Boekreview: Good Food in 20 minuten

goodfood

Gezond en lekker eten, dat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel staat. Klinkt ideaal toch? Laurianne Ruhé belooft het je met haar nieuwe boek ‘Good Food in 20 minuten’.

Dit is de opvolger van haar eerdere succesvolle ‘Good Food’. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Laurianne gehoord, maar de vrolijke cover trok direct mijn aandacht.

goodfood2
goodfood4 goodfood10

Opmaak en indeling

Niet alleen de buitenkant van het boek ziet er mooi uit, ook de binnenkant is gevuld met mooie foto’s en illustraties. Het boek heeft een stevige kaft en stevig mat papier, wat het een luxe uitstraling geeft.

Het boek is opgedeeld in twee delen: ‘Gezond zonder gedoe’ en ‘Fast & healthy food recepten’. Het eerste deel staat vol tips over het verhogen van je energielevel, het efficiënt indelen van je tijd en uitleg over de 80/20-regel.

In het tweede deel vind je alle recepten, welke ingedeeld zijn in verschillende hoofdstukken. Zo is er een hoofdstuk met recepten voor als je gaat sporten, over eten onderweg en op een feestje. Allemaal natuurlijk ‘good food’, én dus in 20 minuten klaar.

goodfood5
goodfood6 goodfood7 goodfood8

Gezond zonder gedoe

Het eerste deel van het boek vol tips & tricks is een leuke toevoeging aan de recepten, en maakt het boek ook een stuk waardevoller. Naast handige tips en motiverende teksten staan er ook oefeningen en invul-opdrachtjes in. Op die manier is het niet alleen een kookboek, maar echt een gids naar een gezonder lijf.

De tips die Laurianne geeft zijn helder en positief, er wordt nergens met een belerend vingertje gewezen. Je krijgt er juist zin van om gezond aan de slag te gaan!

goodfood9 goodfood11 goodfood12

Recepten

En dat komt goed uit, want de rest van het boek staat vol gezonde recepten! Ik zag een paar inmiddels goed ingeburgerde ‘healthy food’ recepten voorbijkomen zoals homemade energierepen en vegaburgers. Maar er staan ook een heleboel nieuwe inspirerende recepten in.

Gezond wordt al gauw ‘ingewikkeld’, het is nou eenmaal gemakkelijker en sneller om even snel iets uit een pakje te maken. Toch zijn de recepten allemaal redelijk eenvoudig. Er worden geen super moeilijke ingrediënten of handelingen gebruikt. Al betwijfel ik of het allemaal binnen 20 minuten op tafel staat.. misschien bij de gevorderden onder ons ;-)

goodfood13

Kortom: Good Food is een leuk boek voor iedereen die wat gezonder wil eten, zonder dat het te veel moeite kost. De extra tips en oefeningetjes maken het boek echt een complete gids. Het boek kost €22,50 en is o.a. hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Charelle

  Oh wat een tof boek lijkt me dit! Het doet me wel qua lay-out en cover een beetje denken aan de boeken van Rens Kroes, maar daar staat niet zoveel uitleg in dus dit is denk ik wel gedetailleerder. (: Misschien ga ik dit boek wel voor mijn verjaardag vragen!

 2. Annika

  Dit lijkt me echt wel een leuk boek! Ik vind het vooral leuk dat naast recepten ook tips worden gegeven! :)

 3. Tessa

  Die foto’s zijn echt gaaf ik snap wel waarom dit boek opvalt :)

 4. Liefs Lara

  Ik heb dit boek volgens mij al vaker voorbij zien komen in de winkel, maar nooit echt in gekeken! Zeker wel de moeite waard dus! Leuk dat je er ook in kunt schrijven, maakt het iets persoonlijker.

 5. Leneth

  Ziet er heel vrolijk en leuk uit! Heb je al zelf wat geprobeerd uit het boek? En zoja beviel dat ? :)
  x

  1. Nog geen tijd voor gehad i.v.m. de deadlines aan het einde van het schooljaar. Maar de recepten zijn niet heel moeilijk! Denk dat het eerste recept dat ik ga maken de noodlesoep wordt :-)

 6. Rowan

  Klinkt als een fantastisch boek! En wauw die foto’s en illustraties! Echt geweldig! Om vrolijk van te worden!

 7. Melle

  Ik was nét aan het bedenken wat een leuk cadeau zou zijn voor een housewarming. En hallo, goede tip zeg! Met dit boek kun je zo te lezen én gezond eten én hou je ook nog tijd over om gezellig samen iets te ondernemen :)

 8. Gea

  Leuke foto’s ook! Het boek lijkt mij zeker handig, en heel interessant ook. Misschien maar eens bestellen.

Geef een reactie