Happy List #02

IMG_3857 copy

Na alle leuke momenten van afgelopen maand (mijn verjaardagsweek, laatste schooldag, tripje naar Spanje..) heb ik weer genoeg happiness verzameld voor een nieuw lijstje. Dit keer echt een manusje van alles, maar allemaal even leuk!

De happy list #02

stella

1. De ode van Stella

Want zo voelde het lieve berichtje dat Stella over me schreef. Ik word altijd zo blij van jullie lieve comments/berichtjes/mailtjes etc. Ik probeer inderdaad altijd zo ‘echt’ mogelijk te blijven, dus dit soort berichtjes zijn de grootste complimenten die ik me kan wensen. Stella tipte trouwens ook nog een paar andere fijne blogs, check it out.

michalaks

2. Mijn favoriete vloggers

Nu de zomervakantie is aangebroken, heb ik eindelijk tijd om mijn tijd te verdoen met het kijken van filmpjes youtube. Ik vond vlogs vaak maar saai, maar sinds kort heb ik een paar vloggers ontdekt die met special effects en drones hun vlogs tot echte minimovies omtoveren. Ik ben niet zo verslaafd dat ik elke dag begin met een vlog, maar tijdens loze uurtjes vind ik deze kanalen vermakelijk om naar te kijken:

 1. The Michalaks – Leuk gezinnetje uit Londen dat met prachtige opnames elke week een kijkje in hun leven geeft. Met name de IJsland-vlog vond ik erg mooi om te zien (en dat was een advertorial!).
 2. Casey Neistat – Dit is volgens mij de vlogger der vloggers. Ik ontdekte ‘m toen ie een paar dagen in Amsterdam was, leuk om onze hoofdstad door andermans ogen te zien. Casey maakt prachtige opnames, edit lekker vlot en uploadt de volgende dag al!
 3. Arjen Lubach – De Nederlandse variant van Casey. Heeft z’n editingskills en vlog-stijl goed afgekeken, maar: beter goed gejat dan slecht bedacht, want ook Arjen is vermakelijk om naar te kijken.
 4. Ochtendmix – Dit is niet echt een vlogkanaal, maar eerder een heus ‘programma’. Elke zondagochtend heeft Nanne een andere gast bij het ontbijt en nemen ze samen de laatste nieuwtjes door.
 5. Bibi Breijman – Een van de weinige Nederlandse vlogmeisjes die ik af en toe bekijk. Omdat ze zo lekker veel zelfspot heeft, en (nog?) niet in zo’n tuttebel is veranderd zoals veel youtubemeisjes.

3. Crackers met kaas

Ok, dit is eigenlijk te simpel om te delen, maar ik doe het toch. Hierboven zie je mijn favoriete lunch du moment. Men neme een spelt cracker (ik weet eigenlijk niet precies wat spelt is, maar deze crackers zijn wat dunner dan de normale crackers), een beetje gezouten roomboter, verse kaas naar keuze (vaak is er altijd wel eentje in de aanbieding) en gedroogde bieslook. Beleg je cracker in deze volgorde (dus: boter – kaas – bieslook) et voilà; klaar is je lunch. Super simpel maar echt heel lekker.

4. Deze plantenposter

Romy is een webshopje gestart met kaartjes en posters van haar illustraties. Super leuk! Mijn oog viel gelijk op deze leuke groene poster in A3-formaat. Kost slechts een tientje!

5. Test je Afrikaans (& win tickets naar Zuid-Afrika!)

Zoals ik al eerder zei was mijn trip naar Johannesburg een van de tofste dingen die ik so far voor mijn blog heb mogen doen. De stad heeft veel indruk gemaakt, en ik kan niet wachten om meer van het prachtige land te gaan verkennen. Een van de leukste dingen aan mijn trip vond ik de verwijzingen uit het Afrikaans. Overal zag je berichtjes met ‘Alsjeblief nie aanraken nie’ of ‘hijsmasjien’ (in plaats van lift). Stiekem best wel grappig.

Naast het Afrikaans heeft Zuid-Afrika nog 10 andere officiële talen. Het toerismebureau van Zuid-Afrika daagt jou uit om een van de talen te leren. Of ja: zo goed mogelijk na te spreken. Wanneer je een fragment instuurt van jouw poging tot het spreken van een van de 11 talen, maak je kans op 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika! De actie loopt tot 4 juli, meer daarover lees je hier.

