Hoera: een nieuwe layout

Nieuwe layout

Met trots presenteer ik jullie.. de nieuwe layout! Na heel wat brainstormsessies heb ik met de hulp van Naomi van Deliciae Design mijn blog een nieuw uiterlijk kunnen geven. Ik vertel je graag meer over dit nieuwe design en mijn plannen voor de komende tijd.

Een nieuw jasje

Het duurde even voordat ik precies voor ogen had hoe het nieuwe design van mijn blog eruit moest komen te zien. Het moest een wat professioneler en tijdloos design zijn, iets strakker (volwassener?) dan mijn vorige layout, zonder dat het zijn vrolijke uitstraling zou verliezen. Daarnaast vond ik het belangrijk dat de layout vooral praktisch was, met handige index-pagina’s en duidelijke navigatie, zodat mijn blog (met inmiddels ruim 1000 artikelen) ook echt als naslagwerk gebruikt kan worden.

De vertrouwde groene kleur is gebleven, daar hebben we nog wat extra ‘groen’ aan toegevoegd in de vorm van de Monstera-blaadjes. Ik vind het heel tof! Verder is de layout vrij simpel en overzichtelijk en wat ik dus zelf heel belangrijk vond: tijdloos. Hoe leuk al die waterverf-effectjes en brush-fonts ook zijn, daar was ik inmiddels alweer een beetje op uitgekeken..

layout_index

Overzichtelijke indexpagina’s

Na bijna 6 jaar bloggen is er een enorm archief ontstaan, vol leuke artikelen die zeker de moeite waard zijn om (nog) eens te lezen. Recepten, DIY’s, handige blogtips, travel guides.. Voortaan vind je deze gemakkelijk terug in overzichtelijke indexpagina’s. Een shortlink naar deze pagina’s vind je rechts in de sidebar, maar ze staan ook tussen het menu.

Zo zie je in de recepten-index alle recepten op een rijtje, maar kun je bijvoorbeeld ook filteren op enkel salades, of een specifieke menugang. Op die manier vind je snel waar je naar op zoek bent.

obrechtstraat2

Plannen voor de komende tijd

Ik ben echt ontzettend blij met de nieuwe look voor mijn blog: iets volwassener en iets professioneler. Dat is ook een beetje de weg die ik in wil slaan met mijn blog. De nadruk iets meer op kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Gelukkig staat er een lange zomervakantie voor de deur en heb ik enorm veel inspiratie voor nieuwe artikelen gekregen.

Verwacht de komende tijd dus weer veel updates! Ik wil jullie alvast heel erg bedanken voor jullie geduld, en jullie altijd aanwezige support. Super lief. Mochten jullie nog foutjes tegenkomen laat het dan gerust weten, er zal vast ergens nog wel een dood linkje te vinden zijn. Sommige pagina’s kunnen sowieso wel een update gebruiken, dat zal ik de komende tijd allemaal gaan aanpassen.

Ik heb er zin in!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 44 reacties

 1. Stella

  Ooooh het is echt heel erg mooi geworden! Ik ben heel benieuwd naar alle artikelen die komen gaan (: Liefs, Stella.

 2. Roos

  Tof Marlous, ziet er heel rustig en mooi uit die lay-out!
  Liefs, Roos

 3. Ooh ziet er heel erg tof uit, echt heel iets anders en vernieuwends! Leuk, ben heel benieuwd naar alle artikelen die nog gaan komen!

 4. Lauriëtte

  Ziet er goed uit Marlous! Inderdaad iets volwassener, maar nog steeds vrolijk! :)

 5. Deisy

  Je design ziet er echt schitterend uit zeg. Dat hebben jij en Naomi echt prachtig gedaan. Ik wens je heel veel succes voor de komende tijd en kijk nu al uit naar je mooie artikelen.

 6. Rianca

  Wauw! Want een ontzettend gave layout! Ik ben helemaal verliefd. Kijk uit naar nog meer blogposts. :)

 7. Barbara

  Ik ben verliefd, alleen al die gatenplant. Wauw. Functionaliteit meet volwassenheid. Een clean, duidelijk en mooi uiterlijk. Tof!

 8. Yvonne

  Hi Marlous, gefeliciteerd met je nieuwe layout! Ik moest even wennen (het is toch vreemd om deze nieuwe look te zien als je site zich opent) , maar hij is supermooi! Het is inderdaad volwassener, wat minder zoet, maar nog steeds hip en vrolijk. Ik wens je de komende tijd heel veel plezier met het bedenken en uitwerken van allerlei nieuwe dingen!

  1. Ja, wennen is het sowieso wel even. Het is natuurlijk wel een tikje strakker, maar hopelijk straalt het nog steeds het frisse, vrolijkhe lente-gevoel uit :-).

 9. Anne

  Hoera, een nieuwe layout! Ik vind ‘m behoorlijk classy, heel tof :) Verheug me nu al op je nieuwe posts!

