Kookboekreview: All Day Breakfast

ADB

Ik ben niet zo’n ontbijter. ‘s Ochtendsvroeg krijg ik geen hap door mijn keel, en als ik kan kiezen tussen iets langer in mijn bed liggen of een kleffe boterham.. Dan is de keuze snel gemaakt.

In het weekend is dat een heel ander verhaal: dan is het ontbijt mijn lievelingsmaaltijd. Wellicht heeft het verschil van tijdstip met doordeweekse dagen er iets mee te maken. Hotelontbijtjes, banaanpannekoekjes, gebakken eitjes, ontbijtjes buiten de deur.. Ik hou van ontbijten! En daarom ben ik ook zo fan van het kookboek All Day Breakfast.

 

ADB5

Het zoveelste blogboek?

All Day Breakfast is van de hand van Denise van de blog ‘The Little Things‘. Bij boeken van bloggers ben ik altijd een beetje huiverig: niet elke blogger is ook een goed auteur. Daarnaast heb ik het idee dat blogboeken vaak ‘snelsnel’ in elkaar worden gezet, en dat de naam van een blogger er vooral aan verbonden is voor de verkoopcijfers.

Gelukkig is dat bij dit boek niet het geval. Hier zit zoveel tijd en liefde in, en dat zie je gelijk. Sterker nog, Denise ontwikkelt niet alleen de recepten, maar doet ook zelf de fotofrafie en foodstyling. Knap!

ADB2
ADB3
ADB8

Indeling

Het boek is ingedeeld in 6 hoofdstukken. Omdat het hele boek over ontbijtrecepten gaat, zijn dit geen traditionele hoofdstukken met voor- hoofd- en nagerechten, maar themahoofdstukken. Zo is er een hoofdstuk met up & running ontbijtjes, healthy ontbijtjes, katerontbijtjes en mijn favoriet: de lazy weekend brunch.

Deze indeling is niet alleen origineel, maar eigenlijk ook vrij praktisch. Wanneer ik ga ontbijten, bepaal ik mijn ontbijt ook aan de hand van mijn situatie en stemming. Na een nacht stappen blader je dus zo door naar hoofdstuk 5, ‘the morning after the night before’, en doordeweeks pak je eerder receptjes uit het hoofstuk ‘up & running’.

ADB4
ADB6
ADB7

Recepten en vormgeving

De recepten zijn gevarieerd, en wisselen van uitgebreid tot vrij simpel – maar nooit echt ingewikkeld. Zo kan ik best zelf smoothies maken, maar blijf ik vaak hangen in dezelfde recepten. De smoothierecepten uit dit boek zijn niet ingewikkeld, maar gaven me wel nieuwe inspiratie.

Het zelfde geldt voor de toast met avocado en gepocheerd ei, inmiddels een klassieker. Daar kan ik me zonder recept heus wel iets bij voorstellen, maar het is toch fijn dat er nog even wordt uitgelegd hoe je nou precies een eitje pocheert.

Het boek geeft dus vooral veel goede inspiratie, en de prachtige foto’s werken uitnodigend. Bij het bladeren door dit boek loopt het water je in de mond, en wil je gelijk aan de slag met je ontbijtje.

De mooie foto’s zorgen er niet alleen voor dat je meteen aan de slag wilt gaan, maar geven mij als semi/part-time foodblogger ook een heleboel inspiratie om aan de slag te gaan met foodstyling. Dit boek is niet alleen een aanrader om zijn recepten, maar zeker ook om de foto’s.

ADB9

Ontbijten buiten de deur

Achter in het boek vind je ook nog een lijst met adressen waar je heerlijk buiten de deur kunt ontbijten en brunchen, voor als je toch niet zo’n zin hebt om in de keuken te staan. Het bevat zowel adresjes in eigen land als adresjes in wereldsteden zoals New York of Kopenhagen.

ADB10

Kortom; dit boek is zoveel meer dan een kookboek. Je haalt hier een hoop inspiratie uit: voor je ontbijt, voor je foodfoto’s en voor leuke ontbijtadresjes.

Het boek heeft een mooie stevige kaft en lekker dik papier, waardoor het luxe aanvoelt. Toch kost hij slechts €20, vrij goedkoop voor een kookboek. Het boek is o.a. hier te koop. Oh en goed nieuws: Denise is alweer bezig met een tweede kookboek, wat dit najaar verschijnt..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Darina

  Wat een leuk en handig boek! Ik ben dol op ontbijtjes dus inspiratie is altijd welkom!

 2. Rowan

  Heel herkenbaar, door de weeks moet ik haasten maar in het weekend kan ik des te meer genieten van een lekker en uitgebreid ontbijtje. Dit ziet eruit als een prachtig boek, die foto’s spreken mij ook gelijk aan.

 3. Anne

  Dat ziet er mooi uit! En ik kan me voorstellen dat een indeling zoals deze heel handig is, ja. Ik kies ook vaak op stemming en wil in het weekend iets heel anders ontbijten dan doordeweeks. :) Dit boek onthoud ik voor m’n wishlist!

 4. Frauke

  Wauw, wat een prachtig boek zeg! Ziet er heel mooi uit qua vormgeving en styling, dat vind ik altijd zo fijn bij kookboeken. Het boek klinkt ook echt tot in de puntjes afgewerkt, ik ga het bij dezen op m’n wishlist zetten. Bedankt voor het delen! X

 5. Dit boek staat al een tijdje op mijn wishlist!
  Want om eerlijk te zijn ontbijt ik altijd hetzelfde, met een boterham…
  Ik wil wel eens wat anders maar weet dan vaak niet wat of hoe.
  Dus dit boek zou perfect zijn (en ook vanwege de mooie fotostyling uiteraard! )

 6. Shelley

  Ik hou van ontbijt! En ik wil dit boek hebbennnnnn *hartjes-ogen* Bedankt voor het delen, want ik had er nog nooit van gehoord voor dit artikel.

 7. Marloes

  Zo’n mooi boek! Ik heb het mijn moeder eerder dit jaar kado gedaan, maar uiteraard heb ik er eerst zelf in gesnuffeld. Ik ben wel benieuwd of je die gin + espresso combi al eens hebt geprobeerd. Die maakte ik thuis en was niet te hachen! Dat lag ongetwijfeld aan mijn barista skills dus ik ben benieuwd of een ‘goede’ ook echt lekker is.
  – X Marloes

 8. Wauw ziet eruit als een tof boek! Wordt hier wel enthousiast van, denk dat die maar op mijn wishlist komt. Klinkt erg gaaf en dat terwijl ik eigenlijk niet zoveel boeken koop.. ;)

Geef een reactie