Hotspot: Frühstücken bij Puschkin

Utrecht is weer een nieuwe hotspot rijker: Puschkin ontbijt & lunch. Hier kun je terecht voor een heerlijke frühstück – ja op z’n Duits, want Puschkin staat volledig in Duits thema. Dus ontbijten met kaiserbrötchen, en op de muur zit zo’n typische DDR groene kleur.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/FC8F787F-5259-41D5-B4FC-B351B92434CB_zps43uq6fix.jpg

Het pand bevindt zich in de oude garage, aan de Wittevrouwenstraat (jeweetwel, het verlengde van de Voorstraat dat je waarschijnlijk altijd al de Voorstraat noemde). De zaak beschikt dus over een grote pui, die met mooi weer helemaal open geschoven kan worden. Zo wordt het lekker zonnig in de zaak.

Verwacht hier geen hipster ontbijtjes met pancakes en toast met avocado, meer lekker nuchtere Duitse ontbijtjes met brood en veel beleg. Je kunt uit verschillende soorten ontbijtjes kiezen, maar het komt er op neer dat je gezellig de tafel vol hebt staan met beleg en broodjes, en zo zelf je eigen ontbijtje maakt.

Heel relaxed dus, het had wel wat weg van een hotelontbijtje zo. Bij het ontbijtje serveren ze lekkere koffie van Giraffe Coffeeroasters, en ‘s middags kun je hier ook prima neerploffen voor een stukje taart of een quiche met een Duits biertje.

Op donderdag- en vrijdagavond kun je de hele middag blijven hangen, want dan verandert de zaak vanaf 17:00 in een BYO (Bring Your Own) concept, en mag je je eigen avondeten meenemen. Hoe leuk!

Bij het nuchtere menu hoort ook een nuchtere prijs: complete ontbijtjes heb je al vanaf €7,50. En wanneer je op donderdagavond je eigen eten meeneemt is het helemaal goedkoop.

De zaak is doordeweeks van 8 tot 17 geopend, op donderdag en vrijdag mag je tot 22:00 blijven zitten. Op zaterdag gaan ze om 10:00 open, op zondag zijn ze helaas gesloten. Dat is nog wel een dingetje: zondag is toch de ultieme dag om buiten de deur te gaan ontbijten? Dus hopelijk komt daar nog verandering in!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Eline

  Wat een leuk concept! Ook super grappig dat je je eigen avondeten mee mag nemen. Dat lijkt me echt heel erg gezellig met zijn allen.

 2. Darina

  Leuk zeg! Weer eens wat anders! Dit adresje ga ik onthouden

 3. Dionne

  Aah! Wat ziet het er heerlijk uit! Ik ben dol op heerlijk ontbijt!

 4. Hedwig

  Dit ziet er zo leuk uit! Ik ben er al vaak langsgefietst, maar nog nooit binnen geweest. Het hotelontbijtidee spreekt me wel aan, ik vind het wel leuk als je verschillende dingen kunt kiezen. En op zondag moeten mensen maar iets verderop bij de Ontdekking komen ontbijten ;)

 5. Karlijn

  Klinkt als een leuke plek om te zitten! En gezien het feit dat ik er elke dag langs kom voor de uni, zal dat vast ook nog wel een keer gaan gebeuren :)

Geef een reactie