Happy List #03

IMG_9985

Beetje narcistisch is het wel, elke Happy List beginnen met een goedlachse foto van mezelf. Maar zo zet ik wel gelijk de toon, want ik heb weer een lijstje met hele leuke dingen voor jullie verzameld! Plus een goed excuus om wat vaker voluit lachend op de foto te gaan ;-).

Happy List #03

menu

1. Een kleine aanpassing in het menu

Misschien was het je al opgevallen: ik heb een kleine aanpassing gedaan in het menu. De categorie DIY heeft nu zijn eigen kopje (met de bedoeling dat er binnenkort weer meer DIY’s online komen, hoera!) en ik heb een speciale categorie aangemaakt voor alle mindstyle-artikelen.

Een van jullie tipte me dat al direct na de nieuwe layout, en na het zoveelste mindstyle-artikel leek het me ook wel handig om al deze artikelen in een overzicht bij elkaar te hebben. Mocht je nog een foutje in de layout tegen komen, of heb je een andere tip of suggestie, dan hoor ik dat graag!

paradiseamsterdam

2. Stijlvolle telefoonhoesjes

Hele blogs aan telefoonhoesjes wijden zal ik niet snel doen, maar deze hoesjes van Paradise Amsterdam moet ik even met jullie delen. Deze webshop wordt gerund door de Nederlandse Mirthe, die ik nog ken uit het Tumblr-tijdperk. Bij Paradise Amsterdam vind je hoesjes met mooie marbleprints, of een tropisch printje zoals mijn hoesje hierboven. Alle hoesjes worden gemaakt met een 3D-printer, en hebben een mooie matte afwerking.

Het allerleukste: Mirthe ontwerpt de hoesjes zelf, en zo zijn we ook aan het kijken of we misschien een speciaal Last Days of Spring hoesje kunnen ontwerpen. Eentje in de stijl van mijn layout, hoe gaaf zou dat zijn?

bythecreek

3. Win kaartjes voor festivals deze zomer!

Yes, de zomer is begonnen! Qua weer zou je het echter niet zeggen.. Daarom heb ik leuk nieuws: om toch een beetje in de zomerstemming te komen, mag ik verschillende kaartjes weggeven voor festivals deze zomer! O.a. By The Creek festival vlakbij Utrecht en De Leuke Festival op het stadsstrand van Utrecht: SOIA. Zelf zal ik ook bij deze festivals aanwezig zijn, en ik heb er heeeel veel zin in!

Houd mijn facebookpagina en Instagramaccount goed in de gaten, via daar ga ik ze verloten. Houd die sowieso in de gaten, de komende tijd komen er meer winacties aan!

4. Geef je op voor een ‘binnenkijker’!

Afgelopen weekend plaatste ik een oproepje op mijn facebookpagina. Om de categorie ‘interieur’ weer wat leven in te blazen lijkt het me leuk om wat echte huisjes te fotograferen. Geen pinterestperfect gestylde huizen, maar woningen waar echte mensen wonen. Of je nou een huis of studentenkamer hebt; iedereen mag zich opgeven!

Deze zomer zal ik dan goed gebruik maken van mijn studenten-OV en een bezoekje brengen aan al jullie mooie huisjes (om die vervolgens te delen op de blog). Opgeven kan via facebook (of door een mailtje te sturen). Ik heb al heel wat berichtjes binnengekregen, super leuk! Voor iedereen die ver weg woont moet ik nog even een strategisch plan bedenken, maar ik beloof dat ik m’n best ga doen om deze zomer zoveel mogelijk ‘binnenkijkers’ op de foto te zetten!

5. Expositie Stadsgezichten: Utrecht in transitie

Al eerder schreef ik in het kader van mijn ‘Explore Utrecht’ rubriek over het Stadsarchief. Hier vind je wisselende fotografie exposities, die gratis te bezoeken zijn. Het Stadsarchief bevindt zich vlakbij de Dom, midden in de stad dus. Loop hier zeker even langs als je Utrecht bezoekt.

Op dit moment is er de expositie ‘Stadsgezichten’, waarbij 10 verschillende fotografen de transitie die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt laten zien. Denk aan het nieuwe station, Tivoli Vredenburg, het water dat weer door de Catharijnesingel stroomt, de Uithof.. Maar ook gewone straatbeelden en spontane kiekjes van Utrechters. Ik ben afgelopen week geweest en vond het erg leuk, zag zelfs m’n eigen huis terug op een van de panorama’s!

De expositie loopt tot 2 oktober en is gratis toegankelijk.

irma_planner

6. Gratis planners

De vakantie mag dan zijn begonnen, maar dat betekent niet dat mijn agenda leeg is. Juist in de zomer, waar je elk weekend wel een ander festival hebt en je veel meer afspraken buiten de deur hebt verlies ik soms grip op m’n agenda. Daarom is een fijne planner wel zo handig. Op deze blog vond ik een heleboel soorten gratis planners, in verschillende vormen en kleuren. Ze zijn allemaal gratis te downloaden. Zo wordt plannen een stuk leuker ;-)

Mijn favoriete blogs van afgelopen tijd

Ondertussen is het gewoon aan het gebeuren. Ik vond dit zo’n fijn artikel van Merel. Kon me er heel goed in vinden.
De Zomerschijven van.. Ik ben dol op playlists, Laura deelt op haar blog deze zomer allerlei zomerplaylists van vrienden. Dit keer eentje met als ‘thema’ een surftrip in Zuid-Frankrijk. Toevallig zit ik daar ook aan te denken!
Sanne’s 24 before 25. Omdat ik me er helemaal in herken (en me nu bedenk dat ik misschien ook wel zo’n lijstje kan maken?).
Deze DIY vond ik té schattig. En gelukkig ook niet al te ingewikkeld. Leuk voor op een spijkershortje!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Melle

  Oeh wat een superfijne blije lijst :) De hoesjes van Paradise zien er echt geweldig uit! Ik kijk uit naar je mindstyle artikelen én naar de binnenkijkers :) Liefs!

 2. Ismay

  Als ik toch op mezelf had gewoond dan had ik me graag op gegeven voor de binnenkijker rubriek. Ik weet namelijk al precies hoe ik mijn toekomstige huisje wil inrichten. Maar ja… nog eventjes wachten, haha! Heerlijk zo’n happy lijstje – good vies online. Wordt er helemaal blij van!

  1. Ismay

   Oeps… mijn spellingcontrole maakte er “good vies online” van i.p.v. good vibes only! – hahah!

 3. Angela

  Weer een hele leuke happylist! Je telefoonhoesje is zo leuk!

 4. Laura

  Ah Marlous! Ik merk nu pas dat je mijn zomerreeks hier vermeld hebt :D Super lief, dank je! xx

Geef een reactie