Diary maart/april: joehoe, ik leef nog!

Het was je misschien al opgevallen: het was hier wat stiller. Minder blogjes, minder updates op social media en voor sommigen nog wel het ergst: geen wekelijkse dagboekjes. Heel lief, jullie licht bezorgde mailtjes of het wel goed gaat – maar zoals ik vorige week ook al op facebook plaatste: don’t worry! Met als bewijs bovenstaande foto ;-).

De afgelopen weken had ik het te druk met genieten van het leven, leuke dingen doen, veel tijd doorbrengen met vrienden (en natuurlijk nog altijd deadlines en schoolopdrachten..). Ik had even wat minder behoefte om dat continu vast te leggen en te delen. Om het goed te maken vandaag een extra uitgebreide diary, want ik geloof dat de laatste zo rond pasen online kwam?


Samen met mijn huisgenootje ‘vierde’ ik nog 3e paasdag, met een uitgebreid ontbijtje en een heerlijk relaxdagje. Waar ik de afgelopen maand ook meer tijd voor had: tekenen, schrijven en verven. Dus dat deed ik!


Die week maakten we ook bietenburgers, volgens recept van Maura. Deze zijn zo lekker!

 

Dat was niet de enige burger die week. 30 maart ging ik samen met een vriendinnetje naar het concert van Matt Corby (wat heeel mooi was <3). We besloten burgers te eten bij Ter Marsch & Co, waar ze de beste burgers van Nederland schijnen te hebben. Lekker was ie zeker (al zweer ik toch bij een burger van Meneer Smakers).

Later die week bracht ik een ontbijtje op bed langs bij Maura. We zouden eigenlijk gaan lunchen, maar omdat Maura nog in bed lag leek dit me wel een goede oplossing ;-)

Ohja, ook nog leuk nieuws: herinneren jullie je nog dat animatiefilmpje dat ik voor een schoolopdracht moest maken? Daar waren heuse awards (inclusief oscars!) aan verbonden. Mede dankzij jullie steun wonnen we de publieksprijs, yay!


Eerste weekend van April was heerlijk. Ik ging een dagje naar Den Haag, bezocht het Gemeentemuseum en het Mesdagpanorama en waaide uit op het strand. Ik kan zo intens gelukkig worden van het strand en die oneindige zee.

‘s Avonds at ik bij Little V, een super leuk Vietnamees restaurant waar ik eerder al iets over schreef. Dit restaurant vind je zowel in Den Haag als in Rotterdam en alles klopt hier gewoon. Lekker eten, fijne bediening en mooie locatie. Aanrader!

Ook zondag was het heerlijk weer, en heb ik met een wijntje buiten in de zon gezeten. Maar het beste was misschien nog wel dit ijsje: een hoorntje met chocolade- en dropijs. Dropijs klinkt net als smurfenijs en bubblegumijs als een gekke smaak die alleen kinderen kiezen (hij zit daarom ook nooit in het vaste assortiment) maar serieus: probeer het eens, in combinatie met chocolade. Zo lekker! Deed me denken aan de dropballen met een laagje chocolade van Lakrids in Kopenhagen.


Dinsdag ging ik langs bij Marleen van de webshop Vierjehuis.nl, om een mini workshop instagramfotografie te geven. Samen hebben we heel wat foto’s geschoten, zoals je in het ‘behind the scenes’ shot kan zien. Dit is zo leuk om te doen! Binnenkort meer over Marleen’s webshop.

Als bedankje kreeg ik deze leuke oorbelletjes uit haar webshop.

Nog meer burgers! Samen met Arthur at ik burgers bij Beers & Barrels. Nu ‘ie niet meer onder me woont plannen we om de zoveel tijd een etentje om bij te kletsen. En voor korte shoppingsessies ;-).Verder was ik veel buiten, aan het genieten van het heerlijke weer en alle mooie bloesems die overal in bloei stonden.Inmiddels ben ik de dagen van de week een beetje kwijt, maar er was ook nog een heerlijk chillavondje bij Anja met heerlijk plakkerige risotto en het hilarische spel Cards Against Humanity.


Nog zo’n favoriete avondmaaltijd: springrolls. Dit is zo lekker!


Ik ging naar de Ikea, liet met moeite deze schattige varkensknuffel liggen maar nam wel een tas mee vol met..

Plantjes! Je kunt nooit genoeg plantjes hebben he.


:-)

Ook leuk: mijn nieuwe telefoon kwam binnen! Het is de iPhone SE, eigenlijk de iPhone 6S maar dan in het formaat van de iPhone 5s. Dat ligt niet alleen een stuk fijner in de hand, maar hij was ook heel wat goedkoper. Grootste voordeel: het 64gb opslaggeheugen. Mijn vorige telefoon had slechts 16gb aan opslag, waardoor hij continu volzat. Nu kan ik zoveel foto’s maken en apps downloaden als ik wil, yessssss.

