Diary week 19: deadlines, foodtruck festival & meh-weekend

Afgelopen week was een beetje wisselvallig. De heerlijke vakantie was voorbij, en m’n agenda stond gelijk weer vol met afspraken en deadlines. En ik had me nog zo voorgenomen om in de vakantie elke dag wat aan school te werken.. oeps.

Ondertussen bleef het gelukkig mooi weer, al maakte dat het studeren er niet makkelijker op. De week eindigde een beetje rot, waarover ik niet te veel kan en wil uitweiden, maar het verklaart wel een beetje de stilte op de blog.

Even terug naar maandag. Die dag was het nog heerlijk weer, en dat komt goed uit, want maandag is deze periode mijn vrije dag. Ik besloot mezelf binnen op te sluiten om echt aan mijn deadlines te werken, en dat lukte redelijk.

Simpele outfit of the day, met een roze short die ik vorig jaar in Kopenhagen bij & Other Stories in de sale kocht. Goed nieuws: & Other Stories komt naar Utrecht! Binnenkort opent de zaak in het pand van de Zara aan de oude gracht. Ben ik heeeel blij mee!

‘s Avonds vond ik dat ik wel genoeg aan school gewerkt had, en ging ik eventjes gedag zeggen bij mijn oud-collega’s (en ijskoffie halen, yum!).

Ik plofte uiteindelijk op de bank met dit boek, Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik deelde een tijdje terug al een artikel op mijn facebookpagina over dit boek (like die pagina als je op de hoogte wilt worden gehouden over dit soort extra’s en weetjes!), en naar aanleiding daarvan heb ik ‘m ook gekocht.

Ik kan er nog niet heel veel over zeggen, want ik ben eerlijk gezegd te druk geweest (ehh tja) om er echt uit te lezen. Hopelijk kan ik jullie volgende week meer vertellen!

Dinsdag moest ik écht-echt weer aan de bak, ik had om 8:30 college. Dat was wel errrrg vroeg, dus besloot ik mezelf te trakteren op een flat white.

Verder zag mijn dag er ongeveer zo uit. Ik had twee belangrijke deadlines deze week, dus ik staarde vooral naar het scherm van mijn laptop.

Ik had ‘s avonds echt geen puf meer om te koken, dus flikkerde ik een pizza (quattro formaggi <3) in de oven.

En dook ik op tijd m’n bed in met m’n studieboeken. Ik geloof dat ik tot middernacht heb doorgewerkt..

Zo mooi die blauwe regen overal! Het ruikt ook zo lekker. In het Engels noemen ze deze plant de Wisteria, en als je op Instagram op de hashtag #wisteriahysteria zoekt, krijg je heeel veel mooie plaatjes te zien.

Ook woensdag bestond weer uit work work work work work, al kwam op gegeven moment het einde in zicht.

En daarom vond ik dat ik rond 15:00 wel genoeg gewerkt had. Ik trok snel een jurkje uit de kast, deed een wandelingetje naar de stad en haalde een ijsje bij het busje van Venezia op de oude gracht. Ik had een bolletje citroen-basilicum en bloedsinaasappel. Super lekker, en vegan! Wellicht een handige tip voor de vegans onder ons die ook van ijs houden ;-).

‘s Avonds werd er een nieuwe bos bloemen van BloomOn bezorgd, en deze bijzondere zomerse thee van Dolce Piccante. Ik ben dol op kokos dus ik ben heel benieuwd naar hoe dat in thee-vorm smaakt. Daarnaast lijkt de ‘caribbean rum’ mij ideaal voor een homemade ijsthee!

Na die pizza wilde ik op woensdag even wat gezonds eten, dus wokte ik zoete aardappel, broccoli, champginons en kip met een sausje. Prima maaltijd.

Donderdag was het weer zomers warm, dus begon ik de dag met ijskoffie. Dit is zo’n simpel maar heeeerlijk recept. Ik deelde ‘m al eens eerder; hier.

Ok, dit is een zoekplaatje, maar onderweg naar school spotte ik allerlei konijntjes! Hier zit er rechts een konijntje een beeld, een beetje ter hoogte van die oranje bal (?), maar dan verder naar rechts, naast dat struikje. Zo schattig!

Ik moest even naar school omdat we een gesprek hadden met de opdrachtgever van het project waar we op dit moment mee bezig zijn. Dat verliep gelukkig soepel, dus ik kon snel weer naar huis.

