Diary week 20: een rustig weekje

Afgelopen week deed ik even rustig aan. Ik had tijd nodig om weer een beetje lekker in m’n vel te zitten, dus deed vooral leuke dingen en sprak af met veel vrienden. Dat vond ik wel een waardevolle les afgelopen week: hoe belangrijk vriendschappen zijn (en hoe lief mijn vrienden zijn, haha!).

Gelukkig waren er ook genoeg leuke dingen deze week, dus tijd om weer een diary te delen!

Maandag was ik nog bij mijn vader. Ik had opeens zin om te bloggen, dus schreef gelijk drie stukjes vooruit. Ik zit daar altijd graag in de studeerkamer, met boekenkasten die tot het plafond reiken en uitzicht op de koetjes.

Oh en yum, dit leek me lekker! Uit een kookboek van Donna Hay. Ik maakte er een foto van zodat ik het recept kon namaken, al is dat er nog niet van gekomen..

‘s Avonds aten we asperges, de eerste voor mij van dit seizoen! Ik vind ze wel lekker hoor, maar het witte goud? Dat is voor mij toch echt een bordje risotto hoor ;-)

Dinsdag was ik weer in Utrecht. Hoe fijn het soms ook is om even bij paps en mams te zijn, Utrecht is echt mijn thuis. Kijk ook hoe mooi mijn straatje erbij lag <3

Dinsdag was een beetje een rommeldagje. Mijn fiets moest naar de fietsenmaker, en zo ontdekte ik dat er blijkbaar ook een camerawinkel bij mij om de hoek zat. En ik woon hier al 2,5 jaar.. oeps haha. Ik had al verteld dat ik een nieuw analoog cameraatje had om mee te schieten, al moest hier wel nog een nieuwe batterij in.

Helaas worden de batterijtjes voor dit soort camera’s niet meer gemaakt. Maar de man van de camera zaak plakte wat kleine batterijtjes aan elkaar en voilá; hij deed het! Hij was volgens mij minstens zo enthousiast als ik, toen we zagen dat het lichtmetertje en alles nog werkte. Ik probeer nu elke dag minstens 1 foto te maken, zodat ik over niet al te lange tijd de eerste resultaten al kan zien. Ben benieuwd..

Verder deed ik rustig aan, hing ik bij mijn huisgenootje op de bank met een goed glas wijn en m’n pyjama aan. Soms is even niets doen ook wel fijn.

Woensdag zocht ik wat afleiding, dus ging ik langs STACH. Daar werkt een vriendinnetje van me, en zo konden we een beetje bijkletsen. Later kwam nog een andere vriendin langs en voor we het wisten was de middag om.

STACH is vrij prijzig, maar de broodjes zijn juist vrij voordelig. Verder is het ook best wel een fijn plekje om even koffie te doen of aan je laptop te werken, aanrader dus.

‘s Avonds kwam mijn moeder langs, dat was heel fijn en gezellig. Samen aten we pizza (want pizza maakt alles beter).

En hey kijk, ik kan ook nog lachen ;-)

Donderdag werkte ik aan schoolopdrachten. De laatste weken zijn nu echt in gegaan, wat resulteert in heel veel deadlines. Gelukkig gaat het goed: ik kreeg een herkansing terug met een 7,3 (hoera!) en over een andere presentatie kregen we zulke goede feedback dat docenten vroegen of we deze nogmaals wilden geven, maar dan aan een andere klas – als voorbeeld. Haha yesss, al die veren kon ik wel even gebruiken.

En nog beter: bij thuiskomst lag de nieuwste Tony reep op de mat! Dit is weer een exclusieve reep, die tijdelijk en alleen bij Albert Heijn verkrijgbaar zal zijn. De smaak is Melk – Yoghurt – Passievrucht, en ik vind ‘m lekker! Hij is een beetje zurig, daar moet je van houden. Maar ik houd van yoghurt, dus ik vind het een geslaagd experiment.

En ik kreeg nog meer binnen: deze twee leuke boeken! Een kookboek met gezonde en snelle recepten en allerlei tips om meer energie te krijgen, en ‘Altijd een Parisienne’, de Nederlandse vertaling van het bekende ‘How to be Parisian, everywhere you go’. Ik zal ze beiden uitgebreid reviewen op mijn blog, hebben jullie een voorkeur voor een van de twee? Dan doe ik die eerst! ;-)

Deze zat ook bij de post. Dit was geen recensie-exemplaar, maar heb ik zelf gekocht. Ik zag ‘m een tijdje geleden bij Urban Outfitters liggen, maar vond ‘m toch een beetje duur. Leek me een goede voor op mijn verlanglijstje van m’n verjaardag. Maarrr hij bleef maar in m’n hoofd zitten, en met mijn wilde dromen (haha, ja echt) wilde ik ‘m eigenlijk wel gewoon hebben. Dus toen ik hier een kortingscode voor bol.com vond heb ik ‘m maar gewoon besteld. Al heb ik sinds ik het boek heb nog geen enkele droom kunnen onthouden, haha.