Ook leuk: ik liet het rolletje uit mijn Canon AE 1 ontwikkelen. Het is toch altijd een beetje een verrassing wat er uitkomt. In de eerste plaats omdat je niet zeker weet of de foto ‘gelukt’ is, en in de tweede plaats omdat ik altijd eeuwen doe met zo’n rolletje en de helft dus alweer vergeten ben.

Gelukkig waren alle foto’s erg mooie geworden! Sommige foto’s dateerden nog van afgelopen herfst, ik heb nu als voornemen om wat vaker foto’s te maken zodat het huidige rolletje wat eerder vol is.


Vorige week vrijdag kwam mijn moeder langs in Utrecht en gingen we gezellig samen uiteten bij The Color Kitchen. Leuk plekje is dat, met heerlijk eten! We hadden een Griekse Moussaka en een kokos-curry noodlesoep, yum!

De volgende ochtend zat ik alweer vroeg aan (m’n favoriete!) ontbijt: pannenkoeken bij The Village. Met heerlijke koffie uit een chemex. Ik was uitgenodigd voor een fair coffeebreak, georganiseerd door Fairtrade. Binnenkort meer over dit bijzondere koffiezetmethode.

Ik kreeg ook weer nieuwe bloemen binnen van Bloomon, en kan daar zo blij van worden! Ik heb mijn Pathépas opgezegd, en heb in de plaats daarvan een maandabonnement op Bloomon genomen. Zo heb ik elke maand verse bloemen in huis. Mocht je zelf ook overwegen om een abonnement te nemen, als je via deze link bestelt krijg je er een gratis vaas bij.

Heerlijk huisje zo <3


Afgelopen week had ik een super interessante workshop op school, over kernkwaliteiten, je sterke en zwakke punten met name in groepsverband. Op dit moment ben ik teamverband bezig voor een opdrachtgever. Daarbij zijn we ook heel erg bezig met het leren plannen en leiden van zo’n project. De workshop gaf vooral veel inzicht in je eigen kennen en kunnen, mega interessant. Ik hoop hier binnenkort nog wat over te kunnen schrijven, omdat ik denk dat dit voor meer mensen interessant kan zijn.

‘s Avonds maakte ik deze gevulde zoete aardappel uit de oven, naar recept van Renee Kemps. Zo lekker!


Op woensdag was ik uitgenodigd voor een event van Alpro, waar we een foodstyling en -fotografie workshop kregen van Suus en Johann van Foodbandits. Dit was zo leuk en inspirerend! Hier mijn resultaat n.a.v. de workshop. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik gewoon op instagram plaats waar ik zin in heb, maar het was leuk om er eens wat meer over na te denken.


Vrijdag had ik een belangrijke deadline, welke ik gelukkig ruim op tijd had gehaald. Dus was het ‘s avonds tijd voor een relaxavondje. Afgelopen week was een leuke, productieve week. Mijn huisgenootje had ook een goede week achter de rug, dus besloten we dat deze borrelhapjes wel een goed avondmaal waren.

Uiteindelijk eindigden we dansend in onze pyjama op oude liedjes van de eerste Hitzone-cd’s. Topavond ;-).


Zaterdag ging ik een dagje naar Amsterdam. Ik bezocht het Foam, fotografiemuseum Huis van Marseille en de World Press Photo tentoonstelling. Alledrie erg leuk en indrukwekkend, en gratis toegankelijk met je museumjaarkaart (wat nu al een van de beste aankopen van dit jaar is).


‘s Avonds at ik bij Van Kerkwijk, een geweldig restaurant vlakbij de Dam. Reserveren is niet mogelijk, je moet gewoon wachten op een plekje. Dat wachten duurde een uurtje, maar was het helemaal waard. Bij Van Kerkwijk is er geen menukaart, maar komt de gastheer het menu aan tafel toelichten. Vervolgens kies je uit de verschillende opties een voor- en hoofdgerecht, en eventueel bijpassende wijn.

Het eten was zo ontzettend lekker! De sfeer was ook enorm goed, lekker huiselijk. Aanrader voor als je binnenkort in Amsterdam uit eten gaat.

Gisteren was echt een luie zondag. We vierden de verjaardag van mijn huisgenootje, en verder heb ik een beetje geluierd. Kwam wellicht ook door het gekke weer, het heeft hier flink gehageld en zelfs gesneeuwd! ‘s Avonds maakten we deze wraps, keek ik mijn series bij (voor iedereen die onder een steen lag: sinds vorige week zijn er weer nieuwe afleveringen van Orphan Black!) en ging ik vooral op tijd naar bed.

