Diary week 22: een grote verjaardagsweek

Afgelopen week was één grote verjaardag. Ik heb me geloof ik nog nooit zó jarig gevoeld! Ik moest dus even bijkomen van al het gefeest (daarnaast had ik mezelf beloofd om eerst mijn deadline te halen, en dan pas te bloggen – vandaar dat de diary een dagje later online staat!).

Maandag maakte ik met mijn huisgenootje deze heerlijke salade. M’n huisgenootje is een sportieveling, en maakt ook altijd lekkere gezonde maaltjes. Ik spoorde haar dus aan om een instagramaccount aan te maken, waarop ze recepten en work-outs kan delen. Je kan haar volgen via @bykingma.

Dit is een salade met bulgur, komkommer, avocado, frambozen en gegrilde feta. Zo lekker!

Dinsdag was weer een laaange dag op school. We hadden weer een deadline te halen, en we moesten een presentatie voorbereiden.

Maar dat ging allemaal heel erg goed, dus sloot ik de dag af met een aflevering van Orphan Black.

Ook woensdag was weer een saaie schooldag. Al kregen we goed nieuws: als eindcijfer voor een vak kreeg mijn groepje een 8! Best netjes toch? Dus beloonde ik mezelf met deze leuke speldjes, die ik via Instagram spotte.

Ondertussen hield ik de weerberichten nauwlettend in de gaten.. Op zaterdag 4 juni zou ik samen met Maura een tuinfeestje geven, ter ere van onze verjaardagen. Helaas werden de voorspellingen steeds slechter..

Woensdag was het wel heel mooi weer, dus at ik samen met mijn huisgenootjes een ijsje op het trappetje van de overburen, in de zon. Even aan die tan werken he ;-)

Omdat op donderdag mijn driedaagse-verjaardagsfeest al begon, besloot ik dat woensdag alvast de vlaggen opgehangen mochten worden. Al moesten m’n huisgenoten daardoor wel half limbo-dansend de trap op.

Donderdag moest ik even kort naar school, daarna ging ik lunchen met een vriendinnetje. Wederom bij Anne & Max, en weer was het lekker maar was de bediening Zo Traag.

Aan het eind van de middag kwam mijn moeder, en kon mijn verjaardag stiekem beginnen. We kookten samen een simpele pasta met rode saus en basilicum, maar daar had ik gewoon heel veel zin in!

Ik krulde m’n haar party-proof :-)

Samen met mijn moeder en wat andere vriendinnetjes ging ik naar mijn ‘stamkroeg’; wijncafé Lefebvre en proostten we op m’n oudjaarsavond ;-)

Haha dit was zo grappig! Op snapchat kon je live zien hoe ik de fles om middernacht ontkurkte ;-)

Het was een super leuke avond, al weet ik van de rest niet heel veel meer.. :’)

De volgende dag duurde het even voordat ik weer op gang kwam.. hehe. Gelukkig stroomde mijn telefoon en social media over van de felicitaties, en heb ik met mijn brakke kop uit bed alle berichtjes bekeken. Zo leuk!

‘s Middags ging ik langs Anja, die op Moby aan het passen was. Pugs doen het altijd goed.

Vrij rustige verjaardag dus, maar dat vond ik prima. Op zaterdag volgde immers nog het ‘echte’ feestje.

‘s Avonds ging ik uiteten met mijn vader bij restaurant Opium. Ik had voor de gelegenheid even een jurkje van mijn schoonzusje geleend, zo mooi! Wil ‘m stiekem eigenlijk houden ;-).

Het eten was zoooo lekker! Opium bestaat 10 jaar, en had daarom een speciaal 10-gangen menu. Deze actie loopt zo goed dat ze ‘m nog tot eind juni hebben verlengd. Ik zal er later deze week nog even op terugkomen in een nieuwe Happy List, maar ik kan je alvast vertellen dat het een aanrader is. Reserveer snel!

En het allerleukste: mijn verjaardagscadeau! Van mijn ouders kreeg ik een platenspeler en de LP’s van Mumford & Sons. Ik ben er zooooooo blij mee! Nu kan ik gaan beginnen met platen sparen :-).

Zaterdag bestond vooral uit wat regeldingen voor ons feestje. De laatste boodschappen, de tuin een beetje versieren en..

..een feestkapsel! Op de Biltstraat zit namelijk sinds kort een vestiging van Cosmo Hairstyling, en ter ere van hun opening hadden ze gevraagd of ik misschien een ‘touch up’ wilde.

Zo’n touch up is een korte afspraak van een kwartiertje, waarbij je kan kiezen uit 9 kapsels. Je haar wordt dus niet geknipt, maar in model gebracht. Ideaal voor een feestje – en kwam dat nou even goed uit ;-).

We werden feestelijk ontvangen met een glaasje rosé. Maura koos voor mooie golvende krullen, en ik ging voor een mix van krullen en vlechtjes. Ik ben zelf echt een noob als het aankomt op haar, vlechten is echt nextlevel voor mij. Daarom des te leuker dat iemand anders mijn haar nu mooi deed.

Dit was het eindresultaat!

Ik droeg dit jurkje van Topshop naar m’n feestje.


We versierden de laatste dingen..

