Diary week 23: de laatste loodjes, vakantie & perstrip

IMG_9975

Afgelopen week was druk en hectisch, maar vooral ontzettend leuk. Ik had m’n aller-laatste deadlines (en heb nu vakantie tot aan september!!!), en pakte vervolgens direct mijn koffer om op perstrip naar Benidorm te vertrekken. Alwaar we vervolgens van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een vol programma hadden. Er komt nog een aparte post over deze trip online, maar in deze diary zie je alvast de hightlights!

Nog even terug naar vorige week dinsdag, mijn allerlaatste schooldag van dit schooljaar..


Ik moest het project waar we de afgelopen weken mee bezig waren presenteren (en ook alle presentaties van de andere groepjes aanhoren…). Dat was nog even een lange middag, maar alles ging goed en toen kon de zomervakantie beginnen!

En dat werd gevierd met een biertje, getrakteerd door de docent haha! Ik heb nu dus tot half september vakantie, hoe bizar is dat? De laatste keer dat ik zo lang vrij was, was na mijn eindexamens. Drie maanden vrij.. ik heb in ieder geval ontzettend veel zin om tijd te steken in mijn blog. Daarnaast wil ik mijn Spaans weer eens oppakken, en lijkt een wijncursusje me ook wel wat. Zoveel tijd, zoveel mogelijkheden! Wat zouden jullie doen?

En oh: ik ben dus over naar het volgende schooljaar! Hoera! Dat is best wel een unicum voor mij, met al mijn afgebroken studies.. ik ben er dan ook best een beetje trots op :-). Ik ben zo blij met mijn huidige studiekeuze, ik zit echt op m’n plek. Mocht je meer willen lezen over mijn studie, eerder schreef ik er al eens wat stukjes over (1 & 2).

Goed.. zomervakantie dus! Dat moest gevierd worden, daarom maakte ik een heerlijke zomerse salade en at deze samen met een vriendinnetje op haar dakterras. Het is een salade met watermeloen, feta en parmaham, een van mijn favoriete zomersalades. Vorig jaar deelde ik het recept al, nu voegde ik alleen nog komkommer toe.

De volgende dag ging ik nog even met hetzelfde vriendinnetje de stad in. Genieten van de zon met een ijskoffie, en nog even de laatste inkopen doen voor mijn perstrip. Van donderdag tot en met maandag was ik namelijk in Benidorm, op uitnodiging van Baltus Communications en Visit Benidorm.

Naast zonnebrand, blarenpleisters en andere noodzakelijke dingen kocht ik onder andere dit jurkje van H&M. Hij ziet er zo heel wijd uit, maar hij valt juist lekker los.

Daarnaast kocht ik ook een nieuwe bikini bij Scotch & Soda, deze werd verpakt in dit leuke tasje.

Uiteraard vergat ik een foto van de bikini te maken, maar hier zie je het topje. Wit met een grappig zwart motiefje, en met schelpjes aan de touwtjes.

Van Eye-fi kreeg ik deze SD-kaart opgestuurd met wifi-verbinding, perfect zo vlak voor m’n perstrip. Ik had wel vaker van dit soort sd-kaartjes gehoord, maar dacht dat je daarvoor een speciale camera nodig had met wifi-verbinding ofzo. Niets is minder waar: je verbindt de sd-kaart een keer met een app op je telefoon, en vervolgens laadt hij alle foto’s van je camera zo op je telefoon. Echt ideaal!

Juist met een perstrip, waarbij je je foto’s snel wilt delen via social media! Een groot voordeel vond ik dat hij ze laadt op je telefoon, maar niet je opslagruimte hiervoor gebruikt (daarvoor moet je de foto’s nog opslaan). Hij werd getipt als vaderdag-cadeau, maar ik zou ‘m lekker voor jezelf aanschaffen ;-) In ieder geval voor bloggers echt een must!

Tussendoor fietste ik nog even langs Maura om mijn verjaardagscadeautjes op te halen. Helemaal bepakt en bezakt met een koffer vol cadeaus fieste ik weer naar huis. Ik heb zoveel gekregen!! Onder andere de spellen Ticket to Ride en Koehandel, een mooie houten plank, wijnglazen en mooie cocktailglazen, chocola, plantjes, wijnflessen, een speakertje voor op het strand.. Super leuke cadeaus!


‘s Avonds flanste ik snel een simpele pasta in elkaar, lakte ik m’n nagels en pakte ik m’n koffer in.

Donderdagmiddag vloog ik naar Benidorm. Samen met andere bloggers (o.a. Sabine van Ohmyfoodness en Fleur van FleurSophia) zouden we de komende dagen dit bejaardenoord gaan verkennen. Want ja, daar staat Benidorm wel een beetje bekend om toch? Zo in het vliegtuig zag ik in ieder geval al wat grijze koppies..