 10. Kim

  Wauw, het ziet er echt onwijs mooi uit! De header is echt een blikvanger, heel leuk. Verder lekker strak en overzichtelijk. Leuk!

 11. Veerlez

  Wooow wat is je layout ontzettend mooi geworden! Heel classy!

  (Ik zie alleen niet bij elke post de lees meer button, bij deze post niet, bij die daarna wel, en die daarna weer niet)

  1. Ja klopt, dat komt omdat die lees meer button alleen verschijnt wanneer mijn intro langer is dan 55 woorden. Je kunt wel forceren dat er altijd een lees meer knop verschijnt, maar dan breekt ie je tekst soms zelfs midden in een woord af.. Ik twijfelde even of ik dat wilde, maar ik hoop dat het duidelijk genoeg is dat je ook op een foto kan klikken om verder te lezen (en anders moet ik maar gewoon langere intro’s schrijven ;-)).

 12. Laura

  Wat is het mooi geworden! Ik vind het zo leuk om te zien hoe een blog(-layout) met een persoon meegroeit. Ik ben heel benieuwd naar alle artikeltjes!

 13. Yvette

  Wat een heerlijk frisse layout! Goed gedaan dames! Ik ben erg benieuwd naar wat er allemaal nog komen gaat :) Zet hem op!

 14. Hedwig

  Ooh wat een plaatje! Vooral die bladeren bovenaan. Ik vond je vorige layout ook al fijn, maar deze is echt prachtig :)

 15. Sylvia

  Heerlijk hè, zo’n frisse wind door je blog? Het ziet er echt prachtig uit! :D

 16. Melle

  Holy moly wat mooi! :) Hoera hoera! Gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal want hallo, dit is echt heel tof!

 17. Darina

  Supermooie layout en heel overzichtelijk! Ben benieuwd naar de artikelen!

 18. Lisa

  Aaah heel leuk, echt een mooie layout! Ik heb toevallig een foutje ontdekt: bij de DIY staan ook een aantal andere artikelen (omgaan met stress, tevreden zijn etc).

  Liefs

  1. Dit is geen foutje, dit zijn mijn ‘DIY – Mindstyle’ artikelen. Ik wist nooit zo goed waar ik die onder moest plaatsen, en vond dat werken aan jezelf (want daar richten de mindstyle artikelen zich toch een beetje op) ook een soort do it yourself was.. Haha. Maar wellicht moet ik daar toch nog eens een aparte categorie voor maken, omdat ik steeds meer van zulke artikelen schrijf. :-)

   1. Lisa

    Ahh, ik snap het haha. Persoonlijk zou ik het best tof vinden als er inderdaad een apart topic over mindstyle komt. Ik ben sowieso fan, ik volg je al jaren en dankzij jou heb ik een enorme verzameling stationary voor postcrossing hahaha. Je bent echt een inspiratiebron voor mij! Keep up the good work :)

 19. Lieke

  Hee, ik heb de reactie nog niet eerder gezien – misschien ligt het aan mijn laptop. Ik gebruik Windows Edge van Windows 10 en op jouw site zit er aan de linkerkant een volkomen nutteloze scroll-balk. Enig idee waar dat aan ligt?

  1. Oh, goed dat je het meldt! Ik werk zelf op een macbook, en heb de site net wel bij een huisgenootje in windows gezien maar daar is die scrollbalk me niet opgevallen.. Ik ga er even naar kijken, thanks!

 20. Suuz

  Wauw prachtig!!!!!!! mijn complimenten! heeeeeeel fijn lezen hier!

 21. Sonja

  Wauwieeee, wat is dit gaaf en mooi geworden!! Heel mooi, inderdaad net wat volwassener maar nog steeds herkenbaar als Last Days of Spring! Super gedaan! En ben heel benieuwd naar je toekomstige artikelen!:)

 22. Lonneke

  Ik vind je nieuwe layout heel erg mooi. Wat volwassener inderdaad, maar wel helemaal jij!

 23. WOW! Hoe mooi Marloes! En dan die gatenplant die centraal staat, kei mooi. (Ik ben wel een beetje jaloers, hihi.) En je index pagina’s, je hebt echt gedacht aan elk detail, hier kan ik alleen maar over dromen.

 24. Rebecca

  Echt tof je nieuwe lay out! Zo strak en overzichtelijk! Nu krijg ik kriebels om weer meer te gaan bloggen…dit staat bij mij helaas al een tijdje op een laag pitje ):

 25. Sanne

  Super leuk Marlous! Ik vind ‘m erg mooi :) ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent en trots op bent!
  De lange zomervakantie, daar kijk ik ook zo naar uit, want het bloggen schiet er nu soms echt bij in. Maar straks misschien niet meer.
  Geniet van de nieuwe look van je blog!
  Liefs

Geef een reactie