En bestelden hetzelfde eten als vorige week: weer de soft taco’s met pulled beef van Taco Mundo. Zoooo lekker! Heeft die marketingactie van Thuisbezorgd toch z’n vruchten afgeworpen ;-).

Nog snel een foto voordat het feestje begon. We werden samen 50 (ik 24, Maura 26), dus deze ballon leek ons wel grappig. Overigens hadden we geen dress-code, maar inmiddels zijn we zo hecht bevriend dat we behoorlijk op 1 lijn zitten :p.En toen begon het feestje! We hebben zoveel geluk gehad met het weer: er verschenen opeens buien op de rader, maar uiteindelijk zijn er maar een paar drupjes gevallen. Het werd op gegeven moment gezellig druk, en bijna iedereen die ik erbij had willen hebben was aanwezig. Zo leuk!

Zondag duurde het weer even totdat ik op gang kwam..

Maar het was mooi weer, en ik had dus nog een belangrijke deadline voor maandag staan, dus ik trok mezelf uit bed.

Ik besloot even fatsoenlijk te ontbijten bij STACH, bij mij om de hoek. Een vriendinnetje van me werkt daar, dus als ze aan het werk is vind ik het altijd gezellig om langs te gaan.

Maar voor dat ik het wist kwam m’n huisgenootje ook langs en eindigden we op het terras bij Lefebvre. Waar het ook opeens 19:30 was?? Haha. Wat een leven he ;-)

Ik had nog wat geshopt: een schattige off-shoulder top bij Urban Outfitters, en een bikini broekje bij H&M. Eind deze week ga ik namelijk op perstrip naar het zonnige Spanje!

Zondagavond viel ik geloof ik voor 22:00 in slaap. Ik was zo intens moe na de afgelopen dagen, haha. Het was echt een heerlijke week, maar wel druk. Fijn om zo rond je verjaardag in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar ook fijn dat het nu weer even rustig is ;-).

Gisteren deed ik rustig aan. Na ruim 10 uur slaap was ik nog steeds niet uit bed te krijgen. Toch moest ik gisteren ECHT beginnen aan die deadline.

Dus zo zag mijn dag er ongeveer uit: met m’n laptop op schoot, en de ramen wagenwijd open.

Maar het is me gelukt hoor, ruim 2,5 uur voor de deadline leverde ik mijn opdracht in. En dat betekent dat ik morgen alleen nog maar een presentatie hoef te geven en een rapport hoef in te leveren, en dan heb ik VAKANTIE. Tot half september! Say whut?!

En mijn vakantie begint gelijk goed: donderdag vertrek ik dus met wat andere leuke bloggers op perstrip naar Spanje. Hier alvast een sneak preview van ons hotel.. dat belooft veel goeds toch?

Check dus zeker instagram (@lastdaysofspringblog) en snapchat (@mlouzzzz) de komende dagen om op de hoogte te blijven van mijn avonturen. Volgende week doe ik hier natuurlijk weer uitgebreid verslag!

Om af te sluiten nog een fijne quote. Never restrain yourself ;-).

Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Frauke

  Wat zag dat er als een heerlijke week uit! Je straalde op je feestjes, hele leuke outfits ook. En véél lekker eten. Die haar touch up is mooi gedaan zeg, ik vind jou zo goed staan met die lengte! Wat fijn dat je nu op perstrip mag naar Spanje, het ziet er alvast héél mooi uit daar. Veel plezier! X

 2. Anne

  Inderdaad ja, wat een goede verjaardagsweek. Het was ook wel héél erg lekker weer :) Veel plezier op je reisje!

 3. Roos

  Wat een leuke diary weer! M’n beste vriendinnetje werkt bij Opium en is zelf ook helemaal laaiend over de actie, haha. :) X

 4. Shelley

  Wat een super chill leventje heb jij als ik het zo zie. En lekker veel eten en wijntjes. Ik hou er van! Nog van harte gefeliciteerd.

 5. Wat een fantastische week heb jij achter de rug. Ik heb net besloten dat ik ook een driedaagse ga houden in december, als ik 25 word ;)

 6. Karlijn

  Oh, wat fijn om zo vroeg vakantie te hebben! En al helemaal om dan naar Spanje te gaan, veel plezier! :)

 7. Stells

  Holy macaroni wat zijn al die foodfoto’s om van te kwijlen. Ik krijg er helemaal trek van! Wat leuk dat je echt zo’n verjaardagsweek had. Ik vind al je party outfits heel leuk. En je haar overigens ook; staat heel leuk. Ik heb dus een spijkerjasje, en stiekem wil ik ook graag van die leuke dingetjes erop strijken/plakken/lijmen/geen idee hoe dat moet. Zo benieuwd hoe dat zou staan! Ik vind die van coolstitches heel leuk (: Liefs, Stella.

  1. Thanks :D Die patches kun je er op strijken/naaien, maar je kunt ze ook met pinnetje bestellen (dat heb ik gedaan), zodat je ze op verschillende outfits kunt dragen.

 8. Romy

  Oh ziet eruit als een fijne week! en ohh wat een prachtig dekbedovertrek heb je zeg! Heel toevallig dat jullie samen 50 werden, ook ben ik helemaal in love met je outfits!

 9. Annika

  Ah, wat een leuke foto’s! Orphan black is echt een gave serie! Ik ben je gaan volgen op bloglovin’ :)

Geef een reactie