6. Food(truck)festival LepeltjeLepeltje

Het is zomer, dus tijd voor foodfestivals! Volgend weekend (24 t/m 26 juni) vindt het LepeltjeLepeltje festival plaats in (hoe toepasselijk) het Lepelenburgpark. Lekker midden in de stad dus! De weersvoorspellingen zien er goed uit, dus zie ik jullie daar?

7. Mijn favoriete snappers

Snapchat. You hate it or love it. Of volgens mij moet je het vooral even ‘snappen‘ (snap je? ;-)), en dan begrijp je waarom het zo leuk is. De laatste tijd ben ik weer heel actief op dit social medium, inclusief heuse vlogjes. Jaja. Als ik de ‘kijkers’ moet geloven is mijn stem zo prettig dat ik luisterboeken zou moeten inspreken. Ahum. Volgen dus.

Daarnaast heb ik nog een paar favorieten, en dat zijn:

 1. ikbenirisniet – De snapchat van Iris, die vooral vol staat met hondensnaps (maar dan wel grappige), minireceptjes en andere dagelijkse dingen. Eigenlijk heel gewoon. Maar Iris maakt het leuk.
 2. heimarlou – Ook Marlou is een kei in alledaagse dingetjes bijzonder te laten lijken. Mooie ontbijtjes, vrolijke wandelingetjes.. Eigenlijk ook heel gewoon. Maar heel leuk!
 3. margoddessnl – Margot is een vriendin van me, en zou je kunnen kennen van ons tripje naar Ibiza. Margot is af en toe zo gek als een deur en neemt geen blad voor d’r mond. Daarnaast zit ze op dit moment in Rome, waar ze Italiaanse les volgt.
 4. timtsj – Ook Tim Hofman is zo gek als een deur, en dat maakt zijn snaps heeeel droog, maar wel grappig.
 5. lilkleine – Lilkleine is echt mijn snapchat guilty pleasure. Op zijn snaps zie je z’n optredens en verder vooral hoe ie last minute op vakantie gaat en met geld smijt (hij brengt graag de bonnetjes van de lunch à €1900 in beeld). Zo fout dat het fascinerend (en hilarisch) is.

Mocht je nog toevoegingen voor dit lijstje hebben, dan hoor ik het graag!


8. De Habits journal van Kikki.K

Ik heb nog steeds een zwak voor mooi papier- en schrijfwaren. Voor degenen die mij al jaren volgen zal dat niet als een verrassing komen (wie herinnert zich mijn brievenproject nog?). Een van mijn favoriete stationery merken is Kikki.K. Dit Zweedse merk brengt de prachtigste agenda’s en boekjes uit.

Mijn oog viel op de habits journal, onderdeel van inspiration journals. In dit boekje kun je nieuwe doelen voor jezelf stellen, en jezelf nieuwe gewoontes aanleren. Door middel van handige invullijstjes en maandelijkse planners kun je zo je vooruitgang bijhouden. Deze staat nu bovenaan mijn wishlist, al zijn de producten van Kikki.K wel een beetje prijzig. Gelukkig is er nu 20% korting!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Shifra

  Wat een lekker lang lijstje! Ik volg op Snapchat graag Willemijn (van LLG), Amber Fillerup Clark & Anna Saccone Joly. Maar ook Uit Paulines Keuken & Elsie Larson! Ik ga ook naar Lepeltje Lepeltje, ik hoop ZO op mooi weer! Fijne week! X

 2. Josianne

  Fijne lijst! Dat ‘dagboek’ ziet er mooi uit zeg. Ik vraag me alleen af of mijn vriend heel blij wordt van nóg een notitieboek in huis haha.

 3. Marjoleine

  Ah wat een leuke happy list! En hoe tof zou het zijn om tickets naar Zuid-Afrika te winnen, misschien ga ik wel een gokje wagen. Lepeltje lepeltje lijkt me heel leuk, ik ben nog nooit naar een foodfestival geweest, daar moet maar eens verandering in komen haha!

