Diary week 17: verkoudheid, birthday brunches & ZON

Afgelopen week was wisselvallig. Zowel qua weer als persoonlijk voor mij. Van al die donkere wolken en regen werd ik behoorlijk chagrijnig, en uiteindelijk zelfs verkouden. Gelukkig maakte het weekend alles goed. Zon, verjaardagen, feestjes, burgers.. Volgens mij is de lente nu echt begonnen jongens!

Maandag was het een troosteloze dag. Regen, regen en nog meer regen. Hoewel ik nooit echt last heb van winterdips, werd ik hier toch wel een beetje chagrijnig van. Hallo zon, waar blijf je??

Gelukkig is er altijd wel een oplossing, en in dit geval was dat comfort food. Een groot bord pasta carbonara met een glas rode wijn.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/7731B96D-245C-45D2-A89D-9604B4EBB52B_zpsft9wokqo.jpg

Dinsdag was al niet veel beter; ik werd verkouden wakker. Ik heb altijd zo’n hekel aan verkouden zijn, omdat je zo half ziek bent. Snotteren en een duffe kop, niet fit genoeg om geconcentreerd te werken maar ook weer niet zo ziek dat je niks kan. En het ergste is dus die verstopte neus.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/45C643D5-383F-4678-88D6-5A4B681624ED_zps9baqgcit.png

En weerrrrr regen. Gelukkig had ik niet echt plannen voor koningsnacht, dus konden ze ook niet echt in het water vallen. Door de slechte weersvoorspellingen had ik er maar weinig zin in.

Maar met tacobowl als avondeten met wat speciaalbiertjes bij Maura werd het toch nog best een leuke avond!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/C39AD122-9ABB-4E30-8EB4-A068794FFAF6_zpsoy234udf.jpg

En zo zag koningsdag eruit. Saaaaai.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/D4BFBE3E-0CCD-4739-903B-C225203DBB6B_zpsq8e3kvmf.png

Dus probeerde ik mijn score in mijn nieuwe verslaving te verbeteren: het spelletje Two Dots. Sinds ik een nieuwe telefoon met groter opslaggeheugen heb, heb ik eindelijk weer ruimte om dit soort onzin apps te downloaden. Wees gewaarschuwd, dit is verslavend.

Donderdagavond at ik samen met twee oud-collega’s. We wilden later de avond nog naar de film, maar we hadden zoveel bij te kletsen dat we de tijd vergaten en te laat waren voor de film.. oeps. Gezellig was het wel ;-)

Vrijdag was een productieve dag! Ik werkte ‘s ochtends thuis aan verschillende blogposts.

Vervolgens werkte ik nog de hele middag door aan mijn blog bij Cornelis, een van mijn favoriete hotspots.

‘s Avonds ging ik kaasfonduen met Maura en twee huisgenootjes. Zo lekker dit, een van mijn favoriete maaltijden.

Hoe leuk is dit? Oke, wel een beetje cheesy. Maar toch leuk. :-)

Ik moest een beetje grinniken om deze instructies.. A dirty mind is a joy forever, toch? ;-)

Zaterdag was het klusdag! Mijn huisgenootje wilde al een tijdje wat anders qua interieur. Na wat geschuif met meubels zag het er al beter uit, maar een likje verf doet pas echt wonderen. Dus spoorde ik haar aan om net als ik de bovenkant van de schouw te verven. Ze koos net als ik voor een lichte groene kleur, al neigt die van haar iets meer naar blauw.

Met z’n drietjes verfden we de muur..


..en aten we daarna een welverdiend bord risotto. Ook een van mijn lievelingsmaaltjes, zooooo lekker!

Ook zondag begon goed: Anja vierde haar verjaardag met een heuse brunch. De feestjes van Anja en Gideon zijn altijd een food heaven (denk aan uitgebreide high tea’s en gin & tonic parties), dus ik besloot ontbijt die dag even te skippen.


Dat was maar goed ook, zo kon ik tenminste alles proberen. Ik at toast met avocado en gepocheerd ei met gekarameliseerde bacon, wafels met vers fruit, een stuk taart van de foto bovenaan deze blogpost, scones.. Ik at tot ik helemaal vol zat ;-)

Ontbijten met mimosa’s on the side.. Prima zondag zo ;-)

Het was echt heeeeeerlijk weer! Makes me happy :-)En dus gingen we door naar SOIA, het stadsstrand van Utrecht dat sinds dit weekend weer elke zondag open is voor leuke feestjes. Het is hier zo gezellig! Goed sfeertje, leuke mensen, goede muziek op de achtergrond..

Voor het avondmaal verplaatsten we ons richting Meneer Smakers, waar we burgers afhaalden die we in de laatste zonnestraaltjes aan de Oosterkade opaten. Wat een heerlijke dag dit!

‘s Avonds hing ik op de bank met m’n huisgenootjes en keken we een film. We besloten vandaag een beetje uit te slapen en samen te ontbijten.

En goed te ontbijten! Verse croissantjes, yoghurt met Hollandse aardbeitjes, verse koffie en smoothie en een zachtgekookt eitje.. yup, het is vakantie!

Komende week heb ik een weekje vrij, en ik ga er eens goed van genieten. Hebben jullie de weersvoorspellingen gezien? Dat wordt picknicken in het park, wijntjes op het terras en heel veel sproetjes kweken ;-) Fijne week allemaal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Iris

  Wat balen dat je verkouden werd, gelukkig is de week toch nog heel leuk geëindigd! En wauw, al dat eten. Krijg er helemaal trek van, haha. Fijne dag en week!

 2. Shifra

  Oh, ik vind verkouden zijn ook vréselijk. Je hele hoofd zit vol en je kunt eigelijk niets. Hopelijk ben je er nu inmiddels weer helemaal bovenop en heeft het zonnetje een extra boost gegeven! Fijne week! XX

 3. Darina

  Wat een leuke foto’s! Geniet van je vrije week, het wordt echt superweer!

 4. Veerlez

  Heerlijke week! Geniet van de aankomende week, met mooi weer zijn je diary’s nog leuker! :)

 5. Elaintje

  Haha dirty mind!Ik hou ook echt van kaasfondue, heerlijk. Maar al die etensfoto’s zien er wel lekker uit.

 6. Suuz

  Mijn hemel! Wat een week, FOOD HEAVEN!!!! Dan ben ik die regendagen snel vergeten hoor. En de oosterkade is zo fijn met dit weertje! LOVE IT! Lekker genieten van je vrije week kanjer!

Geef een reactie