Explore Utrecht: Op verrassing met All Surprised

fbfoto

Ik hou niet zo van verrassingen. Impulsieve spontane acties: prima. Maar wel op de korte termijn graag. Ik ben namelijk veel te nieuwsgierig en daardoor te ongeduldig om de verrassing af te wachten. Toch was het diezelfde nieuwsgierigheid die ervoor zorgde dat ik ‘ja’ zei op de vraag of ik ‘op verrassing’ wilde.

All Surprised

De vraag kwam van Bernhard, oprichter van AllSurprised. Verrassingsreisjes waarbij je op de luchthaven pas je bestemming krijgt te horen zijn inmiddels bekend, maar bij AllSurprised kun je een verrassingsactiviteit boeken. Deze zijn opgedeeld in drie verschillende pakketten, waarbij je voor een kortere activiteit (1-2 uur), een uitgebreidere activiteit (2-3 uur) of zelfs een activiteit met maaltijd (4+ uur) kunt kiezen. Prijzen verschillen van €19,95 tot €59,95 per persoon, de activiteit is uiteraard een verrassing!

Dit leek me een perfect experiment voor mijn Explore Utrecht rubriek, waarin ik ontdekkingstocht ga in mijn eigen hometown.

Een verrassingsactiviteit

Ik vroeg mijn voormalig huisgenoot (en BFF) Arthur mee ‘op verrassing’. Hoe en wat wist ik zelf ook niet, vijf dagen van te voren had ik slechts een tijdstip en een locatie (19:00 Utrecht Centraal, jaarbeurszijde) en een kledingvoorschrift (sportieve/losse kleding) doorgekregen per mail. De laatste instructies ontvingen we pas toen we aangekomen waren op de doorgegeven locatie.

Een beetje zenuwachtig stond ik Arthur op het station op te wachten. Toen we samen de mail openden met de laatste instructies die ons naar de plek van bestemming brachten, had Arthur al een vermoeden van onze activiteit..


Onze verrassing: boulderen!

Inmiddels zijn jullie vast net zo nieuwsgierig als ik was na het openen van het laatste mailtje. Uiteindelijk leidde het ons naar onze verrassingsactiviteit: boulderen in de boulderhal langs het kanaal. Met recht een verrassing te noemen, want ik wist helemaal niet van het bestaan van deze sport af! Van tevoren had ik natuurlijk al flink gebrainstormd over mogelijke verrassingen. Proeverijen, schilderworkshops, boottochtjes.. Maar dit had ik niet verwacht!

Boulderen is klimmen, maar dan zonder zekeringen. De muren zijn minder hoog (zo’n 4,5 meter, en mocht je vallen: er ligt een dikke mat onder), maar de klimroutes zijn een stuk creatiever! Meer over deze bijzondere sport vind je hier.


We hadden allebei nog nooit geboulderd (al bleek Arthur een natuurtalent), wat het verrassingseffect versterkte. Meestal komen we niet verder dan burgers eten en biertjes drinken, maar een avondje klimmen is eigenlijk net zo leuk. Hier was ik zelf nooit opgekomen!

Boek een verrassing

En dat is het leuke aan AllSurprised: zo kom je nog eens ergens! Zin in een leuk avondje uit? Zoek je nog inspiratie voor een date? Boek dan een verrassing! Je kunt ze overigens ook cadeau geven, ideaal voor mensen die alles al hebben.

Goed nieuws: met de code LastDaysOfSpring ontvang je 10% korting op je verrassing. Deze code is geldig tot en met 11 mei, voor die tijd moet je de verrassing geboekt hebben. De verrassing zelf mag natuurlijk later plaats vinden.

Mocht je zelf ook eens op verrassing gaan, laat me dan weten hoe het was! Want ja, ik ben nog steeds nieuwsgierig naar alle andere verrassingen ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Anne

  Hier had ik ook nog nooit van gehoord, nee! Lijkt me wel heel tof om op die manier op andere plekken te komen. Leuk :)

 2. Ines

  Oh da’s een leuk concept! (Alleen zou ik niet zo blij zijn met boulderen want wat vond ik dat niet leuk als we dat met school deden ;) )

 3. Eline

  Wat een ontzettend gaaf idee! Zo doe je nog eens iets anders dan de normale standaard uitjes.

 4. Renske

  Dit is eens wat anders dan een standaard uitje. Superleuk! Ik had ook nog nooit van boulderen gehoord, haha. Ik dacht eerst aan een bolderkar, dat in combinatie met de klimmuur deed bij mij een error ontstaan in mijn hoofd. Oké, heel onlogisch. In ieder geval is dit een tof concept waarbij je eens op plekken komt waar je normaal niet snel aan denkt. Boulderen lijkt mij trouwens hartstikke tof!

 5. Charelle

  Oh wat een ontzettend gaaf concept! Heerlijk ook, hoef je helemaal niet te verzinnen wat je eens zal gaan doen. Iemand anders regelt het helemaal!

 6. Diana

  Haha wat grappig. Toen ik las dat je ook een korte activiteit kon kiezen dacht ik: boulderen zou hier echt een perfecte activiteit voor zijn. Toen scrolde ik pas door en zag ik dat je bent gaat boulderen! Super leuk, ik ben hier sinds november bijna iedere week te vinden en het is zo verslavend!

 7. Femke

  Wat een leuk idee! Zelf ben ik ook altijd veelste nieuwsgierig voor verrassingsuitjes, maar dit lijkt me wel leuk om een keer uit te proberen. Wel jammer dat het alleen nog maar in Utrecht is, anders had ik het zeker een keer uitgeprobeerd!

 8. Melle

  Wat een leuk concept en wat tof dat je bent gaan boulderen. Mijn vriend is daar heel fanatiek mee bezig en hoopt nog elke dag dat ik ook een keer mee ga haha. Zo’n ‘verrassing’ zou wel heel leuk zijn. Misschien moet ik me er dan ook maar eens aan wagen. Leuk!

 9. Djuli

  Wat een leuk idee! Ik kende het ook nog niet. Lijkt me tof om eens te doen :)

 10. Josianne

  Ah, wat een leuk idee! Ik ken dit helemaal niet. Hoewel ik niet meer in Utrecht woon, kom ik er nog wel heel graag (en vaak), en dan kom ik ook niet veel verder dan eten en een filmpje pakken haha.

 11. Maartje

  Krijg al klamme handjes als ik er naar kijk. Heb laatst de film Point Break gezien, daar deed me dit direct aan denken. Kun je bij AllSuprised ook je ‘dieet’ wensen aangeven? Bijvoorbeeld hoogtevrees?

 12. Sabrina

  Ah boulderen lijkt me echt super gaaf, zou ik graag een keer proberen! Wat een super leuk initiatief inderdaad!

 13. lisanne

  Dan is het goed om te weten dat je ook aan kan geven wat je niet wilt doen! Niet zo sportief aangelegd? Dan krijg je uiteraard een passende activiteit aangeboden! Kan niet missen dus!

 14. Sanne

  Ik vind dit echt heel leuk! Wat tof ook dat je dit dan hebt gedaan.
  Ik ga zeker even kijken op die website want ik ben nog wel op zoek naar iets voor m’n vriend en mij om te gaan doen samen, en de inspiratie is een beetje op haha.
  Ik weet alleen niet of ik het durf! Verrassingen zijn ook voor mij niet weggelegd, ik kan er echt niet tegen…
  Liefs

Geef een reactie