  1. Ha wat een wonder, met de veeeele foodfestivals de afgelopen jaren! Ik vind het altijd heel gezellig, maar het eten wel een beetje duur. Ga dus vooral voor de sfeer en gezelligheid.

 4. Annegret

  Ek hou baie van jou blog! Ek is Afrikaans, so dit is oulik vir my om jou blog te lees want ons tale is baie dieselfde :)
  Geniet jou dag!

  1. Haha, wat grappig! Het is inderdaad goed te begrijpen, al moet ik toegeven dat ik het Afrikaans (wanneer het op straat of op de radio werd gesproken) nog best lastig te verstaan vond. Klonk soms zelfs een beetje Fries of Scandinavisch!

 5. Stells

  Ja hoor, en dan zet je mij ook nog bovenaan in één van je artikelen <3 Die ode heb je echt verdiend hoor; meen ik oprecht. En ik ben heel blij dat jij daar dan ook weer zo blij van wordt. Ik herken het gevoel, and it's the best. Ik ga jouw favoriete vloggers ook eens opzoeken, en ook de Snappers (?) die ik nog niet volgde. En Kikki K. moet ik maar niet op gaan zoeken, want dan val ik er sowieso als een blok voor. Eerst maar eens naar Oxford. En daarna sparen. Liefs!

 6. Lonneke

  Oh ik vind Snapchat zo leuk dus ik ga eens kijken naar de mensen die jij noemt :)

 7. Anaïs

  Haha, spelt is een graan :D Het is een oergraan, wat wil zeggen dat het minder genetisch bewerkt is geweest doorheen de eeuwen dan bijvoorbeeld tarwe. Het zou die bewerking zijn die vandaag de dag voor vele allergieën zorgt, volgens meerdere wetenschappers. Spelt is dan een goed alternatief op vlak van voedingsstoffen, al is vergt het wel intensievere landbouw dacht ik.

 8. Annika

  Oeh, leuk lijstje! Foodfestivals zijn echt leuk, ik was laatst nog naar ‘eten op rolletjes’ geweest! Heel tof! :)

 9. Rowan

  Wat een fijne lijst!! Mooie tekst van Stella, iemand zou maar zoiets moois en liefs over je schrijven, daar ga je toch spontaan van stralen!! De webshop van Romy ga ik zeker even bekijken!!

 10. Fleur

  Het kan zijn dat Lepeltje Lepeltje niet doorgaat dit weekend, er zijn namelijk problemen met de gemeente (iets met gronddichtheid en de planten die daar groeien). Verder ben ik altijd wel in voor een food truck festival, dus ik hoop echt dat het doorgaat! En die familie op YouTube, smelt. Zo leuk en lief!

 11. Karlijn

  Ik heb net vandaag met vriendinnen afgesproken om naar Lepeltje Lepeltje te gaan, foodfestivals zijn altijd gezellig om samen heen te gaan. En ik weet niet of je vaak naar 3FM luistert, maar radiodj Domien Verschuuren heeft ook een vlog en die is ook best leuk om te kijken. Ik begon eigenlijk te kijken om wat meer over de behind the scenes van de radio te zien, maar hij is ook wel een goede vlogger :)

 12. Paulien

  Ik kijk normaal gezien geen enkele vlog, maar tegenwoordig vind ik die van Boncolor heel leuk! Ze is zo heerlijk naturel :-)

 13. Marlou

  Ooooooh, nu snap ik waarom ik opeens zoveel nieuwe (onbekende) volgers had op Snapchat! ;) leuk!
  Tim is inderdaad ook een van mijn favorieten, en verder vind ik vooral de Snaps van switch-twitch (een Russische stewardess) en bramdewijs (vaak net zo grappig als zijn vlogs) aanraders!

 14. Linda

  Oh wat een leuk en vrolijk lijstje! Dat notitieboek lijkt me super tof. Al zou ik het denk ik wel lastig vinden om het helemaal vol te maken, ik wissel zo vaak van dat soort dingen!

 15. Romy

  Aah wat superleuk dat je mij hebt genoemd in je artikel! Ik ga ook even de andere artikels lezen, ik ben benieuwd! En oooh ik houd ook van foodtrucks, ben nog nooit naar een specifiek festival voor geweest (stiekem is dat 1 van mijn toekomstige dromen, een eigen foodtruck, jaa!)

Geef een reactie