Happy birthday to me! (+ het recept voor een mooi en simpel taartje)

verjaardagstaart

Vandaag is de dag dat ik 24 kaarsjes uitblazen mag! Time flies, al blijf ik als het op mijn verjaardag aan komt altijd nog een klein kind. Zo hangen de slingers al bijna een week, en vier ik mijn verjaardag lekker uitgebreid drie dagen lang. Dat er mensen zijn die hun verjaardag niet vieren.. ik snap het niet hoor! ;-)

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart, maar zoals jullie weten ben ik geen echte keukenprinses. Pas als een recept een slagingskans van 75% of hoger heeft durf ik de uitdaging aan te gaan. Toch, bij een verjaardag hoort een taart, dus ging ik op zoek naar een taart die er wel heel indrukwekkend uitzag, maar niet zo moeilijk te maken was.

Ik kwam uiteindelijk uit bij deze taart uit het kookboek Zoet & Shoot, dat vol prachtige taarten staat (die verrassend simpel te maken zijn!). Om het mezelf nog iets makkelijker te maken halveerde ik het recept, en maakte ik slechts 1 laag. Achteraf prima, want hij was best machtig.

verjaardagstaart2

Cake met bosvruchten en mascarpone

Het leuke aan deze taart (naast dat ‘ie simpel en lekker is), is dat hij me doet denken aan mijn eigen verjaardagsfeestjes van vroeger. Waarbij iedereen een eierkoek met een toef slagroom kreeg, en deze vervolgens mocht versieren met smarties, spekjes en ander snoep. Dit is een beetje de volwassen variant ervan.

Hieronder het originele recept van Linda Lomelino, voor een 2-laags cake. Halveer de ingrediënten om exact hetzelfde taartje als ik te maken.

Ingrediënten cake
180 gr bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
175 gr boter, op kamertemperatuur
160 gr kristalsuiker
1 tl vloeibaar vanille-extract
3 eieren, op kamertemperatuur
1,5 el melk, op kamertemperatuur

Ingrediënten topping
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
2 el poedersuiker
Rood fruit naar keuze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter 2 bakvormen met een diameter van 15cm, bestuif de randen met bloem. Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Klop de boter, suiker en vanille in een andere kom in circa 5 minuten luchtig en romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop krachtig na elke toevoeging. Zeef het bloemmengsel boven het beslag, en spatel de bloem er zo luchtig mogelijk door. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de cakes 25-30 minuten in het midden van de oven (controleer met een prikker of de cakes in het midden gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt). Laat de cakes iets afkoelen in de vormen voordat je ze op een ovenrooster zet om helemaal af te koelen.

Klop de mascarpone en poedersuiker romig. Voeg de slagroom toe en klop tot het mengsel een stijve doch smeerbare consistentie heeft.

verjaardagstaart3

Thoughts of a 24-year-old

Dan nog even terugblikken op mijn artikel van vorig jaar, thoughts of a 23-year-old. Ik zal jullie dit keer een waslijst met feitjes besparen, maar ik moest toch even glimlachen toen ik dit lijstje nog eens nalas. Ik voel me nog steeds een gelukkig en bevoorrecht mens. Afgelopen jaar heb ik geprobeerd nog meer het beste uit mezelf te halen, en voelde ik me met elke stap gelukkiger.

Afgelopen jaar ben ik opnieuw gaan studeren, waardoor ik nu eindelijk het gevoel heb op mijn plek te zitten. Daardoor durf ik eindelijk eens verder dan een halfjaar vooruit te kijken, en na te denken over De Toekomst. Afgelopen jaar werd me ook weer eens duidelijk hoe veel lieve en leuke mensen ik om mee heen heb, zowel in goede als in slechte tijden. En dat er altijd nog vrienden bij kunnen. Dat het heerlijk is om verliefd te zijn, maar dat ik met mijn 24 jaren jong gelukkig ook nog een heel leven voor me heb. En dat ik zo onwijs veel toffe dingen mag en kan doen door een nogal uit de hand gelopen hobby: het bloggen. Waarbij mijn trip naar Zuid-Afrika echt het absolute hoogtepunt was van mijn ‘blogcarrière’ tot nu toe. Daar denk ik nog elke dag aan, hoe bijzonder het is dat ik zulke dingen mag doen. Even blij word ik van simpele korte berichtjes van jullie over mijn nieuwe layout, of een foto van een nagemaakt recept. Klinkt misschien een beetje suf, maar het voelt een beetje alsof jullie ook onderdeel zijn van mijn hechte vriendenkring. Bedankt daarvoor! <3

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Darina

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele mooie dag gewenst! Het taartje ziet er heerlijk uit! Die ga ik ook eens proberen te maken :)

 2. sammie

  Van harte gefeliciteerd! Het taartje ziet er heerlijk uit :)

 3. Liefs Lara

  Happy birthday! Heerlijk taartje, geniet er maar goed van en laat je lekker verwennen!

 4. Inge

  Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd en maak er een leuke dag van!

 5. Lilian

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van je taart (ziet er heerlijk uit)!

 6. Diana

  Gefeliciteerd! Mooie taart, hopelijk issie net zo lekker als dat ie eruit ziet!

 7. Melle

  HOERAAA! Van harte met je verjaardag en nog véle jaren met heel veel mooie taartjes en slingers :) <3 x

 8. Sonja

  Wat een lief berichtje, en fijn dat je zo kan genieten van de dingen die je nu doet en het punt waar je staat in je leven. En, niet te vergeten: GEFELICITEERD, en geniet van deze dag (en de taart!).

 9. Bettie

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet van deze heerlijke dag.

 10. Anneleen

  Hiep hiep hoera!!! Ik wens je een hele gelukkige verjaardag toe! Geniet er van! Met zo’n lekker én mooi taartje moet dat zeker en vast lukken ;-)

 11. Naomi

  Van harte gefeliciteerd Marlous! Ik hoop dat je een topdag hebt vandaag! Veel plezier en geniet ervan! <3

 12. Marjoke

  Van harte gefeliciteerd met je 24e Marlous! Ik hoop dat je een leuke/fantastische/geweldige/waanzinnige verjaardag hebt!
  En voor mij voelt het ook alsof je tot mijn vriendenkring behoort :-) Ik geniet al een paar jaar heel erg van je blog en hopelijk ga je er nog lang mee door.

  Groeten van een 43 year old!

 13. Karlijn

  Gefeliciteerd! Hopelijk heb je vandaag een superleuke dag gehad :)

 14. Evelien

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag én mooie nieuwe layout! Die taart ziet er echt heerlijk uit, geniet ervan!

 15. Van harte GEFELICIFLAPSTAART!!
  Wat een ontzettende mooie nonchalante taart zeg, bedankt
  for the recipe share! Xx Mei – Ice Pandora

  ICE PANDORA – blogger // photographer // creative artist

 16. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, yeah!!! Mooie foto van de taart en ga het recept onthouden, wie weet voor de volgende keer als ik een taart moet maken.. ;)

 17. Jacqueline

  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Heb je een leuke dag gehad?

Geef een reactie