Boekreview: Wanderlust

wanderlust

Bloggers die boeken uitbrengen: het is nog steeds een hype. Beautyboeken, kookboeken, de lifestyleboeken van Anna en Serena.. Maar een boek geschreven door een reisblogger was er nog niet.

Aan Anne (van Your Little Black Book) de uitgelezen kans om dit gat op te vullen. En wel met twee boeken: Wanderlust, een reisgids vol (persoonlijke) tips en de Amsterdam City Guide. Vandaag een review van het eerste boek, Wanderlust.

wanderlust1 wanderlust3 wanderlust4

Inhoud van het boek

Wanderlust is een vrij dik boekje. Qua formaat (A5) echt een gidsje, waardoor hij makkelijk in je reistas past. Het boek is in 5 hoofdstukken ingedeeld: Travel DNA, Travel tips, Travel & Style, Food & Travel en My little black book.

In het eerste hoofdstuk gaat het vooral over Anne zelf: hoe is ze haar reisblog begonnen, en welke reizen heeft ze allemaal al gemaakt? Het tweede hoofdstuk is mijn favoriete hoofdstuk, deze staat vol handige tips en hacks waar zelfs de gevorderde wereldreiziger nog wat aan heeft. In het derde hoofdstuk combineert Anne reizen met mode, en geeft ze je tips over het inpakken van je koffer tot fijne reisoutfitjes. In het vierde hoofdstuk wordt de combinatie met eten gemaakt, met handige tips en de laatste foodtrends. Het boek sluit af met – hoe kan het ook anders – een little black book met de favoriete adresjes en hotspots van Anne in verschillende wereldsteden.

wanderlust2 wanderlust8
wanderlust5

Opmaak en vormgeving van het boek

Wanderlust heeft een stevige kaft, en mooi dik en mat papier. Die kaft geeft ‘m een luxe uitstraling, waardoor hij ook mooi staat op de koffietafel. Iets minder praktisch wel als je ‘m mee wilt nemen op reis. Een speciale paperback reiseditie zou geen gek idee zijn!

De tekst in het boek is strak, met duidelijke kopjes in de stijl van Anne’s blog. Het boek staat vol foto’s, zowel mooie reisfoto’s als persoonlijke kiekjes van Anne. Dat maakt het boek persoonlijk en dat is leuk, al valt de kwaliteit van de mobiele telefoonkiekjes vaak wel een beetje tegen op print.

De hoofdstukken worden zo nu en dan onderbroken door grote foto met quote – leuk, maar het zorgt wel een beetje voor 2007 tumblr/weheartit vibes met de gele filter eroverheen. Dat geeft een beetje een ‘tienerboek’-gevoel, terwijl de inhoud juist helemaal niet kinderachtig is. Maar goed, wellicht is dat ook gewoon een kwestie van smaak.

wanderlust6 wanderlust7 wanderlust9

De toegevoegde waarde van het boek

Zoals altijd de vraag bij een blogboek: voegt het iets toe aan de al bestaande blog? In dit geval zeker. Met Wanderlust heb je niet alle tips en adresjes heel overzichtelijk bij elkaar, voor het boek is ook daadwerkelijk veel nieuwe content geschreven. Het boek is lekker dik, je merkt dat er met aandacht geschreven is (er is niet snel iets afgeraffeld omdat een deadline gehaald moest worden).

Wanderlust is een perfect cadeautje voor een reiziger: of je nou een doorgewinterde wereldreiziger bent of twee keer per jaar op citytrip gaat. Het boek kost €20,00 en is o.a. hier te koop. Ps. Op mijn instagram verloot ik een exemplaar van Wanderlust!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Darina

  Ik was heel benieuwd naar dit boek maar je hebt me nog nieuwsgieriger gemaakt dus deze ga ik zeker kopen!

 2. Eline

  Het klinkt echt als een super leuk boek! Ik ben benieuwd.

 3. Anne

  Hm je hebt me ook wel nieuwsgierig gemaakt :) Ben vooral benieuwd welke tips ze geeft!

 4. Josianne

  Ik heb het boek al in de winkel zien liggen en het ziet er heel mooi uit. Ik ben dan ook best benieuwd naar de precieze inhoud van het boek!

 5. Frauke

  Klinkt goed! Ik heb het boek nog niet gezien in real life, maar snap wel wat je bedoelt met tumblr-achtig over de plaatjes. Overigens is de inhoud nog altijd het belangrijkste, dus wel fijn dat die echt een toegevoegde waarde is. Normaal ben ik na jouw reviews altijd gelijk van ‘JA! Moét ik hebben!’ en dat heb ik nu niet meteen, dus ik ga er nog eens naar kijken :D. X

 6. Melle

  Het ziet er zó leuk uit! En inderdaad wat je zegt, echt een tof cadeau. Ben ook benieuwd naar het andere boek. Want ondanks dat ik in Amsterdam woon, lijkt het me dus wel heel tof om dat boek in ieder geval eens door te bladeren. Er is zó veel te doen!

 7. Laura

  Die titel alleen al maakt dat ik ‘m ook echt zou willen! Mooi die kaft.

 8. Demi

  Ik snap helemaal wat je bedoelt met die gele filter, verder lijkt het me een super interessant en leuk boek! Ga ‘m zeker checken in de boekenwinkel :)

 9. Tessa

  Ik ben zo benieuwd naar dit boek en ik vind de vormgeving heel tof. Ik denk toch dat ik binnenkort wel ga kopen. Een zeker leuke toevoeging aan alle boeken die bloggers en youtubers al hebben geschreven.

 10. Ik zag het boekje laatst al in de winkel liggen en ben er erg benieuwd. Nu ik je artikel heb gelezen ben ik nog nieuwsgieriger geworden. :)

 11. Fleur

  Dit lijkt mij hét boekje voor deze zomervakantie!
  Ik ga hem zeker in mijn achterhoofd houden.

 12. Iris

  Dit lijkt me echt een heel leuk boek! Ik ben ook wel benieuwd naar alle tips die erin staan. Deze komt zeker weer op mijn lijstje, haha.

 13. Gemma

  Ahh what a gorgeous book and inderdaad an ideal gift idea for someone that travels often!! I’ll be sure to check it out!

  Gemma

 14. Dus DIT zag ik in de boekwinkel liggen! Snel snel tijdens het afrekenen trok het mijn aandacht, maar te weinig tijd om er beter naar te kijken. Klinkt ontzettend leuk en ziet er mooi uit! En fijn formaat ook, ik hou wel van dikke A5jes ^_^

Geef een reactie