Dus hup: even uitrusten met een ijsje. Dit zijn trouwens mijn lievelingsijsjes: Liuk. Frisse citroen waterijsjes op een stokje van drop.

‘s Middags liep ik even naar het Griftpark. Daar vond afgelopen weekend (tot en met vandaag!) het Foodtruck festival TREK plaats. Ik mocht alvast een kijkje nemen..

Zo gezellig! Dit was alweer de derde keer dat het festival plaatsvond. Ik moet zeggen dat de hype een beetje aan het wegebben is. Het is wel erg druk, en het lijkt wel of de hapjes steeds kleiner (maar duurder) worden. Zonde!

Mocht je vandaag toch nog een kijkje willen nemen: check dan zeker de burgers van The Beef Chief. Zo lekker!

Ik ruimde m’n kamer een beetje op, werkte nog aan mijn laatste deadlines die bijnaaa klaar waren..

En toen vertrok ik alsnog naar TREK! Wat een heerlijk sfeertje hing daar. Het was weer ontzettend druk, maar het zonnetje scheen dus het maakte niet uit.

Ik proefde een heerlijke ‘duck burger’, zowel die met blauwe kaas als met geiten kaas was errrrrg lekker.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/05F6AAC6-42E8-4A4C-BE41-5CBBA2411D03_zpszz4fojk8.jpg

En natuurlijk proefde ik een broodje pulled pork. Yum!

Vrijdag leverde ik mijn opdracht ruim op tijd voor de deadline in, dus kon ik nog even genieten van het mooie weer in het park. Met de kokosballen van Madame Cocos, die ik de dag ervoor op TREK had gekocht. Ook een aanrader ;-).

‘s Avonds besloot ik de trein naar ‘thuisthuis’ te pakken. Ik had een beetje een rotdag, en dan is thuis zijn het fijnste :-)

Het is daar ook zo mooi! Fijn om even tot rust te komen.

Zaterdag was ik weer in Utrecht, en besloot ik een wijntje te doen met Maura. Want ja, wine solves everrrrrrything.

In bed probeerde ik nog m’n ogen open te houden om zo op twitter het songfestival bij te houden, maar ik viel als een blok in slaap. Toch wel jammer dat Douwe niet verder is gekomen dan de elfde plek!

Zondag zorgde Maura goed voor me, en kon ik bij haar aanschuiven voor een ontbijtje met pancakes <3

De rest van de dag heb ik bij Mau op de bank gehangen, maar ‘s avonds lukte het me niet echt om mezelf op te vrolijken. Gelukkig stond m’n vader binnen no time op de stoep om me mee naar huis te nemen <3

‘s Avonds heb ik weer heerlijk op de bank gelegen met een wijntje & again, wine solves everything haha. Ik sliep daarna als een roos, heb vanochtend de hondjes uitgelaten en ben toen in de studeerkamer gaan werken aan m’n essay.

Het komt allemaal wel goed met me, no worries. Ik vond het belangrijk om niet ‘alsof’ te doen, omdat ik me altijd graag eerlijk en transparant naar jullie op stel.

De komende weken ben ik druk met de laatste loodjes van het jaar (ik geloof dat ik vanaf 10 juni al vakantie heb???), het organiseren van mijn verjaardag (3 juni, woehoe) en staan er ook weer wat leuke blogdingetjes op de planning. Het zou zo maar eens kunnen dat de nieuwe layout heel binnenkort online staan.

Dus. Leuke dingen. En anders is er altijd nog een goed glas wijn ;-). Tot volgende week!

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven, volg me dan op Instagram, Facebook en op Snapchat onder de gebruikersnaam @mlouzzzz.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

  1. Darina

    heerlijk zomers! Lekker hoor die ijsjes! Dat boek lijkt me ook heel inspirerend om te lezen!

  2. Hedwig

    Wat een leuke foto’s! Knap hoe je met al die deadlines toch nog van het mooie weer kon genieten. En wat kut dat je weekend zo meh was, ik heb zo’n gevoel dat wij nu in dezelfde situatie zitten (maar weenie zeker), hoe dan ook gaf een collega van mij me de tip ‘if you can’t be happy, you can still be drunk’, dus die wijn is nog niet zo’n slecht idee ;)

  3. Anne

    Mooie foto’s, Marlous! Ik krijg door dit soort diaries van jou altijd nóg meer zin in het fijne weer, haha. Hoop dat je je snel weer een beetje beter gaat voelen in ieder geval. Liefs!

Geef een reactie