Happy List #01

Foto door Danique van Kesteren

Sinds het nieuwe jaar heb ik geen TGIF-artikel meer gedeeld. Deze rubriek verscheen elke vrijdag, met daarin een kijkje achter de schermen, een mooie quote met gratis font om te downloaden, nog meer freebies en blogtips.

Super leuk, maar na 2 jaar was ik er een beetje klaar mee, en wilde ik me niet te veel binden aan vaste rubrieken op mijn blog.

Toch begon het een beetje te kriebelen de laatste tijd, want ik miste een plek op mijn blog om leuke dingetjes te delen. Dat is immers de reden waardoor ik ooit ben begonnen met bloggen: het delen van leuke dingen. Daarom blaas ik nu een nieuwe ‘rubriek’ het leven in: de Happy List!

Dit keer geen vaste wekelijkse rubriek met vaste inhoud, maar een artikel vol leuke dingen (van blogtips tot receptjes tot gratis fonts en andere leuke doe-dingen, maar ook persoonlijke geluksmomentjes), welke ik zal plaatsen als ik er een hoop verzameld heb. Geen vaste data dus, maar om de zoveel tijd kun je een doses of happiness verwachten in de vorm van een lijstje!

Genoeg gepraat, laten we maar gelijk beginnen.

De Happy List #01

 

1. Het ‘De maandag na de zondag’ briefje van Marlou

Marlou ‘ken’ (want van die echte koffiedate komt het telkens niet ;-), maar virtueel dus) ik al heel wat jaren. Met haar vrolijke instagramfoto’s en brievenproject weet ze altijd wel een glimlach op mijn hoofd te toveren. Toen ik hoorde dat ze een tweewekelijkse nieuwsbrief begon vol leuke tips en nieuwtjes schreef ik me gelijk in. Inmiddels heb ik al 2 ‘briefjes’ ontvangen en kan ik ‘m van harte aanbevelen. Schrijf je hier in voor wat vrolijkheid in je mailbox!

2. Mumford and Sons

23 mei is het eindelijk weer zo ver, en ga ik mijn helden voor de derde keer live zien. Hier heb ik zoveel zin in! In Februari waren ze in Johannesburg – net nadat ik in Johannesburg was ja -, en gaven ze daar een optreden samen met de Senegalese zanger Baaba Maal. Ik vind de combinatie van Afrikaanse zang en het Engelse folk zo mooi! Ik hoop dat ze deze 23 mei ook spelen.

 

minox

3. Analoge fotografie

Ik schreef al eerder een stukje over analoge fotografie, en nog steeds trek ik er graag op uit met m’n Canon AE 1. Vorige maand liet ik weer eens een rolletje ontwikkelen (met dit als resultaat), al blijft de Canon wel een lomp en zwaar ding. Gelukkig kan ik twee nieuwe camera’s aan mijn collectie toevoegen: deze hele toffe polaroid camera van Lomography met verwisselbare lenzen en de schattige Minox hierboven op de foto. De Minox is een van de kleinste analoge 35mm camera’s, waardoor ie gemakkelijker meegaat. Beide camera’s ga ik testen, en zal ik uitgebreid op terugkomen.

 

4. Vrijmibo met Pablo Discobar

Ik weet nog niet precies wat mijn plannen zijn voor komend weekend, maar wellicht ben ik vrijdag wel bij de Vrijmibo te vinden. De Vrijmibo ligt nog een beetje verstopt, aan de Europalaan nummer 20 richting Kanaleneiland. Toch is het de moeite waard! Hier worden leuke feestjes gegeven met bandjes, biertjes, foodtrucks en er is zelfs een heus strand aanwezig!
Ik danste al eerder de voetjes van de vloer op Pablo Discobar in de Ekko, dus ook dat is een aanrader.