En ja hoor, de eerste (tandem??!!)scootmobiels werden direct gespot. Benidorm blijft natuurlijk een bejaardenoord, dat kan niet ontkend worden en dat was ook niet de bedoeling van het toerismebureau. Wel wilden ze ons laten zien dat er nog zoveel meer te beleven was in Benidorm.

We vielen gelijk met onze neus in de boter, want in een gezellig straatje vol tapasbarretjes was een wijnfestival aan de gang. Voor slechts €4 kocht je een glas en een strippenkaart, en mocht je vervolgens 4 wijnen proeven. Hier doen ze niet aan lullige proefglaasjes, maar schonken ze gewoon je glas vol. En het glas mocht je achteraf houden! Dit wijnfestival heet Cultura del Vino en vindt elk jaar plaats.

‘s Avonds dineerden we in het restaurant van een 5-sterren hotel, en was dit ons uitzicht. Benidorm staat vol wolkenkrabbers, en daardoor heeft het wel iets weg van L.A. of zo.

Zelf verbleven we ook in een prachtig 5-sterren resort; Asia Gardens. Zo bizar luxe! Dit resort was in Aziatisch thema, en had maar liefst 7 zwembaden. En eigenlijk was het hele resort een grote botanische tuin. Uiteraard later meer hierover, maar hier alvast het uitzicht van mijn kamer.

Het beste van het verblijven in een hotel: het ontbijt. Het ontbijtbuffet was hier echt fantastisch. Vers fruit, verse pannenkoekjes en omeletten, yoghurt, brood, English breakfast maar ook typisch Spaans ontbijt met tortilla en Ibérico ham. Zo lekker! Ik ging elke dag voor een zes-gangen ontbijt haha.

Daarna vertrokken we richting de golfbaan, deze was echt gigantisch en vanaf hier had je mooi zicht op Benidorm. Golfen is natuurlijk ook iets voor oude mensen, dus ik vroeg me af of dit wel de beste manier was om de stad te promoten..

Maar dit was verrassend leuk! Lekker hard die balletjes wegslaan, en ik bleek er ook nog een beetje gevoel voor te hebben. Het is overigens nog best lastig om zo’n balletje goed te raken, en het vergt ook flink wat inspanning. Zeker niet alleen voor oudjes weggelegd ;-)

Uiteindelijk sloeg ik met 130 meter het balletje het verst van de groep, en won ik deze prachtige pet. Jeej :-)

We lunchten in het oude centrum van de stad, en kijk: dit is ook Benidorm. Schattig toch?


De heldere zee lag er aanlokkelijk bij, maar tijd om te zwemmen was er niet want we moesten door naar een wijnproeverij. Wat vervelend toch ;-). Gelukkig konden we wel even met de voetjes in de zee.

Hier een foto met een paar bloggers van de groep. We hadden zoveel lol met elkaar! We waren met 8 meiden en 1 Vlaamse man op stap. Een man tussen zoveel kakelende vrouwen, en dan ook nog allemaal ‘Hollanders’.. was af en toe hilarisch ;-).

‘s Middags hadden we eindelijk twee uurtjes vrije tijd, dus die werden meteen benut aan het zwembad. Zo’n perstrip is natuurlijk geweldig, maar het blijft ‘werk’. Wel het allerleukste werk wat je kan bedenken, maar je hebt je wel aan een vol programma te houden en dat is soms wel vermoeiend. Zo’n uurtje aan het zwembad kwam dus als geroepen.

‘s Avonds gingen deden we drankjes op het dak van een van de vele wolkenkrabbers en aten we tot laat op de avond bij een restaurant. Ik moest wel even wennen aan het uiteten gaan om tien uur ‘s avonds, maar met het warme weer is het eigenlijk wel fijn.

Iets minder fijn als de volgende ochtend dan weer vroeg de wekker gaat, maar het ontbijt maakte alles weer goed. Deze vogeltjes wilden trouwens heel graag mijn flensjes opeten, maar dat liet ik natuurlijk niet zomaar toe.


Zaterdag gingen we iets heel tofs doen: een fietstocht op e-bikes! Bij elektrische fietsen denk je ook gelijk weer aan bejaarden, maar dit waren hele coole e-bikes, een soort low riders. En wow, ik had nog nooit op een e-bike gereden maar wat is dat chill?! Je zoeft echt over de weg, en vooral met steile heuvels is zo’n e-bike heerlijk!

We reden door een natuurgebied langs prachtige kliffen.