Vandaag ben ik vrij, maar ben ik toch druk met het afwerken van een lange to-do lijst. Ik hoop dat deze uitgebreide diary mijn afwezigheid weer een beetje goed maakt. Vanaf nu zal ik proberen om ‘m weer gewoon netjes bij te houden ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Selina

  Leuk om te lezen en zien weer! Krijg gelijk inspiratie om zelf weer creatief te doen met Instagram, thanks!

 2. Rianne

  Aaaah wat een fijne blogpost dit! Word er vrolijk van, wat heb je veel leuke dingen gedaan! De eetfoto’s tussendoor maken het wel af :-)

 3. Stella

  Oh wat lief, dat ontbijtje op bed zo! En wat heerlijk, zo’n borrelavondje met je huisgenootje. Lijkt me zo gezellig. En oké toegegeven, ik heb ook gewoon trek in al die lekkere hapjes.. (Ssst). Je kernwaarden en positieve/negatieve kwaliteiten ontfutselen is ZO leerzaam. Ook wel een beetje confronterend misschien? Heel erg veel succes nog met die opdracht in ieder geval! Liefs, Stella.

  1. Ja, al die zelftests zijn vaak ook wel confronterend, maar stiekem houd ik daar wel van. Beetje met de neus op de feiten gedrukt worden. En uiteindelijk word je er alleen maar beter van!

 4. Eline

  Wat een fijne diary! Heerlijk eten allemaal, nu heb ik echt trek gekregen in pannenkoeken en ik ben super benieuwd naar die gevulde zoete aardappel. Dat lijkt me echt heerlijk!

 5. Maartje

  Als ik de foto’s van Utrecht zo zie mis ik echt mijn studententijd! Volgend jaar is het alweer 10 jaar geleden dat ik daar ging studeren. Wauw. Good memories!

 6. Melle

  Heerlijk om al die blije kiekjes van je te zien. Zo fijn! Het event van Alpro
  met foodstyling en -fotografieles van de Foodbandits lijkt me echt ZO LEUK! :) Ik heb het boek Goodmorning voor mijn verjaardag gekregen en sinds dien helemaal verliefd op ze. Zo tof! :) # fangirl hier haha. Liefs!

 7. Josianne

  Yay! Good to have you back :) Fijne diary weer, met een heleboel mooie foto’s!

 8. Nicky

  En ik die dacht dat de plantjes bij Ikea fake waren.
  Leuke foto’s! :)

 9. Marjoke

  Heerlijk dat je er weer bent! En wat een leuke foto in de headline! Zo te zien heb je een hele leuke en gezellige tijd gehad. Good for you!

 10. Diana

  Ja! Gelukkig! Je bent er nog!
  Je foto’s zijn weer prachtig, ik kan ook zo genieten van de bloesems al bloeien die maar vaak erg kort. ;-)

 11. Roos

  Leuke diary! Nu heb ik weer genoeg food-inspiratie ;)

 12. Dit kan je inderdaad wel een extra lang overzicht noemen, maar mij hoor je niet klagen :-) Zoveel mooie foto’s en mijn buikje rammelt van al die mooie food photos!

 13. Aurelie

  Ben je tevreden van je nieuwe iPhone? Ik ben echt enorm hard aan het twijfelen tussen de SE of de 6S. Ik vind de 6S meteen zo duur, maar twijfel een beetje of ik de SE niet te klein ga vinden. Vandaar dat ik wel benieuwd ben hoe hij je bevalt!

  1. Ja, ik ben er heel blij mee! Ik vond juist de 6(s) te groot, dus daarom vind ik deze ideaal (naast dat ie gelukkig ook nog een stuk goedkoper is). Deze past tenminste (soort van) in m’n broekzak ;-)

 14. Charelle

  Super leuke diary! Je hebt duidelijk genoten van de afgelopen weken! En wat ziet die bietenburger er inderdaad mega lekker uit, ik ga meteen even op haar website kijken! ^^

 15. Yvette

  Ik kan niet goed uitleggen waarom, maar dit is één van de fijnste fotodiaries die ik in tijden heb gezien! Super leuke dingen heb je gedaan en de foto’s zijn ook nog eens heel mooi :-)

 16. Eline

  Ik vind het echt zo fijn om een keer een nederlandse blogger te volgen en dingen over Utrecht te horen. Ik ben er pas sinds September komen wonen, dus er is nog meer dan genoeg te ontdekken. Echt een leuke blog! Xx Eline

  1. Thanks Eline! Utrecht is inderdaad zoooo leuk! Er zijn ook speciale blogs die alleen maar over Utrecht (en al haar leuke plekjes gaan), zoals Liefs uit Utrecht en Hartje Utrecht.

Geef een reactie