 

5. Op de leeslijst: As in Tas van Jelle Brandt Corstius

De komende weken ben ik druk met de laatste loodjes van het schooljaar, en op dit moment ben ik nog bezig in het boek ‘Nooit meer te druk‘ (geen grap), maar zodra een rustigere periode aanbreekt sla ik dit boek eindelijk eens open. Hij staat al een tijdje bovenaan mijn lijstje, sowieso ben ik fan van de familie Brandt Corstius. Over het boek:

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader Hugo: een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer weinig van normale dingen (kinderen). Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie.
Twee maanden na het overlijden van zijn vader stapt Jelle Brandt Corstius weer op de fiets. Met in zijn tas een deel van zijn vaders as – en zonder iemand om ruzie mee te maken – legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de wc mee door te spoelen (‘alleen grote boodschappen’), is de as bijna kwijt aan zigeuners en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Alpen.

 

6. Lijstje met favoriete blogjes

Natuurlijk sluit ik mijn Happy List af met hetgeen wat ik het liefst doe: blogs lezen. Hier wat blogs die mij de afgelopen tijd konden bekoren:

 • Net als Maura heb ik ook wel eens last van een blogdipje. ‘Laat maar gaan’, denk ik dan. Gelukkig is Mau weer terug met een heerlijk burgerrecept!
 • Nog een blog die ik altijd zal blijven volgen: die van blogvriendinnetje van het eerste uur Jolien. Inmiddels is het alweer 4 of 5 jaar geleden dat we elkaar voor het eerst ontmoetten? Jolien blogt niet meer zo regelmatig als toen, maar wat er online verschijnt is vaak heel fijn. Zoals deze post over haar tripje naar Marrakech.
 • Ik ben denk ik nog ouderwets, want ik geef nog steeds voorkeur aan geschreven blogposts in plaats van videoblogs, maar van deze video van Melle over haar bezoek aan Kopenhagen werd ik heel blij. Ook ik voelde me gelijk helemaal thuis in Kopenhagen, en hoop er deze zomer weer eventjes langs te gaan.
 • Ik hou zo erg van Merel’s mindstyle stukjes. Recht uit het hart, en ze raken altijd de juiste snaar. Zoals dit stuk over ‘terug mogen komen op keuzes die je hebt gemaakt‘. Overigens zijn haar audioblogs ook een aanrader.

 

Dit was de eerste Happy List! Ik hoop dat deze nieuwe ‘rubriek’ in goede aarde zal vallen. De volgende keer (wanneer is dus nog een verrassing) weer een lijstje. Wellicht korter of langer, we zullen zien ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Anne

  Ja, leuk! Ik miste je TGIF al maar kan me ook voorstellen dat je daar na twee jaar wel een beetje klaar mee bent. Dit vind ik een leuke vorm om toch die kleine dingetjes te kunnen delen :)

 2. Frauke

  Wat miste ik je TGIF stukjes al! Superleuk dat je onder deze vorm toch nog alle leuke dingen kan delen. Zoals dat je naar Mumford & Sons gaat – wat gaaf! Ik ben best wel benieuwd naar het boek, had er nog niet van gehoord, dus dat ga ik even onthouden. En jaaa, ik vind Merel’s stukjes rond mindstyle ook zo leuk, vooral dat wat je linkte dan! Fijne blogpost om zo in de ochtend te lezen, ben helemaal vrolijk :)! X

 3. Anne-Fleur

  Wat een leuk blij artikel! Leuk ook al die verschillende dingetjes. En ik ga me gelijk even inschrijven voor de briefjes van Marlou!
  Merel stukken vind ik ook echt zo fijn!

 4. Anna

  Super leuk, deze nieuwe ‘rubriek’. Helemaal happy :). En wel verstandig om ‘m geen vaste dag te geven, maar gewoon wanneer je er zin in hebt. Snap ik heel goed! Jaaa, liefde voor analoge fotografie <3. En wat een fijne tip van Pablo Discobar!

 5. Yvonne

  Hi Marlous,
  Wat een leuk idee, het delen van een Happy List! En dan niet elke week, maar gewoon, als je er zin en inspiratie voor hebt. Het geeft me wel te denken, ik heb net een wekelijkse rubriek aangekondigd op mijn blog… haha. Dank voor de inspiratie weer!