‘s Middags lunchten we uitgebreid bij een hip strandtentje. Die heb je namelijk ook, naast de Friet van Piet en de vele pub’s.

Daarna vaarden we met een bootje naar het onbewoonde eiland dat voor de kust ligt, waar we in de zee zwommen. Zwemmen in de zee geeft altijd zo’n ultiem vakantiegevoel!

Aan het einde van de middag hadden we weer even vrije tijd, dus besloot ik om in bad te gaan. Die heb ik thuis namelijk niet, dus moet je er goed gebruik van maken!


‘s Avonds gingen we weer heerlijk uiteten. Pintxos! Zo lekker. Ik had o.a. een pintxo met gebakken geitenkaas en cranberry’s. Die combinatie vind ik altijd zo lekker!

Zondag begon ik wederom met een goed ontbijtje: pancakes!

Daarna gingen we met jeeps op pad, dit was zo leuk! We gingen off road de bergen door, waar we uiteindelijk van bovenaf uitzicht hadden over de hele regio. De natuur hier is zo mooi!

Ook tof: de bergwanden waren begroeid met kruiden. Hier heb ik onder andere rozemarijn, kamille en venkel in mijn hand.‘s Middags hadden we een heerlijke Spaanse lunch (paella!) aan het strand.


En vanaf 17:00 waren we ‘vrij’! We aten die avond in een van de 5(!) restaurants van het resort, dus konden we lekker relaxen en op het resort blijven. ‘s Middags hebben we lekker bij het zwembad gelegen.


‘s Avonds aten we in het Aziatische restaurant van het resort, en waren we zelfs getuigen van een huwelijksaanzoek!

Het allerfijnste: na je eten zo je bed inrollen. Of ja, eerst het koffer inpakken natuurlijk. En nog een laatste keer in bad gaan (met extra veel schuim).

En snap je nou wat ik bedoel met die ‘L.A. vibes’? Deze foto is genomen vanaf mijn balkon, met een hele lange sluitertijd. Die enorme flats in Benidorm zijn van een afstandje best mooi ;-)

Voordeel van 5-sterren hotels: badjas en slippers van het hotel.

Gisteren genoot ik voor de laatste keer van het ontbijtbuffet.. (dat ga ik wel missen hoor!).


Nadat we uitgecheckt waren vertrokken we naar onze allerlaatste activiteit van deze trip: een rondleiding en proeverij van de Bocopa wijngaarden. Dat is wel een beetje gek om 10:30 ‘s ochtends, maar de wijnen waren heerlijk!

We kregen een fles mee naar huis, en zelf kocht ik ook nog een flesje.

En toen was het echt tijd voor de terugvlucht.. Al met al ben ik toch positief verrast! Benidorm blijft een bejaardenoord (met ook een heleboel dronken Britten), maar de stad heeft wel echt twee kanten. Er is ook een relaxter gedeelte waar je wel authentiek Spaans kunt eten en genoeg leuke dingen kunt doen.

Later zal ik hier nog op terugkomen in een reisverslag.

Bij thuiskomst lagen er 2 pakketjes op me te wachten.

Het waren deze twee boeken, leuk! Binnenkort ook hier meer over.

Inmiddels was ik behoorlijk moe, maar ik sloeg nog even mijn laptop open om dit weekverslag te schrijven. Ondertussen keek ik natuurlijk naar #BELITA, helaas verloren onze Vlaamse vrinden. Ik zou het toch wel leuk vinden als de Rode Duivels het ver schoppen dit EK. Bij gebrek aan Oranje, zeg maar.

En toen was het alweer middernacht en vallen mijn ogen echt bijna dicht. Wat een super leuke, maar intense week was dit. Komende week begint de vakantie voor mijn gevoel pas echt, dus wordt het tijd voor een grote schoonmaak en een to-do list voor deze vrije maanden. Even de balans opmaken.

De afgelopen dagen was ik ook heel actief op snapchat, ik heb de ‘verhalen’ opgeslagen en zal nog proberen om er een kort filmpje van te maken. Zo kunnen ook de mensen zonder snapchat het terugkijken. Houd hiervoor mijn facebookpagina in de gaten. Wil je echt niks missen, voeg me dan toe op snapchat! Mijn username is ‘mlouzzzz’.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Anne

  Aah wat heerlijk hé, zo’n lange vakantie! Kan me voorstellen dat dat eindeloos voelt ;-). Zo’n reisje helpt in ieder geval vast goed om in de stemming te komen, lijkt me zo. Fijne week!

