.

Zo luister ik graag een boek terwijl ik in de trein zit, of tijdens huishoudelijke klusjes zoals stofzuigen en de afwas doen. Het fijne van een luisterboek is dat je weinig afleiding hebt van andere geluiden, waardoor je je beter op het verhaal kunt concentreren. Ook ‘s avonds voor het slapen gaan is een luisterboek ideaal: je kunt alvast je ogen sluiten en rustig wegdommelen. Er zit zelfs een timer op, waardoor het voorlezen vanzelf stopt.

Het is dus even wennen zo’n luisterboek, maar ik ben er wel tevreden over. Het is fijn dat je je handen en ogen ‘vrij’ hebt om andere dingen te doen, wel ik merk dat te veel afleiding ervoor zorgt dat ik niet meer luister. Doordat je niet met je ogen over de bladzijdes glijdt willen mijn gedachtes nog wel eens afdwalen naar mijn to do-lijstjes.. Het is dus even uitproberen of dit voor jou werkt, gelukkig mag ik aan het eind van dit artikel een gratis proefperiode aanbieden!

storytel

Storytel

Hoe werkt Storytel dan precies? Simpel: ze zijn eigenlijk de Spotify van de luisterboeken. Via een simpele klik maak je een account aan, en dan kan het luisteren beginnen. Luisteren kan via de app vanaf je tablet of telefoon, maar ook op je computer. Kies een boek uit de duizenden boeken die de app aanbiedt, en begin met luisteren!

Alle boeken die je kiest verschijnen op je ‘boekenplank’. Vanaf hier kun je makkelijk switchen tussen je boeken, de app onthoudt zelf waar je gebleven bent. Daarnaast kun je alle boeken van je boekenplank allemaal offline luisteren, dat scheelt weer batterij en mb’s!

Je kunt via de zoekfunctie gemakkelijk je favoriete boek opzoeken, maar wanneer je weinig inspiratie hebt kun je ook bladeren door de categorieën van Storytel zelf. Zo heb je standaardcategorieën als ‘misdaad’ of  ‘romantisch’, maar er zijn ook lijstjes met boeken die verfilmd zijn, of waargebeurde verhalen. Naast romans en fictie vind je er ook non-fictie boeken, korte verhalen en zelfs kinderboeken.

boeken

Mijn favoriete luisterboeken

In 1,5 week tijd heb ik al meer dan 5 boeken geluisterd! Had ik deze moeten lezen, dan deed ik daar vast een jaar over. Uit de boeken die ik afgelopen week heb gelezen, selecteerde ik drie favorieten:

♥ Ik Geef je de Zon – Dit is een typisch young adult boek. Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets vreselijks gebeurt waardoor ze uit elkaar groeien. Het verhaal wisselt telkens van perspectief (vanuit Jude of vanuit Noah), waardoor je er langzaam achter komt wat er precies is voorgevallen.

♥ The Happiness Project – Dit boek stond al zo lang op mijn lijstje! Schrijfster Gretchen Rubin heeft alles, en toch is ze niet gelukkig. Ze gaat een jaar lang op zoek naar het geluk, en beschrijft deze zoektocht op een leuke en interessante manier. Een beetje een combinatie van een roman en een zelfhulpboek. Naast Nederlandse boeken kun je dus ook Engelstalige boeken luisteren via Storytel!

♥ Echt gebeurd – Dit is een verzameling van waargebeurde verhalen, van verschillende mensen. Spannende verhalen, ontroerende verhalen en stukjes voorgelezen uit dagboeken. Mooi, en vaak herkenbaar. Leuk om even snel tussendoor te luisteren.

storytel2

Probeer het zelf!

Voor een abonnement op Storytel betaal je €9,99 per maand, en kun je onbeperkt boeken luisteren. Om uit te zoeken of zo’n luisterboek wat voor je is, kun je Storytel 14 dagen kostenloos proberen. Nu heb ik goed nieuws voor je: via storytel.nl/lastdaysofspring kun je maar liefst 30 dagen gratis luisteren!

Na je proefperiode van 30 dagen wordt je abonnement automatisch omgezet in een betaald abonnement. Je kunt je abonnement ten alle tijden stopzetten via de website, mocht het uiteindelijk toch niet bevallen. Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe leden.

En pssst. Check ook de Facebookpagina van mijn blog, daar mag ik namelijk een gratis lidmaatschap verloten!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Storytel.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Yolande Tump

  Eerlijk gezegd had ik nog niet gehoord van Storytel. Het klinkt als een app die voor mij heel geschikt zou zijn. Ik lees ontzettend veel boeken, maar het zou ook handig zijn om luisterboeken te beluisteren terwijl ik bezig ben met iets anders. Een paar jaar geleden had ik ook Inferno als luisterboek en dat vond ik erg prettig. Misschien moet ik het eens uitproberen.

 2. Darina

  Ik las er laatst iets over. Handig voor in de trein ook, lekker ontspannend.

 3. Charelle

  Oh ik houd van luisterboeken! Ik luister er altijd naar tijdens mijn work-out ‘s ochtends, zo fijn! (:

 4. Melle

  Storytel is inmiddels ook erg favoriet bij mij :) The Happiness Project vind ik ook zó leuk! Ik wil m aan de ene kant de hele tijd luisteren, aan de andere kant ben ik bang dat hij straks uit is. En dan? ;)

 5. The Happiness Project heb ik ‘gewoon’ gelezen en ik vond ‘m ook ZO goed! Heel motiverend en positief. Luisterboeken en podcasts zijn volgens mij zo groot nu en ik loop totaal achter wat dat betreft :p Bij het woord ‘luisterboek’ moet ik inderdaad aan Roald Dahl denken – waar ik naar luisterde toen ik een jaar of 10 was, hihi. Maar het lijkt me best ideaal ook voor nu weer!

 6. Karlijn

  Hoewel ik een fan ben van podcasts, vind ik het toch lastig om naar hele boeken te luisteren. Maar misschien moet ik het gewoon wat vaker een kans geven haha.

 7. Iris

  Wat een gaaf concept, ik zag het al wat vaker voorbij komen! Ik denk dat ik het toch maar eens ga proberen. Ik ben ook erg fan van het luisteren van podcasts. The Happiness Project heb ik al gelezen en wat een heerlijk boek is dat!

 8. Leuke app zeg, ga ik zeker eens uitproberen. De boeken spreken mij ook aan, dus heb er nu al zin in! ;-) bedankt voor de tip!

 9. Lyanne Uytdehaag

  Mijn zus was ook een enthousiaste gebruiker van Storytel en heeft daar ook van genoten.
  Bij haar overlijden echter wilde ik het abonnement stopzetten maar dat ging niet zonder inlogcodes.
  Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar kennen jullie de codes van jullie familie?
  Er werd geen enkele andere manier geboden om contact te leggen: geen telefoonnummer, e-mailadres, postadres of welke verwijzing dan ook.
  Dus mensen: geef je inlogcode van Storytel door aan anderen anders blijf je jaren betalen.

 10. Julia Koning

  Ik heb de reclame van storytel al een aantal keer langs zien komen maar twijfelde elke keer om het aan te schaffen. Ik lees bijna alleen maar positieve reacties, en zeker na het lezen van jouw leuke blog!, heb ik besloten om me zo toch maar aan te melden :)
  Thnx!

Geef een reactie