  1. Haha ach, de wekelijkse rubriek TGIF heb ik lang met veel plezier gedaan hoor! Soms was zo’n wekelijkse post juist wel fijn, gaf houvast. En als je alsnog wat minder vastigheid wil kan je het altijd nog wijzigen he ;-)

 6. Angelina

  Leuke naam! ;-) Maar wat tof dat je naar Mumford and Sons gaat en analoge fotografie is echt prachtig.

 7. Melle

  Mumford and Sons, JAAA! En dat boek, dat klinkt echt alsof ik dat ook moet lezen :) En zo tof om te lezen dat je het filmpje en de post over Kopenhagen zo leuk vond! Ik hoop er ook snel weer heen te gaan. Zo fijn! X

 8. Ice Pandora

  Ik heb een Mini Diana Lomography camera waarvan ik nog steeds
  een filmrolletje moet kopen.
  Veel plezier bij het concert van Mumford and Sons c: Xx
  ICE PANDORA

 9. Linda

  Wat een leuk artikel! En leuke naam happy list :) ben erg benieuwd naar je polaroid camera! X

 10. Inge

  Tof! Ik ga ook naar Mumford and Sons, nog minder dan een week maar! Wie weet zie ik je daar.

 11. Karlijn

  Leuk dat er weer een ‘ditjes en datjes’ artikel is, altijd fijn om te lezen en nieuwe dingen te leren kennen! En de nieuwsbrief van Marlou is inderdaad echt een aanrader, vrolijkt nu al mijn maandag elke keer op :)

 12. Lisa

  Jaaa, superleuk! Ik vind je echt een inspirerend persoon, dus dit is een leuke manier om nieuwe dingen te ontdekken. Oh, en ik heb ook echt een hekel aan video’s. Ik heb zelf geen blog, maar volg er best veel, maar ik sla standaard elke video over (hier en daar enkele uitzonderingen natuurlijk). Doe mij inderdaad maar gewoon tekst.

  Liefs

 13. Marlou

  ooooooooooh ZO LIEF DIT <3 bij deze maak je mijn dinsdag goed! ;) en ja, hah, die koffie, laten we maar gelijk een nieuwe datum prikken. kan je zaterdag of maandag toevallig? :) :) :)

 14. Benthe

  Jaa nieuw leuk artikel, fijn! Ik heb ook erg veel zin in de 23e :) Heb helaas niet de beste plekken, en moet het (nu al niet meer zo) nieuwe album eigenlijk nog even een paar keer luisteren. Desondanks, can’t wait!

 15. Wauw, deed je de TGIF stukjes al twee jaar?? De tijd gaat echt snel, het voelde voor mij nog altijd als een nieuwe rubriek, hihi. Maar dit is een goede vervanger, superleuk! Gewoon sparen totdat je genoeg hebt. En de audioblogjes van Merel zijn inderdaad echt zo fijn!

 16. Lonneke

  Oh ik miste je TGIF ook, maar je hebt een goede vervanger. Ik herken het overigens wel hoor.. ik wil me ook niet zo vastpinnen op vaste rubrieken. Dat maakt me vast een slechte blogger haha.
  Die audioblogjes van Merel ben ik door jou gaan luisteren en ze zijn zo tof. Prettige stem heeft ze ook.

 17. Ooh wat een leuk artikel! Vond de TGIF altijd erg leuk om te lezen, maar dit is ook leuke nieuwe rubriek! Goede vervanger dus ;)

 18. Linda

  Heel erg leuk! Ik snap wel dat je het tijd vond voor iets nieuws en ik vind dit een leuke vervanger! Zo ben je ook niet per se gebonden aan een dag of wat dan ook, lijkt me ook wel fijn!

 19. Inez

  Ik ga op 24 mei naar Muford & sons, hier in Antwerpen (nog maar twee dagen!). Die video heeft me al helemaal in de stemming gebracht!

Geef een reactie