 2. Frauke

  Zo he, wat heerlijk dat je superlang vakantie hebt! Goed gedaan! En wauw, jouw foto’s zijn altijd zo gezellig en mooi. Superleuke bikini had je ook gekocht! Leuk dat je naar Benidorm mocht gaan, al zou dat ook niet mijn nummer 1 bestemming zijn haha. Maar je hebt een andere kant weten te showen! Ik ben al benieuwd naar je reisverslag. Balen hoor dat de Rode Duivels zijn verloren, hopelijk doen ze het de volgende keer beter! X

 3. Rosanne

  Heerlijke diary! Enne… Waar heb je die leuke bikini gescoord? Ik vind leuke bikini’s vinden maar wat lastig en deze is geweldig!

 4. Elianne

  Wow wat een leuke activiteiten, verrassend! Prachtige foto’s zoals altijd! Even afkicken en nieuwe plannen maken!liefs mama

 5. Darina

  Leuk een persreisje naar Benidorm. Ik ben er zelf al vaak geweest en ben blij te zien hoe de stad zich in de positieve zin veranderd. Mooi foto verslag heb je gemaakt!

 6. Roos

  Wat fijn dat je bij deze studie echt op je plek zit! En oh, wat een héérlijke foto’s van je perstrip. Al het eten ziet er ook zó goed uit :) X

 7. Annika

  Wat een leuke foto’s! Zo zie je toch wel een andere kant van Benidorm. En wow, die Wifi SD-kaart lijkt me
  echt heel handig! :)

 8. Evelien

  Oh wat heerlijk een vakantie van drie maanden, wat dat betreft zou ik wel weer student willen zijn. En super leuke diary, klinkt als een fijne perstrip! Geniet van je vakantie!

 9. Melle

  Wat super duper leuk zeg! En over naar het volgende jaar met je studie en dat direct kunnen vieren met een reisje. HOERA! En dik dik dik verdiend. Je bent een topper! x

 10. Marcella

  Goed begin van je vrije maanden joh, heerlijk! Ik vind vooral de bergen en kustlijn van Benidorm echt te gek. Ik heb inmiddels heel wat mooie foto’s voorbij zien komen, dus ik ben echt nieuwsgierig geworden naar deze regio! :-)

 11. Iris

  Super goed dat je over bent! En wat heerlijk zo naar Spanje en weer prachtige foto’s. Ik zag al van alles voorbij komen op Instagram. Begin nog net niet te kwijlen van al die ontbijtjes. Ik ben trouwens heel benieuwd naar het kookboek, lijkt me namelijk super leuk! Fijne week!

 12. Marjoke

  Wat een superfijne blog weer! Gefeliciteerd met je overgang naar het 2e jaar van je studie! En owww, 3 maanden vakantie… ik ben jaloers! ;-) Ik ben al blij met 2 weken vakantie vanaf volgende week (oké, en nog een weekje in september…). Je tip om een to-do lijst voor de vakantie te maken en de balans op te maken, ga ik meteen gebruiken, want vaak concludeer ik achteraf dat ik van alles van plan was en er bar weinig van terecht is gekomen.

 13. Rebecca

  Wat super leuk zo’n persreisje! Je foto’s zijn weer mooi en die jeeptocht, awesome! (: Gefeliciteerd trouwens met je overgang naar het 2e jaar…ooo en wat zou ik dat graag willen 4 mnd vakantie! Dat vond ik dan ook het enige voordeel aan school haha. ^^ Enjoy!

 14. Wat heerlijk nu al vakantie en ook een goed begin van de vakantie zo’n persreisje!
  Wauw wat handig zo’n sdkaartje met WiFi, ik denk dat zo’n kaartje ook op mijn wishlist komt, super handig! Ben nu elke keer heel lang bezig via m’n computer en dan via instagram! ;)

 15. Josianne

  Je Benidorm foto’s en snaps zagen er heerlijk uit. Hoewel Benidorm inderdaad een saaie plek lijkt, hebben ze het toch nog heel leuk weten te maken volgens mij. Geniet van je vakantie trouwens, ik ben benieuwd naar je plannen!

 16. Shifra

  Wat heerlijk zo’n vakantie! Ik zag al al je snapchat foto’s/video’s, genieten zeg! En man, jouw ontbijtjes!!! Haha!! Waar laat je het! ;-) Geniet lekker na! X

 17. Maartje

  Nou ik zou best een keertje naar Benidorm willen als ik jouw verslag zo lees! Maar waar ik nu benieuwd naar ben, zie je daar ook jonge mensen die zelf op vakantie zijn gekomen? Zijn er uitgaansgelegenheden? Of is het toch vooral op bejaarden gericht? Misschien toch maar over een jaartje of 40 :)

Geef een reactie