Diary week 18: zwemmen, bbq-en & bootje varen

Ohhh wat een heerlijk weertje! Ik word altijd zo intens gelukkig van mooi weer. Dit gaat namelijk gepaard met gezellige middagen in het park, bbq-en, buitenfeestjes, zwoele zomernachten.. Zoals iemand vorige week al opmerkte levert dit altijd goedgevulde diary’s op ;-).

Het was afgelopen week iets stiller hier omdat ik zoveel mogelijk buiten ben geweest. Om het goed te maken een extra lange diary én twee playlists voor bij dit heerlijke weer.

Laten we maar gelijk beginnen met de playlists, dan kun je die alvast aanzetten. Ik heb er twee gemaakt, de eerste is een soort ‘tropical house’ lijst, met allerlei remixes van bekende nummers. Lekker vrolijk en zomers.

De tweede playlists is een zomerse R&B en hiphop playlist. Ik ben groot liefhebber van 90’s hiphop en rnb, vooral dit soort zomerse nummers. Deze heb ik gisteren even snel in elkaar geflanst met de eerste nummers die in me opkwamen, dus deze zal waarschijnlijk nog aangevuld worden. Suggesties zijn welkom ;-).

Kies er een, zet ‘m aan – dan gaan we verder ;-)


Mijn diary eindigde vorige week met het heerlijke ontbijtje dat ik maandagochtend at. De meivakantie was begonnen, en we hadden geen beter weer kunnen hebben! Ik heb helaas geen tuin of balkon, maar wel twee ramen die ik wagenwijd kan openzetten. Zo voelt het bijna als een balkonnetje ;-)

Maandag deed ik rustig aan. Ik luierde wat met m’n huisgenootjes, en maakte een heerlijke zomerse salade. Het is een variatie op dit recept, maar dan met aardbeien in plaats van watermeloen en met quinoa als extra vulling.

En ‘s avonds natuurlijk een wandelingetje naar Roberto’s, Utrecht’s beste ijszaak, voor een ijsje. Op dit moment ben ik fan van de combi chocola en drop. Dropijs klinkt een beetje als de categorie smurfen- en bubblegumijs, maar in combinatie met chocola is dit zoooo lekker. Doet me denken aan de chocola-dropballetjes uit Kopenhagen <3

Dinsdag ging ik naar de kapper. Ik ga nog steeds bij mijn favoriete kapper, José. Inmiddels is zij van The Graduates in Utrecht naar Salon B in Amersfoort verhuisd, maar ik blijf d’r trouw achterna reizen. Ik was iets te vroeg, dus had een goed excuus om nog maar een ijsje te eten ;-).

Na het kappersbezoek (heb overigens niets bijzonders laten doen, stukje eraf en flink uitgedund) ben ik een beetje gaan shoppen. Hier kwam ik mee thuis! Bijna alles komt van Dille & Kamille, behalve de kandelaar en de ananas (Sissy Boy) en de marmeren plaat (Tiger).

Woensdagochtend ontbeet ik samen met een vriendinnetje bij Puschkin, een nieuw ontbijtzaakje in Utrecht.


Daarna gingen we nog even de stad in, en deed ik alvast wat inspiratie op voor mijn verjaardagswishlist. Ik ben over minder dan een maandje jarig, whoop whoop (handjes in de lucht als je ook nog steeds excited bent voor je verjaardag ;-)).

Utrecht is mooi in het zonnetje!


We haalden de lekkerste ijsjes ever (Liuk, dit zijn citroenwaterijsjes op een stokje van drop), en aten die in het zonnetje op het heerlijke dakterras van m’n vriendinnetje.

Het avondeten was wederom een zomerse salade, met zoete aardappelfrietjes.

‘s Avond keken we de dodenherdenking op tv. Afgelopen week was er wat ophef ontstaan over de (on)zin van het herdenken op 4 mei. Zelf vind ik het erg belangrijk om hier bij stil te staan. Maar het mooie ook aan deze vrijheid die we hierdoor hebben gekregen, is dat ieder zelf mag bepalen wat ‘ie doet. :-)

Donderdag was het bevrijdingsdag! Na eerst weer even op het dakterras te hebben gelegen bij die vriendin, vertrok ik daarna traditiegetrouw naar het Bevrijdingsfestival. Ik droeg dit shirt (told ya!) met shorts, en ik kreeg er zoveel leuke reacties op haha. Hij is van de Zweedse webshop Tough Luck.

Het was druuuuuuk op het Bevrijdingsfestival! Maar wel heel gezellig.

Vrijdag had ik dagje in het park gepland.

Eerst met een oud-collega, later schoof Maura aan en Arthur was toevallig ook in de buurt.

We maakten zelf wraps en verplaatsten ons vervolgens naar het Griftpark. Wat een heeeeerlijke chilldag was dit! Avondjes in het park zijn altijd mijn favoriet <3

Zaterdagochtend ontbeet ik met pannenkoeken bij The Village, ter ere van de verjaardag van vriendinnetje Janine.

