Kookboek review: Love & Lemons

lovelemons

De foodblog Love & Lemons van de Amerikaanse Jeanine & Jack is een van mijn favoriete blogs. Heerlijke (niet te moeilijke!) recepten, prachtige foto’s en een mooie vormgeving. Toen ik zag dat ze een kookboek hadden uitgebracht, in dezelfde mooie stijl als hun blog móest ik ‘m hebben. Naast de mooie vormgeving heeft het boek ook een originele insteek: alle (vegetarische) recepten in dit boek zijn ingedeeld per groente, in plaats van seizoen of menugang.

lovelemons2 lovelemons3 lovelemons4
lovelemons5
lovelemons7

Vormgeving en indeling

Voor het boek hebben ze dezelfde strakke vormgeving als op de blog aangehouden. Lekker herkenbaar voor de bloglezers, maar zeker ook als nieuwe lezer erg prettig: de vormgeving is namelijk erg mooi. Mooie lettertypes, strakke lijnen en een duidelijke indeling.

Het boek bevat ruim 100 recepten, allemaal gebaseerd op groentes. Zo zit het boek ook in elkaar: in plaats van dat de hoofdstukken zijn ingedeeld per seizoen of menugang, kun je recepten per (hoofd)groente opzoeken. Dit naar aanleiding van de bezoekjes aan de groentemarkt door Jeanine, waar ze vaak eerst inkopen deed en daarna pas bedacht wat ze met de ingrediënten wilde maken. Handig dus wanneer je nog wat restjes in je groentela hebt liggen, en niet weet wat je er mee moet doen.

Alle recepten worden voorzien van prachtige foodfoto’s, gemaakt door Jack – de man van Jeanine. Vaak allemaal volgens hetzelfde stramien: een heldere, licht marmeren ondergrond met daarop een kleurrijk gerecht. Allemaal even prachtig.

lovelemons6 lovelemons8 lovelemons9 lovelemons10

De recepten

Alle recepten in dit boek draaien om groentes, en zijn vegetarisch – maar verre van saai! Hierboven een paar van mijn favorieten (Pomoencurry! Avocadotoast!) en dan ben ik de tacorecepten nog vergeten op de foto te zetten. Als inwoners van Texas zijn Jeanine en Jack echte taco-liefhebbers, en vind je daarom maar liefst 6 tacorecepten in het boek.

De recepten zijn niet al te moeilijk. Geen ellenlange ingredientenlijsten met ingredienten waarvan je het bestaan niet afwist. De kracht zit ‘m vooral in de originaliteit van de recepten. Zo zijn de spruitjeswraps helemaal niet moeilijk te maken, maar je moet er maar opkomen.

Enkele recepten zijn zelfs vegan, en wanneer dit niet het geval is staat er vaak bij vermeld hoe je het gerecht door middel van kleine aanpassingen alsnog vegan kan maken. Dat maakt dit boek ook zeer geschikt voor veganisten. Vaak staat er ook bij of het recept gluten bevat, wat nuttig kan zijn als je een gluten-intolerantie hebt.

lovelemons12 lovelemons13

Creatieve variaties

De creativiteit en originaliteit van het boek wordt extra benadrukt op de laatste pagina’s. Hier vind je een paar populaire gerechtjes (pesto, hummus, guacamole etc.) met originele variaties. Ooit gehoord van guacamole met watermeloen en feta? Ik niet, maar klinkt goddelijk!

Deze kleine toevoeging maakt het boek extra leuk, vind ik. En ook hier geldt weer: super simpel om te maken, maar je moet het maar bedacht hebben!

lovelemons14

Dit is sowieso het mooiste kookboek van mijn collectie (en die is inmiddels aardig uitgebreid). Waarschijnlijk ook het meest toegankelijke kookboek, en dat maakt ‘m ook echt een aanrader. Het boek kost €30,00 en is o.a. hier te koop. Dertig euro is wat aan de prijs voor een kookboek, maar prijs/kwaliteit gezien vind ik het een logische prijs. Gelukkig staan er ook een heleboel recepten op hun blog, die je zo gratis kan bekijken.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Frauke

  En … alweer een boek dat dankzij jou rechtstreeks naar m’n verlanglijstje gaat. Bedankt hoor ;-) Nee, even serieus, het ziet er echt supermooi uit! Heel stijlvol en mooi vormgegeven, dat is wat me altijd zo aantrekt. De recepten lijken me zeker ook erg lekker. Bedankt voor de tip! X

 2. Anna

  Oei, ik vind de prijs wel aan de hoge kant. Daardoor zou ik ‘m denk ik toch laten liggen. Jammer! Maar het ziet er wel heel tof uit, met die gele accenten! (Yup, vormgeving vind ik nu eenmaal heel belangrijk bij een boek, ha!) Ook fijn dat de recepten niet te lastig zijn, dat vind ik altijd ideaal! Ben niet zo’n superkok namelijk, haha.

 3. Liefs Lara

  Deze staat al een tijdje op mijn wishlist! Zo leuk vormgegeven, je krijgt gelijk zin om aan de slag te gaan. Plus de indeling vind ik ideaal, je kijkt gewoon wat je nog in huis hebt en gaat naar die sectie in het boek.

 4. H*

  Ik kende de blog ook nog niet, dus dankjewel voor de dubbele tip! Het ziet er heerlijk uit.

 5. Lonneke

  Jouw review komt precies op het juiste moment. Ik ben al zo lang aan het twijfelen over dit boek. Ook wel gezien de prijs, maar ik ben op korte termijn jarig :)

 6. Iris

  Wauw, wat een prachtig boek! Deze komt zeker op mijn verlanglijstje. Ook fijn dat het boek zo toegankelijk is, dat maakt het toch altijd makkelijker om erbij te pakken. Vind het boek wel aan de prijzige kant, maar lijkt het wel waard.

 7. Oh wat ziet dit boek er geweldig uit zeg!
  Mooi vormgegeven en lekkere recepten.
  Ook leuk dat ze het boek op groentes hebben ingedeeld, want laatst zocht ik al naar een recept met champignons die ik over had. Perfect dus!

 8. Sarah

  Leuk boek hé! Heb ‘m ook onlangs gekocht. Superblij mee. Inderdaad wat prijzig maar zeker waard. :-) Mooie foto’s trouwens!

Geef een reactie