‘s Avonds ging ik langs bij een vriendinnetje, die heel mooi aan de Oude Gracht woont en nog net zicht heeft op de Dom. Zo leuk!

Het weekend deed ik rustig aan, ik wandelde een beetje langs de grachtjes en over de markt.

‘s Middags ging ik naar Maura, want over 2 weken vieren wij samen onze verjaardag. De bedoeling was om een tuinfeestje te geven, maar er was nog een hoop werk nodig om de tuin enigszins leefbaar te maken..

Dit is een screenshot van een filmpje op snapchat, ik had eigenlijk een betere foto moeten maken. Maar stel je voor: gras en brandnetels tot aan je heupen, oude bbq’s, tafels, fietsen en andere voorwerpen waarvan je je afvraagt hoe ze in godsnaam in de tuin zijn beland.. nou dat dus.

Maar na een klein uurtje zagen we al groot verschil!

Tadaaa. Het was ook best wel bevredigend om met zo’n snoeischaar al die brandnetelstengels af te hakken, haha.

Na afloop aten we taco’s, in de tuin! Dat is nog eens een goede beloning ;-)

Zondag kon ik echt niet uit m’n bed komen. Maar goed, daar zijn zondagen voor he. Dus lag ik de hele ochtend in bed met een bakje fruit en werkte ik aan wat opdrachten.

Om 16:00 zat ik dan toch eindelijk aan het ontbijt.. haha. Niet mijn echte ontbijt natuurlijk, maar ik ging lunchen met mijn schoonzusje bij Anne & Max, en omdat je daar de hele dag door ontbijt kan bestellen, besloten we dat ook maar te doen. Zij ging voor wentelteefjes, ik nam oeuf cocotte met brood. Lekkerrrrr.

Anne & Max is best een leuk tentje, en ze hebben een lekkere en vrij uitgebreide kaart maar de bediening is matig. Je moet altijd vrij lang wachten tot je geholpen wordt en vervolgens tot het eten op tafel staat. Zo duurde het gisteren bij ons bijna een uur! Maar als je dus geen haast hebt is het een prima tentje om naartoe te gaan ;-)

Vervolgens door de regen weer naar huis.. Normaal heb ik daar een hekel aan, maar omdat ik toch al half natgeregend was toen we naar huis liepen maakte het me eigenlijk niet meer uit. En dan is fietsen door de regen eigenlijk best gezellig, wetende dat je thuis gewoon een pyjama aan kunt trekken ;-)

Al maakte ik eerst nog even een pitstop bij mijn oude baantje. Ik zag dat een leuke oud-collega in z’n eentje nog aan het werk was, dus ik besloot even bij te kletsen en gelijk avond te eten (al had ik pas net m’n ‘ontbijt’ op haha).

Uiteindelijk plofte ik nog wel in pyjama op de bank, met m’n huisgenootje en Legally Blonde op tv. Eind goed al goed ;-). Zo was het nog best wel een fijn weekend!

Komende week heb ik weeeeer deadlines, al houdt dat me wel scherp. Daarnaast ga ik vanavond naar Mumford & Sons en ik heb er Zo Veel Zin In. Ik word altijd intens gelukkig van live concerten, een beetje dezelfde kriebels die je voelt als je verliefd bent.

Volg me op snapchat (Mlouzzzz) en Instagram als je deze week tussendoor op de hoogte wil blijven van mijn avonturen, anders tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Darina

  Een leuk weekje! Mooie boeken ook. Ik heb Altijd een Parisienne in het Engels gelezen, het is echt een leuk boek, hilarisch ook. Het dromenboek lijkt me ook heel interessant

 2. Petra

  Heel herkenbaar zo’n jungle-tuin! Wij zijn ruim een half jaar geleden verhuisd, maar hadden tot vorige week nog niks aan onze tuin gedaan. Het was verschrikkelijk! En dat terwijl het juist zo ging kriebelen om lekker in je tuintje te kunnen zitten met het mooie weer. We zijn er – na een bezoekje aan het tuincentrum- eindelijk mee aan de slag gegaan en het is enorm opgeknapt. (Tip: leuk kleurtje op de schutting. Word je happy van!) Nog lang niet klaar, maar het begin is er. En dan ook een feestje hoor, net als jullie. Wat is er nou leuker dan een (eigen) tuinfeestje?

 3. Jennifer

  Oh wat een jungle die tuin, zoveel onkruid zou mij echt ontmoedigen, maar ik ben benieuwd naar hoe de tuin eruit ziet tijdens jullie tuinfeestje!

 4. Eva

  Ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat van de tuin, kan volgens mij echt geweldig mooi en knus worden tijdens een feestje! Oh en love je pyjamabroek!

 5. Eline

  Fijne diary! Ben heel nieuwsgierig naar de foto’s die je analoge camera produceert!

Geef een reactie