Daarna ging ik door naar de Maarsseveense plassen, samen met mijn huisgenootje. Het was heeeerlijk, al was het water nog ijs- en ijskoud. Ik ben er wel even in geweest, maar echt zwemmen was er niet bij haha. Zo gek ook om in de zon te liggen en te zwemmen, terwijl er nog een heleboel kale bomen rondom het meer stonden. Alsof het nog winter was!‘s Avonds weer terug naar Janine, die haar verjaardag vierde met een bbq.

Zondagochtend werd ik mijn bed uitgebrand door de zon, dus leek een ijslatte en frozen yoghurt me wel een geschikt ontbijt.


‘s Middags ging de verjaardag van Janine weer verder, dit keer vanaf een bootje door de Leidse grachten. Zo mooi! Ik hou van varen :-)


Er was een bbq aan boord en er was zelfs aan een toetje gedacht! Zo lekker. Wat een heeeeeeerlijke dag was dit!

‘s Avonds reed ik nog steeds intens gelukkig (en met blote benen) op m’n fietsje terug naar huis. Wat een topweek was dit! Echt vakantiegevoel zo.

Vandaag ben ik nog vrij, maar moet ik eigenlijk weer een beetje aan de bak. Eind deze week heb ik weer twee deadlines, en er wachten ook nog een hoop mailtjes die beantwoord moeten worden..

Hopelijk hebben jullie ook een goede week gehad!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Josianne

  Wat een heerlijke week heb je achter de rug! Fijn om te zien dat je zo enorm hebt genoten van het heerlijke weer. Succes met alle deadlines, hopelijk kun je jezelf een beetje binnen opsluiten ;)

 2. Laura

  Hoe prop jij al die leuke dingen toch allemaal in één week, Marlous? :D Ik fleur net als jou ook altijd op wanneer de zon schijnt, misschien een bijwerking van in de lente of zomer jarig te zijn? ;)

 3. Sabrina

  Ah wat heb je leuke dingen gedaan zeg! Is het ook perfect weer voor inderdaad (: Ik krijg heel veel zin om te varen als ik dit zie!

 4. Yvette

  Wat een heerlijk zonnige diary! Zo te zien heb je echt een geweldige week gehad! Top!

 5. Rianne

  Wat een fijne week dit! Word helemaal vrolijk van je zonnige diary :-)

 6. Hedwig

  Hihi ja ik ben ook al twee maanden aan het aftellen voor mijn verjaardag (deze week is het eindelijk zo ver). Heb je al een mooi lijstje kunnen maken? Ik krijg echt helemaal zin om er op uit te gaan door je foto’s!

 7. Darina

  Wat een heerlijke diary, de zomer spat er van af, heerlijk! De playlists zijn ook heel leuk!

 8. Neelke

  Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit. Ik word er echt helemaal blij van.

 9. Eline

  Wat een ontzettend fijne week! Zo veel gezellige dingen. Het was echt genieten met dit weer.

 10. Roos

  Wat een gezellige week en wat een leuke foto’s weer! :) X

 11. Suuz

  Wat een heerlijke foto’s!!! die ijsjes! echt intens genieten he afgelopen week, love these summerdays! EN JA! handjes in de lucht als je ook nog steeds excited bent voor je verjaardag ;-) ik ben 25mei jarig! dus dat is ook al snel! en die lightbox staat ook op mn wishlist! hahhahaha!
  fijne week weer!!

 12. Ziet er super gezellig en leuk uit allemaal! Heerlijke food foto’s ook hmm krijg er onwijs trek van. Genieten!

 13. Karlijn

  Oeh, ziet er gezellig uit! En het ijs van Roberto klinkt erg lekker, ik was nog op zoek naar een fijne plek om ijs te halen in de zomer. Dus dit zal ik zeker eens gaan proberen!

 14. Zoveel ijsjes eten en toch zo slank, wauw :-) Daar kan ik alleen maar van dromen, haha. Zag er een zalige week uit!

 15. Marjoleine

  Wat een heerlijke week! Het was echt zulk lekker weer, jammer dat het nu weer wat minder gaat worden :-(

 16. Evelien

  Ik was ook bij het Bevrijdingsfestival en het voelde al behoorlijk druk maar nu ik deze foto zie…. haha jemig! Lekker knus ;-) En wat een heerlijke week trouwens!!

 17. Zoveel ontbijtjes buiten de deur in de zon, wat heeeeeeeerlijk. En ja, dit weer zorgt echt voor een vakantiegevoel, zelfs als je veel binnenzit om te werken. Blote benen (sayyestothemelkfles) en veel ijsjes. Zo fijn!

 18. Sanne

  Wat heerlijk al die zonnige foto’s!
  En wat leuk dat je een tuinbroek draagt (toch?)!
  Je foto’s zien er zo fijn en gezellig uit. En tof dat je ramen zo wijd open kunnen dat het net een klein balkonnetje is :).
  Liefs

Geef een reactie